BitMyMoney review: makkelijk Bitcoin kopen en uitleg

In dit Bitmymoney review kom je erachter waarom Bitmymoney al meegaat sinds 2013. Is Bitcoin kopen met Bitmymoney daadwerkelijk zo makkelijk en veilig? In de uitleg krijg je antwoord op de vraag: “Hoe werkt Bitmymoney? En hoe kan ik er Bitcoin kopen?”

Aan het einde van dit bit my money review, weet je waarom het een héél gemakkelijke en betrouwbare broker is om je crypto te kopen. Als je de stappen uit de bitmymoney uitleg voor beginners volgt, heb jij al je eerste stuk Bitcoin gekocht.

In een paar minuten weet je:

Dat en meer… Genoeg te bespreken. Dus, let’s go.

Starten met Bitmymoney?

Meld je nu gratis aan bij Bitmymoney
En start jouw Bitcoin revolutie 👇

Wat is BitMyMoney?

BitMyMoney is een crypto broker. Deze Nederlandse broker is actief sinds 2013. Daarmee is het één van de oudste bitcoin en crypto brokers van Nederland. BitMyMoney maakt het zo gemakkelijk mogelijk om Bitcoin te kopen. Gemak en veiligheid zijn de speerpunten van Bitmymoney.

Het is opgericht door Robert-Reinder Nederhoed. Robert is een héél technische man. In het begin kocht hij Bitcoin via allerlei verschillende wegen, waaronder Marktplaats. In de eerste jaren was het namelijk nog niet zo makkelijk om Bitcoin te kopen.

Opmerkingen uit zijn netwerk spoorden hem ertoe aan BitMyMoney op te zetten. Dit heeft hij met succes gedaan.

bitmymoney logo

Bedrijfsinformatie

Bitmymoney BV
The Hague Security Delta (HSD)
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595AN Den Haag

IBAN: NL81 BUNQ 2290257168
BIC code: BUNQNL2A

KvK Bitmymoney BV 67547893
BTW NL857069111B01

Waarom BitMyMoney?

In onderstaand filmpje zie je de oprichter en CEO: Robert-Reinder Nederhoed. In iets meer dan een minuut legt hij uit waarom hij met BitMyMoney is begonnen.

Spoileralert: Hij geloof in Bitcoin. En hij gelooft in de revolutie die het op gang kan brengen. De Bitcoin roept bij hem het zelfde gevoel van mogelijkheden op dat de introductie van internet bij hem deed.

Waarom BitMyMoney?

BitMyMoney is het middel, waarmee Robert het makkelijk voor mensen wil maken om te beginnen met Bitcoin. Hij doet het allemaal niet alleen. Mieke de Haas is de COO van deze crypto broker.

Starten met Bitmymoney?

Meld je nu gratis aan bij Bitmymoney
En start jouw Bitcoin revolutie 👇

Is BitMyMoney Betrouwbaar?

Dat Bitmymoney al sinds 2013 bestaat, doet vermoeden dat je met een betrouwbare crypto broker te maken hebt. Tevens wordt BitMyMoney uitvoerig besproken in de beginners cursus van Misss Bitcoin: Madelon Vos. In de les welke aan Bitmymoney gewijdt is geeft ze een eerlijk beeld van deze broker. Ze kent Robert-Reinder Nederhoed nog uit haar periode in loondienst en zij heeft een goede indruk van hem.

Verificatie

Maar er is meer dan een goede reputatie en een goede relatie voor nodig om je geld bij iemand in beheer te geven. Verificitie is een een aanwijsbaar punt dat Bitmymoney gebruikt om de veiligheid te waarborgen. Voor verschillende klanten hebben ze verschillende verificatie niveaus uitgewerkt. Het verificatieniveau is afhankelijk van de bedragen die je inbrengt.

Opslag

Not your keys, not your wallet

Een veelvoorkomende uitspraak in cryptoland, waarmee wordt verwezen naar het feit dat je het beste zelf de sleutels tot je wallets in de hand kunt houden. Bij Bitmymoney weten ze dat natuurlijk ook. Maar, je ziet steeds meer dat brokers en exchanges de mogelijkheid bieden om je cryptovaluta daar op te slaan. Dus ook BitMyMoney doet mee in deze trend.

Het grootste gedeelte van de cryptomunten staat offline “cold storage” opgeslagen. De menselijke factor; de medewerkers volgen interne regels en protocollen omtrend veiligheid.

Is Bitmymoney betrouwbaar en veilig? Wat mij betreft wel. Naast een goede reputatie, heeft het bedrijf de veiligheid daadwerkelijk goed op orde. Het is nog altijd aan te raden om je Bitcoin direct nadat je het gekocht hebt door te sturen naar je eigen wallet. Dit advies geld voor elke broker en exchange. Maar, om je Bitcoin te kopen zit je hier helemaal goed.

Is Bitcoin kopen makkelijk met BitMyMoney?

Ja het is echt super makkelijk. Je kunt gemakkelijk Bitcoin, Litecoin en Ehtereum kopen via Bitmymoney. Daarnaast hoef je ook nog niet direct te zorgen voor een wallet, omdat Bitmymoney al een wallet functie voor je klaar heeft staan. Wanneer het om aanzienlijke bedragen gaat zou ik wel je Bitcoin versturen naar een wallet in eigen beheer.

Bitmymoney wallet

Ja, ja. Ik weet het. De beste plek om je crypto’s te bewaren is op je eigen hardware wallet. Bitmymoney gaat mee in de ontwikkeling van de meeste crypto brokers en – exchanges, die tegenwoordig de in wallet functie hebben.

Bitmymoney heeft de wallets goed beveiligd. Je kunt namelijk alleen je crypto’s verkopen naar je eigen geverfieerde bankrekening. Dus, verkoop jij je bitcoin dan wordt dit bedrag in Euro’s op jouw geverifieerde bankrekening gestort. Erg veilig dus. Je kunt meerdere rekeningen koppelen, maar deze worden altijd eerst geverifieerd.

Wil jij je cryptomunten versturen? Dan kan dat ook alleen naar adressen die geverifieerd zijn als de jouwe. Deze verificatie moet met een ID zijn.

Met welke betaalmethodes kun je geld storten?

Je kunt op verschillende manieren crypto kopen bij Bitmymoney. Je kunt via: Ideal, Bitcoin en bankoverschrijving.

Welke cryptocurrency kun je kopen bij BitMyMoney?

Je kunt 3 verschillende cryptovaluta kopen bij Bitmymoney. Dit zijn:

 • Bitcoin – BTC
 • Litcoin – LTC
 • Ether – ETH, ook wel bekend als Ethereum

Voor wie is Bitmymoney geschikt?

Bitmymoney is het beste geschikt voor mensen die niet traden in crypto. Wanneer jij tevreden bent met het kopen, verkopen en versturen van je Bitcoin, Litecoin en Ether heb je aan Bitmymoney een makkelijke, betrouwbare en snelle partner.

Is Bitmymoney geschikt voor cryptobeginners?

Ja Bitmymoney is geschikt voor beginners. Het werkt makkelijk. Zowel website als app werken makkelijk. En, vooral wanneer je nog met redelijk kleine bedragen werkt, kun jij je Bitcoin met gerust hart bij deze broker laten staan. Wel is het aan te raden op een zeker moment je opslag zelf in de hand te nemen en een hardware wallet aan te schaffen.

Bitmymoney kosten en fees

 • De transactiekosten van Bitmymoney zijn ongeveer 1.1%
 • Geld storten met iDEAL kost € 0,39

Kijk voor actuele prijzen op de website van bitmymoney. Of zie de exacte kosten, wanneer je het formulier op de wesite invult, wanneer jij je bitcoin aankoopt.

Bitmymoney verificatie en limieten

Er zijn verschillende limieten, afhankelijk van verificatieniveau. Voor iedere nieuwe investeerder geldt: je eerste aankoop Bitcoin is maximaal € 50,-. Wanneer je bankrekening geverfieerd is, kun je per dag maximaal € 5.000,- aan Bitcoin kopen. Het zelfde geldt voor verkopen van Bitcoin.

Drie niveaus van verificatie

Niveau 1niveau 2niveau 3
Maximaal bedrag kopen/ per dag< € 200,-< € 5.000,-< € 15.000,-
Maximaal bedrag verkopen/ per dag< € 5.000,-< € 5.000,-< € 25.000,-
Maximaal bedrag versturen/ per dag< €1.000,-< € 1.000,-< € 25.000,-
Verificatie vereistenGeenBankI.D.
verificaties en limieten bij Bitmymoney

Voordelen en nadelen

Voordelen

 • Makkelijk
 • Wallet functie
 • Lang actief, goede reputatie
 • Actuele en eerlijke prijzen met lage transactiekosten in vergelijking tot andere brokers
 • Snelle Nederlandse support

Nadelen

 • Alleen Bitcoin, Litecoin en Ether
 • Je kunt niet handelen
 • Niet de goedkoopste optie in vergelijking tot crypto exchanges

Ervaringen met Bitmymoney: recensies

Zelf heb ik totaal geen problemen met Bitmymoney ervaren. En is het hele proces van aanmelden tot aan Bitcoin kopen soepel verlopen. Het is daadwerkelijk makkelijk om Bitcoin te kopen. Voor een completer beeld een selectie ervaringen met Bitmymoney van afkomstig van Kiyoh.com.

Bitmymoney review klantervaring
bitmymoney recensie klantervaring
Bitmymoney review recensie van klant
Bitmymoney klantervaring
Bitmymoney kritische en eerlijke review

Hoe werkt Bitmymoney?

Account aanmaken bij Bitmymoney

Aanmelden gaat als volgt: Je gaat naar: bitmymoney.com

Nu aanmelden ➡

Je komt op onderstaand scherm. Dit is er een uitsnede van. Hier vul jij je Voornaam, achternaam, wachtwoord en email adres in.

⚠Er zijn een paar punten om op te letten:

 1. Voornaam en achternaam moeten je echte naam zijn. Later volgt verificatie.
 2. emailadres: De veiligste manier is om eerst een nieuw emailadres aan te maken. Dat je alleen hiervoor gebruikt.
 3. Password: lang; minimaal 20 tekens, onsamenhangend en onpersoonlijk niet naar jou terug te leiden.
Hoe werkt bitmymoney - account aanmaken
Bitmymoney account aanmaken

Hoe werkt Bitmymoney verificatie

ID verificatie

Dat werkt heel simpel. Je stuurt een email vanaf het account waarmee je geregistreert bent bij Bitmymoney met je naam en een foto van jezelf met je ID. Je kunt er als je wilt een watermerk overheen plaatsen. Als de belangrijke details maar leesbaar zijn. Je BSN kun je onzichtbaar maken.

Volgens website kan het 1 of enkele werkdagen duren voordat dit gecontroleerd is. In de praktijk kan het al met een paar uur geverifieerd zijn.

Bitmymoney verificatie van je bankrekening

Wanneer jij je eerste geld stort is dit gelijk de verificatie van je bankrekening. De storting moet daarvoor minimaal € 10,- zijn. Je geld wordt niet direct doorgestuurd naar je account. Dat wordt pas gedaan, nadat alles gecontroleerd is. Mocht het zijn dat de naam van je bankrekening en je account niet overeenkomen. Dan kan je gevraagd worden een foto van bankpas op te sturen.

Account beveiliging Bitmymoney met 2FA

2FA -two factor authtentication is een extra beveiligingslaag om toegang tot je bitmymoney account te beveiligen. Het is aan te raden dit te activeren zodra je account live is.

Je komt hier via je profiel. Wanneer je vanuit je dashboard klikt op het poppetje rechts bovenin naast je emailadres kun je vervolgens op my profile klikken.

Scroll tot je Security tegenkomt. Hier activeer je 2FA. Dit gaat vrij eenvoudig. Je hoeft alleen maar de stappen te volgen.

hoe werkt bitmymoney 2FA inschakelen

Ben je nieuw met 2FA?

Je hebt er een app voor nodig. Hieronder een aantal opties:

 • Google Authenticator
 • Authy
 • Windows Authenticator

Uitleg: Bitmymoney Bitcoin kopen

Account aangemaakt. ID geverifieerd. Tijd om bitcoin te gaan kopen. In deze stappen leg ik uit hoe je bitcoin koopt. Voor Litecoin en Ethereum zijn de stappen het zelfde. Met als enigste verschil: Je kiest de andere munt.

Hieronder zie je het startscherm of het dashboard, wanneer je bent ingelogd:

1. Hier kies je links in het beeld Bitcoin. Je kunt op de pijl drukken. De sectie waar je dit kunt kiezen heb ik geel omlijnd.

crypto kopen met iDEAL Bitmymoney uitleg
Bitmymoney dashboard – crypto kopen stap 1. munt selecteren

Uitleg: Bitcoin kopen met Bitmymoney stap 2

Vervolgens kom je in onderstaand scherm. Hier kies je op de groene plus “buy” kopen 😉

bitcoin kopen met iDEAL bij Bitmymoney
Bitcoin kopen bitmymoney stap 2

Uitleg: Bitcoin kopen met Bitmymoney stap 3

Vervolgens kom je onderstaand scherm. Standaard staat deze ingesteld op iDEAL. De tweede optie om geld mee te storten is via Bancontact. Als je dat liever doet, kun je daar op klikken. Dit kun je links in de pagina doen.

Vervolgens vul je in:

 1. Het bedrag in Euro’s of het bedrag in Bitcoin. De verrekening gaat vanzelf.
 2. Kies jij de bank van waaraf de betaling wordt gedaan. En volg je de stappen als in een webshop.
 3. Voíla. Daar is je bitcoin.
Bitcoin kopen met ideal bij Bitmymoney
Bitmymoney bitcoin kopen stap 3

Hoe werkt Litecoin kopen bij Bitmymoney?

Je kunt bovenstaande reeks nog een keer doorlopen om Bitcoin te kopen met Bitmymoney. Maar dan klik je op Litecoin. Het zelfde geldt, wanneer je Ether kopen wilt.

Hoe werkt Ether of Ethereum kopen bij Bitmymoney?

Net als Litecoin en Bitcoin, kun je Ether kopen bij Bitmymoney. Dit werkt op dezelfde manier als Bitcoin. Je kunt de stappen hierboven volgen.

Automatisch bitcoin sparen met Bitmymoney: Hoe werkt dat?

Bitcoin sparen op de automatische piloot. Ja, dat kan. Investeren volgens de DCA-methode is een veel gebruikte manier van investeren in Bitcoin en andere cryptovaluta. Periodiek voor een x-bedrag je cryptovaluta kopen, kun je makkelijk en snel instellen in de bitmymoney app.

Het gaat als volgt:

 1. Ga naar menu, onder rechts in beeld op het tandwieltje
 2. Kies de munt die je maandelijks wil kopen.
 3. Kies het bedrag dat je maandelijks waarvoor je maandelijks kopen wilt.
 4. Ontvang de betaalgegevens in de app.
 5. Ga naar je bank app. En voer daar een maandelijkse betaling in met het bedrag dat je hebt ingevuld. Vul hierbij de code in die je hebt gekregen.

In de website navigeer je naar je account. Dit doe je

 1. via het icoontje van een peroon rechtsboven in naast je emailadres.
 2. Je klikt op “my profile”
 3. Je scrollt naar beneden en daar zie je de codes die je aan je periodieke stortingen moet toevoegen.

Bitmymoney uitbetaling uitleg

Hoe werkt de uitbetaling bij Bitmymoney? Wanneer jij je bitcoin, litecoin of ethereum verkoopt wordt het geld automatisch uitbetaald in Euro’s op je bankrekening.

Hoe Bitcoin verkopen Bitmymoney?

Stel dat je Bitcoin wilt verkopen:

 1. In je dashboard kies je bitcoin
 2. In het volgende scherm kies je verkopen

Je komt in onderstaand scherm. Hier volg je de stappen.

Hoe werkt bitmymoney bitcoin verkopen
Bitcoin verkopen

Voor Ethereum en Litecoin kies je natuurlijk voor één van deze munten.

Bitmymoney versturen van Bitcoin Litecoin of Ehtereum: uitleg

Om crypto te versturen naar een andere wallet vanuit Bitmymoney heb je een geverifieerd walletadres nodig. Je kunt namelijk alleen cryptomunten versturen naar wallets die in je eigen beheer zijn.

Je kunt een wallet verifieren in de instellingen die bij je profiel staan:

 1. ga naar “my profile”. Hier kom je via het groene poppetje rechtsboven in. Kies: “My profile”
 2. Scroll naar beneden tot je “Your Withdrawel adresses” tegenkomt.
Bitmymoney uitleg bitcoin opnemen
Bitmymoney – opname adres toevoegen.

Vervolgens kom je in onderstaand scherm:

 1. Hier plak je het bitcoinadres in.
 2. Selecteer je of het om hardware wallet gaat of om een exchange wallet op jouw naam
 3. Vul het merk van je wallet in of de naam van de exchange waar het naar toe gaat
 4. En eventuele meldingen
Bitmymoney uitleg - verzendadres toevoegen

De terechte weerstand van Bitmymoney tegen dit proces is te lezen in de melding:

verificatie bericht Bitmymoney

De pseudonimiteit van Bitcoin en crypto, maken het een makkelijke manier om geld wit te wassen, en criminele zaken mee te financiëren. Dit is voor de wet- regelgeving voldoende reden om strenge controles te leggen op brokers en exchanges. Helaas, voor de rechtgeschapen crypto- investeerder en -eigenaar.

Bitcoin ontvangen in je Bitmymoney wallet

Scroll iets verder naar beneden en je ziet je “deposit address”. Hier kun je bitcoin op ontvangen.

Let op. Het is een bitcoin adres. Dus je kunt er geen Ethereum of Litecoin naar toe sturen.

Bitmymoney uitleg bitcoin storten
Deposit adres voor bitcoin.

Hoe ik Bitmymoney gebruik

Ik ben superblij met de “automatisch sparen” functie van Bitmymoney. En deze gebruik dan ook met plezier. Je kunt namelijk periodiek geld storten vanaf je bankrekening met een bepaalde code. Als jouw geld bij Bitmymoney aankomt. Wordt het automatisch omgezet naar Bitcoin, Ethereum of Litecoin. Afhankelijk van jouw instellingen. Prachtige manier om met weinig moeite consistent te investeren volgens de “DCA-Methode”.

Conclusie en Samenvatting

Bitmymoney review

Wouter

Gebruiksvriendelijkheid
Transactiekosten en fees
helpdesk en service
betrouwbaarheid

samenvatting

Dit is écht de makkelijkste manier om Bitcoin te kopen. Het zelfde geldt voor Litecoin en Ether (Ethereum). Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij afvraag of de uitleg die ik gedaan heb om Bitcoin te kopen daadwerkelijk nodig is, omdat alles zo intuïtief werkt.

Het gemak is dus de grootste pré van Bitmymoney. Ook de veiligheid heeft deze cryptobroker goed op orde.

Als broker zijn de kosten voor het doen van een transactie altijd wat hoger in vergelijking met een exchange. Ondanks dat vallen de kosten hier nog reuze mee.

Bitmymoney vervult de functie om makkelijk Bitcoin, Litecoin en Ethereum te kopen, verkopen en versturen. Dat is ook alles wat het doet.

Je zou het als een nadeel kunnen zien, dat dit het enige is. Maar dankzij deze beperkte mogelijkheden blijft alles gemakkelijk en overzichtelijk.

Klantenservice is snel. En in het Nederlands, je kunt met iDEAL en Bancontact terecht. Wat voor Nederlanders en Belgen een groot voordeel is. Ook de de recensies van de gebruikbers zijn nagenoeg uitsluitend vol lof. Op een enkele kritische nood na. Dit kun je hierboven lezen.

4.5

Starten met Bitmymoney?

Meld je nu gratis aan bij Bitmymoney
En start jouw Bitcoin revolutie 👇

Bitmymoney FAQ’s

 1. Wat zijn de transactiekosten bij Bitmymoney?

  Deze zijn variabel, maar ongeveer 1%

 2. Welke cryptocurrency kun je kopen bij Bitmymoney?

  Bitcoin, Ether, Litecoin

 3. Kun je betalen met iDEAL?

  ja, tevens kun je betalen met bancontact

 4. Kun je automatisch bitcoin sparen bij Bitmymoney? Ondersteunt het een DCA tool?

  Je kunt automatisch crypto sparen bij Bitmymoney. Dit gaat heel makkelijk. Dit kun je makkelijk en snel activeren in de bitmymoney app. In enkele stappen spaar je maandelijks bitcoin, litecoin of ethereum.

  1. Ga naar menu, onder rechts in beeld op het tandwieltje
  2. Kies de munt die je maandelijks wil kopen.
  3. Kies het bedrag dat je maandelijks waarvoor je maandelijks kopen wilt.
  4. Ontvang de betaalgegevens in de app.
  5. Ga naar je bank app. En voer daar een maandelijkse betaling in met het bedrag dat je hebt ingevuld. Vul hierbij de code in die je hebt gekregen.

Laatst bijgewerkt: 04/04/2021
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

blank

Start vandaag nog bij Bitvavo de goedkoopste crypto exchange van Nederland

en verhandel je eerste € 1.000,- gratis