Beste crypto portfolio samenstellen

Het beste crypto portolio samenstellen, hoe doe je dat? Waar moet je opletten en wat is de juiste verhouding? Hoeveel Bitcoin neem je op in je winnende crypto portfolio? En welke altcoin hebben de grootste potentie?

Bij het samenstellen van je crypto portfolio zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden.

Na dit artikel weet je:

  • Hoeveel voor jouw verstandig is om in crypto te investeren, in deze volatiele en riscovolle markt,
  • wat de voordelen van een crypto portfolio zijn
  • Hoe jij zelf een crypto portfolio kunt samenstellen
  • Waar je de crypto parels kunt vinden, en hoe je deze kunt beoordelen

Ga jij x100 met jouw Crypto Parels?

Stel jouw winnende portfolio samen met het expertise van Allesovercrypto.

Wat is een crypto portfolio?

Wanneer je cryptomunten gaat kopen, heb je op een gegeven moment een verzameling van verschillende cryptomunten in bezit. Deze verzameling wordt ook wel je crypto portfolio genoemd.

Omdat jij zelf in beheer bent van je cryptomunten in plaats van de bank, ben je zelf verantwoordelijk voor de beveiliging van je crypto’s.

Wat zijn de voordelen van een crypto portfolio?

De voornaamste redenen van een crypto portfolio zijn:

  • Diversificatie
  • Spreiding van kansen

Diversificatie

Diversificatie, ofwel spreiding van je rendement is een automatisch gevolg van een meer uitgebreid crypto portfolio. Wanneer je meerdere munten in je crypto portfolio opneemt, spreidt je zowel de risico’s als de kansen. En zullen extreme uitschieters naar zowel boven of beneden minder heftige invloed hebben op je winsten.

Spreiding van kansen

Er zijn nu enkele duizenden cryptovaluta. Lang niet al deze cryptomunten zijn er om te blijven. De verwachting is dat 95% van het aanbod aan cryptovaluta met de tijd zal verdwijnen. Grote kans dat de koersen langzaam richting de 0 glijden.

Wanneer je een goed crypto portfolio weet samen te stellen, spreid je de kansen op een goed rendement.

Waarom een crypto portfolio samenstellen?

In verhouding tot andere mogelijheden om te traden of te investeren zoals opties, aandelen en forex is de cryptomarkt nog klein. Waarom zou je dan investeren in zoiets “kleins” en een crypto portfolio samenstellen?

Deze nieuwe techniek van crypto en blockchain is nog nieuw. En het is nog lang niet door het grote publiek geaccepteerd. Enigszins bekend wel, maar niet geaccepteerd. Voor velen nog iets vaags. De innovatorsen early adapters hebben hun eerste winsten al te pakken en omarmen deze revolutionaire technologie.

Het is nog een kwestie van tijd voordat de cryptocurrency “viral” gaan. De kans is héél groot, wanneer er oplossingen voor nog een paar cruciale struikelblokken zijn gevonden. En, wanneer de brug tussen de early majority en early adaptors is geslagen.

Lange verhaal kort: Er is een enorme groei in mogelijk. Wanneer je nu investeert is de kans héél groot dat je er veel geld uit weet te slepen. Áls je het goed doet. Daarvoor is het belangrijk een goed crypto portfolio samen te stellen. Een portfolio waarin je rekening houdt met zowel risico’s, als kansen. En dat hier een goede balans in vindt, die bij jou past.

crypto portfolio samenstellen als beginner, hoe doe je dat?

Ok, de voordelen zijn je nu wel duidelijk van een portfolio. Maar, hoe stel jij je crypto portfolio samen? Inmiddels zijn er duizenden cryptomunten. Welke cryptomunten neem je op? Wat zijn de beste cryptomunten voor de lange termijn? En wat is de verhouding tussen Bitcoin en altcoin.

Hoeveel Bitcoin in crypto portfolio?

PercentageCryptocurrency
50%Bitcoin
40%grote altcoin
10%kleine cryptomunten
100 %Totaal
Verhouding Bitcoin t.ov. verschillende Altcoin

Bovenstaande tabel geeft een verstandige keuze weer, waarbij je zowel risico spreidt als ruimte laat voor nieuwe kansen.

schematische weergave crypto portfolio verhouding bitcoin en altcoin
schematische weergave van Bitcoin en altcoin in je crypto portfolio

Bitcoin

Bitcoin is de eerste en nog steeds de grootste. Met de extreme volatiliteit van cryptocurreny in gedachten, kun je van Bitcoin minder grote fluctuaties verwachten, dan voor de kleinere cryptomunten.

Grote altcoin

Hierbij kun je denken aan Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin. Net als Bitcoin hebben deze munten een hoge marktkapitalisatie. En zijn de fluctuaties minder groot.

Kleine altcoin en ICO’s

Met in gedachten dat de verwachting is dat 95% van de cryptomunten ten onder zal gaan, is het niet verstandig hier een te groot deel van in je crypto portfolio op te nemen. Aan de andere kant, wil je de enorme stijgingen van x100 niet mislopen. Toch?

Denk aan:

  • vroege investeerders in Antshares – nu NEO met een 160.000% ROI
  • gewiekste beleggers in Ethos gaf een winst van 4.300%
  • en een tijdige investering in OmiseGo (OMG) zou je 4.000% opgeleverd hebben.
  • Ik laat je zelf het rekensommetje maar maken, met een investeringsbedrag van bijvoorbeeld € 10,- of € 100,-

Nieuwe kansen met vergelijkbare potentie liggen nog steeds voor het oprapen. Maar, er zijn zoveel altcoin dat het goed zoeken is.

crypto portfolio: kansen en risico's afwegen

De beste cryptomunten van de toekomst vinden?

Op zoek naar de beste cryptocurrency van de toekomst, kan je verward raken door de wildgroei aan cryptoprojecten. Op websites als: icobench.com, topicolist.com, icodrops.com vind je lange overzichtslijsten van al de ICO’s (Initial Coin Offerings).

Met zoekopdrachten naar de beste cryptocurrency van 2021, of de beste cryptomunt van de toekomst. Of, welke cryptomunt heeft de toekomst. Kom je veel verschillende lijstjes tegen. Wat hierbij vaak ontbreekt is uitleg over hoe jij zelf kunt bepalen wat de beste cryptocurrency zijn.

Voorwaarde voor je succes met je crypto portfolio is toch ook wel de vaardigheid zelf beslissingen te kunnen nemen, gebaseerd op je eigen onderzoek. Derek Westra en Patrick Suiker, ofwel Allesovercrypto.nl heeft een compleet crypto portfolio samengesteld, waarmee je altijd up to date bent van de beste en veelbelovende cryptocurrency. Én, (dat maakt deze crypto portfolio zo uniek) je leert hoe jij zelf jouw cryptomunten kunt vinden en onderzoeken. Via onderstaande knop 👇, kun je deze complete cruyptogids direct bestellen. Extra voordeel:Je bent gelijk verzekerd van al de toekomstige updates. Want, kansen blijven komen.

Ga jij x100 met jouw Crypto Parels?

Stel jouw winnende portfolio samen met het expertise van Allesovercrypto.

Hoeveel investeren in cryptocurrency?

Eigenlijk is er niemand die jou kan vertellen hoeveel je kunt investeren in cryptocurrency. Dat is geheel afhankelijk van jouw eigen vermogen, en het risico dat je bereid bent te nemen.

Risicokapitaal is een bekend begrip, wanneer het om investeren en beleggen gaat. Héél simpel betekend dit: Je investeert geld dat je bereid bent te verliezen. Geld dat je missen kunt dus.

Natuurlijk ga je voor de grote win, maar dat komt alleen uit goed risico management. Eerste stap daarin is bepalen, hoeveel geld je kunt missen.

Dus hoeveel hoeveel je investeren wilt in cryptocurrency is afhankelijk van het geld dat jij kunt missen, terwijl je nog voldoende hebt om jezelf en je gezin van levensonderhoud te kunnen voorzien.

Tip: geld vrijmaken – Financieel dieet

Bekijk je financiële situatie, waar stroomt je geld naartoe? Denk aan nutteloze abbonementen, uitpuilende kledingkasten, overdadige maaltijden waarvan het grootste deel in de vuilnisbak beland. Kijk kritisch, wat is écht nodig. Snij in overbodige kosten, ze houden je aan de grond. Ik noem het maar: “financieel dieet” Hier is waarschijnlijk al een grote winst te maken, die de gezondheid van jezelf en je portemonnee ten goede komt.

succes sfeerplaatje

Samenvatting en Conclusie: Hoe kun je het beste crypto portfolio samenstellen?

Er zijn verschillende factoren die bepalen hoe jij een goed crypto portfolio samenstelt. Als eerste kijk je naar het bedrag dat jij bereid bent te investeren. Dit is een bedrag waar je gemakkelijk wel zonder zou kunnen. Een tip om (extra) geld virj te maken om te investeren is goed en kritisch te kijken naan hoe je geldstromen nu lopen. En waar je kunt snijden. Dit komt zowel de gezondheid van je portemonnnee als jezelf ten goede.

Vervolgens kijk je naar een goede verhouding tussen Bitcoin en Altcoin. Bitcoin + grote altcoin nemen zo’n 90% voor hun rekening in een conservatief portfolio. Waarvan Bitcoin tussen de 40% – 60%. De laatste 10% kun je invullen met kleine cryptomunten, die een enorme potentie hebben. Goed onderzoek doen is hiervoor noodzakelijk, dankzij de wildgroei aan cryptoprojecten.

Allesovercrypto.nl, Derek Westra en Patrick suiker hebben hun vermogen o.a. te danken aan hun crypto portfolio. In een eerder stadium hebben zij enorme projecten gemist. Hieruit hebben zij hun leer getrokken. Ze hebben een prachtig en compleet crypto portfolio samengesteld. Hiermee ben je altijd up to date van de crypto parels, én weet je hoe je zelf je crypto parels kunt opduiken.

Ga jij x100 met jouw Crypto Parels?

Stel jouw winnende portfolio samen met het expertise van Allesovercrypto.

crypto porftfolio samenstellen FAQ’s

Hoeveel Bitcoin in crypto portfolio opnemen?

Binnen de volatiele cryptomarkt laten Bitcoin en de grootste altcoin wat minder grote fluctuaties zien. Wanneer je hier een groter deel in investeert, heb je een steviger basis.

Veel crypto experts zijn begonnen met 90% Bitcoin en grote altcoin. Waarbij Bitcoin tussen de 40% en 60%

Hoeveel altcoin in crypto portfolio opnemen?

Wanneer 40 – 60% in Bitcoin investeert, blijft de rest over voor Altcoin. Altcoin kun je dan ook weer verdelen in verschillende categorieën. Grof gezegd:

Grote altcoin
Kleine altcoin en ICO’s.

Vaak wordt het percentage dat in Bitcoin wordt geïnvesteerd aangevuld met de grote Altcoin tot 90%

Met de laatste 10% kun je gaan Parel duiken: Goed onderzoek doen en de beste cryptomunten van de toekomst vinden.

Wat is een ICO?

ICO staat voor Initianal Coin Offering. Je kunt het zien als een vorm van crowdfunding. Een nieuw project/ product wordt aan het publiek blootgesteld. en je kunt hierin investeren.

Zowel risico als mogelijke winsten zijn hierbij groot.

Er zijn verschillende overzichtspagina’s waar je ICO’s kunt vinden. Dit zijn bijvoorbeeld: icobench.com, topicolist.com, icodrops.com

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 04/04/2021
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

crypto parels

crypto parels 2021 

De Nieuwe parels zijn bekend! Check deze toppers hier ➡