Bitcoin of altcoin kopen? De beste altcoin investering

Bitcoin of altcoin? De reputatie van bitcoin begint reusachtige proporties aan te nemen. Maar, verschillende altcoins hebben meermaals bewezen dat het investeren in altcoins met grote winten beloond kan worden. Is het écht de keuze tussen bitcoin of altcoin? Of is het samenstellen van een sterk crypto portfolio een goed idee?

In dit artikel:

Ga jij x100 met jouw Crypto Parels?

Stel jouw winnende portfolio samen met het expertise van Allesovercrypto.

Het meeste geld zit in? Bitcoins of altcoins

bitcoin of altcoin marketcap woobull.com bron:
Bitcoin of altcoin

Één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Bitcoin nog steeds nr. 1, waar het meeste geld in zit. Zoals je in de grafiek kunt zien. In deze grafiek zie je de waarde van bitcoin uitgedrukt in USD. Dit is de gele lijn. Deze overstijgt de zwarte lijn welke de verhouding weergeeft van alle altcoin t.o.v. Bitcoin.

Hoezo altcoins? Bitcoin domineert!

Ja, Bitcoin domineert nog altijd. Het is de eerste cryptomunt welke in 2009 een revolutie ontketende. Wat dit project sindsdien heeft gerealiseerd is enorm.

De laagste waarde van bitcoin was in 2020 zo’n 4700 US dollar. Dat is al een stuk meer dan de 6 cent, waarvoor je ooit een bitcoin kopen kon. De bullrun eind 2020, begin 2021 daar gelaten. Want in deze tijd is bitcoin weer héél wat records aan het breken.

Altcoin toppers uit het verleden

Het grote geld dat er te verdienen valt, in combinatie met de onderliggende techniek; de blockchain heeft veel populariteit gewonnen voor het principe van cryptocurrency. Er zijn nu duizenden cryptomunten. Allemaal “alternatieve bitcoins” in andere woorden: altcoins.

Het lijkt erop dat geen van deze crypto projecten bitcoin van de troon wil stoten. Vaak voegen deze nieuwe altcoin iets toe aan de techniek. Zo is Litecoin ontstaan om de transactiesnelheid te verbeteren. Daarnaast is de manier van minen anders ingericht.

Ether, de cryptomunt van het netwerk Ethereum, maakt het mogelijk om zogenaamde “smart contracts” op te stellen. Tevens kun je op het netwerk van Ethereum heel gemakkelijk je eigen cryptotoken beginnen.

Dit zijn alleen nog maar Litecoin en Ether. Twee altcoins die ook veel mensen hebben verrijkt. Net als Bitcoin. Wat dacht je van deze twee:

  • Had je 100,- euro in IOTA gelegd dan had je nu €1,2 miljoen gehad.
  • 100,- euro in NEO is €28 duizend euro geworden.

grote altcoin vs kleine altcoins

Als bitcoin en de grote altcoin het zo goed doen, waarom dan nog kijken naar de kleine altcoins? Héél simpel. Er zitten nog zulke revolutionaire projecten tussen. Projecten, die alles mee lijken te hebben, van een goed product, naar de juiste marktomstandigheden en een goed bestuur.

Risico

De risico’s bij deze kleine altcoin zijn natuurlijk wel een stuk groter. De concurrentie is hevig. En uiteindelijk zal zo’n 90% van de nieuwe cryptoprojecten falen. De grote altcoin hebben daarbij het voordeel dat ze behoorlijk gevestigd zijn in de markt.

Kleine investering, groot potentieel

Het voordeel dat veel investeerders naar de kleine altcoins laat kijken, is de kleine investering die tegenover mogelijk grote winsten staat.

Bij de grote altcoin, moet je toch al behoorlijk over de brug komen.

Verkrijgbaarheid

Dat de grote altcoin zoals ether en litecoin bij sommige brokers als enige altcoins worden aangeboden zegt misschien al iets. Bitmymoney is hier een voorbeeld van.

Voor de kleine altcoins kom je vaak op kleinere exchanges terecht. Soms is het wat ingewikkeld deze altcoin te kopen.

De beste altcoins van nu

Crypto parels zijn nog steeds te vinden tussen de altcoin. Crypto parels zijn altcoins met enorme potentie. Tussen de duizenden cryptomunten die er tegenwoordig zijn, is het goed zoeken. Gelukkig hebben Derek Westra en Patrick Suiker hun passie hiervoor weten te vormen tot expertise. Deze expertise samen hebben ze gebundeld in een hun complete altcoin gids en portfolio. Hierin vind je de altcoin welke tot het vermogen van Derek Westra en Patrick behoren + selectiecriteria + aankoopinstructies.

Bitcoin en altcoin: vooralsnog een experiment

Bitcoin of altcoin. Waarin je ook kiest te investeren, realiseer je dat de hele blockchain en alles wat daarbij hoort nog steeds een experiment is. Het is een experiment met potentie. Het komt met revolutionaire mogelijkheden. Dat zeker.

Maar, er zijn nog een paar mijlpalen te halen, wil de massa bitcoin, crpytocurency en de blockchain accepteren. Er zijn in ieder geval genoeg crypto- en blockchain fanaten die zich ervoor in zitten bitcoin en altcoin te laten slagen.

Kansen en risico’s spreiden

Dat bitcoin binnen deze volatiele markt van cryptocurrency een “stabiele factor” is, is een feit. Ondanks de enorme bewegingen die koers maakt, is deze nog steeds gestegen van 0,06 USD in 2009 naar 4.700,- USD in 2020. En dat was de laagste waarde dat jaar!

Er blijven nieuwe altcoins komen met enorme potentie. In het verleden zij er héle goede gestart, welke nu tot de gevestigde orde behoren. En welke een koers volgen die behoorlijk gelijk loopt aan die van bitcoin.

Maar, hoe veel geld kun je verdienen aan de nieuwe kleine altcoins, échte crypto parels. Succesverhalen zoals die van NEO, IOTA, Ehtereum en Litecoin liggen nog steeds te wachten op hun beurt.

Het zou bijna zonde zijn geen ruimte in je portfolio in te richten voor de kleine altcoin. 10% van je investeringsgeld is al een mooie verdeling.

schematische weergave crypto portfolio verhouding bitcoin en altcoin
schematische weergave van Bitcoin en altcoin in je crypto portfolio

Naast het spreiden van kansen, spreidt je ook de risico’s, zodat vooral negatieve uitschieters je minder raken. Het is aan te raden een gespreid crypto portfolio samen te stellen.

Samenvatting en conclusie: Bitcoin of altcoin, wat is de beste crypto investering?

Bitcoin of altcoin? Wat kun je het beste kopen? Héél simpel. Bitcoin heeft nog steeds het grootste aandeel. Al de altcoin samen komen nog niet in de buurt bij het marktvolume dat bitcoin heeft.

Toch, zijn er nog talloze altcoins die een enorme potentie hebben. En die het waard zijn te kopen. Ethereum, Litecoin en NEO zijn een paar voorbeelden uit het verleden, welke nog steeds actief zijn. En een stevige plaats hebben verworven als grote altcoins.

Daarom is het voor de slimme investeerder een goed idee om een stevig portfolio samen te stellen, om kansen en risico’s te spreiden.

De markt van de kleinere altcoins is enorm. In deze markt kun je nog steeds altcoins vinden met enorme potentie. Wat de beste alcoints zijn, is een vraag die veel discussie oplevert. Het crypto portfolio is een gids, waarin je de 10 beste altcoins vindt, die met zorg door Patrick Suiker en Derek Westra zijn geselecteerd. Naar de website ➡

Ga jij x100 met jouw Crypto Parels?

Stel jouw winnende portfolio samen met het expertise van Allesovercrypto.

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 04/04/2021
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

crypto parels

crypto parels 2021 

De Nieuwe parels zijn bekend! Check deze toppers hier ➡