affiliate website maken? 7 cruciale stappen naar succes

affiliate website maken om passief inkomen te genereren? Ik volg 7 stappen naar succes. En ken je de kritieke do's en don'ts?

Je bent zover. Je wilt passief inkomen genereren! En je hebt voor affiliate marketing gekozen. Volgende stap; een affiliate website maken. Maar, waar begin je? Hoe maak je een snel een mooie, snelle en converterende website. Volg deze 7 stappen consequent en je maakt in een handomdraai een succesvolle affiliate website. 

Inhoud:affiliate website maken? 7 cruciale stappen naar succes

7 stappen naar een succesvolle (affiliate) website

1. Bepaal je niche? 

Er zijn veel verschillende niches (=doelgroepen), waarin je kunt beginnen met affiliate marketing. Elke niche heeft zijn eigenaardigheden. Het is gemakkelijk een niche te kiezen waarin jij je verplaatsen kan. Dat maakt het gemakkelijker om je in je doelgroep te verplaatsen. En een affiliate website te maken die werkt. 

2. Kies een product om te promoten

Meld je aan bij één of meerdere van de affiliate programma’s en kies in eerste instantie één product om aan te gaan promoten. Houdt het in eerste instantie bij één product, om het makkelijk voor jezelf te houden. 

Tip! Je kunt alvast rekening verder kijken naar producten die relevant zijn en die ook waardevol zijn voor je doelgroep. Zo kun je alvast een richting bepalen. 

Maar… 

Begin met 1 product. Zet dat goed neer. 

Er zijn verschillende netwerken waar je goede affiliate producten kunt vinden:

 • PayPro
 • Daisycon
 • Tradetracker
 • Awin
 • Bol.com

Tip! Heb je al een product of dienst die je leuk vindt, maar is deze niet bij één van de aanbieders te vinden. Gebruik google… Bijvoorbeeld: [jouw voorkeursproduct] affiliate programma

3. Doe marktonderzoek

Hoe kies je zoekwoorden waarop je gevonden wil worden?

Voor het vinden van de juiste zoekwoorden kun je Google gebruiken. Gebruik hierbij voornamelijk je eigen verstand. Combineer je eigen gezonde verstand met tools als: SEMrush en KWfinder.

Om je op weg te helpen, kun jij jezelf de volgende vragen stellen?

 • wat is het probleem van je doelgroep?
 • Welke oplossingen zijn er voor dit probleem?
 

Tip! Kies voor longtail zoekwoorden, hiermee kun jij je niche gerichter aanspreken. En wordt je gevonden door jouw doelgroep.

4. Kies een domeinnaam

Kies een domeinnaam die autoriteit uitstraalt en die to-the-point is. Eenduidig. Is je gewenste domeinnaam in gebruik. Kies dan niet de variant met koppeltekens. Het is aan te raden voor een korte domeinnaam te kiezen, die gemakkelijk te onthouden is.

Waar kan ik mijn domeinnaam checken en registreren?

Er zijn vele webhosts waar jij een domeinnaam kunt registreren en een website kunt onderbrengen. Mijn favoriet is Neostrada: Supersnelle websites, en automatische updates van je wordpress installatie. En er zijn verschillende domeinnamen onder één hostingpakket mogelijk. 

Ik ben er blij mee! 

Nu je domeinnaam checken bij Neostrada? Klik de knop… 

5. Maak je affiliate website

Yes… Daar ben je. Je voorwerk is gedaan. Als het goed is heb je:

 • een niche,
 • een product,
 • zoekwoorden,
 • en… een sterke domeinnaam
 

Nu kun je beginnen met het maken en inrichten van jouw scorende affiliate website.

Waar beginnen met affiliate website maken? 

Kies een CMS. WordPress is een heel krachtig CMS. Het is gemakkelijk in gebruik. Er zijn vele thema’s voor te kiezen. En, WordPress en Google gaan héél goed samen. Met een affilate website gemaakt in WordPress zet je al één stap in de goede richting.

Kies een Thema

Het grote voordeel van WordPress is, dat er duizenden thema’s te vinden zijn. Er zijn zowel gratis als betaalde thema’s voor wordpress. Om de keuze wat gemakkelijker te maken hieronder twee héél snelle, eenvoudige en goede oplossingen voor het ontwerpen van jouw affiliate marketing website. Stiekem zijn deze opties voor véél meer websites een goede oplossing, maar hier houden we het even bij affiliate marketing. 

Marketheme –  speciaal ontwikkelt voor affiliate marketing

Voor zowel beginner, als doorgewinterde website maker is Marketheme een perfecte start voor het maken van je affiliate website. Marketheme is ontstaan uit de samenwerking van Jacko Meijaard en Leon Gotjé. Jacko, de affiliate marketing specialist en Leon een specialist op het gebied van wordpress, design, snelheid en SEO.

Marketheme is een compleet thema, voorzien van alle functionaliteiten die je nodig hebt om een snelle, vindbare en veilige affiliate website te maken. Al de nodige integraties zijn gedaan. Met Marketheme heb je in enkele minuten je affilate website online. En kun je geld gaan verdienen.

Marketheme kopen?

Marketheme kun je met korting kopen via de affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard. Check: affiliate marketing revolutie review: waardevolle koop?

en pak die krachtige superdeal van training en website bouwen tegelijkertijd. 

Elementor Pro en Hello – razendsnel een uniek wordpress thema maken gericht op jouw niche

WordPress thema Hello is speciaal gemaakt voor Elementor. Elementor is een block-editor. Hiermee heb je volledige vrijheid over het inrichten van je website. Ben je een creatieve geest en ben je visueel ingesteld? Dan is met Elementor Pro het maken van je affiliate website een feest.

Elementor Pro en Hello garanderen een snelle website met alle bouwstenen voor SEO. 

Maak razendsnel jouw unieke affiliate website met Elementor

 Bij deze combinatie, moet je zelf nog wel een paar plug-ins installeren voor een veilige en snelle website.

Dit zijn o.a.:

 • Google Analytics for WordPress by MonsterInsights
 • Loginizer
 • Antispambee
 • Autoptimize
 • Smush
 • Wordfence security
 • WP fastest cache
 • Yoast SEO
 
Hoe installeer je een nieuwe plugin met wordpess? 

Zie de afbeelding hieronder. 

1. navigeer naar plugins
2. kies nieuwe plugin
3. zoek je plugin
4. druk op nu installeren
5. eenmaal geïnstalleerd klik je op activeren

wordpress hoe plugin installeren
hoe installeer je een plugin in een wordpress website

absolute do’s en don’ts bij het maken van je website (ervaring)

 

Don’t

Neem het design van je affiliate website niet te persoonlijk. Je kunt er uren in verliezen, die weinig opleveren. Het gaat om de inhoud, de content! Dat is waarmee je scoort in Google.

echt waar!

Do

Keep it simple!

really… keep it simple … Stap in de gedachten van de bezoeker… Kan hij/zij je volgen?

6. Verdienmodel toepassen

Het toepassen van een verdienmodel is simpele, maar belangrijke stap. De kroon op je werk, de waardering voor je inspanningen. Bij stap 2: Kies je product heb jij je een affiliatelink gekregen.

Deze affiliatelink voeg je toe aan je pagina. Dit kun je op verschillende manieren doen:

 • Door het sleutelwoord in je tekst te koppelen aan je affiliatelink
 • Door mooie CTA‘s in je tekst te verwerken.
 

7. Opschalen

Google houdt van “grote” websites. Één of enkele artikelen omtrent je gekozen product zijn niet voldoende. De doorzetter wordt beloond. Dus… Blijf nieuwe waardevolle content aan je website toevoegen. En groei hiermee uit tot een autoriteit in je niche. Dan volgt de beloning vanzelf: Een hogere positie in Google en inkomsten uit je affiliatelinks.

Ten Slotte

volg deze stappen consequent en je maakt een scorende affiliate website. In de training van Jacko Meijaard; de Affiliate Marketing Revolutie leer je alles over affiliate marketing, terwijl jij je eigen affiliate website maakt.

Wil jij ook passief inkomen genereren terwijl je leert en je affiliate website maakt? check eerst affiliate marketing revolutie review: waardevolle koop?

Laatst bijgewerkt: 14/10/2020
Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *