Binance review: Is Binance de beste crypto exchange?

In 2017 opgericht door de Chanpeng Zhao is Binance in no-time uitgegroeid tot één van de populairste crypto exchanges ter wereld. Wat maakt deze exchange zo populair? En is Binance daadwerkelijk zo veilig als het beweert te zijn? In dit Binance review bekijken we of Binance een goede en betrouwbare exchange is om je crypto’s te kopen. 

Aan bod komen: 

 • Wat is binance?
 • Wie is Chanpeng Zhao?
 • de voordelen, nadelen
 • en de veiligheid
 • de hack van 2019
 • enkele luceratieve functionaliteiten van het platform
 • how to’s om te helpen op te starten
 • en een paar faq’s. 

Meld je gratis aan bij Binance

20% korting op al je handelskosten – altijd
👇

Wat is Binance?

Binance is een exchange. En wel een exchange die wereldwijd de meeste bekendheid geniet. Binance heeft een groot aanbod van ruim 150(!) verschillende cryptocurrencies. Per seconde kunnen er meer dan 1.4 miljoen transacties worden verwerkt. Hiermee is deze exchange marktleider op het gebied van potentiële exchanges. Het heeft dus een enorme potentie om te groeien. Dit werkt in het voordeel van deze populaire exchange. Sinds de oprichting in 2017 heeft Binance de wereld veroverd en geniet het enorme veel populariteit.

Binance exchange is opgericht door Chanpeng Zhao  in 2017. Van origine was het bedrijf in China gevestigd. Maar, China is een land dat moeite heeft met gedecentraliseerde zaken als crypto, blockchain etc.. Via Japan is het bedrijf in 2018 in Malta neergestreken. Malta wordt ook wel het blockhain-eiland van de wereld gezien. Veel crypto-bedrijven vestigen zich hier, of starten hier, omdat Malta vrij is met regelgeving, en open staat voor blockhain- en cryptobedrijven.

Wie is Chanpeng Zhao?

Chanpeng Zhao CEO van Binance bron:Forbes
Chanpeng Zhao, CEO en oprichter van Binance. Bron Forbes

Chanpeng Zhao is een Chinees-Canadees zakenman, geboren in 1977. Zijn ouders waren beiden werkzaam in educatie. Zijn carrière verliep op rolletjes. Hij heeft een indrukwekkende carrière achter de rug in het ontwikkelen van software voor bedrijven als Tokyo Stock Exchange en Bloomberg’s tradebook. 

In 2013 kwam Chanpeng Zhao in aanraking met crypto. Sindsdien is hij actief in de wereld van Bitcoin, Litecoin en andere altcoin. Hij heeft zich gevoegd in verschillende blockchain projecten.

De gedachte een gedecentraliseerd trading platform te creëren, zonder connecties met het fiat-currencies hield hem bezig. Uiteindelijk sprong hij tegen goedbedoelde adviezen het diepe in. Dit heeft geleid tot het oprichten van Binance in 2017. In dit Binance review, gaat het niet om de gedecentraliseerde exchange Binance DEX.

Chanpeng Zhao Binance oprichter op de Forbes cover
Chanpeng Zhao Binance oprichter op de Forbes cover

Waarom crypto kopen bij Binance?

Zoals ik al schreef, deze exchange is in no-time wereldwijd uitgegroeid tot een populaire exchange. Wat maakt dit crypto platform zo populair? 

De voordelen

 • De betrouwbaarheid. Bij Binance staat de veiligheid hoog in het vaandel. De hack in 2019 heeft het vertrouwen bij de klanten alleen maar vergroot.  
 • Het grote aanbod cryptomunten (150+ )
 • Een hoog handelsvolume.  Het handelsvolume staat gelijk aan ruim 3,2 miljard(!) USD en meer dan 800 paren
 • Het is goedkoop. De transactiekosten bedragen slechts 0,1%. Wanneer jij je aanmeldt via onderstaande knop, maak jij je leven lang gebruik van 10% korting op je transactiekosten. 

Meld je aan en koop crypto bij Binance via mij. En krijg:

20% levenslange korting

omdat je via geldenvrijheid.nl bent aangemeld.

👈🏻👈🏻👈🏻

Wat zijn de nadelen?

 • Het is wat moeilijker en ingewikkelder dan het Nederlands alternatief Bitvavo.
 • De kosten voor een storting via Fiat-geld zijn vrij hoog. Het is goedkoper met Bitvavo Bitcoin te kopen, en deze Bitcoin naar je Binance adres te versturen. 
 • Geen Nederlandstalige helpdesk
 • Geen telefonische helpdesk
 • Hoge opnamekosten (withdrawal fees) 

Is er een Nederlands alternatief voor Binance?

Ja, voor de Nederlandstaligen is er een goed alternatief: exchange Bitvavo. Bitvavo heeft iets hogere transactiekosten. Maar is hiermee nog steeds héél goedkoop. Daarnaast heeft dit platform een interface waarmee het gemakkelijk traden is als beginner. Én als gevorderde cryptotrader kun je hier ook goed handelen. 

Bitvavo is een uistekend Nederlands alternatief voor Binance.

Wil jij je eerste € 1.000,- gratis verhandelen?

👇Meld je aan bij Bitvavo via onderstaande knop. 👇

Aanmelden bij Bitvavo

Is Binance betrouwbaar en veilig?

Het bedrijf investeert stevig in de veiligheid van zowel de gegevens als het cryptogeld van zijn klanten. Verschillende cyberaanvallen bevestigen de veiligheid van de exchange.

Een percentage van de winst gaat naar het SAFU fonds.

Het bedrijf communiceert via Social Media kanalen over problemen, updates etc, zie hiervoor: https://twitter.com/binance.

Als laatste is er het bounty programma. Het bedrijf stelt USD 10 mln beschikbaar aan mensen die tips hebben op lekken en veiligheid, zodat ze kunnen blijven verbeteren. Hieraan kan de concurrentie wel een voorbeeld nemen. 

Een daadwerkelijke hack laat zien hoe het bedrijf omgaat met veiligheid en betrouwbaarheid. Hieronder licht ik de hack van 2019 uit. 

Binance hack 2019

Een goed voorbeeld van de betrouwbaarheid en veiligheid vind ik de hack die plaatsvond in 2019. Toen zijn er ruim 7047 Bitcoin van de exchange gestolen. Er zijn toen door een slimme aanval BTC van het platform doorgesluisd, zonder dat Binance hiervan iets merkte. 

Noot: 

Hackers vormen een constante bedreiging voor elke exchange en broker . 

Héél vervelend zo’n hack. Maar, hoe het bedrijf hiermee omging zegt veel. De CEO: Chanpeng Zhao stelde alles in het werk om de community van traders, investeerders, etc. goed op de hoogte te houden. Al de verliezen werden vergoed uit het SAFU (Secure Asset Fund for Users).

Dankzij de goede communicatie en het vergoeden van de verliezen reageerde de community er héél positief op. En reageerde de Bitcoin prijs nauwelijks op deze aanval. 

beveiligingsmaatregelen

beveiliging

Hierbij is het natuurlijk niet gebleven. Chanpeng Zhao nam maatregelen om de veiligheid te verbeteren. 

 • Zo was er een tijdelijke stop van het storten en opnemen, terwijl je wel door kon blijven handelen
 • Het KYC (know your customer) proces werd verbeterd
 • Beveiligingsupdates aan het platform zelf
 • Ondersteuning met hardware-based 2FA apparaten als de Yubikey. En daarbij ook een weggeef actie van 1.000 Yubikeys. 
 • Limiet op te verhandelen bedrag, wanneer je niet geverifieerd bent. Wanneer je geverifieerd bent, kun je meer verhandelen. 

Waarom is Binance exchange zo populair?

Op de vraag waarom Binance exchange zo populair is, kan ik enkele voordelen van de exchange terughalen: 

 • Het heeft de laagste transactiekosten
 • De veiligheid en betrouwbaarheid. En het blijven investeren hierin
 • Een groot aanbod aan cryptovaluta
 • Een enorm handelsvolume van ruim 3.2 miljard USD per dag. 

Binance functionaliteiten 

De software blijft zich doorontwikkelen. Zo blijven er goede en nuttige functionaliteiten aan het arsenaal van Binance toegevoegd worden. Hieronder een lijstje van de toppers:

Binance wallet

Natuurlijk is het aan te raden om je cryptocoins elders op te slaan dan in de wallet van je exchange of broker. Maar deze functionaliteit, maakt het toch allemaal even wat gemakkelijker.

Binance Lending

Doe je tijdelijk niets met je crypto, en wil je er extra rendement over ontvangen? Dan kun je ze uitlenen aan Binance, zodat je er rente op kunt ontvangen. Deze rente’s kunnen variëren van 3,5 t/m 15% per jaar. Let wel op, dat er een maximum bedrag is om uit te leven. Dit is duidelijk aangegeven.

Binance Staking

Je kunt bepaalde cryptomunten vasthouden op het platform. Door dit staken van bepaalde coins kun je het netwerk versterken. In ruil hiervoor ontvang je een vergoeding van 1% t/m 10%. Net als lending levert staking je een rendement op, terwijl je er niets voor hoeft te doen. In dit geval is je geld dus hard voor jou aan het werk. 

Je kunt de volgende crypto’s staken: 

SXP Staking, KNC Staking, TOMO Staking, ARK Staking, EOS Staking, ARPA Staking, LOOM Staking, THETA Staking, Lisk Staking, KAVA Staking, Algorand Staking, TRON Staking, Harmony One Staking, Stratis Staking, QTUM Staking, Ontology Staking, Komodo Staking, VeChain Staking, Neo Staking, Elrond Staking, etc.

Binance Margin handel

Hiermee kun jij je trades leveragen. Je werkt hierbij als het ware met een hefboom. Je kunt hiermee in je inzet vermenigvuldigen met een factor. Dit heeft tot gevolg dat je meer winsten kunt maken, maar het risico hierbij is ook veel groter. Hierbij kun je snel al je bezit kwijtraken. Maar, nooit meer dat je bezit. 

Wat is de Binance Coin en wat heeft het voor nut?

De Binance coin is in een interne token van Binance, waarmee je handelscommissies kunt afrekenen. Vooral voor de z.g.n. walvissen (de grote daghandelaren) is dit handig. Want wanneer je betaald met de BNB ontvang je korting.

Door kwartaalwijs Binance Coin te verbranden wordt de prijs kunstmatig hoog gehouden. Deze strategie werkt, want deze coin staat in de top 20 van marktkapitalisatie en maakt de markt meer liquide.

binance exchange logo
binance logo bron: binance.com

Recensies van anderen

Laten we ook een blik werpen op de ervaringen van anderen met Binance. Het eerste dat mij opvalt is dat hier wat meer recensies onder staan die anoniem of onder een schuilnaam zijn gepubliceerd. Regelmatig komen woorden als “scam” en “do not trust” naar voren. Hier onder een aantal Binance ervaringen afkomstig van Trustpilot.

binance eerlijke ervaring trustpilot
binance negatieve ervaring

Waarschijnlijk heeft deze persoon een héél slechte ervaring met de helpdesk. Het klopt dat de bereikbaarheid van Binance over het algemeen via mail is. Via een bot proberen ze je al zo ver mogelijk te helpen. Hiermee willen ze aan de ene zijde zichzelf ontlasten en aan de andere zijde jou zo snel mogelijk helpen. Jammer, dat deze persoon er een mindere ervaring mee heeft. 

binance scam ervaring

1 review op haar naam, een schuilnaam en een paar krachtwoorden. Dit kan ik niet als serieus beschouwen. Maar toch de moeite om te noemen, simpelweg omdat jij dit ook tegen kunt komen. 

uitgebreide recensie binance

Binance How to’s

Aanmelden bij Binance

Je kunt je aanmelden en registreren bij Binance via deze link: aanmelden bij Binance. Hiermee ontvang je 10% korting op al je transactiekosten. Dit voordeel kan op den duur behoorlijk oplopen.

Een storting doen

Je kunt op verschillende manieren een storting doen bij Binance. 

 1. Fiat geld storten, via Ideal, Bancontact of één van de andere mogelijkheden. En daarvan crypto, bijvoorbeeld Bitcoin of Ripple kopen.
 2. Crypto storten via een andere exchange zoals Bitvavo.
geld storten bij Binance

Je kunt verschillende cryptovaluta kiezen om op je account te storten. In dit voorbeeld kies ik voor Bitcoin. 

 1. Ga naar je wallet.
 2. Kiest storten, dit kan via de gele knop of via de knop achter storten, deze is geel omcirkeld in de afbeelding. 
  1. Kies je voor de gele knop, kies dan vervolgens voor crypto storten in het pop-up scherm. 
 3. Check of alles goed staat: Heb je Bitcoin geselecteerd en staat je Bitcoin adres geselecteerd. 
 4. Kopieer het adres, met de knop waar de pijl naartoe wijst. 
 5. Ga bij Bitvavo
 6. Je klikt op Bitcoin in de lijst van de crypto valuta uit de lijst op je Bitvavo dashboard.
 7. Op de pagina die zich vervolgens opent, kies je opnemen. Dit staat in de bovenste balk. 
 8. Hierin vul je het adres in dat je net hebt gekopieerd, met je naam.
  1. Check of het adres dat je geplakt hebt overeenkomt met het Bitcoin adres. Dit kun je doen door de eerste 4 en de laatste 4 nummers/ letters te vergelijken.  
 9. Wanneer je dit bevestigd hebt, kan dit afhankelijk van verschillende factoren direct aankomen of even op zich laten wachten. (Dus heb geduld.) 

Geld opnemen

Ook het geld opnemen vanuit Binance is heel eenvoudig. In je dashboard zie je naast de knop storten de knop voor opname. Direct kom je in het sherm waar je de opname kunt doen. Volg hier de stappen. 

Binance FAQ’s

Wat zijn de handelskosten van Binance?

De handelskosten of transactiekosten bij Binance bedragen maximaal 0,1% naarmate je groeit in vermogen en meer verhandelt daalt dit percentage. En onstaat er een verschil tussen de taker– en maker fee

Ondersteunt Binance een trading bot?

Ja, Binance exchange is goed te combineren met Crypto Hopper.

Hoeveel en welke cryptovaluta kun je verhandelen?

Ruim 150 crytomunten kun je kopen en verkopen via Binance. Hieronder zie je ze achter elkaar. 

Welke cryptocurrency kun je kopen bij Binance?

Zilliqa, Zcoin,  Zcash,  yearn.finance,  XTZUP,  XRP,  Wrapped Bitcoin,  WINk,  Wing,  WazirX,  Waves,  Wanchain,  Waltonchain,  Voyager Token,  Viberate,  Verge,  VeChain,  Utrust,  USD Coin,  Uniswap,  UMA,  TrueUSD,  TROY,  TRON,  Travala.com,  TomoChain,  TokenClub,  THORChain,  Theta Fuel,  THETA,  The Sandbox,  Tezos,  Tether,  Terra,  Tellor,  Tael,  Synthetix Network Token,  Swipe,  SushiSwap,  SUN,  Stratis,  Storj,  Stellar,  Steem,  Spartan Protocol,  Solana,  SingularityNET,  Siacoin,  Serum,  Selfkey,  Secret,  Reserve Rights,  Request,  Ren,  Ravencoin,  QuarkChain,  Quantstamp,  Qtum,  QLC Chain,  Polkadot,  POA,  pNetwork,  Perlin,  Paxos Standard,  PancakeSwap,  Orion Protocol,  Origin Protocol,  Orchid,  Ontology Gas,  Ontology,  OMG Network,  Ocean Protocol,  NXM,  Numeraire,  NULS,  New BitShares,  Neo,  NEM,  Nebulas,  Nano,  Monero,  Metal,  Measurable Data Token,  Matic Network,  Maker,  LTO Network,  Loopring,  Loom Network,  Litecoin,  Lisk,  LINKUP,  LINKDOWN,  Kyber Network,  Kusama,  Kava.io,  JUST,  IRISnet,  IoTeX,  IOTA,  IOST,  iExec RLC,  ICON,  Holo,  Helium,  Hedera Hashgraph,  Harmony,  FTX Token,  Flamingo,  Fetch.ai,  Fantom,  Everex,  ETHUP,  Ethereum Classic,  Ethereum,  ETHDOWN,  EOS,  Enjin Coin,  Enigma,  Elrond,  Dusk Network,  DREP,  DOTUP,  DOTDOWN,  Dogecoin,  Dock,  DigiByte,  DIA,  DFI.Money,  Decentraland,  Dash,  Curve DAO Token,  Cream Finance,  COTI,  Cosmos,  Contentos,  Compound,  Chromia,  Chiliz,  Chainlink,  Celer Network,  Cartesi,  Cardano,  bZx Protocol,  BTCUP,  BTCDOWN,  BNBUP,  BNBDOWN,  Bluzelle,  Blockstack,  BitTorrent,  BitShares,  Bitcoin Cash,  Bitcoin,  Binance USD,  Binance Coin,  Bella Protocol,  Beam,  Basic Attention Token,  Band Protocol,  Bancor,  Balancer,  BakeryToken,  Avalanche,  Augur,  ARPA Chain,  Aragon,  Ankr,  Algorand,  AirSwap,  Aion,  Agrello,  aelf,  AdEx Network,  ADAUP,  ADADOWN,  Aave,  0x, 

Welke betaalmethodes accepteert Binance en worden hier kosten voor gerekend?

Je kunt geld storten via verschillende manieren. Hiervoor gelden verschillende kosten. Hieronder staan de mogelijkheden / kosten.

Sepa bank overschrijving / € 0,50
Creditcard Visa of Mastercard / 1,8%
AdvCash wallet / 0%
Etana saldo / 0%
Payeer saldo / 0% 

Het is aan te raden Bitcon te kopen via Bitvavo en deze naar Binance over te maken. De transactiekosten van Fiat geld naar crypto zijn behoorlijk hoog bij Binance. Je kunt dit ook via Binance Jersey doen. 

Wat is de minimale investering bij Binance?

Er wordt geen mimimum gesteld aan je investering. Wel dient deze in crypto valuta te zijn. 

Wat is de maximale investering bij Binance?

Zonder dat je geverifieerd bent is de maximale investering € 500,-

Kan ik ook cryptocurrency opslaan en of beheren bij Binance?

Ja, maar het is ten alle tijde aan te raden je crypto investeringen op te slaan op een andere plaats als bij een broker of exchange. De veiligste methode is een hardware wallet. Binance heeft een samenwerking met YubiKey. 

Hoe is de Binance klantenservice bereikbaar?

De klantenservice is via mail bereikbaar. https://www.binance.com/nl/support tevens is er een chatbot te vinden waarmee je kunt zoeken naar oplossingen in de database van Binance. 

Voor wie is Binance geschikt?

Binance is geschikt voor crypto traders met enige ervaring t/m zeer ervaren traders. 

Heeft Binance een trading app?

Ja, binance heeft een app voor zowel android als apple ios
Binance app voor Android
Binance app voor apple IOS

Conclusie: Is Binance een goede en betrouwbare exchange om crypto te kopen?

Binance review

Wouter

gebruiksvriendelijk
transactiekosten
helpdesk/ klantenservice
betrouwbaar
handelsvolume

Samenvatting en conclussie

Samengevat: Ja, Binance is een goede en betrouwbare exchange om je crypto te kopen. 

Veiligheid en betrouwbaarheid:

De veiligheidsmaatregelen die Binance treft zijn van zo’n hoge standaard dat de concurrentie er nog iets van kan leren. Ookal is het bedrijf ooit gehackt, Changpeng ging hier op zo’n manier mee om dat hij eigenlijk nog meer het vertrouwen van zijn community heeft gewonnen.

Het bedrijf blijft investeren in het verbeteren van de veiligheid. Dat is belangrijk met de constante dreiging van hackers waar de hele crypto wereld last van heeft. Daarnaast communiceert Binance goed via verschillende kanalen over updates, problemen etc.. 

Goedkoopste in Transactiekosten
Binance is de goedkoopste in transactiekosten. In andere woorden je kunt hier het goedkoopste je Bitcoin, Litecoin, Ripple etc. traden. 

Ruim aanbod van crypto’s om in te handelen. 
Let wel op dat er ook wat shitcoins tussen kunen zitten. 

4.6

Aanmelden bij Binance

Ledenstop:

Doordat Binance in het verleden al heeft laten zien dat ze een grote klantenkring hebben, kan het gebeuren dat Binance tijdelijk een ledenstop invoert. Zeker rond de momenten dat cryptocurrency veel in het nieuws is, moet Binance af en toe de deuren sluiten. Zorg dus dat je een account bij Binance hebt. Een account hebben kan nooit kwaad natuurlijk en is volledig gratis.

Meld je gratis aan bij Binance

20% korting op al je handelskosten – altijd
👇

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 09/05/2021
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

blank

Start vandaag nog bij Bitvavo de goedkoopste crypto exchange van Nederland

en verhandel je eerste € 1.000,- gratis