Bitvavo iDeal betaling | Crypto kopen met IDEAL?

Crypto kopen met iDeal kan dat? Ja, bij Bitvavo heb je binnen een paar minuten je crypto aangekocht. Je hoeft maar een Bitvavo iDeal Betaling te doen. En je bent er. In dit artikel een heldere uitleg over hoe je deze betaling werkt. En hoe je geld via iDeal in je Bitvavo account gestort krijgt.

 • Populairste exchange
 • met de laagste transactiekosten van Nederland
Bitvavo aanmelden met korting

Samenvatting: Hoe werkt Crypto kopen met iDeal op Bitvavo?

iDeal is in Nederland de meest gebruikte betaalmethode. Logisch dat je bij Bitvavo ook via iDeal geld storten kunt om crypto te kopen. Deze manier van geld storten is veilig, snel en goed ingeburgerd. Uiteraard is het ook gratis. Zoals je gewend bent van iDeal is een betaling naar Bitvavo snel en makkelijk gedaan. In een paar stappen en vrijwel direct staat je geld in je account.

Hoe werkt Bitvavo iDeal Betaling?

IDeal gebruiken op Bitvavo is erg makkelijk. Het werkt net als een aankoop doen op willekeurige webshop. Met als enige verschil dat je er geen product voor thuis gestuurd krijgt, maar geld op je eigen online account van Bitvavo. Waarmee je in een volgende stap, snel en makkelijk crypto kunt kopen.

Voor het doen van een iDeal Betaling:

 1. ga je naar je Dashboard. Hier zie je de knop “Geld Storten” Daar klik je op
 2. In het volgende scherm dat omhoog komt, kies je de betaalmethode. Dat is dus iDeal.
 3. Vervolgens kies je het bedrag. Je kunt al vanaf 1€ storten.
 4. Nu kun je op bevestigen klikken.
 5. In het volgende scherm kun je de details nog controleren
 6. En klik je op doorgaan bevestigen.
 7. Nu volgt je betaling via iDeal vanuit jouw bankomgeving.
 8. Het geheel wordt besloten met een bevestiging in je mailbox, wanneer je iDeal Bitvavo door Bitvavo is ontvangen.

Hoe lang duurt een Bitvavo iDeal betaling?

Over het algemeen staat je geld heel snel op je Bitvavo account, als je het via iDeal verstuurd. Dit kan direct, of binnen enkele uren zijn.

Hoe kun je nog meer betalen bij Bitvavo?

Naast iDeal zijn er nog meer manieren om geld te storten naar Bitvavo. Maar, iDeal heeft zo zijn voordelen, daar komen we zo op terug. Eerst de verschillednde mogelijkheden, waarvan Paypal er (nog) geen is:

SEPA Bankoverschrijving

Een SEPA bankoverschrijving is geschikt voor grotere bedragen. Tot wel 1.000.000 kun je kosteloos geld storten via een SEPA overschrijving. De verwerkingssnelheid van deze grote bedragen is meestal wel iets trager. Het duurt gemiddeld 1 á 2 werkdagen.

Bancontact

Banconcact valt in hetzelfde kaliber als iDeal over de grens met onze zuiderburen; België is dit een veelgebruikt betaalsysteem. De orders worden vrijwel direct verwerkt. En je gestorte geld om crypto te kopen staat vrijwel direct of hooguit met enkele uren op je Bitvavo account. Het transactiebedrag hierbij is maximaal 10.000 Euro. Net als iDeal is een betaling via Bancontact gratis.

EPS en Giropay

Deze manier van betalen werkt nagenoeg hetzelfde als iDeal. Met als enige verschil dat hier kosten aan zijn verbonden; deze zijn 1,99% van het bedrag van de transactie. Verder kun je maximaal 10.000 storten. En worden de orders nagenoeg direct uitgevoerd.

Voordelen van gebruik iDeal

Als Nederlander ben je waarschijnlijk helemaal gewend aan betalingen via iDeal. Het ingeburgerd zijn van dit systeem en het gebruiksgemak zijn natuurlijk grote voordelen, maar er is meer:

 • via iDeal wordt een betaling vrijwel direct verwerkt. Het geld staat dus meestal instantly op het andere account.
 • iDeal is een veilige betaalmethode
 • Bitvavo rekent geen kosten voor iDeal stortingen

Extra Bitvavo voordeel

Wis je overigens dat je de eerste €1.000,- op Bitvavo gratis kunt verhandelen. Dit is het welkomstcadeau van Bitvavo voor nieuwe gebruikers.

 • Populairste exchange
 • met de laagste transactiekosten van Nederland
Bitvavo aanmelden met korting

Geld storten met iDeal: YouTube Uitleg

YouTube Video uitleg Bitvavo iDeal betaling

Welke crypto kun je kopen met Bitvavo iDeal?

Bij Bitvavo kun je elke crypto die de exchange in het assortiment heeft kopen met iDeal.

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 15/07/2022
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *