wat is affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is; het promoten van een product een derde. En commissie ontvangen bij een verkoop.

Tegenwoordig is het begrip vaak gekoppeld aan een online activiteit. Het is namelijk héél gemakkelijk geworden om via website/ blog, of social media (YouTube, Facebook, Instagram) etc. producten te promoten.

Maar, ook de huis-aan-huis verkopers zijn een voorbeeld van affiliate marketeers. Met de komst van internet is er een flinke gewichtsverschuiving richting de online variant.

Wat zijn de partijen bij affiliate marketing?

In de basis zijn er vier betrokken partijen

  1. adverteerder
  2. affiliate netwerk
  3. publisher
  4. uiteindelijke klankt

Wat is de rol van de adverteerder?

De adverteerder is de aanbieder van een product of dienst. Dit kan van alles zijn, van een e-book, tot een online coachingstraject of voetbalschoenen.

Wat is een affiliate netwerk?

Een affiliate netwerk is de tussenpartij tussen adverteerder en publisher. Hier komen vraag en aanbod samen. De publishers kunnen hier de campagnes kiezen waar ze geld in zien. Hier kan de publisher zijn affiliatelink verkrijgen.

Wat is een publisher?

De publisher zou jij kunnen zijn. Publishers zijn de mensen of bedrijven die de producten van de van de adverteerders via hun voorkeurskanaal promoten. Dat kan online, via website, blog of via één van de social media kanalen.

Klant

Laatst maar zeker niet onbelangrijk; de klant. De klant doet de uiteindelijke aankoop via jouw promotiewerk als publisher. Hieruit ontvang jij de afgesproken commissie.

Wil jij online geld verdienen? En zie je dit als een mogelijkheid om passief inkomen te genereren, dan kan ik je de Affiliate marketing Revolutie Review van Jacko Meijaard aanraden. De AMR is een online video cursus, waarin de Nederlandse koning van de affiliate marketing – Jacko Meijaard, je stap voor stap uitlegt, hoe je met affiliate marketing kunt beginnen.

Laatst bijgewerkt: 26/03/2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *