Affiliate marketing beginnen?

Ultiem stappenplan | 2021

Affiliate marketing beginnen

Is de roep naar financiële vrijheid en passief inkomen bij jou aangewakkerd? Affiliate marketing beginnen? Nu is het moment! Terwijl iedereen druk is met andere dingen kun jij op je gemak je affiliate website starten.

Zo heb ik het ook gedaan. Sinds eind 2020 heb ik mijn werkgever ontslagen. En ben ik eigen baas. Heerlijk.

Wil jij ook online geld verdienen? Beginnen met affiliate marketing is the way to go. Natuurlijk zijn er andere manieren. Maar ik vind dit de leukste. Omdat je werkelijk alles kunt promoten. Dus ook de producten die jij leuk vind en waar je al wat van weet.

In dit uitgebreide stappenplan beginnen met affiliate marketing lees je alles wat je weten moet om zo snel mogelijk geld te verdienen met affiliate marketing.

Correctie: Zo snel mogelijk?

Hoe snel je geld verdient is natuurlijk afhankelijk van je eigen inzet, de niche die je kiest, of je bereid bent te leren en jezelf te blijven verbeteren en andere factoren.

En natuurlijk: Je winners mind!

Wat wie succes wil hebben met affiliate marketing, heeft een lange adem nodig. En de juiste mindset. Je komt er niet vanaf met een paar flutblogjes. De concurrentie is groot.

Zeg nou zelf:

Zou jij doorklikken op de link van een waardeloos bericht dat je niet verder helpt?

Ik niet.

Daarom dit super uitgebreide stappenplan affiliate marketing beginnen. Ik wil je waarde leveren en daadwerkelijk verder helpen.

rsz proost 839865 1920

Natuurlijk zijn de verschillende links in dit artikel affiliate links. Hoera voor jou: Waar ik kan heb ik een korting kunnen regelen of een exclusieve bonus. En ik, ja ik krijg mijn stukje commissie. Hoeveel? Dat mag jij straks zelf ontdekken 😉

Voordat we beginnen met affiliate marketing, wil ik je even kennis laten maken met de Affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard. Hij heeft het grootste platform voor affiliate marketeers weten te vormen en hij heeft een waardevolle cursus gemaakt waarin hij zijn expertise deelt. Hier kun je direct mee aan de slag. 👇

Direct geld verdienen met Affiliate Marketing?

affiliate marketing cursus

Meld je direct aan bij de grootste affiliate marketing community van Nederland en België.

 • Ruim 15.000 leden – Enorm veel kennis en expertise
 • Makkelijk te volgen stap voor stap cursus
 • Bewezen methode – De succesformule van Jacko Meijaard zelf.

PS. Nu beginnen is 84% korting pakken, voor 47,- kun je starten. Je eerste winst 🤑

Waarom beginnen met affiliate marketing?

Aangezien je hier bent, heb je het waarschijnlijk al bedacht: Affiliate marketing geeft je nogal wat vrijheid, omdat je passief inkomen kunt genereren via het internet. En dus vrij van tijd en ruimte bent. Je kunt letterlijk overal aan het werk.

En het proces is ook nog eens volledig te automatiseren en/of uitbesteden. Je kunt dus echt op auto-pilot geld verdienen. Het is de kunst om een “content-kanon” te genereren.

En het is in letterlijk elke niche toe te passen. Natuurlijk is niet in elke niche evenveel geld te verdienen. Maar overal is geld te verdienen.

Waarom affiliate marketing?

 • Passief inkomen
 • Financieel vrij
 • Ongelimiteerd veel kunnen verdienen
 • Je kunt direct beginnen
 • Er is in iedere niche geld te verdienen
 • Je bent zelfstandig
 • Vrij van tijd en ruimte

Beginnen met affiliate marketing: De basis

Nog even de basis op een rijtje. In de Meest gestelde vragen sectie onderaan dit artikel vind je de verschillende meest voorkomende begrippen uit affiliate marketing nog eens uitgelegd. Deze zul je vaak tegenkomen, dus wen er maar vast aan.

Wat is affiliate marketing: Affiliate marketing uitgelegd in 1 zin van 14 woorden

Affiliate marketing is het promoten van producten van aanbieders en commissies ontvangen voor verkopen.

Deze producten kunnen van alles zijn. Je kunt je richten op verzekeringen. Lekker droog, maar wel hoge en wederkerende commissies. Crypto’s, cursussen, boeken, gereedschap, fietsen, reizen, vakanties, huisdieren, nagelschaartjes en edelstenen.

Betrokken partijen bij affiliate marketing

Affiliate Marketing beginnen

Je brengt als het ware verkoper en mogelijke klant bij elkaar. Daartussen zit meestal een affiliate netwerk. Rechtstreeks kan ook. Maar vaak worden er affiliate netwerken gebruikt. Dit is ook makkelijker voor je administratie, maar dat is voor later zorg.

De betrokken partijen bij affiliate marketing zijn dus:

 • Aanbieder/ Verkoper, ook wel adverteerders of merchants genoemd
 • Affiliate netwerk
 • Affiliate – Jij en ik
 • Klant – Jouw doelgroep

Wanneer jij je hebt aangemeld bij een affiliate netwerk kun je kiezen uit de verschillende affiliate programma’s die zij hebben. Je komt als het ware op een soort marktplaats, waar jij jouw favoriete aanbieder kunt kiezen.

Vaak moet je om toestemming vragen om een bedrijf of product te promoten. Dat is niet bij elk affiliate netwerk het geval.

Ben je eenmaal aangemeld dan krijg jij je affiliatelink. Deze link is kostbaar. Dit is jouw goud. Dit is de link die aan jouw account gekoppeld is. Als de mensen via deze link bij de verkoper hun koop doen, krijg jij jouw commissie.

Ben er zuinig dus zuinig op. En deel hem rijkelijk in een veilig bed van waardevolle content.

Affiliate netwerken

Deze affiliatelinks krijg je van de affiliate netwerken. In Nederland zijn dit een aantal grote jongens:

Beginnen met Affiliate marketing: De verdienmodellen

Aan je affiliate link hangt je verdienmodel. En dat verdienmodel kan verschillen per netwerk en per verkoper. Het is handig van te voren een beetje te weten hoe dit zit. Want afhankelijk van het verdienmodel kun je hier je strategie op aanpassen.

 • PPV: Pay Per View – Dit komt niet zo veel voor. En is eventueel pas interessant bij grote bezoekersaantallen. De adverteerder betaald je dan per x dat een bezoeker zijn advertentie te zien krijgt.
 • PPC: Pay Per Click – Dit is ongeveer het zelfde als PPV, je krijgt hier betaald per klik op een advertentie. En deze zijn ook erg laag. PPC kan leuk zijn, maar eerder als aanvulling op betere verdienmodellen als PPS en PPL.
 • PPS: Pay Per Sale – Hierbij krijg je commissie per verkoop die je realiseert. Dit kan van 3% tot 50% oplopen. Vooral digitale producten zijn hiervoor interessant. Hierbij moet jij je website (of ander kanaal) zo inrichten dat je mensen overtuigd een bepaald product te kopen.
 • PPL: Pay Per Lead – Bij PPL krijg je commissie wanneer een bezoeker zijn gegevens invult op de website van een adverteerder. De bezoeker koopt dus nog niets. Dat gaat de adverteerder in het vervolg proces proberen. Dit zie je vaak bij; verzekeringsmaatschappijen, makelaars, specialistische dienstverleners en vakmensen als aannemersbedrijven.

Starten met Affiliate marketing: Verschillende kanalen

Het eerste waaraan je waarschijnlijk denkt bij affiliate marketing is een website. Dit is ook een heel goed kanaal om met affiliate marketing aan de slag te gaan. Tegenwoordig is het heel makkelijk om een affiliate website te maken. Je kunt het letterlijk in 1 uur geregeld hebben.

Heb je wat meer eisen, en wil je een uniek ontwerp leer dan hier hoe jij je affiliate marketing website maken kan.

Andere manieren zijn:

 • Via een forum
 • Een affiliate webshop. Een webshop die doorverwijst naar de echte producten.
 • E-mails te versturen naar je e-maillijsten. Hoe verzamel je e-mailadressen? Via je website, adverteren en/of social media.
 • Zelf adverteren op Google of Social Media kanaal
 • Social media: Facebook, Twitter, TicToc, YouTube etc..
rsz 60c2f9d598d0a

Affiliate marketing starten met website

Google is je vriend, wanneer je met een affiliate marketing website begint. Het is belangrijk je website te optimaliseren voor Google, zodat jouw website gevonden wordt door jouw doelgroep. En je bezoekers op je website krijgt.

In tegenstelling tot affiliate marketing via Social Media, richt jij je op mensen die gericht naar een oplossing voor hun vraagstuk of probleem aan het zoeken zijn. De kans dat er daadwerkelijk doorgeklikt wordt is dus ook groter. Jacko Meijaard heeft zijn hele online bedrijf hierop gebouwd.

Direct geld verdienen met Affiliate Marketing?

affiliate marketing cursus

Meld je direct aan bij de grootste affiliate marketing community van Nederland en België.

 • Ruim 15.000 leden – Enorm veel kennis en expertise
 • Makkelijk te volgen stap voor stap cursus
 • Bewezen methode – De succesformule van Jacko Meijaard zelf.

PS. Nu beginnen is 84% korting pakken, voor 47,- kun je starten. Je eerste winst 🤑

Affiliate marketing starten via Social Media

Affiliate marketing via Social Media kun je zien als de moderne vorm van huis-aan-huis reclame. De mensen zitten over het algemeen niet specifiek op jou te wachten. En zijn misschien niet naar jouw content op zoek. Er is wel 1 groot verschil met de HaH-reclame: Je kunt tegenwoordig giga-specifiek zijn. Dus super gericht je doelgroep targetten.

Laat maar een paar begrippen vallen in het bijzijn Siri of Google. En zie welke adds je opeens voorgeschoteld krijgt bij je volgende smartphone moment.

Affiliate marketing starten met YouTube

YouTube is net zo goed een gigantisch kanaal. De kans dat je hier sneller op scoort is groter, omdat je in de relevante video’s zichtbaar kunt zijn. Natuurlijk is ook dit een vak apart. Krachtig, maar vaak wordt YouTube vergeten. – Ik zou er ook meer mee moeten doen 😅

De beste manier om te beginnen met affiliate marketing

Een website is de beste manier om op langere termijn een stevig merk neer te kunnen zetten. Met de techniek die er tegenwoordig is, kun je makkelijk een website leren maken. Je leert het stap voor stap in de Affiliate Marketing Revolutie, de cursus van Jacko Meijaard.

Met een website heb je de basis om op een later moment Social Media en een e-maillijst te integreren.

Affiliate marketing beginnen met website: Verschillende manieren

Binnen “Website” heb je tal van mogelijkheden als affiliate marketeer. Er zijn verschillende manieren om je website in te richten. Dit kan als:

 • Cashback affiliate website
 • Dagaanbiedingen affiliate website
 • Kortingscode affiliate website
 • Gratis Website
 • Beoordelings- en review affiliate website
 • Portal website
 • Vergelijkingswebsite
 • Content affiliate website

Cashback Affiliate website

Als cashback affiliate beloof je een x-bedrag terug te geven als korting, wanneer de klant via jou koopt. Je zit dus “laag in de funnel”, al op of vlak voor het koopmoment van je lezer.

Kortingscode Affiliate website

Als Kortingscode affiliate ben je vergelijkbaar met cashback maar net iets anders. Je zit nu ook in de laatste fase van de funnel. Als kortingscode affiliate kun je vaak commissies afpakken van andere affiliates.

Stel dat er iemand is doorgestuurd naar een webwinkel. In het betaalscherm aangekomen ziet de klant dat er mogelijk een kortingscode is. De klant zoekt naar kortingscode, komt jou tegen en klikt via jouw link door. Hoppa. Klaar. Profiteren van anders overtuigingskracht. Het mag, het kan, het werkt.

Gratis affiliate website

Wat denk je dat 1 van de grootste zoektermen van Google is? … Jawel: Gratis. Vaak hebben de merchants gratis lokkertjes. Hiermee komen de klanten in een funnel waarmee ze worden bewerkt tot ze klant zijn. Wanneer de aankoop is gedaan, krijg jij je commissie.

Beoordelings- en review website

Hiermee zit je vlak voor het beslissingsmoment van je lezer. Je moet hier echt je best doen om je lezer te “hooken” en overtuigen en begeleiden om via jou het product te kopen. Waarde leveren dus.

Portal website

Dit is een soort van startpagina die je veel bezoekt. Deze kun je onder de knoppen van je internet browser zetten. Als je hier zit, krijg je veel aandacht van je lezers.

Vergelijkingswebsite

Net als een review website zit je hier vlak voor het koopmoment. Hier gaat het erom producten naast elkaar te zetten. En deze eerlijk te vergelijken. Leuk voordeel: Of je bezoeker nu uiteindelijk voor a of b kiest. Het is voor iedereen een win. Voor bezoeker/ klant, adverteerder en jou.

(Niche) Content website

De naam zegt het al. Content. Hier gaat het om content, content en nog eens content. Dit kun je op één specifieke niche richten. Of je kunt het breed houden, zoals een online magazine. Hierin kun je natuurlijk reviews, vergelijkingen, tutorials, etc. opnemen. Vaak richt jij je hiermee op 1 niche, doelgroep.

Affiliate marketing beginnen stappenplan

jungle pad

In negen stappen geld verdienen met jouw succesvolle affiliate marketing website.

Dan is het nu tijd om te beginnen met affiliate marketing. Wanneer je dit stappenplan volgt weet ik zeker dat je sneller resultaten zult behalen dan ik. En, dat het je een stuk makkelijker af zal gaan.


Affiliate marketing beginnen stap 1: Onderzoeksfase

De onderzoeksfase is cruciaal voor het succes van je inspanningen. Het is verleidelijk eerst te kijken naar wat er allemaal is, waaraan je geld kunt verdienen. Het is ook mogelijk om andersom te denken en vanuit jezelf te beginnen.
Je onderzoeksfase bestaat grofweg uit drie stappen:

1- Zelfonderzoek: Wie ben jij, wat vind je leuk? Waar zou jij meer van willen weten? Ben je al ergens expert in, of weet je meer dan de gemiddelde mens?
2- Zijn er producten en/of diensten die hierop aansluiten die je leuk vindt om te promoten? Hier kom je achter door simpelweg te Googlen alsof je op zoek bent naar informatie. En vervolgens te zoeken op [productnaam/ merknaam ] + affiliate programma
3- Is het mogelijk om hoog te scoren in Google en geld te verdienen?

Stap 2 en 3 lopen eigenlijk in elkaar over en door elkaar heen. In de affilate marketing revolutie van Jacko Meijaard leer je over Zoekwoordenonderzoek. Dit ligt in het verlengde daarvan. En geeft je een goede basis om mee te beginnen.

Affiliate marketing beginnen stap 2: niche kiezen

Uit je onderzoek rolt er een onderwerp en doelgroep naar voren waar je het beste op richten kan. Dit wordt je niche.

Veel voorkomende en “Evergreen” niches zijn:

• Geld verdienen
• Dating
• Huisdieren
• Klussen
• Hobby

Evergreen betekent dat er altijd vraag naar is. Het is handig daar gebruik van te maken. Je wilt iets opbouwen voor de lange termijn. Aan korte trendgevoelige niches heb je minder. En je moet veel actiever blijven.

Affiliate marketing beginnen stap 3: Website maken

De meeste beginners beginnen met een affiliate website. Je hebt net gelezen op welke manieren je affiliate marketing kunt toepassen. Kies er één en stem daar je website op af. Een affiliate website maken bespreek ik hier. Hier leer je alles, van domeinnaam kiezen tot Hosting regelen, WordPress installeren, en je thema kiezen of maken.

Het is belangrijk een snelle website te maken die de content netjes presenteert aan je gebruikers. Natuurlijk moet hij geoptimaliseerd zijn voor Google. Met WordPress heb je een systeem dat je hierbij helpt.

Affiliate marketing beginnen stap 4: Aanmelden bij Affiliate netwerken

Vervolgens kun jij je aanmelden bij een affiliate netwerk. Er zijn verschillende. Het aanmelden gaat vrij eenvoudig. Je kunt je bij de meeste als particulier aanmelden. Het is een kleinigheidje.

• PayPro
• Daisycon
• Tradetracker
• Tradedoubler
• Awin
• Bol.com
• Coolblue

Als het goed is heb je al verschillende producten en/of bedrijven die je promoten wilt gevonden. Nu kun jij je hiervoor aanmelden. En je affiliatelinks gaan ophalen.

Affiliate marketing beginnen stap 5: Zoekwoordenonderzoek

De volgende stap is zoekwoordenonderzoek. Er zijn vele kostbare tools waarmee je beginnen kunt. Maar je kunt prima beginnen met Google als onderzoekstool voor je zoekwoorden.

Zie Google als een marktplaats. Het doel van een marktplaats is vraag en aanbod samenbrengen. Dat is precies wat Google doet. Om in de vraag van je doelgroep te voorzien, moet jij het beste aanbod hebben op de vraag van je doelgroep.
Er is veel over zoekwoordenonderzoek geschreven. Het is de kern van je business als affiliate marketeer.

In de basis is het simpel:

1. Bepaal je doelgroep en de zoekintentie: Informeren, Inspireren, Oriënteren, Vergelijken, Kopen, dat zijn wel de belangrijksten.
2. Stel je voor dat je iemand in je doelgroep bent met een bepaalde zoekintentie en ga van hieruit zoeken.
3. Wanneer jij je zoekopdracht ingeeft komt er al een automatisch aangevulde lijst naar voren. Dit zijn veel gebruikte zoekwoorden.
4. Scroll vervolgens naar beneden in de zoekopdrachten en zie nog een lijst van veel gebruikte zoekwoorden in het onderwerp.
5. Neem de top 4-5 resultaten en scan hun titels en subtitels. Zo heb je nog meer zoekwoorden.
6. Verzamel al deze zoekwoorden en sla ze op in een bijvoorbeeld een excel of Google Sheets bestand.

Tip:
Begin met Longtail zoekwoorden. Dit zijn zoekopdrachten met minimaal 3 woorden, zoals deze: affiliate marketing beginnen. Of; Witte nike sneaker dames kopen

Affiliate marketing beginnen stap 6: Contentplan opstellen

Met een stevige lijst aan zoekwoorden kun je door naar de volgende stap: Het opstellen van een Contentplan. Ook dit klinkt gelijk veel groter dan het is. Je hoeft geen jaren vooruit te plannen.

Je zult het ongetwijfeld met mij eens zijn dat een enorme lijst van zoekwoorden, waarvoor content gemaakt moet worden overweldigend kan zijn. Het is handig dit goed in te plannen. Zodat je gestructureerd aan de slag kunt.

Met een plan dat telkens een paar weken in het vooruit ligt kun je sneller en doelgerichter je affiliate website gaan invullen.

In je contentplan neem je op welke zoekwoorden je behandeld. En of het om artikelen gaat voor je begrippenlijst, kennisbank of blogpagina. Een goede niche website met als doel een autoriteit te worden in zijn gebied, heeft alle drie deze onderdelen.

Met een Contentplan kun je dit makkelijk vormgeven en inplannen. Terwijl je geregeld zoekwoordenonderzoek doet om je content-kanon draaiende te houden.
Ben je zo ver dat je teksten gaat uitbesteden? Dan kun je gewoon een lijstje gewoon doorsturen.

Heerlijk, toch?

Lees na dit stappenplan verder hoe ik dit heb gestroomlijnd.

Affiliate marketing beginnen stap 7: Content creatie

Met je plan kunnen we door naar de volgende stap: Content Creatie. Om de zoekwoorden die je hebt gevonden vorm je goede artikelen.

Hiermee houdt je de basis onpage SEO regels in de gaten:

• Is het focus zoekwoord verwerkt in de slug, de url van het bericht
• Is het focus zoekwoord verwerkt in de titel van je bericht
• Komt het focus zoekwoord terug in de Meta omschrijving van je bericht?
• Komt het zoekwoord voor in de eerste 100 woorden en is het de eerste keer vet gedrukt?
• Komen er afbeeldingen voor in je bericht met het focus zoekwoord als alt tekst
• Verwijzen er interne links naar en van deze pagina?
• Verwijs je door naar externe pagina’s?
En verder let je natuurlijk op de leesbaarheid van je tekst, of je artikel een vraag volledig beantwoordt. Etc..

tip:
Let erop dat je voor nr.1. gaat. En net als in topsport zijn het alleen de besten die winnen. Dus zorg ervoor dat je de beste bent.

Affiliate marketing beginnen stap 8: Verdienmodel toepassen

Dan voeg je nog je verdienmodel toe. Dat is eigenlijk zo simpel als het plaatsen van een affiliate link in je artikel. Dit laat je op verschillende plekken terug komen. Niet te vaak natuurlijk. Maar ook zeker niet te weinig.

Je Call To Action mag aanwezig zijn. En gezien worden. Probeer het zo aantrekkelijk mogelijk en relevant mogelijk te maken voor je bezoeker.

Dan is de kans het grootst dat er op je link wordt geklikt en er een verkoop wordt gerealiseerd.

En daar gaat het natuurlijk allemaal om.

Affiliate marketing beginnen stap 9: Herhalen en volhouden

Vanaf hier begint de duurloop. Blijf de beste content binnen je macht maken. En je zult geliefd zijn door zowel Google als je publiek. Dit zul je uiteindelijk terug gaan zien in je ranking en in je verdiensten.

Maar het kan even duren. Gemiddeld een maand of drie. Maar dit kan sneller en langer duren. Ik zie ook wel eens verhalen van 1 jaar.

Gereedschap:

 • Laptop of PC
 • Internetverbinding
 • Inspiratie
 • Geduld
 • Doorzettingsvermogen
 • Creativiteit
 • Leergierigheid

Dit kostte mij enorm veel tijd

Contentplanning nam ik niet gelijk serieus. Zoekwoordenonderzoek vond ik moeilijk. Dus dagelijks zat ik te zoeken naar goede zoekwoorden. Hoewel ik vroeg op stond, zat ik soms pas te typen toen het hele gezin al weer wakker was.

Toen ik ontdekte wat ik anders kon doen, had ik rond dezelfde tijd mijn blogbericht af. En kon ik door met mijn andere bezigheden.

Contentplanning werkt.

Ik heb een uitgebreid Google Sheets document gemaakt, waarmee je gemakkelijk kunt bijhouden wanneer je welk zoekwoord verwerkt. Je kunt de lijst altijd aanvullen. En bijvullen. Makkelijk en overzichtelijk. En je ziet direct wanneer je weer aan de slag moet.

Heerlijk.

Natuurlijk zijn er ook andere tools. Die zijn nog uitgebreider, komen met abonnementen en met features waar je als beginner weinig aan hebt. Veel toeters en bellen. Niet geschikt, wanneer je net begint.

Wil jij ook makkelijk je content plannen?

Goed zo!

Binnenkort breng ik deze planner op de markt. Ik waardeer hem op zo’n € 100,-, met een tijdelijke introctieprijs van 47,-.

Maar, omdat we nog in de ontwikkelfase zitten, krijg jij hem gratis, wanneer je met de Affiliate Marketing Revolutie begint.

Dat is dus 2 voor de prijs van 1!

Jacko’s expertise en mijn structurele aanpak.

Ofwel: Cursus + het grootste platform van affiliate marketeers + gratis contentplanner

Waarom?

Omdat ik wil dat alleen serieuze mensen ermee aan de slag gaan. Ik zou het zonde vinden, wanneer ik al die moeite heb gedaan om dit document te creëren dat vervolgens maar ergens nutteloos op je cloud opslag staat.

content planner

Hoe claim jij jouw gratis versie van de Geld En Vrijheid Contentplanner?

 1. Open een nieuwe incognito browser tab.
  1. Sneltoets: pc: Ctrl+alt+N
  2. of sneltoets: MAC: ?+Shift+N
  3. Of wis je browsergeschiedenis.
 2. Kopieer deze link: https://geldenvrijheid.nl/go/AMR-bonus/ en plak hem in de incognito browser.
 3. Koop: de Affiliate Marketing Revolutie
 4. En stuur me een screenshot van je aankoopbevestiging e-mail en/of factuur. Met zichtbaar tijd en datum van aankoop. Dit kun je doen door een mail te sturen naar: info@geldenvrijheid.nl . Je naam hoeft hierbij niet vermeld te staan. Het gaat om tijd en datum.

Conclusie en Samenvatting

Waarom affiliate marketing beginnen? Dat is duidelijk: Je kunt passief inkomen genereren op autopilot. En dat terwijl je super waardevol bent in iets dat je leuk vindt. Je weet nu ook wat affiliate marketing inhoudt. En dat je op meerdere manieren dan alleen met een website affililiate marketing toepassen kunt.

Een affiliate website maken is wel de basis. Hiermee kun je echt een basis neerzetten. Als je de stappen doorloopt wordt het vanzelf een succes. Enige voorwaarde: Volhouden. En waarde leveren natuurlijk. Onderschat de eerste stap niet. Dit bepaald of je met een tof project bezig gaat, en sneller succes zult behalen.

Voor mij is de community van Jacko Meijaard de Internet Succes Gids en de affiliate marketing revolutie van enorme meerwaarde gebleken bij het beginnen met affiliate marketing. Ik vond er de juiste info op het juiste moment, inspiratie en nog veel meer. Het is een grote hulp online omringd te zijn door gelijkgestemden.

Direct geld verdienen met Affiliate Marketing?

affiliate marketing cursus

Meld je direct aan bij de grootste affiliate marketing community van Nederland en België.

 • Ruim 15.000 leden – Enorm veel kennis en expertise
 • Makkelijk te volgen stap voor stap cursus
 • Bewezen methode – De succesformule van Jacko Meijaard zelf.

PS. Nu beginnen is 84% korting pakken, voor 47,- kun je starten. Je eerste winst 🤑

Affiliate marketing beginnen FAQ’s: Affiliate marketing terminologie

Voordat je erin vliegt, wil ik je nog een lijst geven met een korte uitleg van de belangrijkste affiliate marketing termen die je gegarandeerd zal tegenkomen als je start met affiliate marketing.

Is een website noodzakelijk voor affiliate marketing?

Nee, maar het maakt het wel makkelijker. Een website heb je in eigen beheer. Een YouTube kanaal of Facebook pagina niet. Pas je niet binnen de richtlijnen van het beleid dan is het fluiten naar je content of bezoekers. Met je eigen website bepaal je dat in grotere mate zelf. Daarnaast kun jij jezelf beter als autoriteit in je niche neerzetten.

Wat is een affiliate link?

De affiliate link is de link die je krijgt als affiliate. Deze link is uniek en verwijst alleen naar jou. Aan de hand hiervan wordt een verkoop aan jouw toegekend en krijg je commissie.

Hoe krijg ik een affiliatelink?

Hiervoor meld jij je aan bij een affiliate netwerk of rechtstreeks bij een verkoper. De link je dan krijgt is je affiliate link.

Wat is deeplinking?

Verwijzen naar andere pagina’s dan de homepage of directe verkooppagina. Bij deeplinking kun jij je affiliatecode achter de url plakken. Deze verwijst dan alsnog naar jou.

Wat is een affiliate netwerk?

Een netwerk waar verkopers en affiliates bij elkaar komen op het internet. Een netwerk regelt registratie, facturatie etc..

Wat is een commissie?

De vergoeding die je ontvangt voor een gerealiseerde verkoop, lead, click of view.

Wat is een cookie?

Een stukje code dat op de computer van je bezoeker wordt gezet, nadat deze op je affiliate link heeft geklikt. Dit blijft een tijdje in het browser geheugen staan. Dit is een essentieel onderdeel van affiliate marketing.

Wat betekent referral?

Een Referral is de persoon die je hebt aangeraden de website van de verkoper te bezoeken. De referral bezoekt de website van de verkoper via jouw link.

Laatst bijgewerkt: 11/06/2021
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Meer lezen over

Is KuCoin Betrouwbaar en veilig? Cover

Is KuCoin Betrouwbaar?

Is KuCoin Betrouwbaar? Als je de ervaringen op TrustPilot leest, twijfel je al snel. Dit staat haaks op mijn ervaring. Lees alles over de veiligheid van KuCoin

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wanneer begin jij met Online Geld verdienen?

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Je hebt iets groots gemist.
Begin nu met 50% korting!*
* Voor +/- 2 tientjes
Gebruik kortingscode: KORTING
Start vandaag nog met online geld verdienen
affiliate marketing cursus