Affiliate marketing beginnen? Hiermee is succes gegarandeerd

Goed dat je hier bent. Want affiliate marketing beginnen lijkt héél gemakkelijk. En dat is het ook, maar met enige kennis over wat je te wachten staat, heb je meer kans op succes. Dus, wanneer je speelt met de gedachte met affiliate marketing je vrijheid te realiseren en online passief inkomen te genereren, is dit artikel de eerste stap om dit te realiseren.

Want, in dit bericht maak je kennis met het begrip affiliate marketing, de betrokken partijen, verschillende kanalen om je boodschap te verspreiden en de juiste mindset om succesvol te zijn.

Affiliate marketing, wat is het?

Met de komst van het internet is affiliate marketing zo’n beetje synoniem geworden voor online geld verdienen. Ook aan de groeiende populariteit van begrippen als passief inkomen en financiële vrijheid wordt vaak aan affiliate marketing gekoppelt. 

Als affiliate marketeer ben je een publisher of affiliate  promoot je het product/ dienst/ campagne van de merchant, wanneer bezoeker via jou het product koopt ontvang je commissie, geld. 

Vaak zit er een affiliate netwerk tussen, waar merchants hun producten aanbieden, die de publishers promoten. 

In: Wat is affiliate marketing? ga ik hier uitgebreider op in. 

Affiliate marketing beginnen? Dit heb je nodig:

Om te beginnen met affiliate marketing heb jij je eigen affiliate link nodig. Deze link is uniek, verwijst naar jou en is nodig voor de betaling van commissie. Deze affiliate link kun je krijgen bij een affiliate netwerk.

Affiliate netwerk

Wat is een affiliate netwerk? Een affiliate netwerk is een website waar vraag en aanbod samenkomen. Hier kun je als merchant je producten onderbrengen die gepromoot mogen worden. Als publisher kies je hier de juiste producten om te promoten. Het affiliate netwerk is de tussenpersoon en regelt betaling van commissies etc.. Alleen al in Nederland zijn er verschillende affiliate netwerksites.

Om toegang te krijgen tot een overzicht van de campagnes en om je affiliate link te krijgen, is het nodig om je bij ten minste één affiliate website te registreren.

Wat zijn de meest bekende affiliate netwerken?

De meest bekende netwerksites voor affiliate marketing zijn: 

 • PayPro
 • Daisycon 
 • Tradetracker
 • Awin
 • Bol.com

Je kunt er ten minste één kiezen om mee van start te gaan. Registratie is gratis. Het is dus risicovrij. PayPro is een héél goede netwerksite om affiliate marketing te beginnen. 

Campagne kiezen

Eenmaal geregistreerd zie een overzicht van de campagnes die je kunt kiezen om te gaan promoten. Zoals je zult zien is het aanbod héél breed. En zit er voor iedereen wel iets leuks tussen. 

Kies iets dat je leuk vind. Iets waarmee je affiniteit hebt. Op deze manier zijn de vervolgstappen een stuk gemakkelijker voor je. Want, je dient namelijk ook een manier te bedenken om je gekozen product aan te promoten. Dat gaat een stuk gemakkelijker, wanneer je een idee hebt tegen wie je praat. Vooral, wanneer je net begint met affiliate marketing is dat een groot voordeel. 

Niche bepalen, de cruciale stap wanneer je affiliate marketing wilt beginnen

Nu bespreek ik hier doelgroep of niche na het gekozen product. In principe kan het ook andersom. Het is belangrijk je niche helder voor ogen te hebben, zodat je weet wie je aan wilt spreken. Zo kun jij je doelgroep veel gerichter aanspreken. Dit verhoogt je kans op succes.

Wanneer je dit voor jezelf helder hebt, vergemakkelijkt en versnelt dit het hele proces van affiliate marketing beginnen t/m geld verdienen met affiliate marketing. 

affiliate marketing beginnen, doe goedzoekwoorden onderzoek
Zoekwoorden: de puzzle stukjes van affiliate marketing succes

Zoekwoorden

Wat zijn de zoekwoorden die aansluiten bij je niche en je campagne? Waar richt je concurrentie zich op? En, waar zoekt jouw doelgroep op? Via websites als: Ubersuggest en Answerthepublic, kun je zoekwoord-ideeën opdoen. 

Daarnaast kun jij je gezond verstand gebruiken. En, natuurlijk kun je onderzoek doen, door jezelf voor te stellen dat jij je eigen doelgroep bent. Hoe is je zoekgedrag? Welke zoektermen gebruik je? Op welke websites kom je terecht en welke zoekwoorden gebruiken deze websites? Kortom SEO is meer dan zoekwoordenonderzoek.

Hoe kun je de gebruikte zoekwoorden in een website herkennen?

Op de website van NeilPatel (Ubersuggest) bijvoorbeeld kun je een domeinnaam invoeren. In de anaylyse die deze (gratis) app levert, zie je de verschillende zoekresultaten. Dit is de eerste manier. Het werkt héél fijn, maar is gebonden aan een beperkt aantal zoekopdrachten per dag. Wanneer je hier uitgebreid mee wilt zoeken, dien je een abonnement af te sluiten. Vooral, wanneer je net begint met affiliate marketing zijn de kosten hiervoor vrij hoog. Ok, als ondernemer denk je niet in kosten maar in investeren. Ik raadt je aan voor jezelf af te wegen, of de investering direct in het begin de moeite waard is. 

Je kunt ook de websites verder uitdiepen die je tegenkomt, wanneer je aan het zoeken bent. De gekozen zoekwoorden zitten vaak in de URL en de titel verwerkt. En, over het algemeen zie je het terugkomen in de eerste alinea van het bericht. Waarin het is vetgedrukt. Dit zijn de zoekwoorden waarop de focus ligt. (TIP, hou deze punten in de gaten, wanneer jij teksten voor je affiliate website schrijft.) 

Zoekwoordenonderzoek uitbesteden

Natuurlijk kun je dit werk ook door een freelancer laten doen. Wanneer je nieuw bent, zou ik dit niet direct aanraden. Simpelweg, omdat je zelf nog niet vaardig bent. En dus niet goed in staat bent te oordelen of het resultaat van je freelancer naar wens is. Het geeft je een voordeel duidelijk te weten wat goed zoekwoorden onderzoek inhoudt, voordat je het gaat uitbesteden. 

Maar, is dit een hersenkrakende activiteit voor je, dan is freelancer.nl een goede plek om een freelancer te vinden voor je zoekwoorden. 

Ps. richt je op longtail zoekwoorden

Een media kanaal

Wanneer jij je doelgroep en niche duidelijk in kaart hebt, en weet hoe jij deze groep wilt aanspreken, kun je daarbij een media kanaal kiezen om deze niche te bereiken en je boodschap te verspreiden. 

In eerste instantie denk je waarschijnlijk direct aan een website om je affiliate marketing mee te beginnen. Met een website heb je een stevige om je te ontwikkelen tot een goede autoriteit in jouw niche. Zelf ben ik begonnen met een website. 

Website

website als basis om affiliate marketing te beginnen
Eenvoud is de sleutel in webdesign bij affiliate marketing

Een website vergemakkelijkt wel het proces. Omdat je hiermee bouwt aan een stevige basis en fundering. Het geeft je de mogelijkheid een stevig merk neer te zetten. En, hoe meer tijd je hierin steekt, hoe meer het je op levert. Een website geeft je de mogelijkheid je neer te zetten als een autoriteit in je niche. Dat zorgt voor meer [ organische bezoekers ] wat leidt tot meer inkomsten. 

Bij het maken van een affiliate website komt wat meer kijken. Het is eigenlijk heel gemakkelijk, maar wel zo speficiek, dat ik er een apart artikel aan heb gewijdt: affiliate website maken.

Andere manieren voor bereik met affiliate marketing

 • Je kunt direct gaan adverteren op Google. 
 • Tevens kun je adverteren op de verschillende social media kanalen.

In beide gevallen betaal je voor verkeer naar je website, of direct naar je affiliate link. Zolang je betaald is er traffic. Wanneer je begint met affiliate marketing is het aan te raden, je eerst te richten op content. Ofwel het bouwen van een autoriteit website. En hiermee organisch verkeer naar je website te creëren.

Affiliate marketing en social media

Je kunt ervoor kiezen Social media in te zetten om je affiliate marketing te beginnen. Voorbeelden hiervoor zijn een Facebook pagina, of een YouTube-kanaal. Of misschien is LinkedIn passend voor jou en je gekozen niche. 

Wanneer je begint met social media, is het belangrijk te realiseren dat dit “Sociaal” is. Gaan schreeuwen als een visverkoper op de markt dat je de beste cursus verkoopt, heeft geen zin. Respecteer de (ongeschreven) gedragsregels van je gekozen social media kanaal. 

Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn, Reddit, Stitcher, Pinterest, TicToc etc.. Het aanbod social media kanalen is groot tegenwoordig. Het is gemakkelijk het overzicht te verliezen. En om met al de laatste trends mee te rennen. Het meeste succes behaal je wanneer je één kanaal kiest en hierin zoveel tijd en energie steekt, totdat je deze helemaal meester bent en domineert. 

Modelleren

Je kunt in jouw gekozen social media kanaal iemand volgen die al succesvol is in jouw niche en hem/ haar modelleren (dit betekent niet; kopiëren) 

Instagram en affiliate marketing

Instagram wil ik specifiek benoemen. Het is één van de social media kanalen met de hoogste betrokkenheid van je volgers. Daarnaast kun je hier zonder budget al een behoorlijk bereik creëren. Een groter bereik betekent meer geld. Dit is dus zeker een optie om te bekijken. 

En psst… wist je dat er er zelfs programma’s zijn waarmee jij je berichten inplant? Je kunt er dus voor kiezen om wekelijks een uurtje je Socials in te plannen, zodat jij er vervolgens de hele week niet meer naar om hoeft te kijken. Hierover later meer! Hierin doe ik nu mijn onderzoek. 

Samenvatting

Om affiliate marketing te beginnen heb je nodig:

 • registratie bij een affiliate netwerk site
 • campagne 
 • affiliate link
 • niche 
 • kanaal

Is dit alles? Nee, er zit nog een addertje onder het gras. Dit zijn enkel de zichtbare items die je nodig hebt om te beginnen. Wil jij succesvol zijn, dan heb je nog het onzichtbare nodig: Je mindset.

de juiste mindset wanneer je affiliate marketing begint

Winners mindset

Affiliate marketing is een prachtig verdienmodel. En je kunt er daadwerkelijk stapels met geld mee verdienen. Doorslaggevend voor je succes zijn niet als eerste je skills. Die kun je leren. Zelfs als je helemaal niets weet van internet, marketing, websites etc.. Dan kun je nog steeds tot een succes uitgroeien.

Het is jouw mindset die maakt dat je een succes wordt en alle hordes neemt om te komen waar je wilt zijn. Zie jij je gewenste resultaat al voor je?

Een stevige dosis motivatie heb je nodig om door te kunnen zetten, wanneer je succes niet op de eerste dag, week of maand komt. En natuurlijk die heldere en sterke visie van je doel. Bij affiliate marketing kan het zijn dat je eerste commissie (pas) met 3 t/m 6 maanden komt. Geduld is dus belangrijk.

Een onomstotelijk vertrouwen dat jij je droom gaat realiseren met affiliate marketing is als het vuur waarmee jij jezelf in beweging houdt en blijft ontwikkelen.

Wat denk je dat nodig is, om net die ene niche te vinden, of net dat ene product zó te promoten dat je niche er echt de meerwaarde van ziet? Juist, creativiteit. Een creatieve ziel heeft in deze biz zeker een streepje voor.

Ik benoemde al de het willen blijven ontwikkelen van jezelf. Een zekere mate van leergierigheid hoort er ook bij. En ja, dat stuk over kosten… Kun je dat ook als investeringen zien? Dat is de winner mindset. 

Nu kunnen er twee dingen gebeuren: 

 1. Je voelt een dikke JA! En je gaat ervoor. Nice! Go get them, tiger. Bereik die financieel vrije status. En start met online geld verdienen. Maar, voordat je begint. Wil ik je graag nog even hier houden. Want, sprintende tijgers moeten ook leren doseren. En ze zien nogal eens wat over het hoofd… Lees je nog even verder?
 2. Of je voelt ergens wat twijfels, omdat je denkt dat deze persoonlijke kenmerken niet helemaal met jouw persoonlijkheid stroken en of je het wel kunt waarmaken. Of, misschien zijn er wel héél andere limiterende gedachten. Hé! Hoelang wil je nog naar dat stemmetje luisteren? Je zou er goed aan doen nog even door te lezen. 

Affiliate marketing beginnen? Check deze cursus

affiliate marketing revolutie jacko meijaard review waarde inhoud
affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard

Tijger en twijfelkont, in beide gevallen kan het zijn dat er iets in je aanwezig is dat de weg naar succes voor je blokkeert. Ofwel is niets een probleem en voorzie je één snelweg naar de beloofde pot met goud. Ofwel, je ondermijnt jezelf door uit te stellen, geen stappen te zetten, etc.. 

Of je nou in de ene of de andere categorie valt. Wanneer je affiliate marketing wilt beginnen is het In beide gevallen is het zeker aan te raden, een cursus op te zoeken die je stap voor stap begeleid naar een converterende website. Een cursus die pas op de plaats houdt, wanneer jij te snel wilt, of je dat zetje geeft, wanneer je dreigt stil te vallen.

Zelf ben ik een grote fan van de doorgewinterde en succesvolle affiliate marketeer Jacko Meijaard en zijn affiliate marketing revolutie.  In de AMR neemt Jacko je via zijn video’s mee in de wereld van affiliate marketing. Daarnaast maak je hier deel uit van de community Internet Succes Gids. Op dit forum kun jij je omringen met gelijkgestemden. 

En onthoudt: 

Van uitstel komt afstel! 

Laatst bijgewerkt: 08/04/2021
Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start vandaag nog met online geld verdienen
affiliate marketing cursus