Basiscursus technische analyse: een must voor elke trader?

Technische analyse is het startpunt voor elke trader. Of je nu handelt in bitcoin of aandelen. Met een basiscursus technische analyse bouw jij je eigen “hight income skills” op. Zodat je zelf kunt bepalen wanneer en hoe jij je beste trade zet.

Een kleine investering van je tijd en je weet:

Let’s go…

Wat is technische analyse (TA)?

Definitie van technische analyse:

Technische analyse is aan de hand van historische prijsbewegingen, toekomstige koersbewegingen berekenen.

Als technisch analist volg je dus heel nauwlettend de beurstrends. TA geeft inzicht in de markt en de psychologie van de beleggers.

Waar kun je Technische analyse voor gebruiken?

TA kun je in principe gebruiken voor alle soorten “assets” welke met vraag en aanbod te maken hebben. Denk aan: aandelen, grondstoffen, futures, en dus ook bitcoin en crypto.

Uitgangspunten van Technische analyse:

Technische analyse is gebouwd op twee uitgangspunten:

 1. Al het nieuws ligt in de koers besloten. De markt heeft altijd gelijk.
 2. Koersen bewegen trendmatig. Geschiedenis herhaalt zich altijd. Dit kun je zien in terugkerende cyclussen en koerspatronen.

Wie heeft technische analyse uitgevonden?

Één van de grondleggers van technische analyse is Charles Henry Dow. Hij heeft de theorie ontwikkeld die wij kennen als: Dow Theory. Bovenstaande twee uitgangspunten plus 4 andere zijn de basis van zijn theorie. Zijn jarenlange onderzoek werd beloond met publicatie van zijn bevindingen in de Wall Street Journal. Nu wordt zijn theorie als belangrijkste uitgangspunt gebruikt in technische analyse.

Succesgarantie met technische analyse?

Je kent het uit de investeerders reclames: In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Ta is geen exacte wetenschap. Het is een manier om trends en patronen uit het verleden in het heden te herkennen, en hiermee toekomstige mogelijkheden te berekenen. Zodat jij je kansen kunt vergroten. En gecalculeerd risico kunt nemen.

Belangrijk om jezelf te realiseren:

 • Je zou TA meer als kunst kunnen zien. Maar wel een kunst die om veel oefening vraagt.
 • Nooit 100% zeker
 • Technische analyse is een combinatie van tools, indicatoren en trends, waarmee je inzicht verkrijgt in het gedrag van de markt
 • TA biedt geen exacte uitkomsten maar geeft inzicht

Hoe werkt technische analyse?

Zoals je nu wel weet, TA is geen exacte wetenschap, en dus ook geen moeilijk wiskundig gedoe. Maar, hoe werkt het dan? In feite werkt technische analyse zo: Het is het samenkomen van verschillende indicatoren en hierbijbehorende kansberekeningen en aan de hand hiervan je handelen goed timen.

Technische analyse toolbox

De toolbox van elke technisch analyst kan verschillen er zijn verschillende tools die verschillende analysten gebruiken. Hieronder een kleine duik in zo’n toolbox:

Je eigen toolbox samenstellen? Check de gratis cursus van Madelon Vos. Inschrijven ➡

blank

Wat kun je met een basiscursus technische analyse?

Na een basiscursus technische analyse, kun je zelf met technische analyse inzicht verkrijgen in het gedrag van de markt. Zodat je hiermee nauwkeurig berekende trades kunt zetten. Een goede technische analyse vergroot je kansen.

Je kunt TA inzetten voor elk verhandelbare asset; goud, zilver, aandelen en natuurlijk, bitcoin en crypto.

Voor wie is een basiscursus technische analyse geschikt?

Een basiscursus technische analyse is alleen voor je geschikt, als jij jezelf de kunst meester wilt maken van het grafieken lezen. En je daadwerkelijk behoefte hebt aan deze kennis. Dit kan zijn voor je eigen persoonlijke ontwikkeling. Of, omdat je daadwerkelijk een “high income skill” wilt leren.

Waarom een basiscurus technische analyse?

Net als alles is technische analyse gewoon te leren. Maar, het gaat om je eigen inzet en ontwikkeling wil je er écht een succes van maken. Een betrouwbare en ervaren technisch analist als mentor vergroot je kansen en versnelt je leerproces. Een basiscursus technische analyse kun je een must noemen.

Wanneer je over het internet struint zul je al héél veel informatie vinden. en misschien ook wel je eigen cursus kunnen samenstellen, maar:

 1. Je verliest veel tijd in het zoeken naar de juiste informatie;
 2. Je aandacht is versplinterd door de overdaad aan info;
 3. Je mist een aanpsreekpunt, waar je met vragen terecht kunt.

Als je de juist basiscursus technische analyse kiest, heb je;

 1. Dikke vette tijdwinst, want je hebt alle informatie op één plek.
 2. Een bewezen methode,
 3. Één centraal aanspreekpunt

De beste basiscursus Technische analyse

Ken je Madelon Vos? Zij ademt zo’n beetje technische analyse. Voor haar was de enorme volatiliteit van bitcoin de reden om diep in de materie van technische analyse te duiken. En het zich volledig eigen te maken. Dit is haar gelukt, op zo’n manier dat ze docent ta is op de universiteit van Amsterdam. Daarnaast heeft zij twee cursussen ontwikkeld als antwoord op de vraag van haar gevolg op YouTube en Instagram.

Haar basiscursus technische analyse: Handelen in crypto’s technische analyse van A tot Z geeft je alle tools die nodig zijn voor jouw goede start met TA.

Madelon Vos- portret

Samenvatting en conclusie: basiscursus technische analyse

Wat het ook is dat je handelen wilt, of het nu gaat om bitcoin of aandelen. Als de wet van vraag en aanbod deel uitmaakt van de markt. Wat meestal zo is, kun je technische analyse toepassen om je kansen te vergroten.

Technische analyse is kijken naar het verleden om in het heden patronen en trends te herkennen en hiermee mogelijke uitkomsten te voorspellen. Hiervoor gebruik je verschillende tools.

TA is een vak apart en geen exacte wetenschap. Het beste kun je het zien als een kunstvorm die om veel oefening vraagt. Een High Income Skill waarmee je inzicht krijgt in de markt.

Een basiscursus technische analyse versnelt je leercurve. En vergroot je kansen op succes. Het enige wat het nodig heeft is jouw inzet. Madelon Vos is een autoriteit op dit gebied en ze heeft hiervoor een complete cursus gemaakt. Deze kun je hier vinden ➡

Laatst bijgewerkt: 03/04/2021
Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

blank

Meer rendement en betere resultaten halen?

Begin vandaag nog met dé cursus Technische Analyse van Madelon Vos

actiecode: GELDENVRIJHEID10

Meer rendement en betere resultaten halen? actiecode: GELDENVRIJHEID10