Bitcoin kopen? Waar het beste BTC kopen? 2021

Bitcoin kopen? Goed idee! Bitcoin en de blockchain gaan al een flinke tijd mee. De technologie heeft een stevige opmars gemaakt. Wanneer er oplossingen zijn gevonden voor een aantal problemen zoals de schaalbaarheid, is de weg vrij naar een globale acceptatie van de Blockchain en Bitcoin. Dat betekent, een enorme potentie. In andere woorden het is heel reëel veel geld te verdienen met de Bitcoin. 🤑

Maar, waar kun je Bitcoin kopen? Hoe kun je veilig en betrouwbaar Bitcoin kopen? En kun je Bitcoin kopen met Ideal?

Waar kan ik online Bitcoin kopen?

Dankzij de enorme ontwikkeling van Bitcoin en de blockchain zijn er heel veel plekken waar je Bitcoin kunt kopen. Aangezien het uiteindelijk om ‘niet meer’ dan een stukje code gaat, is het online kopen van Bitcoin erg gemakkelijk. 

Hoe koop je Bitcoin? – infographic

Bitcoin kopen infographic
Stappen om Bitcoin (BTC) te kopen… Eenvoudig toch?

Brokers: veilig, betrouwbaar en goedkoop

 • Bitvavo,
 • Binance,
 • BitcoinMeester,
 • etc. Ja, er zijn inmiddels veel brokers waar je Bitcoin kunt kopen. Hier staan mijn favorieten.

Waar kun je veilig en betrouwbaar Bitcoin kopen?

Veiligheid en betrouwbaarheid zijn belangrijke aspecten om op te letten, wanneer je Bitcoin kopen gaat. De exchanges en/of brokers die ik hier noem hebben een goede reputatie. Daarnaast heb ik ze goed onderzocht en gebruik ze zelf ook. Het is sowieso een goed idee je goed in te lezen over beveiliging van Bitcoin

Bitcoin Koers (BTC)

Goedkoop Bitcoin kopen met iDEAL of Bancontact

Voordeel voor ons Nederlanders en Belgen met onze afwijkende betalingsvoorkeuren en zelden in bezit van creditcard, is dat steeds meer exchanges iDeal en Bancontact ondersteunen. Het wordt je dus gemakkelijk gemaakt om Bitcoin te kopen. Bij Bitvavo Binance en Bitcoin Meester.

Snel Bitcoin kopen

Eenvoudig Bitcoin kopen met een app

In het artikel over crypto en veiligheid lees je dat, het ten alle tijde het veiligst is om je Bitcoin te kopen en verkopen via een goed beveiligde p.c. Die heb je natuurlijk niet altijd bij de hand. Betrouwbaar Bitcoin kopen met een app kan bij deze exchanges. 

Let op! Nooit op een openbaar WiFi netwerk je app openen. Je weet namelijk niet, wie er meekijkt.

veiligheidstip

De drie exchanges en brokers die ik heb geselecteerd, hebben alledrie een gratis app in zowel de google play store als de Apple IOS store.

Waar moet je rekening mee houden voordat je Bitcoin kopen gaat?

De beweeglijkheid (volatiliteit) van de markt. Van het één op het andere moment kan je Bitcoin enorm in waarde stijgen 📈🤑 maar het ander kan ook het geval zijn 📉😰. Dus: 

 1. Speel met geld dat je bereid bent te verliezen. Maak een goede afweging tussen te nemen risico en potentiële winst. 
 2. Meet jezelf de juiste mindset aan. 90% van het traden/ investeren in Bitcoin is gebaseerd op emoties. 

In de Crypto Masterclass leer je hoe emoties jou en de markt cycli beïnvloeden en hoe jij hier je voordeel mee kunt doen. 

Waar je verder nog op let, naast betrouwbaarheid en veiligheid, zijn de kosten. Je wilt natuurlijk je Bitcoin goedkoop kopen, het liefst zo goedkoop mogelijk. 

verificatie, KYC en 2FA

Bij het aanmaken van een account om je Bitcoin te kopen doorloop je al de stappen. Zorg je ervoor dat je geverifieerd bent, en dat je de 2 Factor Authorisation aanzet. De KYC (Know Your Customer) is verplicht, omdat de exchanges en brokers onder toezicht vallen. En daarmee aan bepaalde criteria dienen te voldoen. 

Bitcoin kopen is niet gratis

Het gebruik maken van de software van de brokers is wel gratis, maar het kopen en verkopen van Bitcoin niet. Dit is waar waar de broker zijn geld mee verdient. Dit is waar jij veel geld op kunt besparen door de goedkoopste te kiezen. 

Noot: In dit geval is goedkoop niet duurkoop. Bij een exchange vallen bepaalde kosten weg, die een broker wel heeft. Omdat een exchange zelf zijn cryptomunten in bezit heeft. 

Maar, zowel bij Exchange of broker je betaalt transactiekosten. Bitvavo (max. 0.25%) en Binance (0.1%) zijn de goedkoopsten.

Bitvavo

 • Goedkoopste Bitcoin broker van NL
 • Maximaal 0.25% handelskosten
 • Investeren vanaf € 1 in 58+ munten
 • Maak nu een account aan en verhandel je eerste €1.000,- in de eerste week gratis.

Aanmelden

Binance

 • Ontvang altijd 20% korting op je handelskosten.
 • de top 3 exchange wereldwijd
 • goedkoopste exchange van de wereld
 • ruim assortiment van 150 + cryptomunten

Aanmelden

Waarom investeren in Bitcoin?

Bitcoin heeft een onverwoestbaar een decentraal netwerk en een absolute schaarste. Nu zijn er ongeveer 18.000.000 Bitcoin in omloop het maximum aantal Bitcoin zal 21.000.000 zijn. De schaarste zal de waarde van Bitcoin enorm doen stijgen. De munteenheid concurreert met het centrale monetaire systeem. En ze zijn niet bij te printen, confisqueren of censureren. De Bitcoin is een objectieve decentrale monetaire basis voor dit tijdperk van het globale internet en informatie.

Samengevat: Bitcoin en de blockchain bieden een enorme potentie. En er is veel geld in te verdienen. Wanneer je nu begint, ben je nog voor de massa.

Hoe kies ik een broker om Bitcoin te kopen?

Factoren om op te letten bij het kiezen van een goede en betrouwbare broker zijn: 

 • De handels- en transactiekosten. 
 • mobiele app?
 • Wil je gaan traden, check dan het assortiment aan cryptomunten.
 • Is er een goede (Nederlandse) klantenservice
 • Vanaf wanneer vindt er een verificatie plaats?
 • Welke betaalmethodes worden aangeboden (iDEAL, Bancontact of creditcard)?
 • Kun je gemakkelijk je geld opnemen?
 • Het gebruiksgemak

De brokers en exchanges die ik hier noem, behoren tot de goedkoopste, hebben een mobiele app, en een gedegen assortiment aan cryptocurrency. Verplichte verificatie verschilt per platform. Allen ondersteunen zij betaling via iDeal Bancontact en creditcard. Ook belangrijk, het is gemakkelijk je geld op te nemen. 

Bitcoin kopen bij:

bitvavo logo shild

Bitvavo

 • Goedkoopste Bitcoin broker van NL
 • Maximaal 0.25% handelskosten
 • Investeren vanaf € 1 in 58+ munten
 • Maak nu een account aan en verhandel je eerste €1.000,- in de eerste week gratis.🔽

Aanmelden

binance logo image

Binance

 • de top 3 exchange wereldwijd
 • goedkoopste exchange van de wereld
 • ruim assortiment van 150 + cryptomunten
 • Ontvang altijd 20% korting op je handelskosten.🔽

Aanmelden

bitcoinmeester logo wit

Bitcoin Meester

 • Directe levering in eigen Bitcoin wallet
 • Investeren vanaf € 9 in 200+ munten
 • Grootste aanbod van NL!
 • Spaar voor 1.75% korting! via deze link🔽

Aanmelden

FAQ

Waar kan ik Bitcoin kopen?

Je kunt Bitcoin kopen bij verschillende exchanges en brokers. 

Met welke betaalmethodes kan ik Bitcoin aanschaffen in Nederland en België?

Je kunt Bitcoin aanschaffen met iDeal, Bancontact, creditcard, en bankoverschrijving. De brokers in dit artikel genoemd, ondersteunen dat allemaal. Er kunnen wel verschillende kosten aan hangen. 

Zijn er extra kosten?

Je hebt te maken met verschillende kosten. De transactiekosten, om je Fiat geld (Euro’s, Dollars, etc) om te zetten naar Bitcoin en handelskosten. Deze kosten variëren per broker. Het aanmaken van een account is altijd gratis. Je zit dus niet aan een abonnement vast en je hebt geen vaste lasten.  

Wat is het minimale investeringsbedrag?

Je kunt al vanaf € 1,- Bitcoin kopen. Ook dit verschilt per broker. 

Hoe bewaar ik mijn Bitcoin?

Je kunt je Bitcoin bij de broker of exchange laten staan. Dit is echter niet aan te raden, omdat dit populaire targets zijn voor hackers. Je kunt het beste je Bitcoin opslaan in je Wallet. Er zijn verschillende wallets: paper-, software-, en hardware wallets. 

Moet ik een hele Bitcoin kopen?

Nee, je kunt ook een “Satoshi” kopen. Satoshi refereert naar de ontwikkelaar van Bitcoin. In dit geval naar 0.00000001 Bitcoin. 0.00000641 BTC is dus 641 Satoshi. Je hoeft dus geen hele Bitcoin te kopen, je kunt een stukje kopen. 

Kun je Bitcoin kopen met een app?

Ja, al de goede brokers en exchanges hebben apps beschikbaar voor IOS en Android. Maar, het veiligst blijft het om via een beveiligde p.c. je Bitcoin te kopen. Wanneer je via een app je Bitcoin koopt, doe dat dan niet over openbaar WiFi netwerk.


Gerelateerde berichten

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 02/01/2021
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *