Bitcoin kopen zonder id: goed idee?

Fabel van anonimiteit

Is het je opgevallen dat je bij elke crypto broker en exchange wel een vorm van id controle plaats vindt? Bitcoin is anoniem wordt vaak geroepen. Dat is natuurlijk niet hélemaal waar. Maar met de immer toenemende controle wordt het wel héél moeilijk om ergens nog Bitcoin te kopen zonder registratie. Kun je nog Bitcoin kopen zonder id?

  • Waarom wel/ niet?
  • Is het aan te raden?
  • En hoe zou het kunnen?

Bitcoin kopen zonder id verificatie, kan dat?

Wanneer je naar de Nederlandse brokers en exchanges gaat, moet je overal wel iets van een verificatie doen. Zelfs bij de bitcoin only broker; Bitonic die een minimaal aan verificatie eisen heeft. Hier is bitcoin kopen zonder registratie eigenlijk ook niet helemaal mogelijk.

Hoe koop je bitcoin zonder id?

Natuurlijk is het wel mogelijk bitcoin te kopen zonder id verificatie. Hiervoor kom je bij Decentral Exchanges terecht; DEX afgekort. Voorbeelden hiervan zijn:

  • HODL HODL DEX incombinatie met Blue Wallet
  • Daarnaast is het nog Bisq, hiervan kun je diensten combineren met Changelly en Bitfinex

Uiteindelijk is het dus mogelijk om bitcoin te kopen zonder registratie. Maar, wil je dat?

Regulering en identificatie

De regulering wordt steeds strenger. Dit is tegen het zere been van veel cryptofanaten. Deel van zijn populariteit van Bitcoin en crypto is de afwezigheid van een centrale macht en anonimiteit/ pseudonimiteit.

Dit maakt het mogelijk voor criminele praktijken om hun geld wit te wassen. Steeds vaker wordt regulering van criminele praktijken als motivatie gepakt om de regelgeving te verstrakken.

Zoals je ziet bij al de brokers en crypto exchanges in Nederland. Er is een vorm van registratie en verificatie. Zonder id verificatie kun je enkel kleine bedragen verhandelen of je geld niet opnemen.

Is het slim Bitcoin te kopen zonder ID verificatie?

Maar, wil je eigenlijk wel bitcoin kopen zonder id registratie? Je kunt wel anoniem willen handelen en sparen, maar opgeven aan de belasting moet jij je crypto inkomsten toch.

Daarnaast, heb je er op deze manier meer werk aan om je privacy en je aangekochte bitcoins te beveiligen.

Is Bitcoin eigenlijk wel anoniem?

De anonimiteit van bitcoin is één van de grootste misvattingen over deze cryptomunt. Het is pseudoniem. Je walletadres wordt opslagen in de blockchain. Niet je naam etc.. Daarom is het pseudoniem. De identiteit achter deze wallets is altijd nog te achterhalen. Daar gaat de fabel van anoniem bitcoin kopen.

Samenvatting en conclusie: Bitcoin kopen zonder id verificatie?

Is het een goed idee bitcoin te kopen zonder id? 1. Je hebt meer werk aan de beveiliging van je privacy en je bitcoins. 2. Je moet uiteindelijk toch je belastingaangifte netjes invullen. Ik zou het niet doen.

Het is mogelijk via verschillende decentralize exchanges en specifieke wallets.

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 21/05/2021
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

2 reacties

  1. Het heeft meer te maken met het feit dat vroeg of laat die exchanges gehacked worden, en dat jouw persoonsgegevens dan op straat liggen. Ik heb 0 vertrouwen dat bedrijven op een veilige manier met persoonsgegevens om gaan.

  2. Ironisch dat je jezelf beschrijft met 3x het woord vrijheid maar het lastig vind wat meer werk te besteden aan privacy en persoonlijke beveiliging, en toch netjes de belasting wilt invullen voor je crypto. Precies tegenovergestelde waar crypto voor bedoelt was, het is de bedoeling dat juist de overheid geen vinger in je aars meer zou hebben met cryptos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *