Affiliate marketing niche website

De beste affiliate niches

affiliate marketing niche muizenhol

Herken jij het; een affiliate marketing niche website? Vroeger was dit nog een compleet onbekend begrip voor mij. Ik kon mij wel wat voorstellen bij een niche website, maar het begrip affiliate marketing was mij nog onbekend.

Nu weet ik wel beter. En is een affiliate niche website toch wel mijn favoriet om geld mee te verdienen.

In dit artikel lees je waarom ik graag een affiliate niche website opzet. Wat het is. En natuurlijk wat de “beste” affiliate marketing niches zijn.

Beste tussen haakjes?

Ja, er is niet zoiets als één beste. Wel is er één de beste voor jou. Hoe vind je de beste niche voor je affiliate website?

Dat leer je in dit artikel.

Voor we beginnen: Wil je deel uitmaken van een toffe affiliate marketing community? Check dan zeker de affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard. Hiermee boek ik mega vooruitgang.

Direct geld verdienen met Affiliate Marketing?

affiliate marketing cursus

Meld je direct aan bij de grootste affiliate marketing community van Nederland en België.

 • Ruim 15.000 leden – Enorm veel kennis en expertise
 • Makkelijk te volgen stap voor stap cursus
 • Bewezen methode – De succesformule van Jacko Meijaard zelf.

PS. Nu beginnen is 84% korting pakken, voor 47,- kun je starten. Je eerste winst 🤑

Wat is een affiliate niche website?

Het begrip affiliate niche website kun je opsplitsen in twee begrippen:

 • Niche website
 • Affiliate marketing website

Niche website

Een niche website is een website die zich richt op een specifieke doelgroep/ thema/ onderwerp. Dit wordt ook wel niche genoemd. Het is de kunst een niche te vinden die niet te breed of te specifiek is.

Wanneer je een te brede niche kiest, kan het zijn dat je niemand goed weet aan te spreken.

Bij een te specifiek gekozen affiliate niche, kan het zijn dat je doelgroep te klein is.

Affiliate website

Een affiliate website is een website die producten en diensten van anderen promoot. Het is het doel van een affiliate website om zoveel mogelijk traffic te genereren en deze geïnteresseerden op te warmen om een bepaald product of dienst te kopen.

Een affiliate marketing niche website

Het opwarmen van mensen gaat natuurlijk het beste, wanneer je ervoor kiest je op een specifieke niche te richten. En met een affiliate website heb je gelijk een eenvoudig verdienmodel aan je website gekoppeld. Een verdienmodel dat oneindig schaalbaar is.

Waarom een affiliate marketing niche website beginnen?

Een affiliate niche website heeft in ieder geval 1 groot voordeel: Je bouwt een autoriteit website op, waarmee je hoog scoort in Google.

De vele algemene blogs in sport, lifestyle of voeding, zijn vaak te breed om lekker te scoren in Google. Je hebt in deze sectoren enorme zoekvolumes. Aan de andere kant is het aanbod hierop ook gigantisch. En is er dus veel concurrentie. Het is moeilijk hiertussen een plekje te vinden.

Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen wat een tijd en energie jij je bespaard, wanneer je van tevoren even de tijd neemt om goed na te denken over de niche die je kiest.

Tip: Kies een niche die je aanspreekt, en waar je kennis van hebt. Of waarvan je meer wilt leren op deze manier kun je de motivatie op blijven brengen nieuwe waardevolle content te blijven creëren.

Wat zijn de beste affiliate marketing niches?

Sorry, ik ga je gelijk uit de illusie halen dat er 1 de beste is. Er is niet zoiets als een beste niche voor affiliate marketing.

Er zijn natuurlijk de niches waar veel op gezocht wordt:

 • Afvallen
 • Geld verdienen/ Personal finance
 • Dating
 • Fitness
 • Klussen
 • Hobby
 • Huisdieren

Wat is een evergreen niche?

Dit zijn zogenaamde evergreen niches. Een evergreen niche is een niche die minder gevoelig is voor trends, en waar altijd zoekvolume op is.

Binnen deze gigantische niches die enorm breed zijn, kun je op zoek gaan naar meer specifieke niches. Je hoeft niet te snel bang te zijn dat je te specifiek bent. Het voordeel van specifiek, is snelle scoren in Google. En vandaaruit ook sneller je eerste inkomsten.

Bijvoorbeeld:

Fitness / Fitness voor mannen / Fitness voor mannen gericht op massa

Fitness / Fitness voor vrouwen / Fitness voor vrouwen gericht op conditie verbeteren

De beste niche kiezen voor affiliate marketing

Nu weet je ongeveer welke niches er zijn. Maar welke niche ga jij als eerste kiezen? Wanneer je de volgende drie stappen volgt, weet ik zeker dat je de beste niche bepalen kunt voor je affiliate niche website.

 1. Wat vind jij leuk?
 2. Is er geld te verdienen?
 3. Hoe is de concurrentie?

Affiliate niche kiezen Stap 1: Wat vind je leuk?

Dit is de belangrijkste stap om een succesvolle affiliate niche website op te zetten. Het is namelijk het begin van je website. En het bepaald of jij de motivatie en inspiratie kunt vinden om goede content te blijven produceren.

Een paar vragen om je op weg te helpen:

 • Waarover kan ik uren praten of schrijven?
 • Waar weet ik veel van, of waarvan wil meer leren?
 • Waar kan ik unieke waarde in leveren?
 • Waarvoor komen mensen vaak bij mij terecht met vragen?
 • Waar wil ik mij in verdiepen?

Affiliate niche kiezen Stap 2: Is er geld te verdienen?

Heel leuk om meerwaarde te leveren in die niche die jij zo leuk vindt. Maar, is er überhaupt geld te verdienen?

Hier deel ik graag een stukje uit mijn eigen proces:

De reden voor mij om met affiliate marketing te beginnen is: Geld verdienen, passief inkomen genereren. Nieuw in deze wereld keek ik niet verder dan mijn neus lang was. Ik volgde de meute. En, omdat het mij om geld verdienen te doen is, is dit mijn eerste niche geworden.

Maar, waarom ben ik met affiliate marketing begonnen? Waarom wil ik geld verdienen? Om zelfvoorzienend te gaan leven. Achter het woordje zelfvoorzienend zit weer een hele niche. Maar ik dacht eerst dat hierin geen geld te verdienen was.

Dankzij een enorme drive van binnenuit ben ik de mogelijkheden gaan onderzoeken. Gaandeweg heb ontdekt dat er wel geld te verdienen is. Ik moet er alleen creatief voor zijn.

Vanuit dit perspectief ben ik op een andere manier gaan kijken naar affiliate producten en diensten. In eerste instantie scrolde ik door de lijsten van de affiliate netwerken heen. Nu doe ik het zo:

 1. Ik Google met de zoekintentie zoals iemand in mijn gekozen niche zou doen.
 2. Van daaruit kom ik verschillende producten en diensten tegen.
 3. Vervolgens kijk ik of deze een affiliate programma hebben.
 4. Wanneer ik een aantal (2-3) aanbieders en producten heb waarin in iets zie, ga ik door.

Stap twee: is er geld te verdienen in je niche, gaat eigenlijk gelijk op met stap drie: Hoe is de concurrentie?

Affiliate niche kiezen Stap 3: Concurrentieanalyse

Op de manier zoals ik hierboven heb omschreven doe ik tegelijkertijd een stuk concurrentieanalyse. In dit onderzoek stuit ik op andere affiliate websites, webwinkels en andere aanbieders.

Zo kan ik gelijk zien of het de moeite waard is een niche te betreden. Wanneer het binnen een bepaalde niche supervol is op de laag-in-de-funnel-zoekopdrachten, kan het een zware dobber zijn om je plekje in Google te bemachtigen.

Wanneer er helemaal geen of heel weinig concurrentie is, betekend dit over het algemeen weinig zoekvolume en/ of weinig geld. Misschien heb je wel het gouden kalf gevonden.

Dus: Kruip lekker in de huid van je doelgroep. Google zoals zij dat doen. En vorm een duidelijk beeld van jouw markt.

Affiliate marketing niche website

Wanneer je deze fase hebt doorlopen en een plan van aanpak hebt liggen, kun je verder. Je kunt nu door naar de volgende stap: Een affiliate niche website maken. Dit vind ik een geweldig proces. Waarin ik veel creativiteit kwijt kan. Ik vind het een prachtig proces om een website te creëren die er netjes uitziet en waarbij nette presentatie van de content centraal staat.

Affiliate marketing niche website in WordPress

Met WordPress heb je in no-time je website online staan. Het systeem is gratis te gebruiken. Je hebt alleen hosting en een domeinnaam nodig. Er zijn verschillende thema’s waarmee je makkelijk en snel aan de slag kunt. Schema Lite is een goed, licht en snel thema voor WordPress.

Wat ik vaak merk bij kant-en-klare thema’s is, dat ik net dat ene detail mis om het helemaal eigen te maken. Uiteindelijk ben ik overgestapt op Elementor. Met wat uitleg over WordPress en Elementor kun je makkelijk je Affiliate niche website bouwen. Wanneer je eenmaal weet hoe het werkt, kun je in een paar uur je eigen persoonlijke en unieke thema klaar hebben.

Affiliate marketing niche website voorbeeld

Een paar voorbeelden van affiliate niche websites:

 • Klusronde.nl – Dit is een beginnend project van Jacko Meijaard, hierin laat hij zien hoe je een affiliate marketing niche website opbouwt met WordPress. Dit is het resultaat van een follow-along videoserie die je op Youtube vinden kunt.
 • Superzelfvoorzienend.nl – Dit is mijn tweede project, waarmee ik mij richt op zelfvoorzienend leven. Gaandeweg kom ik erachter dat het vrij breed is. Mijn aanpak is nu specifiek beginnen op één onderwerp.
 • Familieski.nl – De domeinnaam heeft geen verdere uitleg nodig. Op wintersport met kinderen en/of als gezin.
 • Wandelvrouw.nl – Alles over wandelen, speciaal voor vrouwen.
Affiliate marketing niche website voorbeeld: Familiski.nl
Affiliate marketing niche website voorbeeld: Familiski.nl

Als het goed is kun je nu de affiliate websites herkennen in je niche. In je onderzoeksfase kun je dit goed meenemen. Bij het bepalen van het thema voor je niche website kun je bepaalde kenmerken overnemen en er je eigen sausje overheen gooien.

Conclusie: Affiliate marketing niche website – Wat is de beste affiliate marketing niche

Er is niet 1 gouden ei waarop alle affiliate marketeers hun pijlen richten. Wat de beste affiliate marketing niche is afhankelijk van een paar factoren. Het is belangrijk een niche te kiezen die bij je past. Op deze manier kun je de beste content creëren. En is het makkelijker om beter te scoren in Google. Simpelweg, omdat het makkelijker voor je zal zijn gemotiveerd en geïnspireerd te blijven. Affiliate marketing is toch wel de wet van de lange adem. En je adem is een stuk langer, wanneer je het naar je zin hebt.

In elke niche is geld te verdienen. Er is soms alleen wat creatief- en omdenken voor nodig, om een verdienmodel aan je niche te hangen.

Ook al heb je de juiste niche gekozen. Soms kun je toch het gevoel hebben er helemaal naast te zitten. En zakt de moed je in de schoenen. Geloof mij, ik heb dit meermaals gevoeld.

In de online community van Internet Succes Gids.nl vind ik telkens weer de motivatie en inspiratie om door te gaan. En dit versneld mijn vooruitgang enorm.

Direct geld verdienen met Affiliate Marketing?

affiliate marketing cursus

Meld je direct aan bij de grootste affiliate marketing community van Nederland en België.

 • Ruim 15.000 leden – Enorm veel kennis en expertise
 • Makkelijk te volgen stap voor stap cursus
 • Bewezen methode – De succesformule van Jacko Meijaard zelf.

PS. Nu beginnen is 84% korting pakken, voor 47,- kun je starten. Je eerste winst 🤑

Laatst bijgewerkt: 31/05/2021
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Meer lezen over

Is KuCoin Betrouwbaar en veilig? Cover

Is KuCoin Betrouwbaar?

Is KuCoin Betrouwbaar? Als je de ervaringen op TrustPilot leest, twijfel je al snel. Dit staat haaks op mijn ervaring. Lees alles over de veiligheid van KuCoin

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wanneer begin jij met Online Geld verdienen?

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Je hebt iets groots gemist.
Begin nu met 50% korting!*
* Voor +/- 2 tientjes
Gebruik kortingscode: KORTING