Beste platform crypto traden? Crypto trading exchange Top 3

Het beste plaform crypto traden? Dat de populariteit van crypto blijft stijgen zie je terug in het groeiende aantal crypto trading platforms. Hoe herken je het beste platform voor crypto trading? En waar moet deze aan voldoen?

In dit artikel de top 3 crypto exchanges. Plus een geweldige nieuwkomer met giga veel potentie.

Samenvatting: Beste platform crypto traden

Wat is het beste platform voor crypto trading? Het mag wel duidelijk zijn, dat je voor een exchange kiest. Een crypto exchange is er op ingericht te kunnen handelen in crypto. Bij het kiezen van jouw beste exchange let je voornamelijk op handelskosten, marktvolume en reputatie. Natuurlijk kijk je ook naar de veiligheid en betrouwbaarheid.

De 4 vier besproken platformen in dit artikel zijn allemaal veilig. Ofwel hebben ze zich in het verleden bewezen, ofwel ze voldoen aan alle richtlijnen en procedures.

Een exchange om in de gaten te houden is Bitocol. Deze is in 2022 online gegaan en heeft enorm grote potentie. Dit platform is ontsprongen uit het idee van een succesvol internet ondernemer. Dankzij zijn marketing ervaring en verstand van zaken durf ik je bijna op een briefje te geven dat het een succes wordt. Aan het gebruiksgemak, de lage transactiekosten en de kwaliteit zal het in ieder geval niet liggen. Die zijn super!

Wil je direct beginnen met crypto handelen? Dan maak je ook direct een account aan bij 1 van de volgende.

 • Kraken maak het de crypto trader het makkelijkst in het plaatsen van orders. Nu aanmelden
 • Binance heeft het grootste aanbod cryptovalua en handelsparen, daarnaast is het al klaar voor de NFT handelaren. Nu aanmelden
 • Bitvavo heeft een giga makkelijk platform dat het traden tot een peulenschil maakt. Nu aanmelden

Natuurlijk is er nog meer over te vertellen. Lees dus snel verder.

Bitocol | Nieuwe speler met Giga potentie

Als eerste wil ik je deze nieuweling onder de aandacht brengen. Bitocol heeft namelijk alles in huis om in no time uit te groeien tot een succesvolle crypto exchange: Veilig, betrouwbaar, gemakkelijk in gebruik, goed team, snelle uitvoer van orders. Zowel de techniek als de marketing helemaal op orde

Beste plaform crypto traden | Nieuwkomer Bitocol
Dashboard Bitocol

Als eerste de nieuwkomer: Bitocol. Bitocol staat op de vooravond live te gaan. Ik wil je de kans niet ontnemen dit pareltje te leren kennen. Het zou zonde zijn, als je deze mist.

Bitocol is een platform voor crypto traden dat uit de ondernemende geest van een enorm succesvol online ondernemer is ontsprongen. Deze ondernemer; Jacko Meijaard begon zijn carrière met online marketing. Al jong volgde hij zijn interesse in Bitcoin en crypto. Dit maakt nu dan ook een aanzienlijk deel uit van zijn portfolio. Als Jacko iets onderneemt, kun je er op vertrouwen dat het een succes wordt.

Dit trading platform heeft een sterke visie voor de toekomst, waarin het zijn plekje wil innemen tussen de giganten als; Binance, Kraken en natuurlijk ook de gevestigde naam Bitvavo.

Het heeft er alles voor in huis:

 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Lage transactiekosten, samen met Bitvavo de laagste van Nederland!
 • En met minimaal voor €250,- van de BCL Token in je wallet, nog eens 20% korting op deze transactiekosten
 • Snel geld storten en opnemen
 • Een gemotiveerd team om dit tot een succes te maken.
 • Klaar voor de toekomst van crypto en NFT!
 • Leren en samenwerken met de Bitocol community en Academy

Een belangrijke hobbel op de weg is natuurlijk het handelsvolume omhoog zien te krijgen. Ik heb er alle vetrouwen in, dat dit lukt. Met het gemotiveerde Bitocol team.

Meld je aan, om er als één van de eersten bij te zijn. Deze kans wil je echt niet missen!

Beste platform crypto trading Top 3

Laten we de verschillende exchanges eerst even voorstellen:

1. Kraken

Beste platform crypto traden | Voor de echte trader: Kraken
Kraken

Door naar de gevestigde orde. Kraken. Kraken timmert sinds 2011 aan zijn digitale weg door het cryptolandschap. Ondanks de stevige groei in crypto exchanges heeft dit platform zijn populaire plaats weten te behouden. Het is 1 van de grootsten ter wereld, met de grootste liquiditeit op het trading pair; (let op, handig voor mensen in de EU) BTC/EUR.

De stevige opmars van dit crypto platform, maakt dat het is uitgegroeid tot een compleet imperium. In zijn weg naar de wereldtop heeft Kraken verschillende bedrijven overgenomen. Voorbeelden hiervan zijn; Coinsetter en Cavirtex, Clevercoin, Gildera, CryptoWatch en Cryptofinance.ai.

Nooit gehackt 🔐

In een sterke beveiliging is geen exchange uniek. Daar zet elk crypto platform zich voor in. Maar, dat deze wereldspeler nog nooit gehackt is, is uiteraard wel een vermelding waard.

Unieke feature

Bij elke exchange die ik tot noch toe ben tegen gekomen, moet je zitten pielen in een klein schermpje tussen alle flikkerende rode en groene lijnen om je limiet of stop limiet orders te plaatsen.

Je kunt ervoor kiezen dit bij Kraken ook zo te doen.

Maar, wanneer jij je eigen analyse hebt gemaakt. Kun je ook rechtstreeks je order invoeren, zonder al deze afleiding. Hierbij is je hele scherm toegewijd aan het plaatsen van je koop- of verkoop order.

Daarnaast geeft dit je de mogelijkheid om meerdere voorwaarden aan een order te hangen. Zo kun je een stop limiet order als take profit en als stop loss instellen.

2. Binance

Binance: Het populairste crypto trading plaform
Binance

Denk je crypto, dan denk je Binance. Deze twee zijn helemaal in elkaar versmolten. Logisch. Het is een top 4 crypto trading platform. De meeste handelsparen ✔, de meeste crypto currency ✔, de laagste transactiekosten ✔. Daarnaast heeft deze exchange zijn eigen utility token, BnB. Als houder van deze cryptotoken, bespaar je nog eens op je transactiekosten.

En dat, terwijl dit platform “nog maar” sinds 2017 actief is in de wereld van cryptocurrency.

Leuke extra features van dit platform:

 • Je kunt een gratis debit card aanvragen, waarmee je direct uit je wallet met crypto kunt betalen.
 • Al gehoord van NFT? Doe je er al wat mee? Binance heeft al een marketplace klaar staan. Klaar voor de toekomst dus!

Gehackt, dus onveilig

Ja, Binance is een keer gehackt. Nee, Binance is niet onbetrouwbaar.

Dit crypto platform heeft het namelijk verdomd goed op weten te lossen. Goede communicatie, leren van de gebeurtenis, en alle gedupeerden vergoeden hebben alleen maar bijgedragen aan de acceptatie en het vertrouwen in Binance.

3. Bitvavo

Bitvavo marktleider in Nederland en Europa
Bitvavo

Ook deze kun je niet gemist hebben. Sinds 2018 is Bitvavo actief in de wereld van crypto. Eerst als broker. Later maakte dit Nederlandse crypto platform de overstap naar exchange. Een essentiële stap om uit te groeien tot de populaire exchange die het nu is. Dit dankzij concurrerende transactiekosten. Zo laag dat Bitvavo zich met de grote jongens meten kan. In te verhandelen cryptovaluta zijn ze de laatste jaren enorm gegroeid. Van ongeveer 50 naar 150!

De perfecte plek voor de beginnende en ervaren trader. Het plaform is zo makkelijk en overzichtelijk ingericht, dat je precies weet waar je moet zijn.

Een doorgewinterde trader zou misschien wat meer handelsparen willen. Bij Bitvavo kun je namelijk alles tegen Euro verhandelen. En niet crypto tegen crypto. Wil je dit wel kunnen. Dan kies je voor Kraken of Binance.

Is Bitvavo veilig

Je crypto opgeslagen in cold wallets, en je gelden in beheer van een stichting en niet in beheer van de exchange. Nee, niemand kan er mee vandoor. Ook de beveiliging is goed doordacht. En werkt in de praktijk. Er zijn geen noemenswaardige incidenten voorgekomen die het waard zijn om te melden.

Beste trading platform kiezen: Waar let je op?

 • Handelsvolume / Liquiditeit – Hoe meer handelsvolume, hoe kleiner de spread en hoe makkelijker en sneller handelen.
 • Handelsparen – Welke handelsparen wil je kunnen verhandelen. Als beginner is Bitcoin, of andere crypto t.o.v. Euro of Dollar een prima startplaats. Later wil je misschien andere mogelijkheden
 • Transactiekosten – Het liefst zo laag mogelijk
 • Gebruiksvriendelijk trading platform – Je wilt niet verdwaalt raken in de vele verschillende opties. En makkelijk je orders kunnen plaatsen.

Dit zijn de voornaamste factoren die je keuze kunnen bepalen. Natuurlijk let je ook op veiligheid, reputatie. Vooral bij de grote exchanges die je hier vindt, zit dit goed. Zij doen er alles aan om veiligheid te kunnen garanderen.

Wil je weten wat het beste voor jou werkt, dan kun je altijd proberen. Een account is zo aangemaakt.

Hier vind je de links naar de verschillende platformen bij elkaar.

Kraken of Bitvavo of Binance of Bitocol

Een paar cijfers van de verschillende crypto platformen voor crypto traden om ze te kunnen vergelijken.

KrakenBinanceBitvavoBitocol
Handelsvolume$782,619,562$19,551,314,155$242,780,862
Handelsparen471144015719
Cryptovaluta aanbod12536415619
Geld stortenSEPA, SWIFT
Er kunnen kosten voor gerekend worden.
Sepa bank overschrijving € 0,50 Creditcard 1,8%AdvCash wallet 0%Etana saldo 0%Payeer saldo 0%iDEAL 0%Ideal 0%Sepa transfer 0%Bancontact 0%MyBank 1,5%EPS Überweisung 1,75%Sofort 2,25%Giropay 1,75%Ideal. Crypto, Creditcard,
Geld opnemenJavia bankoverschrijving staat je geld de volgende dag op je rekening € 0,80 kostenGeldopnameVia instant payment erg snel, tot maximaal 1 dagIdeal. Crypto, Creditcard,
Transactiekosten0,26% >0,1% >0,25% >0,25%
KortingKorting op transactiekosten als BnB houderEerste € 1.000 ,- gratis verhandelen (via kortingscode)20% korting op transactiekosten als je voor €250,- of meer BCL in je wallet houdt.
Sterke puntenBewezen kwaliteit, meerdere voorwaarden aan je orders hangen, overzichtelijkSuper goede reputatie, grote speler op de markt, compleet crypto platformGebruiksvriendelijk handelsplatformGebruiksvriendelijk, sterk team, grote potentie,
Minder sterkGeen geld storten via iDealComplexe website, moeilijk navigerenAlleen handelen t.o.v. EuroNog piepjong
AppJaJaJaKomt eraan
NFT’s handelenNeeJaNeeIn de planning
Naar website:Nu beginnenNu beginnenNu beginnenNu beginnen
Meer lezen:Kraken reviewBinance reviewBitvavo reviewBitocol review
Kraken vs Binance vs Bitvavo vs Bitocol

Kraken of Binance of Bitvavo of Bitocol

Kosten | Wie is de goedkoopste?

Binance heeft de laagste transactiekosten. Kijk je alleen al hier naar, dan is Binance de goedkoopste. Ook heeft dit platform het grootste handelsvolume. Dit heeft tot gevolg kleinere spread en dus ook lagere kosten. Dat dit het hoogste is bij Binance is een logisch gevolg van het grote aantal crypto valuta en tokens.

Kraken, Bitocol en Bitvavo liggen hierin erg dicht bij elkaar. Waarbij Bitocol nog het voordeel heeft korting op tranactiekosten te geven aan de BLC token hodlers. Dat scheelt aanzienlijk

Handelsvolume | De grootste liquiditeit

Ook hier wint Binance. Deel van deze winst is toe te schrijven aan het gigantische aantal cryptovaluta dat je er kunt verhandelen.

Kraken wint hier op het gebied van het handelspaar: BTC – Euro.

Gebruikersvriendelijkheid | Welke crypto platform is het makkelijkst handelen?

Waar is het, het makkelijkst handelen? Kraken, Binance, Bitvavo of Bitocol? Allemaal hebben ze de functie om snel te swappen.

Gaat het om traden, dan wint Kraken het, met de uitgebreide en overzichtelijke manier waarop je orders plaatsen kunt. Maar, Kraken heeft dan weer als nadeel dat je geen geld kunt storten via iDeal. Dit moet via een andere weg.

Via crypto bijvoorbeeld. En dan ben je al weer heel blij met bijvoorbeeld je Bitvavo account. Dan wissel je hier je Fiat om voor crypto om het naar Kraken te sturen.

Ook Bitvavo is super gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Net als de nieuwe speler; Bitocol.

Binance vind ik nog steeds een doolhof om mijn weg te vinden.

NFT’s handelen | Geld verdienen met digitale kunst?

NFT’s zijn hot. En hebben grote potentie voor de toekomst. Als een crypto exchange zich hier nu mee bizig houdt, heeft deze een streepje voor. Binance heeft al een NFT marketplace. Bitocol werkt hieraan. Bij Bitvavo en Kraken zie ik dit niet terug.

Conclusie: Wat is het beste crypto handelsplatform?

 • Kraken wint het met het invoeren van je orders.
 • Binance wint het op het gebied van beschikbare handelsparen en cryptovaluta en het handelsvolume. Ook heeft Binance de laagste transactiekosten
 • Bitvavo wint het op het gebied van gebruiksgemak
 • Bitocol moet zich nog bewijzen, maar heeft alle potentie om in record tempo tot een van de grootsten uit te groeien.

Uiteindelijk is het je eigen ervaring die het tot een succes maakt of niet. Je kunt bij de verschillende platformen een account aanmaken. Zodat je kunt ervaren wat voor jou het beste werkt. Volg de links hierboven om je account aan te maken. En profiteer van verschillende kortingen.

Laatst bijgewerkt: 30/03/2022
Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

blank

Start vandaag nog bij Bitvavo de goedkoopste crypto exchange van Nederland

en verhandel je eerste € 1.000,- gratis