Wat betekent CTA?

CTA Betekent Call to Action. Een call to action is een uitnodiging in je website om een actie van je bezoeker te triggeren. Bijvoorbeeld:

  • het klikken op een knop dat naar meer informatie leidt,
  • contactgegevens achterlaten, voor bijvoorbeeld email-marketing,
  • het doen van een aankoop

Voor een converterende website is het belangrijk duidelijke en uitnodigende Calls to Action in je website te verwerken. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een knop toe te voegen. Je kunt het geheel iets meer aankleden met bijvoorbeeld een foto, gekleurde achtergrond, etc..

Hoe ziet een CTA eruit?

  • Opvallend, mensen scannen vaak snel door teksten héén. Het is belangrijk dat je CTA de aandacht trekt, zodat je bezoeker hem niet kan missen.
  • Aantrekkelijk, Vervolgens is het belangrijk dat je Call to Action aantrekkelijk is, om de aandacht vast te houden. En uitnodigend tot actie.
  • Eenduidig, hou het bij één keuze. Keuze mogelijkheden leveren keuze stress op, waardoor je bezoeker sneller afhaakt dan klikt.
  • Eenvoud, maak er géén schreeuwende kermis van. Zorg ervoor dat je CTA opvalt, en op een vriendelijke manier in het oog springt. Keep it simple, less is more.
  • Actiegericht

Waar plaats je een CTA?

De beste plaats voor je CTA is onderaan je pagina, aan het einde van het artikel. In lange artikelen kun je overwegen Calls to action toe te voegen tussen paragrafen. Je kunt ook pop-ups overwegen, maar ben hier voorzichtig mee. (Hoe reageer je zelf op pop-ups)

CTA en affiliate marketing

Een CTA is een belangrijk onderdeel van je affiliate marketing website. Zonder call to action is het moelijk je verdienmodel toe te passen in deze online business. Jacko Meijaard heeft een prachtige cursus: de affiliate marketing revolutie waarin hij o.a. de CTA behandeld.

Wat betekend CTA?

CTA Betekent Call to Action. Een call to action is een uitnodiging in je website om een actie van je bezoeker te triggeren.

Wat zijn belangrijke kenmerken van een CTA?

Opvallend,
Aantrekkelijk, uitnodigend
Eenduidig en duidelijk
Eenvoud,
Actiegericht

Waar plaats je een CTA?

Onderaan je pagina is een goede plek. Heb je een lang artikel geschreven dan kun je eventueel enkele calls to action toevoegen tussen de alinea’s.

Laatst bijgewerkt: 12/08/2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *