Van Binance naar Bitvavo

- Kan dat? Makkelijke uitleg

binance naar bitvavo uitleg

Van Binance naar Bitvavo; kan dat? Om, maar met de deur in huis te vallen; Ja, je kunt naar Bitvavo overstappen van Binance. In een paar stappen kun jij je account omzetten naar de Nederlandse crypto exchange.

Hier vind je alles over het storten van je crypto’s van Binance naar Bitvavo. Het is moeilijk, in een paar stappen is het geregeld.

Maar, let op! Ga secuur te werk, anders belanden je crypto’s ergens in de cyperspace, waar niemand ze terug vinden kan. (Jij dus ook niet 🤯)

No worries, ik geef precies aan, waar je op letten moet. Dus volg de instructies stap voor stap en op je gemak.

 • Populairste exchange
 • met de laagste transactiekosten van Nederland
Bitvavo aanmelden met korting

Crypto van Binance naar Bitvavo storten: Hoe werkt dat?

In principe werkt het voor elke cryptomunt die je van Binance naar Bitvavo wilt overmaken hetzelfde. Er zijn een paar uitzonderingen, waarbij je net even een extra bevestiging, code of kenmerk mee moet geven.

Maar, dat wordt altijd heel helder bij zowel Binance als Bitvavo aangegeven.

In dit voorbeeld storten we Bitcoin, Ethereum en Ripple op Bitvavo van Binance. Daarnaast pakken we twee populaire munten mee: Dogecoin en Polkadot.

Let op!

Bitcoin is een vrij dure munt om te versturen.

Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld eerst je Bitcoin in te ruilen voor bijvoorbeeld Ripple (XRP). Ripple werkt namelijk veel sneller en heeft lagere fees. Vervolgens stort je Ripple in je Bitvavo wallet. En ruil je het hier weer om voor Euro’s, om hier je Bitcoin van te kopen.

Ja, dit klinkt omslachtig. Maar, afhankelijk van koersen, transactiekosten etc.. Kan het wel de voordeligste manier zijn.

Youtube uitleg in een paar minuten je crypto van Binance naar Bitvavo overzettten

✅ Meld je direct aan via onderstaande blauwe knop 👇

 • Populairste exchange
 • met de laagste transactiekosten van Nederland
Bitvavo aanmelden met korting

Stappenplan crypto opnemen van Binance naar Bitvavo [ In het kort ]

In dit stappenplan om Crypto van Binance naar Bitvavo te sturen, leer je waar jij je binance wallet kunt vinden en hier crypto kunt opnemen, om deze in je bitvavo wallet te storten.

Totale tijd: 5 minuten

Navigeer naar je Binance Wallet

Van Binancer naar Bitvavo stap 1: Navigeer naar je Binance wallet

Navigeer naar je Binance wallet: Hier kom je door vanuit je Dashboard, met je muis in de rechter bovenhoek naar wallet en vervolgens Fiat en Spot (Deposit & Withdraw) te gaan.

Kies de juiste wallet

De juiste Binance wallet kiezen

Scroll in Binance naar beneden om de lijst van crypto’s tegen te komen. Hier kies je de cryptocurrency die je naar Bitvavo wilt overboeken. In dit geval kies je dus bij de gewenste coin op withdraw.

Navigeer in Bitvavo naar de gewenste wallet

Bitvavo wallet

In Bitvavo navigeer je naar je gewenste Bitvavo wallet. Dit doe je door vanuit je Dashboard naar beneden te scrollen. Hier vind je de lijst met cryptomunten. Klik op de gewenste crytomunt die je ontvangen wilt. Om in het volgende scherm op storten te klikken.

Kopieer het Bitvavo wallet adres naar het opname scherm van Binance

bitcoin van binance naar bitvavo sturen

Nu kopieer je het Bitvavo wallet adres en plak je dit in het opname scherm van Binance. Dit kun je doen door op het grijze kopieer icoontje te klikken. Dit wordt blauw als je erover navigeert. In Binance plak je bij address je wallet adres. Dit kun je doen met CTRL+V op Windows, of Cmd+V op Apple.
⚠ Controleer je of de eerste en de laatste 3 tot 6 tekens hetzelfde zijn. Dan weet je zeker dat het klopt.

Bedrag invullen en bevestigen.

In het rood omcirkelde veld vul je het bedrag in dat je versturen wilt. Met de knop “Max.” wordt alles uit je Binance wallet ingevuld. Vervolgens zie je het bedrag dat aankomt op je bitvavo wallet staan. Dit is wat lager, omdat er wat aan fees betaald moet worden. Nu kun je op de knop withdraw of opnemen klikken.

✅ Klaar, nu wacht je op de bevestiging.

Nu, is het geduld hebben. Afhankelijk van de drukte op het netwerk komt je bitcoin of andere crypto munt vroeger of later aan in je Bitvavo Wallet.

Gereedschap:

 • Je Bitvavo account geopend in 1 tabblad
 • Je Binance account geopend in 1 tabblad
 • Indien 2FA geactiveerd je smartphone

 • Populairste exchange
 • met de laagste transactiekosten van Nederland
Bitvavo aanmelden met korting

Bitcoin van Binance naar Bitvavo

In het boven genoemde stappenplan zie je hoe je Bitcoin op je Bitvavo account stort vanuit Binance. Je ziet dat het in een paar stappen is gedaan.

Ethereum van Binance naar Bitvavo

De stappen die je doorloopt om Ethereum, of eigenlijk Ether, ETH van Binance naar Bitvavo te verzenden zijn hetzelfde. Er is 1 belangrijk detail: En dat is dat je het juiste netwerk moet kiezen: ERC-20.

Ethereum van binance naar bitvavo welk netwerk erc 20
ETH op Bitvavo storten van Binance? Let op de ERC20

Ripple van Binance naar Bitvavo

Als je XRP ofwel Ripple wilt versturen naar Bitvavo, krijg je in Bitvavo deze melding:

Bitvavo Melding Ripple ontvangen
Bitvavo Melding voor Ripple

Dit is een belangrijk detail, om je Ripple op het juiste adres te ontvangen. Daarom neem je deze code over. Voordat jij je Ripple Adres naar Binance kopieert, zie je niet direct het invulveld voor deze code. Maar, wanneer je het adres plakt, komt ook Binance met een melding. Nu toont zich een invulveld voor de validatiecode.

Zie de afbeelding hieronder, om adres en code juist over te nemen.

Ripple XRP van Binance naar Bitvavo
Ripple van Binance naar Bitvavo verzenden

Van Binance naar bitvavo: hoe lang duurt het?

Onthoudt bij het overzetten van je Binance account naar Bitvavo, dat elke cryptovaluta die je stort over zijn eigen netwerk (blockchain) gaat. En dat elke netwerk op een vergelijkbare, maar toch iets andere manier werkt. Hierdoor kunnen transacties voor verschillende cryptocurrency en tokens langer duren dan andere.

Bij het versturen van Bitcoin (BTC) van Binance naar Bitvavo kun je bijvoorbeeld rekenen op een langere transactie tijd, dan bij het storten van Ripple (XRP) in je Bitvavo account.

Ripple staat namelijk bekend over zijn razendsnelle netwerk. Terwijl Bitcoin als grootvader van alle crypto’s een stuk trager is.

Houdt er dus rekening mee dat het je transacties van Binance naar Bitvavo tijd in beslag kunnen nemen. Dit kan van enkele minuten tot uren duren.

Zijn je crypto’s nog niet aangekomen?

Voordat je crypto’s in je wallet zijn aangekomen, doorloopt de transactie een aantal stappen. Zo gaat het van: In process, via inspection, naar approved.

De eerste stap; In process is Blockchain gebonden, hoe snel dit gaat is dus afhankelijk van het aantal checks dat er door het netwerk moet worden uitgevoerd.

Bitvavo inspecteerd de transactie ook altijd nog even, dit duurt meestal niet zo lang.

Eenmaal goedgekeurd, heb je een mail ontvangen en staan je crypto’s in je Bitvavo wallet.

Is dit niet het geval. En ben je een paar uur verder. Dan kun je een e-mail sturen naar de support van Binance en/of naar de support van Bitvavo, om te achterhalen of er iets mis is gegaan.

Van Binance naar Bitvavo; wat kan er mis gaan?

Het ergste wat er mis kan gaan, is dat je crypto’s nooit aankomen. Weet je wat de grootste oorzaak hiervan is?

De menselijke factor!

De zwakste schakel in het proces is het invullen van het juiste wallet adres. Deze cijferrijks van rond de honderd tekens kan gemakkelijk verkeerd overgenomen worden.

⚠ Wil je dat je crypto aankomt? Check je altijd het volgende:

 • Dat je de juiste crypto naar het juiste adres stuurt. Dus bitcoin naar bitcoin. En niet bitcoin naar ripple.
 • En dat je het juiste adres hebt overgenomen
 • Dat je eventueel aanvullende beschrijvingen geeft, dit is het geval voor: EOS, NEM, STEEM, XLM en XRP
 • Of, Je hebt te weinig gasfees betaald, wat betekent: jouw transactie is (nog) niet in een block opgenomen. – Dit wordt over het algemeen automatisch ingevuld, maar controleer het wel even.

Van Binance naar bitvavo, wat zijn de kosten?

De kosten verschillen per netwerk. Bitcoin is bijvoorbeeld een duurder netwerk om crypto over te versturen dan Ripple of Polkadot. Dit, omdat de fee verschilt per netwerk (elke munt zijn eigen blockchain)

Je kunt bij Binance kiezen uit verschillende protocollen om je crypto te versturen naar Bitvavo. Kies hierbij niet de goedkoopste, maar de juiste.

Waarom overstappen naar Bitvavo?

Binance of Bitvavo? Binance heeft zich in moordend tempo ontwikkeld tot 1 van de grootste crypto exchanges van de wereld. Daarbij geniet het enorme populariteit. Dankzij een geweldige afhandeling van een hack in het verleden heeft de exchange nog meer aan populariteit gewonnen.

Keerzijde van het succes, is het Binance niet helemaal meer aan de wet- en regelgeving voldoet. Nu krijgen ze het dus zwaar te verduren. Om te voldoen aan de Nederlandse maatregelen behoren heel handige betaalmogelijkheden als iDeal en bankoverschrijving niet meer tot de mogelijkheden om geld te storten.

De enige methoden om nu nog geld op je Binance account te krijgen zijn via credit card of via een crypto transactie. Niet iedereen in Nederland heeft echter een credit card. Het zelfde geldt uiteraard ook voor onze zuiderburen, de mensen in België.

Bitvavo behoord inmiddels ook tot de gevestigde orde, ook al bestaat het nog maar sinds 2018. En ja, ook Bitvavo is snel gegaan. Het is gegroeid tot 1 van Europa’s populairste crypto exchanges. Hierbij heeft de digitale handelsbeurs in tegenstelling tot Binance wel aan alles gedacht.

Zo voldoet Bitvavo volledig aan alle veiligheidsnormen die opgelegd zijn door de Nederlandse bank. Het is dus goed beveiligd en betrouwbaar. Daarnaast is alles erop gericht om het handelen zo makkelijk mogelijk te maken.

Bitvavo is simpelweg een steengoede Nederlandse exchange.

Meer over Bitvavo lezen?

In mijn over de top complete Bitvavo review lees je alles wat je moet weten over Bitvavo. En pak ook de Bitvavo 1000 euro gratis handelen korting mee.

 • Populairste exchange
 • met de laagste transactiekosten van Nederland
Bitvavo aanmelden met korting
Laatst bijgewerkt: 22/02/2023
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *