Affiliate Marketing: wat is het en kun je er goed passief inkomen mee genereren?

Geld verdienen op het internet lijkt tegenwoordig wel een synoniem van affiliate marketing te zijn. Dat terwijl we 4 marketing al meer dan honderd jaar kennen. De ouderwetse deur-aan-deur verkoper was namelijk niets meer dan een echte affiliate marketeer (iemand die zijn geld met affiliate marketing verdient).

De verhalen van de moderne online ondernemer die duizenden euro’s per maand verdient op basis van affiliate marketing, klinken bijna te mooi om waar te zijn. Toch zijn er tienduizenden bewezen voorbeelden van succesvolle affiliates van over de hele wereld. Van Amerika tot Indonesië en van Andorra tot Nederland . Affiliate marketing heeft zich bewezen een succesformule te zijn om het passief inkomen te genereren en financiële vrijheid te realiseren..

Op deze pagina neem ik je mee langs de belangrijkste onderdelen over affiliate marketing. Ook beantwoord ik enkele van de meest gestelde vragen. We bespreken;

 • Hoeveel je met affiliate marketing kunt verdienen
 • Voor wie het geschikt is
 • Wat je nodig hebt om met affiliate marketing te beginnen
 • De voor- en nadelen van affiliate marketing
 • Hoe jij vandaag nog kunt starten met het verdienen van affiliate commissies
We hebben kortom genoeg te bespreken. Lees daarom snel door zodat jij straks met een vliegende start met affiliate marketing kunt beginnen!

Inhoud:Affiliate Marketing: wat is het en kun je er goed passief inkomen mee genereren?

Hoeveel kun je met affiliate marketing verdienen?

Iedereen is natuurlijk het meest geïnteresseerd in wat je met affiliate marketing kunt verdienen. En dat is veel geld. Heel veel geld. Maar dat is lang niet voor iedereen mogelijk.

Er zijn voorbeelden van affiliates waar € 100.000 per maand geen slechte maand is. Vooral Amerikaanse affiliates mogen zichzelf tot de absolute topklasse van affiliate marketing rekenen.

Dat je veel geld met affiliate marketing kunt verdienen is vast geen geheim meer. Maar wat is een realistisch bedrag? Bijvoorbeeld wanneer je 2 jaar lang, 20 uur per week, aan je affiliate marketing business werkt?

Dat is zo’n € 3000 per maand, volledig passief. Een bedrag dat hoogstwaarschijnlijk bereikt wordt als je 24 maanden achtereenvolgend aan je affiliate business gewerkt hebt. Je begint namelijk, net als iedere andere affiliate, op 0. Je moet je stelselmatig opwerken tot een dergelijk bedrag, dat zowel hoger als lager kan uitvallen.

De echte succesverhalen zijn zeldzaam, simpelweg door extreem goede timing of een perfect inzicht. Dat wil niet zeggen dat voor jou de eerdergenoemde astronomische bedragen onmogelijk zijn. Soms moet het allemaal net meezitten om echt de sterren te kunnen aanraken.

Kun je met affiliate marketing passief inkomen genereren

Zoals je eerder kon lezen, is het goed mogelijk veel geld te verdienen met affiliate marketing. Het voordeel van affiliate marketing is, dat wanneer je inkomsten eenmaal lopen. Dit vrij weinig actie van je nodig heeft. Het kost tijd, doorzettingsvermogen en energie om en succesvolle affiliate website te maken. Maar wanneer dit eenmaal gelukt is, kun je zeker passief inkomen genereren met afiliate marketing.  Let wel op, je affiliate website(s) moet je wel van kwalitatieve content blijven voorzien. Wil je dat het internet voor je blijft werken, en je passieve inkomensstroom door blijft lopen, dan moet je actief blijven.

tijd is de enige investering bij affiliate marketing

Voor wie is affiliate marketing geschikt?

Je kunt affiliate marketing het best vergelijken met een marathon. Je moet heel lang trainen, veel zweten en opgeven. Als het je eenmaal lukt om de marathon te rennen, kun je de rest van je leven zeggen dat je de marathon gerend hebt. Een behoorlijk indrukwekkende prestatie.

De kans dat jij binnen een jaar € 3000 per maand, passief, uit affiliate marketing haalt is klein. Heel erg klein. Maar als jij stelselmatig aan je business blijft werken, is het helemaal niet gek om te denken dat je binnen twee jaar zo’n inkomen kunt realiseren. Dat terwijl je in plaats van 40 uur per week, slechts enkele uren per week aan het werk bent. Geen verkeerde verhouding toch?

Daarom is affiliate marketing lang niet altijd voor iedereen geschikt. Volgens een van de bekendste affiliates, Jacko Meijaard, is affiliate marketing alleen geschikt als je beschikt over:

 • Voldoende motivatie
 • Doorzettingsvermogen
 • Lange termijn visie
 • Inzicht (kan je leren)
 • Discipline
 • Nieuwsgierigheid

Allemaal eigenschappen die laten zien dat je echt niet lui rijk kunt worden. Je mag wel wat luier worden als de centen eenmaal binnenstromen. Maar voordat je daar bent, moet je wel eerst een sterke affiliate marketing business opbouwen.

Herken jij jezelf hierin?
Check de affiliate marketing review en verdien geld met internet

Wat heb je nodig voor affiliate marketing?

Zoals je hieronder in de voordelen van affiliate marketing kunt lezen, is een van de grootste voordelen dat je bijna niets nodig hebt om te kunnen beginnen. Je hebt geen kantoorpand, voorraad of kapitaal nodig. Wat wel aanwezig moet zijn, is een flinke dosis motivatie, doorzettingsvermogen en discipline. Je moet de mouwen kunnen opstropen en er vol voor gaan. Ik heb zo’n idee dat dit voor jou, aangezien je dit artikel al enkele minuten leest, geen probleem moet zijn..

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

De voordelen van affiliate marketing zouden een boek kunnen vullen. Deze lijst met voordelen laat perfect zien waarom bedrijven al meer dan honderd jaar affiliate marketing toepassen en waarom hier absoluut geen einde aan lijkt te komen.
 • Je hebt geen voorraad nodig
 • Lage opstartkosten
 • Je kunt direct beginnen met geld verdienen
 • Je kunt overal en altijd aan je business werken
 • Je loopt geen risico
 • Je kunt van alles promoten
 • Je inkomsten lopen door onafhankelijk van je werktijden, ofwel je inkomsten is passief
En dan hebben we nog maar een klein deel van de voordelen gehad.. Als jij eenmaal met affiliate marketing begonnen bent, ontdek je zonder twijfel dat er nog veel meer voordelen zijn die specifiek op jou van toepassing zijn. Ik kan je daarom wel verzekeren dat jij geen spijt van je keuze krijgt om met affiliate marketing te beginnen..

Wat zijn de nadelen van affiliate marketing?

Waar voordelen zijn, komen we altijd ook nadelen tegen. Alhoewel het er in het geval van affiliate marketing niet veel zijn, kun je wel zeggen dat dit nadelen zijn waarmee je rekening moet houden. Flexibele affiliates die zich makkelijk op veranderende situaties kunnen aanpassen, zullen geen problemen met deze nadelen hebben.
 • Je hebt geen eigen product, waardoor je afhankelijk bent van de verkoper die je promoot
 • Jij hebt niet of nauwelijks contact met de verkoper, hier zit een affiliate netwerk tussen
 • Affiliate netwerken en verkopers kunnen zonder het te vertellen de voorwaarden wijzigen
met het miljonairsbrein bereik je rijkdom en vrijheid

Starten met affiliate marketing? Volg deze stappen…

Wil jij ook graag met affiliate marketing beginnen? Dan is er geen beter moment dan vandaag om met affiliate marketing te beginnen. Je kunt namelijk direct van start met de verschillende cursussen die hiervoor ontwikkeld zijn.

Zoals ik je al vertelde zit affiliate marketing heel eenvoudig in elkaar.

Je kiest een onderwerp en een product waarin je als affiliate actief in wilt zijn. Je bouwt vervolgens (tegenwoordig heel makkelijk!) een website waar je deze producten kunt promoten. Daarnaast zorg je ervoor dat je bezoekers op je website krijgt. Dit kun je doen door:

 • Betaald adverteren
 • Teksten schrijven (SEO)
 • Emailadressen verzamelen en mailen
 • Je website via forums bekend te maken
 • Een sterke Facebook- of Instagrampagina op te zetten

Als je eenmaal je eerste bezoekers binnen krijgt, moet jij ervoor zorgen dat ze ook daadwerkelijk via jou een product willen aanschaffen. Leg de producten die je promoot goed uit en laat zien hoe deze producten jouw bezoekers kunnen helpen.

Dan stromen de inkomsten vanzelf binnen!

De beste affiliate marketing cursus van dit moment

Met een goede affiliate marketing cursus zorg jij ervoor dat je in sneltreinvaart richten de eerste inkomsten gaat. Je leert namelijk sneller hoe je met affiliate marketing stabiele en passieve inkomsten kunt opbouwen.

Mijn favoriete affiliate marketing cursus van dit moment is de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Een zeer betaalbare en uitgebreide cursus waarin je van alles over affiliate marketing uitgelegd wordt. Jacko Meijaard is de absolute koning op het gebied van geld verdienen op het internet en een van de beste affiliates van deze tijd. Je kunt het kortom niet van een beter iemand leren.. 

Inhoud:Affiliate Marketing: wat is het en kun je er goed passief inkomen mee genereren?

Laatst bijgewerkt: 17/05/2022
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.
Is KuCoin Betrouwbaar en veilig? Cover

Is KuCoin Betrouwbaar?

Is KuCoin Betrouwbaar? Als je de ervaringen op TrustPilot leest, twijfel je al snel. Dit staat haaks op mijn ervaring. Lees alles over de veiligheid van KuCoin

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wanneer begin jij met Online Geld verdienen?

Days
Hours
Minutes
Seconds
Je hebt iets groots gemist.
Begin nu met 50% korting!*
* Voor +/- 2 tientjes
Gebruik kortingscode: KORTING
Start vandaag nog met online geld verdienen
affiliate marketing cursus