beste moment om te investeren in Bitcoin? Daytraden of DCA

Wat is het beste moment om te investeren in Bitcoin? Investeren in crypto kan op vele manieren. Wil je op de korte termijn rendement of ga je liever voor een meer ontspannen rit op de langere termijn met de DCA methode? Beide kan, maar wat is de beste manier voor jou?

Op de korte termijn zul je waarschijnlijk ervoor kiezen als daytrader aan de slag te gaan. Hiervoor heb je wel gegronde kennis nodig en moet je stevig in je schoenen staan. Emoties mogen je niet de baas worden.

De investeerders met de lange adem zullen gebaat zijn bij het toepassen van de DCA methode (Dollar Cost Average) volgens deze methode verspreid je de risico’s en vergroot je de kansen op winst.

In dit artikel de twee investeringsmethoden: daytraden en lange termijn naast elkaar. Wat het beste moment is om Bitcoin te kopen kun je hieruit naar eigen izicht bepalen.

Investeren op korte termijn

De cryptocurrency markt is extreem volatiel. Dit geldt niet alleen voor Bitcoin, maar eigenlijk alle cryptovaluta. Dankzij deze enorme beweeglijkheid zijn Bitcoin en andere cryptocurrency populair onder daytraders.

De marges die je op de dagelijkse kleinere fluctuaties maakt, zijn kleiner dan de marges op een langere termijn. Wil je hier grote bedragen uithalen? Dan, helpt het om met grotere bedragen te handelen.

Maar, als daytrader kun je vrij gemakkelijk de cryptomarkt betreden. Een account bij een crypto broker of exchange heb je in een paar minuten aangemaakt. Bitvavo is een makkelijk, betrouwbaar en snelle plek om je Bitcoin te kopen.

Bitcoin kopen als hij laag staat en verkopen als hij hoog staat

: De Truc

Dit geldt natuurlijk voor al de cryptovaluta in welke je wilt daytraden. Over het algemeen is het advies te beginnen met het traden in Bitcoin, omdat al de andere cryptocurrency hiervan afgeleid zijn. En, omdat je zo het spelletje leert kennen.

Heb je nog geen trading skills opgedaan en wil jij je kansen op succes vergroten? Alles over crypto heeft een complete crypto cursus die je opleidt van crypto dummie tot crypto expert. In deze gratis Bitcoin training geven ze in ieder geval veel waarde weg. Hiermee maak je al een goede start.

Om lekker aan de training mee te kunnen doen, kun je alvast een Bitvavo. Via onderstaande knop ontvang je een welkomstcadeau: Je verhandelt je eerste € 1.000,- gratis.

 • Populairste exchange
 • met de laagste transactiekosten van Nederland
Bitvavo aanmelden met korting

Voordelen en nadelen daytraden

voordelen

 • Als het goed doet, kun je snel je eerste winsten halen
 • Je leert goed in te spelen op de beweeglijkheid van de markt en doet hier je voordeel mee.
 • Je leert een high inkome skill

nadelen

 • Je moet weten waarmee je bezig bent. Dit vraagt om een leer-investering
 • Je bent veel met koersen en grafieken bezig. Hier moet je goed mee om leren gaan, wil je rustig en ontspannen blijven.
 • emoties kunnen je beslissingen sturen. Dus bepaal vooraf een strategie en houd je hieraan.

Investeren op lange termijn

Je kunt ook investeren in Bitcoin op de lange termijn. Ook dit geldt natuurlijk voor alle cryptocurrency. Er zijn veel investeerders die dit zo doen. Omdat er uiteindelijk schaarste zal ontstaan. Er is namelijk een maximaal aantal Bitcoin beschikbaar, dit zijn er 21 miljoen en deze zijn naar schatting in 2140 allemaal gemined. Mining is onlosmakelijk verbonden met alle cryptocurrency. Het heeft te maken met het opslaan van alle transacties in de blockchain en het winnen van nieuwe cryptomunten.

Bitcoin is onderhevig aan de wet van vraag en aanbod. De waarde van de cryptomunt wordt dus bepaald door de vraag in relatie tot het aanbod. Met de wetenschap dat er slechts een maximum aantal Bitcoin beschikbaar zal zijn. Kun je wel raden, wat de verwachting is met de koers van Bitcoin.

Investeren in altcoin: alle andere cryptocurrency

Nu is investeren in Bitcoin maar één van de mogelijkheden die er is. Het aantal cryptovaluta is na deze pionier gigantisch gestegen. Er zijn nu duizenden cryptocurrency. Een paar grote namen waar slimme investeerders ook veel geld mee verdient hebben zijn: Litecoin, Ethereum en Chainlink.

Tegenwoordig is het landschap van de cryptocurrencies zo onoverzichtelijk. Dat het moeilijker is geworden een goede investering voor de lange termijn te doen in een cryptocurrency. Hiervoor moet je écht goed je onderzoek doen. Gelukkig zijn er mensen die zich al langer met crypto bezighouden. En die hierin ook succesvol zijn. Derek Westra en Patrick Suiker zijn hier een goed voorbeeld van. Deze crypto fanaten hebben een prachtig crypto portfolio opgesteld, waarmee je leert hoe jij zelf je crypto parels opduikt. Tevens geven zijn hun top 10 van crypto munten met een x 100 potentie cadeau. Deze waardevolle gids is de moeite zeker waard op je gemak door te nemen.

Een goede start begint in ieder geval bij een gratis account bij een goede exchange voor beginners (en gevorderden).

 • Populairste exchange
 • met de laagste transactiekosten van Nederland
Bitvavo aanmelden met korting

Risicospreiding door over langere termijn aan te kopen

Heb je er een handje van om juist op de pieken je cryptocurrency in te kopen? Dat kan gebeuren. Daarmee is de kans dat je met een koersdaling te maken krijgt groot. Dit kun je voorkomen door verspreid je Bitcoin of andere cryptocurrency aan te kopen.

Wanneer je dit doet, zul je soms op pieken, soms op dalen je cryptocurrency kopen. Met als gevolg, dat je voor een meer gemiddelde prijs je cryptocurrency koopt. Hierbij ga je ervanuit dat de cryptocurrency waarin je investeert veel waard zal worden.

Gegarandeerd winst met de DCA Methode?

Periodiek op een zelfde moment voor eenzelfde bedrag een investering doen.

:Dollar Cost Average methode

De Dollar Cost Average (DCA) methode wordt veel gebruikt door investeerders in verschillende takken van sport zoals de traditionele aandelen. In dit geval in Bitcoin of andere cryptocurrency. Het is een goede tool om op lange termijn in de winst te staan.

Zelfs wanneer je op de top koopt van een bullrun, waarna de koers alleen maar is gedaald, kun je in de plus staan. Als jij investeert volgens de DCA methode.

Wanneer investeren in Bitcoin? DCA tool van dcabtc.com
De waarde van je investering berekenen met DCA tool bron: dcabtc.com

Een garantie kan ik je natuurlijk niet geven. Maar, zoals je ziet is de DCA methode een uitstekende methode om je risico’s te spreiden en op langere termijn een goed rendement te halen.

Wat zijn de voordelen van de DCA Methode?

Naast de voor de hand liggende mogelijheid dat dit het rendement op je investering zal vergroten, zijn er meer voordelen aan deze methode. Zijn er ook nog nadelen te bedenken?

voordelen

 • Kleiner risico, wanneer je op en tijdens de all time high of bij stijgende koers koopt.
 • Je investeert kleinere bedragen (die je zelf kunt instellen)over langer termijn. Dus één grote investering is niet persé nodig.
 • Rust: Je hoeft niet als een bezetene de koers in de gaten te houden.

nadelen

 • Op korte termijn zie je niet altijd direct rendement. Waar je als daytrader (als je het goed doet) al sneller resultaten ziet.

Conclusie en samenvatting

Zoveel mensen, zoveel wensen. Zo is het ook voor het beste moment om in Bitcoin te investeren. Eigenlijk is er geen beter moment dan “Nu” je weet dat de koers van Bitcoin alleen maar zal stijgen, als gevolg van vraag en aanbod en het feit dat er een maximum aantal Bitcoin in omloop zal zijn.

Voor andere cryptocurrency geldt hetzelfde. Maar, door de overspoelde markt aan cryptovaluta is het moeilijk de juiste cryptomunt met grote potentie te vinden en te kopen. Hiervoor is gedegen onderzoek nodig.

Of je nu Bitoin of een andere cryptovaluta koopt als investering, het gaat om één ding winst maken. Als daytrader of investeerder op korte termijn ben je meer actief betrokken bij de koersen. En zijn de marges kleiner. Je kunt je eerste winsten op korte termijn halen, als je het goed doet tenminste.

Investeren op de langere termijn is voor de investeerders met geduld. Geduld is de scheidslijn tussen de rijke, succesvolle mensen en de rest. Door verspreid over langere periode je Bitcoin aan te kopen, verspreid je de risico’s en vergroot je de winsten.

De DCA-methode is een goede methode om te hanteren bij je investering op langere termijn. Wanneer je periodiek voor een x-bedrag je Bitcoin koopt, kun je zelfs rendement halen, wanneer je tijdens een bullrun (stijgende koers) je cryptomunten koopt. Dit kan natuurlijk ook met andere cryptovaluta dan Bitcoin.

Wil je écht winnen: Schakel hulp in ➡ Vergroot je kansen

Kennis is je grootste kapitaal. Dat je hier op dit artikel terecht bent gekomen: het beste moment om te investeren in Bitcoin? Daytraden of DCA, zegt mij dat je nog beginnend en onderzoekend bent naar cryptovaluta. En hoe je hier geld mee verdienen kunt. Pas de DCA methode structureel toe en vergroot je kans op succes. Maar, er is nog veel meer. Alles leren over cryptocurrency, vergroot je kansen.

Ps. een eerste stap is makkelijk en gratis. En zet je snel door een account aan te maken bij Bitvavo. Hier kun je snel, veilig en goedkoop Bitcoin kopen. Dus… maak gratis dat account aan via onderstaande knop:

 • Populairste exchange
 • met de laagste transactiekosten van Nederland
Bitvavo aanmelden met korting

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 12/01/2021
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *