ActiveCampaign review

Mijn ActiveCampaign ervaring

ActiveCampaign review

In dit complete ActiveCampaign review, lees je alles over deze e-mailmarketing software. Niet alleen de nummertjes. Maar helemaal compleet: mijn ervaring met de e-mailmarketing software van Active Campaign als affiliate marketeer.

Een paar maanden geleden was E-mailmarketing voor mij ook nog volledig nieuw. Nu groeit mijn lijst met contacten dagelijks. Ik geniet van de gedachte dat een serie geautomatiseerde e-mails mijn contacten opwarmen voor toffe diensten en producten die ik héél persoonlijk en gepast promoten kan.

exited random figure

Het grootste werk is in ieder geval gedaan:

Over de drempel stappen om met e-mailmarketing te beginnen. En hiermee voorbij te gaan aan de gratis alternatieven als Mailerlite en Mailchimp.

Voordat we beginnen: De linkjes in dit artikel zijn affiliatelinks. Een kleine vergoeding in de vorm van commissie ontvang ik, wanneer jij via één van deze links koopt. Wat is de winst voor jou? Goed geïnformeerd maak jij de beste keuze. En je betaalt niets meer al zou ik er niet “tussen” zitten. Goeie deal?

Wist je, dat je 14 dagen gratis kunt proberen?

Met deze knop kun jij je aanmelden bij ActiveCampaign – Mailblue. En direct 14 dagen gratis starten.

Waarom geen gratis alternatief voor ActiveCampaign?

In mijn leven als wereldreiziger hield ik een blog bij. Ik vond dat iedereen moest weten hoe bijzonder mijn ervaringen toch wel niet waren. Daarvoor vond ik het belangrijk iedereen te laten weten, wanneer ik een nieuw bericht had geplaatst.

Mailchimp hielp mij daarbij.

Ik werd gek van de bizarre interface. Ik kon er moeilijk mijn weg in vinden. Daarnaast vind ik het vrolijke aapjeslogo niet bepaald professioneel overkomen.

Dit is natuurlijk nogal persoonlijk.

Het belangrijkste is toch wel, dat de mailtjes van Mailchimp of de tegenhanger Mailerlite nogal eens in de spambox belanden. Niets tegen de bedrijven, maar de e-mailboxen, waar de mailtjes in terecht komen filteren ze er gewoon wat makkelijker uit.

Belangrijk voordeel van betaalde e-mailmarketing software

Maiblue Spamcheck
Maiblue Spamcheck

Als vanzelf komen we zo op een belangrijk voordeel van betaalde e-mailmarketing software, zoals in dit geval ActiveCampaign. Het maakt er werk van, om je mailtjes daadwerkelijk in de inbox van je volgers te laten belanden. En niet in de spambox.

Dat is een hele kunst. En van verschillende factoren afhankelijk. Wanneer je met ActiveCampgaign begint, zul je direct een paar instellingen moeten doen, om dit goed te krijgen.

Geen zorgen:

Op de Nederlandstalige website heeft het bedrijf alles goed uitgelegd.

Daarnaast heb je een Spamcheck in je berichteditor. Hier kun je niet omheen. Wanneer jij klaar hebt en je de stappen doorloopt om het op te slaan, kom je vanzelf langs de Spamcheck die zegt of je bericht goed is of niet.

Want de software kan er natuurlijk voor zorgen dat jouw mailtjes goed aankomen, maar als jij je niet aan de regels houdt en van je mailtjes schreeuwende kermisattracties maakt die teveel weghebben van een reclamefolder, dan is het al snel gedaan.

En kom je in de digitale oud-papier bak.

Dat wil je voorkomen, want je wilt gezien worden.

Een paar praktische tips die helpen bij de Spamcheck.

 • Ben niet bang een mogelijkheid tot uitschrijven in de mail te verwerken
 • Gebruik weinig links
 • Voeg een adres toe. Dit moet sowieso, anders kun je niet eens mailtjes versturen. Het is verplicht.
 • Realiseer je dat je bij iemand in de inbox komt, en daarmee toch wel in behoorlijk privé gebied. Iemand heeft je met zijn/ haar e-mailadres het vertrouwen gegeven, daar geen misbruik van te maken. Houdt daar rekening mee.

Waarom dit ActiveCampgainreview lezen?

Voor mij was het vrij duidelijk, dat ik voor Mailblue of in andere woorden ActiveCampgaign ging kiezen. Het aanbod aan e-mailsoftware aanbieders is groot. Ik vroeg aan mijn affiliate marketing coach: Jacko Meijaard wat een goede was. Hij is een tevreden gebruiker van o.a. ActiveCampaign. Zodoende:

Een citaat uit zijn bericht:

… De reden dat ik mailblue fijner vindt is vanwege het dashboard. Maar nogmaals, dat is ook smaak hoor. Ik hou van statistieken en daar meer de diepte in te kunnen, Getresponse is daarin iets oppervlakkiger, maar daarom niet minder goed 🙂 …

Jacko

Heb jij behoefte aan een meer uitgebreide omschrijving en review van ActiveCampiagn? Ik kan het mij goed voorstellen. Vandaar dat ik in dit review mijn ervaring als gebruiker van deze e-mailsoftware graag met je deel.

In dit ActiveCampaign review vind je antwoord op vragen als:

 • Wat is ActiveCampaign? En wat heeft ActiveCampaign er eigenlijk mee te maken?
 • Hoe werkt ActiveCampaign? Werkt het fijn Plus een handleiding hoe de software werkt?
 • Wat zijn de alternatieven voor ActiveCampaign/ MailBlue?
 • En natuurlijk; Wat kost het?

Waarom eigenlijk beginnen met het bouwen mailinglijst en e-mailmarketing?

De money is in the list.

Need I say More?

Op het moment dat ik naar zo’n 100 bezoekers per dag ging op mijn website, begon het mij te kriebelen. Is het tijd om met een mailinglijst te beginnen?

…Wat goed om te horen! Lekker bezig en top dat het zo snel ook groeit 🙂 Met een mailinglijst zou ik zo snel mogelijk beginnen eigenlijk. Hoe eerder, hoe beter want die kun je dan allemaal gaan opwarmen…

Jacko

Mijn reactie was zoiets als:

Nice! Daar ga ik mee aan de slag. Ik heb er zin in.

Zodoende.

Waarom ik voor ActiveCampaign heb gekozen?

In het kort heb ik het al benoemd: ActiveCampaign ofwel ActiveCampaign is mij aangeraden door Jacko. Net als GetResponse, en Enormail. Het maakt elkaar allemaal niet zo heel veel. Maar de analyses van ActiveCampaign schijnen dieper te zijn dan die van de concurrenten.

Ik wist dat elke aanbieder zijn eigen voor- en nadelen wel had. Ik ging er niet te diep op in. Gewoon aan de slag, kijken en proberen.

Na de 14-daagse proefperiode van ActiveCampaign was ik helemaal content. De eerste aanmeldingen waren binnen. Dus ik besloot te blijven.

Wil jij ook 14 dagen gratis proberen?

Wist je, dat je 14 dagen gratis kunt proberen?

Met deze knop kun jij je aanmelden bij ActiveCampaign – Mailblue. En direct 14 dagen gratis starten.

De autoresponder: e-mails Automatiseren

En ActiveCampaign heeft de reputatie, dat je er makkelijk autoresponders kunt opzetten. Je kunt dus makkelijk e-mails automatiseren.

ActiveCampaign autoresponder
De Autoresponder van ActiveCampaign

Mijn eerste stappen met ActiveCampaign

De proefperiode in 14 dagen de tijd om een nieuw systeem te doorgronden, zonder enige ervaring met e mailmarketing. De pusherige “lees mijn ongelooflijke reisavontuur” verhalen om mijn oude reisblog te promoten daargelaten.

Aanmelden bij ActiveCampaign

Aanmelden was natuurlijk de eerste stap. “Dagmar van Mailblue” de autoresponder gaf mij mijn inloggegevens. En ik vond hier de linkjes naar de artikelen om Mailblue correct in te stellen, zodat de mailtjes op de juiste plek zouden gaan komen. Aanmelden bij ActiveCampaign kan namelijk via Mailblue. Dat is is hetzelfde.

Dit zijn een paar technische handelingen, die ze op de website heel goed hebben uitgelegd. Kan niet missen.

Wist je, dat je 14 dagen gratis kunt proberen?

Met deze knop kun jij je aanmelden bij ActiveCampaign – Mailblue. En direct 14 dagen gratis starten.

Leuk om te weten, wanneer je vragen hebt kom je ook echt bij Dagmar uit. Zij heeft veel ervaring met e-mailmarketing. Ze kan je goed verder helpen. Het kan ook zijn dat je door iemand anders wordt verder geholpen als je ergens tegenaan loopt.

ActiveCampaign Dashboard

Ben je eenmaal ingelogd, dan kom je terecht in het Dashboard. Is het je eerste keer, dan begin je bij de instellingen.

ActiveCampaign Dashboard
ActiveCampaign Dashboard

Bij de instellingen heb ik direct mijn profielfoto en naam toegevoegd. Ik wil graag persoonlijk overkomen.

Nog belangrijker en eigenlijk de eerste stap is de instellingen goed zetten in het tabblad geavanceerd. Hier zet jij je DKIM en SPF goed. No worries. Ze leggen het je goed uit.

Zelf brand ik er mijn handen niet aan je dit uit te leggen. In het mailtje dat je krijgt na je aanmelding de linkjes naar de uitleg. Hiermee kun je het zelf doen. – En je kunt om hulp vragen. Heb ik ook gedaan 😉

Hoe werkt ActiveCampaign?

Toen ik eenmaal de instellingen goed had staan, kon ik aan de slag. In mijn geval: Een formulier aanmaken en een automatisering starten.

ActiveCampgaign heeft natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Stel dat je een webshop hebt, dan kun je achter vergeten winkelmandjes aan mailen. En je e-mail-campagnes afstemmen op het gedrag van je gebruikers.

Voor mij als affiliate marketeer is het starten van een automatisering al voldoende, vooral op dit moment. – Het begin.

Met verschillende tags kan ik al genoeg segmenteren. En zo de campagne zo goed mogelijk personaliseren met mailtjes die aansluiten op het gedrag.

Stap 1: Een formulier maken.

Het was even zoeken. En hier dan ook gelijk een nadeel van deze software. De navigatie is niet helemaal logisch. Vooral niet voor een beginner. Ik moest echt een paar keer het menu door en de handelingen verrichten om alles door te krijgen.

Wel vind ik het handig dat het menu aan de linkerkant van mijn scherm staat. Hierdoor blijft er meer ruimte over voor het werkblad.

ActiveCampaign Mailblue menu
ActiveCampaign Mailblue menu

Een formulier aanmaken doe je via Site; het wereldbolletje → Formulieren

ActiveCampaign formulier aanmaken
Mailblue formulier aanmaken

Vergeet ook niet naar opties te gaan. Hier kun je uitvinken dat je nieuwe volger zich moet aanmelden op de lijst. Zo kun je direct van start gaan met je automatisering.

Dit doe je door te gaan naar: opties/ formulierinstellingen/ tandwieltje; deelname opties.

Stap 2: Automatisering opmaken

Via deze knop:

ActiveCampaign navigatie naar automatiseringen
ActiveCampaign navigatie naar automatiseringen

Kom je vervolgens bij de automatiseringen. Hier is alles mogelijk. Het is werkelijk een feest. Er is zoveel mogelijk dat het kan gebeuren dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Om je een beeld te geven:

In je Dashboard zijn dit de mogelijkheden:

Verzendopties:

 • Mail vesturen
 • SMS versturen
 • Notificatie sturen

Voorwaarden en Netstroom

 • Wachten, bepaalde tijd of tot aan een voorwaarde is voldaan
 • Als/ anders
 • Ga naar
 • Doel
 • Start of eindig automatisering, of ga naar een andere
 • Webhook
 • Berekening maken
 • Opsplitsen – Dit is voor de grotere abbonementen

Contacten

 • Inschrijven
 • Uitschrijven
 • Contacten bijwerken
 • Tags en notities toevoegen en/ of verwijderen
 • En voor de mensen met het Plus abbonement: Gebruikers aan Facebook toevoegen

Verkoopteam

 • Salesforce aanmaken
 • Contact aanmaken in Salesforce

CX-Apps

 • Je kunt ActiveCampaign koppelen aan een waslijst van verschillende apps.

Je ziet dit is een behoorlijk uitgebreid en complete set aan mogelijkheden waarmee jij je mailing-campagnes héél goed kunt richten.

Duizelt dit je een beetje, en zegt het je allemaal nog niets?

Geen probleem.

Wanneer je besluit met ActiveCampaign aan de slag te gaan krijg je er gratis een jaar lang toegang bij tot de MailBlue Academy. Na deze academy is geen vraag je te gek meer.

Het aanmaken van een automatisering werkt uiteindelijk heel gemakkelijk. Je creëert als het ware een soort van stroomdiagram. Hiervoor gebruik je de mogelijkheden uit de lijst hierboven.

Het gaat vrij eenvoudig.

ActiveCampaign navigatie naar automatiseringen
ActiveCampaign navigatie naar automatiseringen

Het is een kunst hierbij modulair te denken. Snel was ik geneigd een enorme waslijst te maken van opeenvolgende e-mails.

Automatisering modulair opbouwen

Het mooie van ActiveCampaign is juist, dat jij je lijst in modules kunt opbouwen. Zo kun je bijvoorbeeld vrij algemeen beginnen en afhankelijk van het gedrag een ander meer specifieke automatisering starten als gevolg op bepaald gedrag.

Nog een voordeel: je stroomdiagram blijft overzichtelijk. 😅

Ik heb het met vallen en opstaan moeten leren.

E-Mails maken

Wanneer je een nieuw mailtje gaat maken aan je automatisering heb je de keuze uit een héél scala aan vooraf ontworpen templates die je kunt invullen. Er is bijvoorbeeld een template voor het verlaten winkelwagentje, maar ook voor een nieuwsbrief.

Wil je “gewoon” een e-mailtje sturen, dan kan dat natuurlijk ook. Dit heeft overigens mijn voorkeur. Het is eigenlijk wat al de e-mailmarketing guru’s aanprijzen. Hou het simpel en persoonlijk. Maak er geen schreeuwende commerciële kermis van.

Rapporten en statistieken

De resultaten van al je werk kun je vervolgens bekijken in de statistieken en rapporten. Deze zijn duidelijk en makkelijk af te lezen.

Contactpersonen

Héél specifiek kun je ook nog per contactpersoon zien hoe hij/ zij erbij staat. Of de mailtjes worden geopend etc.

Contactpersonen en statistieken

Ik ben deze twee gaandeweg pas wat meer gaan gebruiken. Vooral met de statistieken kun je pas wat, wanneer je lijst groter groeit.

Split testing

Dit is er voor het professional abonnement. Hiermee kun je 2 verschillende mailtjes versturen naar een gedeelte van je lijst. Zo kun je zien wat het beste werkt voor je doel.

Dit kun je zien aan ‘open-rate’ of de ‘click-through-rate’ Als deze sterk verschillen is één mailtje duidelijk beter dan de ander.

Via Campagnes kun je deze op verschillende manieren laten verschillen:

 • Onderwerp
 • Afzender
 • Inhoud

Via campagnes maken kies je ‘Split Testing’, en kun je 3 verschillende soorten informatie laten verschillen:

Deals (CRM)

Hiermee kun je leads beter opvolgen. Iedereen die zich heeft ingeschreven voor je lijst is een potentiële klant. De genomen acties door deze mensen kun je zien in een overzichtelijke lijst.

Zo kunnen ze in categorieën worden ondergebracht op hun plek in het aankoopproces. Hierop kun jij je opvolging aanpassen.

Zelf gebruik ik dit niet, omdat het minder van toepassing is op het werk dat ik doe.

Mailblue academy

Maiblue Academy
Maiblue Academy

Ik moet eerlijk zijn: Ik heb er nog niet naar omgekeken tot het moment dat aan dit review begon.

En weet je…

Ik heb spijt dat ik het niet eerder gedaan heb.

Dit is écht een super waardevolle cursus.

Ik dacht hier alleen de basis te leren, in andere woorden: Hoe werkt het systeem.

Ik had er niet verder naast kunnen zitten.

De academy is opgesplitst in drie cursussen:

 • Basis
 • Intermediate
 • Expert

In de basis cursus krijg je natuurlijk te maken met de basis, hoe werkt ActiveCampaign. Verder gaat de cursus gelijk verder. Je duikt direct stukken in als engagement etc.

Ik weet het wel… Ik duik de cursus in. Het is een one-stop-shop.

Met inbreng van Youri Meuleman een expert op het gebied van e-mail marketing.

Active Campaign Nederland: Mailblue

Wat is ActiveCampaign?

Een Amerikaans bedrijf dat zich bezighoudt met verschillende Software producten als Dienstverlening – SAAS. Voornamelijk gericht op e-mailmarketing. Het is gevestigd in Chicago, VS. Hoe zit het dan met ActiveCampaign in Nederland? Dan kom je uit bij Mailblue.

Wat is MailBlue?

Mailblue is een Nederlandse partner van Active Campaign. De software die zij aanbieden is het zelfde.

Wat zijn de verschillen?

Mailblue is Nederlands. Dus heb je problemen of vragen, dan kun je lekker in het Nederlands terecht. Daarnaast heb je niet te doen met tijdsverschillen.

De verschillende abonnementen van ActiveCampaign

ActiveCampaign Mailblue abonnementen
ActiveCampaign abonnementen

Je kunt bij ActiveCampaign kiezen voor drie verschillende abonnementen:

 • Lite
 • Plus
 • Professional

Dit zijn de opties met het Lite pakket:

 • Onbeperkt verzenden
 • e-mail marketing
 • Nieuwsbrieven sturen
 • Marketing automatisering
 • Maximaal 3 gebruikers

En het Pluspakket:

 • Alles van Lite
 • CRM met sales automatisering
 • Contact & lead scoring
 • Facebook audiences koppeling
 • Automation map
 • Directe integraties
 • Toegang per gebruiker instellen
 • App met CRM beheer
 • SMS Marketing
 • Maximaal 25 gebruikers

En het Professional pakket:

 • Alles van Plus
 • Website berichtgeving (pop-up)
 • Attributie
 • Voorspellend verzenden
 • Automation A/B testen
 • Maximaal 50 gebruikers

Mijn keuze

Ik ben begonnen met Maiblue Lite. Simpelweg, omdat het voor mij voldoende is, om geautomatiseerd mailtjes te kunnen versturen.

Daarnaast is het elk moment mogelijk up te graden naar een groter pakket.

Wat kost ActiveCampaign?

Wat ActiveCampaign kost is van een paar factoren afhankelijk:

Één: kies je ervoor jaarlijks of maandelijks te betalen. Als je jaarlijks betaald, krijg je korting. Hoeveel dit is, is afhankelijk van de grote van je abonnement. Op het kleinste abonnement scheelt dit al snel zo’n 20%. Hoe groter je abonnement, hoe groter de korting.

Daarnaast is het afhankelijk van de hoeveelheid contacten die je hebt. De goedkoopste optie is: Lite met 500 contacten: Daarvoor betaal je per jaar gerekend 9 per maand.

Voor Plus met 1.000 contacten betaal je al 49,- wanneer je per jaar betaald.

Hier kun je de verschillende tarieven bekijken: Tarieven

ActiveCampaign review

Inmiddels hebben we heel wat behandeld in dit ActiveCampgain review.

Tijd om tot een conclusie te komen.

Voordat we daar naar toe gaan, nog een paar vragen.

Voor wie is ActiveCampaign geschikt?

ActiveCampaign is geschikt voor mensen; particulier en zakelijk die met e-mailmarketing hun business willen opschalen.

Dankzij de verschillende abonnementen is er voor zowel de startende eenpitter als de grote en gevestigde ondernemer het juiste pakket te kiezen. Het hoeft niet duur te zijn. Je kunt zelfs héél goedkoop van start gaan.

Dankzij de Mailblue academy, hoef jij je nergens zorgen om te maken. Je leert hier de fijne kneepjes van het vak e-mailmarketing van de gevestigde orde. Bijvoorbeeld: Youri Meuleman, een expert op dit vlak.

Voordelen en nadelen

Voordelen

 • Overzichtelijke navigatie
 • Super makkelijk automatiseringen opzetten
 • Diepe rapportage
 • Passende abonnement voor verschillende ondernemers.
 • Nederlandstalige helpdesk

Nadelen

 • Hoewel de navigatie overzichtelijk is, moest ik even wennen aan de structuur. En was het dus even zoeken.
 • Af en toe wat lange laadtijden tussen verschillende opdrachten.
 • Wat aan de dure kant. – Maar het is het waard.

Alternatieven

Ik kijk hier alleen naar een Nederlandstalig alternatief. Verder heb je bijvoorbeeld nog GetResponse. Gratis varianten als Mailchimp en Mailerlite laat ik er even buiten.

Enormail:

Enormail is wat goedkoper en een volledig Nederlands product. Je zit hier dus net zo goed met een Nederlands helpdesk als bij ActiveCampaign.

Het is iets eenvoudiger in gebruik, maar heeft ook minder opties voor je automatiseringen.

Daarnaast ligt is het iets goedkoper.

ActiveCampaign Ervaringen van gebruikers

Via Google reviews krijgt ActiveCampaign/ Mailblue een waardering van 4,7/5 sterren. Dit is een gemiddelde van 42 reviews. Ik heb willekeurig een aantal citaten gepakt van Google Reviews.

Positief: Professionaliteit, Waarde

Nu al 2 maanden bij mail blue. In de eerste twee weken van ons proef account ging er veel tijd verloren aan het opzetten en alles werkend maken. Ondanks dat wij nog geen klant waren maar in onze proef fase zaten werden we goed geholpen. Omdat we in de eerste twee weken van ons proefaccount eigenlijk geen gebruik hadden kunnen maken en geduld moesten hebben met onze woocommerce koppeling kregen we na de eerste twee weken nog twee weken proef cadeau (niet verwacht). Dit konden we heel erg waarderen. Nu zijn we inmiddels bijna 3 maanden betaalde klanten… … één dezelfde dag wordt gereageerd, en twee, er worden updates gegeven wat ik heel fijn vindt. Ze laten weten dat ze er mee bezig zijn en om die reden zal ik Mailblue zeker aanbevelen. Mijn complimenten ook aan Lies 😉

Maiblue gebruiker

Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit, Waarde

Hele fijne organisatie, met super support! Ben echt super blij met de mogelijkheden die er allemaal zijn met deze software. Er gaat echt een wereld voor mij open en er wordt mij zo een hoop tijd en zorgen bespaard. Alle redenen om niet met e-mailmarketing te gaan werken, zijn nu weggevaagd… … dankbaar voor deze mogelijkheid en blij dat dit zo goed loopt, echte aanrader dus!

Maiblue gebruiker

Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit, Waarde

…Ik maakte al een paar jaar gebruik van MailChimp, maar omdat dit in het Engels is was dit elke keer een drempel om er mee aan het werk te gaan. Nu ik MailBlue heb ontdekt heb ik gewoon zin om met e-mailmarketing aan de slag te gaan. Daarnaast hebben ze ook een hele fijne Academy waar je stap voor stap leert werken met dit fijne programma. Echt een aanrader!

Mailblue gebruiker

– Bron: Google reviews

Wist je, dat je 14 dagen gratis kunt proberen?

Met deze knop kun jij je aanmelden bij ActiveCampaign – Mailblue. En direct 14 dagen gratis starten.

Je ziet het, de academy wordt erg gewaardeerd. En de gebruikers zijn blij met de service. Zie de review van Lies. Zij kreeg nog twee weken extra proeftijd, na een wat moeizame start. Verder zie je ook de kernbegrippen: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit, Waarde meermaals terugkomen.

Dit is precies hoe ik mailblue tot nu toe heb ervaren.

Mijn ervaring met ActiveCampaign/ Mailblue

Nadat ik mijn gratis proefaccount had aangemaakt, ging ik direct aan de slag. Ik liep al vrij snel ergens op vast: de spamcheck. Dit had ermee te maken dat ik nog geen adres had ingevoerd. Toen ik dit had gevonden kon ik aan de slag.

Contact met de Mailblue helpdesk

Ik merkte ook dat ik – Als proefpersoon – mijn mails niet kreeg. Hiervoor heb ik contact moeten leggen met de helpdesk van Mailblue. Ik kreeg snel hulp. En de medewerker, Nena als ik het mij goed herinner, logde in in mijn account om mij te helpen.

Het bleek dat ik wat fout had staan in de instellingen. En het aanmeldformulier niet goed gekoppeld had.

Tip:

Let erop dat jij je aanmeldformulier goed integreert in je website.

Dit kun je doen op verschillende manieren. Dat zie je hier uitgelegd:

 1. Navigeer naar: Site (Het wereldbolicoontje) / Formulieren
 2. Maak je formulier – Ga door naar Integreren, dit is de blauwe knop rechts bovenin je scherm
ActiveCampaign aanmeldformulier aanmaken
ActiveCampaign aanmeldformulier aanmaken

Hier zie je de verschillende manieren om je formulier te integreren. Je kunt kiezen voor:

 1. De volledige code insluiten – Deze code kopieer je en plak je in je website.
 2. Een link die naar het formulier wijst insluiten – Deze code kopieer je en plak je in je website.
 3. Of via een Plugin kun jij je website met WordPress verbinden.

WordPress met ActiveCampaign verbinden?

 1. Ga dan in je WordPress website naar: Plugins / Nieuwe plugin:
 2. Zoek naar ActiveCampaign
 3. Installeer en activeer deze plugin
 4. Bij Instellingen / ActiveCampaign vul jij je API URL en API KEY in.
 5. Deze vind je hier: Mailblue Dashboard / Instellingen (Tandwieltje links onderin) / Ontwikkelaar
 6. Kopieer deze en plak ze in je website bij de instellingen van je ActiveCampaign plugin

En you’re good to go.

Nu kun je via shortcodes de formulieren die je eerder in Mailblue hebt aangemaakt in je website toevoegen. In de instellingen van de WordPress plugin staat uitgelegd hoe dit werkt. Je kunt ervoor kiezen de styles van je formulier van Mailblue over te nemen, of niet. Dan kun je zelf makkelijker je formulier stijlen om in je ontwerp te passen. Of hij neemt de stijl van je thema over. Dat is afhankelijk van je thema.

Verder ben ik prima te spreken over de dienst. Het werkt. Mijn contacten kunnen contact met mij opnemen via de mailtjes. Dit gebeurd af en toe. En de automatisering werkt. Het opzetten van een automatisering ging trouwens heel makkelijk en vloeiend.

Hierbij nogmaals de tip: Denk modulair. Zo kun je echt super efficiënt te werk gaan.

Ik sta nu op het punt de Mailblue academy in te duiken. Deze heb ik – helaas – iets te lang links laten liggen. In deze cursus leer je hoe Mailblue werkt. En nog veel belangrijker, je leert hoe je een goede campagne opzet. En hoe jij je publiek het beste aan kunt spreken.

ActiveCampaign review – Eindconclusie: Is het de moeite waard?

ActiveCampaign review Mijn Mailblue ervaring 2021
covers GEV 17 1

Met Mailblue en/of ActiveCampaign heb je een top of the line product gekozen. Wanneer jij je weg erin gevonden hebt, werkt het soepel. Het is gemakkelijk een campagne op te zetten, formulieren aan te maken, etc.. Hoewel de navigatie logisch is, was het voor mij toch even zoeken. Dit had er voornamelijk mee te maken, dat ik nog niet wist wat e-mailmarketing nu eigenlijk inhield. En wat je allemaal kan met deze software. Nu weet ik dat wel 😉. En dat is veel, vooral met de software van Mailblue. Je kunt je contactpersonen gemakkelijk ordenen en deze gericht benaderen, omdat je makkelijke manieren hebt om je contactpersonen te categoriseren met behulp van tags. Deze kun je voorwaardelijk aan je contacten toevoegen. Wanneer jij je site koppelt aan Maiblue kun je daarnaast ook nog eens héél duidelijk de statistieken volgen. Met ActiveCampaign zit je aan de bovenkant van de markt, ook wat betreft prijs. Bij Enormail ben je goedkoper uit. Hier lever je wel in op gebruikersmogelijheden. Vooral op het gebied van automatiseringen presteert Enormail hier iets minder. Verder vind ik het fijn met een Nederlandstalige én in Nederland gebaseerde helpdesk te maken te hebben. Voor mijn eerdere reisblog werkte ik met MailChimp. Hoera gratis… Maar lekker spamgevoelig. En, bij problemen had ik met de helpdesk te maken in de VS. Groot tijdsverschil. Dus elke vraag werd een dag later beantwoord. Een vergelijkbaar vraagstuk was met Mailblue in één keer opgelost en bij Mailchimp duurde mij dat destijds een week. Kortom: Mailblue is een uitstekend partner voor je emailmarketing.

Prijs: vanaf 9,-

Prijs valuta: Euro

Besturingssysteem: Je Webbrowser

Applicatiecategorie: E-mailsoftware

Waardering redacteur:
4.7

Wist je, dat je 14 dagen gratis kunt proberen?

Met deze knop kun jij je aanmelden bij ActiveCampaign – Mailblue. En direct 14 dagen gratis starten.

ActiveCampaign FAQ’s

Kun je gratis beginnen met ActiveCampaign?

ActiveCampaign heeft een proefperiode van 14 dagen, waarin je gratis gebruik kunt maken van de e-mailsoftware.

Hoeveel kost ActiveCampaign?

Dat is afhankelijk van het aantal e-mailadressen dat je hebt verzameld en het abonnement dat je kiest. Je kunt al aan de slag vanaf € 9,- per maand.

Voor wie is ActiveCampaign geschikt?

Voornamelijk de grote abonnementen zijn wat duurder. En bieden functionaliteiten, waar je als groot bedrijf meer aan hebt. Maar, de kleinere abonnementen missen deze overbodige extra’s voor de marketeteers die van een goede auto-responder gebruik willen maken.

Hoe kan ik ActiveCampaign koppelen aan mijn website?

Dit kan op verschillende manieren. Je kunt de formulieren van ActiveCampaign insluiten. Wanneer je een WordPress website hebt, kun je eenvoudig je account koppelen. Dit kan door de ActiveCampaign plugin te installeren. In dit review lees je wat ActiveCampaign met Mailblue te maken heeft. En hoe jij de integratie WordPress en Mailblue maakt.

Laatst bijgewerkt: 18/06/2021
Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Meer lezen over /

Is KuCoin Betrouwbaar en veilig? Cover

Is KuCoin Betrouwbaar?

Is KuCoin Betrouwbaar? Als je de ervaringen op TrustPilot leest, twijfel je al snel. Dit staat haaks op mijn ervaring. Lees alles over de veiligheid van KuCoin

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wanneer begin jij met Online Geld verdienen?

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Je hebt iets groots gemist.
Begin nu met 50% korting!*
* Voor +/- 2 tientjes
Gebruik kortingscode: KORTING