Beste crypto broker kiezen?

11 bitcoin brokers vergelijken

Een groeiende markt, komt met een groeiend aanbod. Iedereen wil een graantje meepikken van de revolutie die Bitcoin en de Blockchain hebben ontketend. Er zijn inmiddels plekken genoeg waar je Bitcoin kopen kunt. Per broker (en exchange) kunnen aanbod, kosten en andere voorwaarden verschillen. Hoe kun je de beste crypto broker kiezen? 

In dit artikel de belangrijkste eigenschappen waaraan een exchange moet voldoen, zodat jij de beste cryptocurrency broker kiezen kunt. 

crypto broker kiezen stappenplan

cryptocurrency broker kiezen - keuze hulp infographic
Keuzehulp bij het kiezen van de beste crypto broker

Waar moet je op letten bij het vergelijken van crypto brokers?

Wanneer je in de blockchain actief bent, zal je voornaamste doel waarschijnlijk zijn: geld verdienen met cryptocurrency, of het nu Bitcoin, Litecoin of Ripple is. Daarbij wil je de kosten zo laag mogelijk houden, om je winsten te maximaliseren. Hiermee komen we bij één van de belangrijkste eigenschappen.

Belangrijkste eigenschappen van een cryptocurrency broker of exchange

 • Handelsvolume; hoe hoger het handelsvolume hoe beter 
 • Transactiekosten
 • geld storten en opnemen

Transactiekosten

Tegenover opbrengsten en winsten uit je Bitcoin, staan de kosten. Elke broker hanteert zijn eigen tarief voor het maken van jouw transacties. Deze transactiekosten kunnen erg uiteenlopen van 0,1% t/m 2,5%. Dit verschil heeft o.a. te maken met het feit of je handelt bij een exchange of een broker. Er is één groot verschil tussen deze twee. Dat is dat de cryptocurrency exchange zelf de voorraad cryptomunten beheerd, tegenover de broker die bemiddeld tussen partijen en niets bezit.. Hierdoor vallen de transactiekosten veel lager uit bij een exchange. Een exchange is over het algemeen dus de goedkoopste optie.

Met welke betalingsmethodes kun je geld storten? En wat kost het?

Je wilt gemakkelijk en natuurlijk ook zonder al te veel kosten je cryptovaluta kopen bij je broker. Verreweg het grootste deel van de Nederlanders betaald online met iDEAL. Voor onze beste zuiderburen, de Belgen is Bancontact nog steeds populair. Deze betaalmethoden zijn  nog niet wereldwijd opgenomen als standaard betaalmethode zoals bijvoorbeeld Creditcard en Paypal wereldwijd erg veel voorkomen. 

Dus; check voordat je een account aanmaakt, welke betaalmethoden geaccepteerd worden. En wat deze kosten. 

Kun je gemakkelijk en snel geld opnemen

Hoe gaat de broker of exchange om met de opdracht geld op te nemen? Gaat dit makkelijk en betalen ze snel uit?

Interessante bonussen, kortingen of promoties

Er zijn cryptocurrency brokers die speciale aanbiedingen hebben lopen, waarmee je veel kunt besparen op je crypto trading. 

Unieke features

Sommige crypto exchanges hebben handige functionaliteiten, waarmee ze net wat gebruiksvriendelijker zijn.

Ook belangrijk

 • betrouwbaarheid en beveiliging
 • aanbod cryptomunten
 • wallet functie

Betrouwbaarheid en beveiliging

De cryptomarkt is een populair doelwit voor hackers en oplichters. Fishing is geen onbekende voor de crypto brokers. Hoe gaan de brokers hiermee om? Welke maatregelen zijn er getroffen? Hoe kun jij je account beveiligen? Hoe zijn de gelden beschermd? En hoe is de reputatie van de broker? Bij kleinere brokers en exchanges zijn exit scams niet ongebruikelijk. 

Aanbod cryptomunten

De grote jongens; Bitcoin, Litecoin, Ripple, Chainlink, Monero, Miota kun je bij de meeste brokers wel kopen. Maar, wil je meer specifieke, kleine munten kopen of verhandelen. Dan is het wel handig dat de broker deze in zijn assortiment heeft.

Wallet functie

Tegenwoordig kun je bij bijna elke broker je crypto opslaan in een wallet. Natuurlijk is de beste manier om dit te doen in een hardware wallet, lees hierover meer in [ crypto beveiliging ]. Toch kan het even handig zijn je aangekochte cryptotokens in hun wallet bij je crypto broker of exchange te laten staan.  

Randvoorwaarden

 • Gebruiksgemak en user interface
 • mobiele app
 • Vind er verificatie plaats en zo ja, vanaf wanneer en/ of bij welk bedrag
 • Is er een goede (Nederlandse) klantenservice en hoe is deze bereikbaar

Heeft de crypto broker een mobiele app?

Ook al is het iv.m. veiligheid aan te raden crypto te kopen via een beveiligde verbinding op je dedicated p.c. een app kan handig zijn. De meeste brokers beschikken wel over een app voor IOS, Android, of windows. Zet alsjeblieft wel je wifi uit, wanneer je op een openbaar netwerk zit. Je zult niet de eerste zijn die zo zijn Bitcoin verliest.  

Waarom cryptocurrency brokers vergelijken?

 1. Je wilt maximaal resultaat van je crypto trading. Je verdient het meeste geld met crypto, wanneer je naast goede wisten weet te behalen ook de kosten weet te minimaliseren. De transactiekosten verschillen nogal van broker tot exchange.
 2. Als beginner kun je nogal overweldigd raken door een te complexe gebruikerservaring. Een crypto exchange welke een eenvoudige ervaring biedt, voorkomt fouten. En bespoedigt je leerproces. 

De crypto broker vergelijker

In onderstaand schema kun je de verschillende cryptocurrency brokers vergelijken.

Scroll naar rechts om de rest te zien.

crypto broker vergelijkerBitvavoBinanceBitcoin MeesterBitmymoneyBittrexBitonicBTC Direct/ BloxKrakenKuCoinLiteBitTradeOgre
Handelsvolume inUSD$ 22.777.169 $12.981.291.563 USD 
$544,371,576 USD
$ 1.070.459.056$ 284.547.832$ 2.315.343$ 136.519 USD /8,170 BTC
Aanbod Cryptopunten58150200+3200+15 / 3049200+6086
Unieke featuresofficiële exchange, met deze functionaliteiten. Behorende tot de top 3 exchanges wereldwijdRente op sommige stablecoinsSnel, makkelijk en als broker redelijk goedkoopGeen account nodigGemakkelijk en snel Cryptovaluta kopenSuper beveiliging, geschikt voor ervaren handelaren. Niet te missen voor beginnersHandelen zonder limietenMakkelijk doorlinken naar achtergrond info van cryptomuntenanoniem, veel cryptomunten in de lage regionen
Promotie1e € 1.000,- gratis verhandelenALTIJD 20% korting op transactiekosten +5% vriendenkorting via Geld en vrijheid.nlSparen voor 1,75% extra korting op transactiekosten
Transactiekosten0,25%0,1%+/- 2%+/- 1 %+/- 0,2%+/- 1%1 – 3%0% – 0,26% 0,1%+/- 2%0,2%
Geld stortenIdeal 0%Sepa transfer 0%Bancontact 0%MyBank 1,5%EPS Überweisung 1,75%Sofort 2,25%Giropay 1,75%Sepa bank overschrijving € 0,50
Creditcard 1,8%AdvCash wallet 0%Etana saldo 0%Payeer saldo 0%iDEAL 0% 
iDEAL 0%Bancontact 1.1%, SEPA 0%Giropay 2%,  EPS 2%SOFORT 2%. iDEAL,
Bancontact
Bitcoin
Debit-/ Creditcard 3%iDEAL,
Bancontact
iDEAL € 0,50
Bancontact € 0,50
Creditcard
Sofort Banking en GiroPay
SEPA,
SWIFT

Er kunnen kosten voor gerekend worden.
Creditcard 0%Apple pay 0%
via crypto
iDEAL € 0,42Bancontact € 0,39 + 2%Giropay € 0,39 + 2.5% MyBank € 0,24 + 1.5%SOFORT € 0,39 + 2%Crypto
Geld opnemenGeldopnameVia instant payment erg snel, tot maximaal 1 dag.via bankoverschrijving staat je geld de volgende dag op je rekening € 0,80 kostenVia instant payment, is je geld er vrijwel directWanneer je Bitcoin verkoopt komt dit direct op je bankrekening bijgeschrevenDirect bijgeschreven op je bankrekeningCrypto’s kun je versturen naar je Wallet.

Verkoop je crypto? Dan wordt het bedrag op je rekening gestort.
JaVia cryptoOfficieel max. 3 dagen in praktijk vaak 1 werkdag. € 0,40Via crypto opname, afhankelijk van blockchain validatie
Bezoek websiteBezoek websiteBezoek websiteBezoek websiteBezoek websiteBezoek websiteBezoek websiteBezoek websiteBezoek websiteLitebitBezoek website
Bitvavo reviewBinance reviewBitcoin Meester reviewBitmymoney reviewBittrex reviewBitonic reviewBTC Direct reviewKraken reviewKucoin reviewLitebit reviewTradeogre review
Bitvavo uitlegBinance UitlegBitmymoney uitleg
Cryptocurrency broker vergelijker

Samenvatting en conclusie: Beste crypto broker kiezen

Zoals je in het overzicht kunt zien, lopen de transactiekosten aardig uiteen. Vaak kun je hieraan al herkennen of je met een crypto broker of een crypto exchange te maken hebt. Deze selectie bestaat voornamelijk uit Nederlandse aanbieders, vandaar dat ook iDEAL en Bancontact wel vertegenwoordigd zijn.  Binance en tradeogre zijn buitenlandse spelers. Waarbij Tradeogre een kleintje. Het risico is hier wat groter. Binance heeft zijn website vertaald naar het Nederlands, zodat je hier ook goed uit de voeten kunt, mocht je wat moeite hebben met Engels. 

Bitvavo en Binance behoren tot mijn favorieten. Goedkoop, klantvriendelijk, gebruiksvriendelijk. In de tabel vind je links  naar de reviews van deze selectie cryptocurrency brokers. 

Meer één op één crypto broker/ exchange vergelijkingen vindt je hier:

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 25/05/2023
Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

blank

Start vandaag nog bij Bitvavo de goedkoopste crypto exchange van Nederland

en verhandel je eerste € 1.000,- gratis