Wat is een zoekwoord of keyword?

Wat zijn zoekwoorden en keywords?

Zoekwoord is enkel de nederlandse vertaling voor keyword. Zowel keyword als zoekwoord verwijst naar de woorden die gebruikt worden om te zoeken op het internet via zoekmachines zoals bijv. Google.

Er is onderscheid in:

  • Short Tail keywords (short tail zoekwoorden)
  • Long tail keywords (longtail zoekwoorden)

Wat is een short tail keyword?

Short Tail keywords zijn brede zoektermen, over het algemeen bestaande uit één woord of begrip. Hier wordt vaker op gezocht. Bijvoorbeeld: “website”.

Wat is een longtail keyword zoekwoord?

Een longtail keyword is een begrip dat specifiek is, en waar over het algemeen minder op wordt gezocht, maar de zoekopdrachten zijn wel gerichter. Hiermee kun jij je dus onderscheiden. En je niche gericht mee aanspreken. Bijvoorbeeld: “website maken wordpress”

Waarom zijn zoekwoorden belangrijk?

Voor goede optimalisatie voor de zoekmachines (SEO) en daarmee hoog in de zoekresultaten te verschijnen. En dus, beter vindbaar te zijn door je doelgroep. Richt je dus op zoektermen die vanzelfsprekend zijn in je niche/ doelgroep. Zoekwoorden en keywords zijn dus belangrijk voor je wanneer je als affiliate  marketeer geld wilt verdienen.

In de videocursus affilate marketing revolutie legt Jacko Meijaard alles uit over zoekwoorden en nog veel meer wat erbij affiliate marketing komt kijken. Lee

gerelateerde blogberichten:

Laatst bijgewerkt: 26/03/2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *