Beste crypto boeken: Bitcoin, blockchain, trading

Wil je leren over de blockchain, bitcoin en crypto? Dat zit je vaak vast aan digitale bronnen van informatie. Logisch want de technologie blijft veranderen. En, eenmaal gedrukt is de kennis al snel achterhaald. Gelukkig zijn er genoeg goede auteur die hun kennis gebundeld hebben in verschillende crypto boeken.

Verkies je toch liever een crypto e-book? Via de bijgevoegde links, kun je ook kiezen voor een digitaal crypto boek.

Hieronder vind je een lijst van de toppers. Met een doorverwijzing om de crypto boeken te kopen.

Bonus: 2 gratis boeken, geschreven door crypto experts uit het veld.

Natuurlijk starten we met de beste crypto boeken voor beginners.

De beste crypto boeken voor beginners

Voordat we de diepte induiken met boeken die de blockchain cryptocurrency beschrijven eerst een paar boeken gericht op beginners:

Met deze crypto boeken leg je een eerste basis in je blockchain avontuur:

Bitcoin en crypto starterpack

bitcoin en crypto starterpack gratis ebook cover

Meld je nu aan om het starterpack gratis te downloaden.

Nu aanmelden ➡

Bitcoin Bijbel

Door Derek Westra en Patrick Suiker

Bitcoin Bijbel van alles over crypto

De hele crypto beginnerscursus samengevat in een e-book. Altijd up to date, alleen te verkrijgen samen met de cursus.

Bestel de cursus het voordeligst via het gratis webinar.

Blockchain, de technologie die de wereld radicaal verandert

Door: Simone Vermeend Perry Smit

Ten eerste een treffende recensie over dit crypto boek. Deze is afkomstig van Bol.com

Zonder feiten horen we te vaak dat de Blockchain de wereld verandert.
Smit en Vermeend geven lekker leesbaar deze feiten, alarmeren terecht en maken een ingewikkeld thema toegankelijk. Zonder de Blockchain tot
Haarlemmerwonderolie te verheffen, maken ze wel glashelder dat deze
beweging missen voor bijna iedere organisatie een fout is, die de
toekomst van de organisatie op het spel kan zetten.

​Brenno de winter, ​OV-chipkaarthacker, auteur en analist beveiliging en privacybescherming

In een paar woorden legt Brenno krachtig de waarde uit van dit crypto boek. Blockchain, de technologie die de wereld radicaal verandert is een knap staaltje werk van de auteurs, waarmee zij de Blockchain op een manier uitleggen die voor zowel beginner als kenner waardevol is.

Het boek gaat in op de nieuwe technologie: de Blockchain. En waarom het zoveel potentie heeft om bestaande businessmodellen nieuw leven in te blazen. Blockchain wordt gezien als de grootste revolutie sinds het internet.

Voor wie is dit crypto boek geschikt?

Iedereen die meer wilt weten over Blockchain en aanverwante technologieën: Bitcoin, cryptocurrency, etc..

Dit boek weet de stof zo te behandelen dat zowel de doorgewinterde wiskundige programmeur als beginner daadwerkelijk waarde halen uit dit boek. Het biedt voldoende diepgang om beiden te behagen.

Pluspunt van Blockchain, de technologie die de wereld radicaal verandert

✔ Theorie en praktijk worden gecombineerd.

In dit boek vind je uitleg over hoe je kunt beginnen met cryptocurrency en je kunt verschillende blockchainfuncties uitproberen.

Blockchain, de technologie die de wereld radicaal verandert – kopen

Digital Gold – The Untold Story of Bitcoin

Door: Nathaniel Popper

De hele reis van Bitcoin en de reis tot aan de dag van vandaag. Dus, ben je beniewd naar de weg van Bitcoin? Dan biedt dit boek je het hele verhaal. Nahtaniel vertelt over de grote impact van Bitcoin op de internet generatie en dit tijdperk. Zowel ups als downs worden besproken. En natuurlijk het feit dat het als één van de meest revolutionaire ontwikkelingen wordt gezien sinds het internet.

Voor wie is dit crypto boek geschikt?

Wanneer je meer over de reis en ontwikkelingen van Bitcoin wilt weten.

Pluspunt

  • Het schept een levendig beeld over de geschiedenis en potentie van Bitcoin.

Minpunt

  • Het is in het engels geschreven.

Digital Gold kopen

Bitcoin and Cryptocurrency Technologies

Door: Andrew Miller, Edward Felten, Joseph Bonneau, Arvind Narayanan, Steven Goldfeder

Dit cryptocurrency boek kun je zien als een authoriteit in zijn vlak. Bitcoin and Cryptocurrency Technologies is een complete inleiding in deze revolutionaire en vaak verkeerd begrepen technologie.

Voor wie is dit boek geschikt?

student, softwareonntwikkelaar, tech-ondernemer of onderzoeker in informatica. IT-achtergrond is raadzaam om het te kunnen begrijpen.

Wat wordt er o.a. behandeld?

Hoe werken Bitcoin en Blockchain eigenlijk? Hoe veilig zijn bitcoins? Hoe anoniem zijn hun gebruikers? Kunnen cryptocurrency’s worden gereguleerd?

Bitcoin en cryptocurrency technologies kopen

Ook verkrijgbaar als E-book: E-book kopen op bol.com

Blockchain – Blueprint for a New Economy

Door: Melanie Swan

Cryptocurrency is één ding. Maar de achterliggende technologie: De onderliggende blockchain technologie is een verhaal op zich zelf. Dit boek neemt je mee in de werreld van de blockchain, smart contracts etc.. Het boek legt uit waarom Blockchain een nieuwe digitale revolutie kan veroorzaken.

Voor wie geschikt?

Voor mensen die zich in de blockchain en zijn potentie willen verdiepen.

Blockchain – Blueprint for a New Economy kopen

Hoe word ik Bitcoin Miljonair?

Door: Mark Koster

Gewoon, lekker ontspannen met een vermakelijk boek over Bitcoin. Verschillende Bitcoin-fanatiekelingen delen hun ervaringen en mening over deze munt. Het komt met verassende verhalen van zowel geluksvogels als visionairs en vroege investeerders. Is Bitcoin om te blijven? Dat mag je zelf concluderen, en dit boek helpt je daarbij.

Voor wie is dit geschikt?

Wanneer je een onderhoudend verhaal wilt over hoe mensen tegen Bitcoin aankijken en wat hun ervaringen ermee zijn is het een prima boek. Verwacht geen informatief en realistisch beeld van Bitcoin en hoe het voor je werken kan.

Hoe wordt ik Bitcoin mailjonair kopen

Blockchange

Door: Redmer Huizinga

Wederom een boek over de blockchain. Waarom? Dit is de technologie achter de cryptocurrency. Dit is de techniek met al de potentie om de wereld op zijn grondvesten te doen schudden.

Vanuit verschillende perspectieven vertelt Redmer over de Blockchain en hoe deze ontwikkelingen op verschillende vlakken een revolutie op kan brengen. Wat denk je van een wereld zonder dienstverbanden en centrale overheid? De schrijver weet het met een goed stuk humor te brengen, wat het naast informatief ook leuk maakt om door te lezen. Pageturner? Jij mag het zeggen?

Met dit boek zet Redmer een grote stap richting het omarmen van deze technologie, zodat je er van kunt profiteren. Dit doet hij met een goede heldere uitleg. Die lekker wegleest.

Voor wie is dit blockchain boek geschikt?

Voor iedereen die blockchain wil begrijpen en wil leren wat er allemaal in mogelijk is. Ook als beginner kun je er goed mee weg.

Blockchange kopen

Blockchain revolution

Door: Don Tapscott en Alex Tapscott

In dit blockchain boek lees e voor het eerst over “het waarom”. Waarom zal deze nieuwe technologie de wereld fundamenteel veranderen. In eerder werk heeft Don over de massale samenwerkings mogelijkehden van het internet geschreven. In dit boek duikt hij in op de blockchain waarop de digitale valuta zoals bitcoin en ethereum draaien.

Voor wie is dit boek geschikt?

Wanneeer je een gezonde basiskennis hebt over de blockchain en meer verdieping zoekt. Blockchain revolution gaat namelijk meermaals behoorlijk de diepte in.

Blockchain revolution kopen

Direct beginnen met lezen? E book downloaden bij bol

Het tijdperk van cryptovaluta

Door: Paul Vigna en Michael J. Casey

Geschreven door twee wallstreet journalisten kun je een héél goed boek verwachten, dat het nieuwe tijdperk met crypto valuta beschrijft. Hoe is het ontstaan, hoe werkt het, welke rol kan het gaan spelen etc.. Hebben cryptocurrency een nieuwe oplossing voro het wantrouwen in de banken en centrale macht? Ondanks de onzekerheden van de nieuwe technologie is het zeker dat we op de drempel staan van een nieuw economisch tijdperk waarin het traditionele financiele, economische en sociale stelsel nieuw leven in zal blazen.

Voor wie is det boek geschikt?

Het boek is zo geschreven dat het voor iedereen goed te lezen is. Voorwaarde is wel, interesse voor het onderwerp.

Direct lezen? Bestel het e-book

De absolute nr 1:

Dit crypto boek komt voor de tweede keer voor in de rij. Het staat ook onder het kopje van beginners boeken: De Crypto bijbel van Derek Westra en Patrick Suiker. Dit boek omvat de gehele cursus: De crypto masterclass. En is altijd up to date.

Het is niet los verkrijgbaar, enkel via de cursus. Bestel de cursus inclusief het boek, het voordeligst via het gratis webinar.

Gratis crypto boeken

Gratis boeken over Bitcoin, blockchain en cryptocurrency. Zijn deze er?

Ja! Meestal wel als e-book.

Hier een paar toppers.

Samenvatting en conclusie

Er zijn genoeg boeken crypto boeken te vinden. Allemaal vertlellen ze op hun eigen manier over de toekomste van blockchain, bitcoin en cryptocurrencies. Ben je geïnteresseerd in deze nieuwe technologie? Hier vind je een paar topboeken.

Verschillende experts stellen een deel van hun kennis gratis beschikbaar in de vorm van e-books.

Veel leesplezier!

Laatst bijgewerkt: 04/04/2021
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *