Affiliate Marketing als Wereldverbeteraar:

Is er geld voor?

affiliate marketing als wereldverbeteraar - decoratief

Is er geld te verdienen met affiliate marketing als wereldverbeteraar?

Stel:

Je wilt beginnen met affiliate marketing, en je loopt tegen het beperkende idee aan dat er voor jou als idealist, moraalridder of wereldverbeteraar geen plek te vinden is in deze commerciële wereld.

Ik beloof je:

Daar stond ik ook.

En nu weet ik wel beter.

wouter vrij klein

Eerlijk gezegd geloof ik héél sterk dat er een groeiende vraag naar bewuste, duurzame en eerlijke producten komt, omdat er steeds meer mensen in bewustzijn groeien. Als affiliate marketeer heb je de mogelijkheid mee te groeien in deze groeiende behoefte. En de juiste producten te promoten.

En…

Één van de basisvoorwaarden om succesvol te zijn als affiliate marketeer is authenticiteit. Je lezer zal ongetwijfeld merken, wanneer dit niet zo is. Wanneer je er alleen bent voor het geld.

Daarnaast zal het voor jezelf een uitputtingsslag zijn om met affiliate marketing bezig te zijn, wanneer je schrijft over onderwerpen in een niche die je eigenlijk niet zo veel interesseert.

Aan de andere kant zul je gevuld zijn met inspiratie en goede moed, wanneer je producten en diensten kunt promoten die in jouw ogen daadwerkelijk waarde toevoegen aan een betere wereld. Een duurzame wereld zoals jij die voor je ziet.

Weet je wat het mooie is aan affiliate marketing:

Je bent eigen baas.

Je bepaalt helemaal zelf welke producten, diensten, leveranciers etc. je promoot.

affiliate marketing als wereldverbeteraar - decoratief

Op welke producten kun je affiliate marketing toepassen?

Het eerste waar ik tegen aanliep: “Welke producten kan ik promoten?” Ik slaakte er natuurlijk een hele diepe zucht bij, terwijl mijn ogen in wanhoop naar de hemel gericht waren in afwachting van een antwoord.

Je ziet het. Ik ben in eerste instantie in de “geld verdienen”- niche gerold. En eerlijk gezegd; Ik vind het superleuk om hiermee bezig te zijn. Een groot deel van mijn leven heb ik geld afgekeurd en rijke mensen als klo******* bestempeld.

Natuurlijk was het mijn eigen mindset, waardoor ik mij afkeurend opstelde.

En begon de echte rijkdom vanbinnen, zodat ik vervolgens de rijkdom kon gaan toelaten in de vorm van lessen van succesvolle mensen.

In ieder geval. Ik heb er superveel van geleerd. Bitcoins, crypto’s, goud en zilver; allemaal super interessant.

En affiliate marketing…

Ik vind het geweldig. Ik kan er helemaal mijn ei in kwijt.

Nu mijn eerste website steeds beter begint te lopen, en daadwerkelijk geld begint op te leveren is het tijd voor project twee.

Waar kun je affiliate marketing op toepassen?

Bijna alles! De grootste niches, waarin het meeste is te verdienen zijn toch wel: geld verdienen, dating, hobby, bouwen/ doe het zelf en afvallen.

Grote niche betekent veel geld, maar ook veel concurrentie.

Vooronderzoek: Zoekwoorden en mogelijkheden

Geld verdienen, daar gaat het toch om? Zelfs als strijder voor een nieuwe wereld, duurzaam bouwer, man of vrouw met groene vingers en hoge idealen, intuïtief coach etc..

Zullen we eerst eens kijken naar een paar eerste zoekwoorden.

Keywords die de basis kunnen vormen voor jouw duurzame affiliate marketing niche website?

affiliate marketing duurzame producten
affiliate marketing duurzame producten
Affiliate marketing duurzame producten
Affiliate marketing duurzame producten
Affiliate marketing als wereldverbeteraar- ecologisch
Affiliate marketing op ecologische producten

Heerlijk toch. Drie verschillende zoekopdrachten komen al met een waslijst aan ideeën die ik verder kan onderzoeken. Van hieruit kan ik ongtwijfeld toffe producten vinden.

Op een gegeven moment heb ik mijn procucten wel gevonden. Of heb ik een idee gecreëerd waarmee ik aan de slag kan.

De vervolg stap is dan vinden van affiliate programma’s die erbij passen. Dan zoek ik dus naar: [ product/merknaam ] affiliate programma of partner programma.

Affiliate marketing netwerken

Een andere stap. Die eigenlijk logischer is om mee te beginnen, is aanmelden bij verschillende affiliate netwerken, om te kijken welke duurzame producten er worden gepromoot.

Voorbeelden hiervan zijn:

Een affiliate website maken, hoe werkt dat?

Heb jij een niche gevonden die bij je past? Producten met potentie? Een goed gevoel en zin om je idee om te zetten naar een geldmachine?

Ik wel!

In de volgende stap ga je een affiliate marketing niche website maken. In dit artikel leer je van A tot Z hoe jij je website opzet. Van het regelen van een domeinnaam tot het kopen van een hostingpakket, en het instellaren van WordPress. En nog veel meer. Letterlijk, alles wat je moet weten om je website te maken.

Een voorproefje:

Wat heb je nodig om een affiliate website te maken?

 • Domeinnaam: Zoals je nu op Geldenvrijheid.nl bent terecht gekomen.
 • Hosting: Dit is je ruimte op het internet, hierop staat je website
 • WordPress: Een Content Management Systeem waarmee jij je website zelf in kunt richten en onderhouden. 🤫 Het is makkelijk en iedereen kan het leren.
 • Een thema – Je website in een mooi jasje. Weet je hoe snel dit geregeld kan zijn?

Boem. Daarmee staat je basis. Je kunt het letterlijk in zo’n anderhalf uur voor elkaar hebben. Vooral, wanneer je voor een standaard thema kiest.

Wil je zelf een uniek thema ontwerpen, dat kan natuurlijk ook. Dan ben je iets langer bezig. Maar kun je het nog steeds in één dag of ochtend klaar hebben. En dan kun je beginnen met het belangrijkste: Het toevoegen van content.

Het kost overigens bijna niets

Hosting + domeinnaam koop je voor een paar tientjes per jaar. Hiermee heb je de basis.

Vervolgens kun je nog veel aan je website toevoegen, wat je workflow versneld, je merk versterkt, je veiligheid en snelheid verbetert etc..

Maar…

Dat is niet noodzakelijk. Zeker niet in het begin.

Nu leren affiliate website maken

De meest gemaakte fouten bij Affiliate Marketing

Fouten zul je ongetwijfeld maken in jouw affiliate marketing weg. Dat hoort erbij. Je leert ervan. Een paar fouten waarvoor ik je toch wil waarschuwen, omdat ze nogal duur kunnen zijn, zijn deze:

 1. Afbeeldingen gebruiken van Google: Dat mag niet. Daar kun je zwaar voor gestraft worden. Denk aan productfoto’s logo’s, etc..
 2. Teksten kopiëren van anderen: Copywriten is een hele kunst. Maar letterlijk kopiëren en plakken is een no go. Lever echt unieke meerwaarde. Dat wordt gewaardeerd door zowel Google als je bezoeker.
 3. Te snel opgeven
vallen in niets e1614322822188

Te snel opgeven

Dit wil ik nog even extra benoemen. Te snel opgeven is misschien wel de belangrijkste factor, waarom mensen geen geld verdienen met affiliate marketing. De markt voor affiliate marketing is enorm gegroeid, er is veel concurrentie.Wil je scoren dan zul je geduld moeten hebben.

Daarnaast duurt het lang voordat je door Google gezien wordt als een waardevolle website, voordat je eerste bezoekers komen, etc..

Om als nieuwe wereldverbeteraar in de affiliate marketing sneller zichtbaar te zijn, doe je er goed aan in eerste instantie te richten op “Longtail keywords”

Longtail keywords zijn zoekwoorden die meer dan 2/3 woorden lang zijn. In het geval van dit artikel: affiliate marketing als wereldverbeteraar.

Het voordeel is, dat hier minder concurrentie is, en dat je dus sneller gevonden zult worden.

Is er geld te verdienen met affiliate marketing als wereldverbeteraar?

Ik geloof zeker dat hier geld in te verdienen is. Het zal misschien niet zo storm lopen als in de gangbare niches, waar het meeste traffic op is. Maar, er zijn zeker mogelijkheden. Mij als idealist en wereldverbeteraar, geeft het een enorme stoot aan energie om ermee aan de slag te gaan.

Inmiddels ben ik begonnen. Mijn website staat online, ik heb meerdere leuke producten gevonden. Ik heb een prachtig thema ontworpen. Ja… Ik doe het graag zelf.

En Ik heb er zin in.

Ik ga ervoor.

Ik hoop jij ook.

Nog een laatste ding:

Het is makkelijk om met affiliate marketing te beginnen. Het is een stuk moeilijker om het vol te houden en met goede content te komen waar je bezoekers van snoepen, en wat goed gewaardeerd wordt door Google. Ik heb meermaals op het punt gestaan de boel overboord te gooien. En opnieuw te beginnen, wat anders te gaan doen etc..

De coaching van Jacko Meijaard en zijn forum internetsuccesgids heeft mij meermaals over mijn dode punt heen getrokken. Ik keek lang uit naar mijn eerste bericht in de “Succeslounge” met: Ik heb mijn eerste commissie verdient. Maar het is gelukt. Nu leef ik ervan. En bouw ik aan mijn duurzame en groene droomleven, zoals een wereldverbeteraar dient te leven.

Dus check hem zeker in mijn: affiliate marketing revolutie review

Ik weet zeker dat het je goed op weg helpt naar een leven als succesvol duurzaam affiliate marketeer.

affiliate marketing revolutie review

Laatst bijgewerkt: 04/06/2021
Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Meer lezen over

Is KuCoin Betrouwbaar en veilig? Cover

Is KuCoin Betrouwbaar?

Is KuCoin Betrouwbaar? Als je de ervaringen op TrustPilot leest, twijfel je al snel. Dit staat haaks op mijn ervaring. Lees alles over de veiligheid van KuCoin

Lees verder »

2 reacties

 1. Hallo Wouter,
  Allereerst zeer bedankt voor je onlinecursus “In 1 dag online “.
  Ik ben net begonnen met affiliate marketing en sta voor de keuze van een product, een niche. We hebben blijkbaar overeenkomsten want ik ben zelf ook het meest geïnspireerd door het thema “duurzaamheid” en heb wel een idee wat mijn invalshoek gaat worden. Ook ben ik geïnteresseerd in crypto om te investeren.
  Ik zit inmiddels bij Jacko Meijaard in de club. Ik heb echter een vraag : Jacko promoot heel erg het Marketheme systeem maar ik krijg van jouw “handleiding” het idee dat het installeren van WordPress zonder Marketheme goed mogelijk is. Verder lijkt mij het nadeel van Marketheme dat de sites wel erg op elkaar lijken, en dat het systeem voor een beginner toch wel redelijk prijzig is. Verder gebruik je “Elementor Pro” maar dit begrijp ik niet goed. Als je WordPress installeert heb je dan toch nog andere software nodig om je site te bouwen ?
  Alvast zeer bedankt voor je hulp.

  1. Hey Frits,

   Bedankt voor je reactie. Wat fijn dat jij in hetzelfde straatje denkt.

   Wat jij noemt was voor mij ook de reden verder te zoeken dan Marketheme. Het is wel supergoed in elkaar gezet. En het zal je een hoop moeite besparen. Maar het is moeilijker om iets unieks neer te zetten. Dit was voor mij de reden iets verder te kijken.

   Met WordPress heb jij als het ware de motor van je website. Je dient er nog een thema bij te kiezen. Er zijn gratis thema’s. En betaalde thema’s. De ene heeft meer functionaliteiten dan de andere. Schema Lite is een thema dat snel, licht en simpel is. Je kunt er snel mee aan de slag.

   Zelf ben heb ik met Elementor Pro (naar website) mijn website opgebouwd. Het kost wat meer moeite, maar je bent in staat iets unieks te maken. En, je kunt makkelijker je thema mee laten groeien met je website. Zo heb ik laatst de footer eens onder handen genomen. En ben ik met de inzichten van mijn groeiende ervaring mijn ontwerp nu wat aan het updaten.

   Het nadeel van werken met een theme builder zoals Elementor, is dat je wel een beetje moet weten waarmee je bezig bent. Als je bereid bent de moeite te nemen en je in dit stuk te verdiepen kan het je zeker wat opleveren.

   Wanneer je direct met content aan de gang wilt, is misschien een kant-en-klaar thema een goede optie. Het thema dat ik noemde is overigens gratis.

   Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wanneer begin jij met Online Geld verdienen?

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Je hebt iets groots gemist.
Begin nu met 50% korting!*
* Voor +/- 2 tientjes
Gebruik kortingscode: KORTING