Bitvavo of Binance:

Wie is beter? Mijn eerlijke ervaring

Bitvavo of Binance? Nederlands trots vs de wereldtopper. Een eerlijke vergelijking van deze crypto exchanges? In deze vergelijking Bitvavo vs Binance zet ik deze exchanges naast elkaar.

In dit artikel:

Bitvavo

✔ Veilig en NLD helpdesk
✔ Gebruiksvriendelijk
✔ Eerste 1.000 gratis verhandelen

Bitvavo review ➡

Binance

✔ Makkelijk, veilig en goedkoop
✔ Wereldtopper
✔ Altijd 20% korting op handelskosten

Binance review ➡

Bitvavo of Binance: Mijn ervaringen

Wanneer iets nieuw voor mij is. En ik de spelregels nog niet helemaal ken. Dan kies ik toch graag voor eenvoud. Vooral wanneer het gaat om zoiets als investeren en traden in crypto.

Een platform dat mij de mogelijkheid biedt te groeien naar een doorgewinterde trader, én waar ik als beginner gemakklijk mijn weg kan vinden geniet mijn voorkeur.

De eerste winst wordt natuurlijk gemaakt in de transacitekosten. Ook al zijn deze fees over het algemeen niet zo hoog. Toch kunnen die kleine verschillen flink oplopen.

Met dat in gedachten en na de van de crypto masterclass kwam ik al snel uit bij Bitvavo en Binance. Want eigenlijk is het niet de vraag: Binance of Bitvavo, wie is er beter. Maar, waar werk je het fijnste mee? En dat is héél persoonlijk.

Mijn ervaringen met Bitvavo

De eerste Bitcoin die ik kocht. Kocht ik via Bitvavo. Dat zegt gelijk dat ik nog niet zo lang actief ben met bitcoin en crypto, want Bitvavo bestaat pas sinds 2018 😉.

Ik was verbaasd over het gemakt waarmee alles ging. Van het aanmaken van een account tot het kopen van mijn eerste bitcoin. Het aanmeldproces loopt super soepel. En het verificatie proces van Bitvavo is ook makkelijk geregeld. In mijn bitvavo uitleg, leg ik uit hoe Bitvavo werkt.

Als vanzelf volgden bij Bitvavo de volgende stappen van mijn leven als crypto fanaat. De eenvoud en het gebruiksgemak van dit platform hebben hier zeker aan bijgedragen.

Mijn ervaring met Binance

Bij Binance merkte ik wel wat verschillen. Natuurlijk ging het aanmeldproces gemakkelijk. Bij het verplichte verificatieproces ging het wat moeilijker. Ik weet niet meer precies wat het was, maar ik heb het een keer of drie opnieuw moeten proberen. Uiteindelijk heb ik het zelf weten op te lossen.

Vervolgens deed ik hier mijn eerste kleine trades. Voorzichtig, want alles was nog niew. Ik moest wennen aan de uitgebreide interface. Dat is natuurlijk gelukt. Om je op weg te helpen, hier is alvast een Binance uitleg waarin je de leert hoe binance werkt.

Ondanks de wat minder gebruiksvriendelijke interface, heeft Binance een voordeel t.o.v. Bitvavo op het vlak van gebruiksvriendelijkheid. Dat zit hem in de app. In de binance app kun je ook de verschillende orders zetten. In de bitvavo app kun je alleen je crypto’s direct voor Euro’s verkopen, of andersom.

Bitvavo

✔ Veilig en NLD helpdesk
✔ Gebruiksvriendelijk
✔ Eerste 1.000 gratis verhandelen

Bitvavo review ➡

Binance

✔ Makkelijk, veilig en goedkoop
✔ Wereldtopper
✔ Altijd 20% korting op handelskosten

Binance review ➡

Bitvavo of Binance: korte introductie

Voordat we aan een vergelijking beginnen, een kort introductie van Bitvavo en Binance.

Bitvavo

Bitvavo is een relatief jonge crypto exchange. Sinds 2018 bestaat het. In eerste instantie was het een crypto broker. In 2019 heeft het de overstap gemaakt naar exchange.

In Nederlands heeft Bitvavo zich in korte tijd opgewerkt tot marktleider. En stoomt er nu op af de grootste in Europa te zijn.

Bij Bitvavo kun je kiezen uit 50+ cryptomunten. Deze kun je verhandelen tegen relatief lage transactiekosten. 0.25% maximaal. Verder heeft het een super gemakkelijk platform, dat voor iedereen goed te begrijpen is.

Binance

Binance is net als Bitvavo relatief jong. Sinds 2017 is Binance actief als crypto-exchange. Het heeft zich in no-time opgewerkt tot één van de top 4 exchanges van de wereld.

Binance is een crypto exchanges waarmee je gebeiteld zit. Het heeft een hack overleeft. Waarbij het eigenlijk alleen maar extra vertrouwen van de gebruikers heeft gewonnen. Dit, omdat er goed door Binance op in werd gespeeld.

De populariteit heeft waarschijnlijk ook te maken met de transactiekosten. Deze zijn met 0.1% zo’n beetje dat laagste van de wereld. Daarnaast heeft het zijn eigen token, de BNB. Hiermee kun je nog extra besparen op je transactiekosten.

Verder is het een wat complexer platform dan Bitvavo, met meerdere mogelijkheden en opties.

De meest opvallende verschillen

Wanneer je de websites naast elkaar zet. Zie je het eigenlijk gelijk: Het gebruiksgemak.

bitvavo dashboard
bitvavo dashboard
Hoe werkt Binance - navigeren door account
binance dashboard

Binance vs Bitvavo: Voor wie geschikt?

Kies je voor Bitvavo of Binance. In beide gevallen zit je als trader helemaal goed. Allebei zijn deze crypto exchanges gemaakt om te traden. Binance heeft daarnaast meer opties voor investeerders.

Voor wie is Binance geschikt?

Binance is voornamelijk geschikt voor ervaren traders. Je kunt hier met leverage; hefboom traden futures traden en spot traden.

Is Binance voor beginners geschikt?

Ja, als beginner kun je ook prima bij Binance terecht. Het is wat moeilijker navigeren, vanwege de vele opties. Maar je kunt kiezen voor makkelijkere manieren om crypto te kopen. Zoals direct converteren. En je kunt kiezen voor verschillende weergaves van de handelsschermen.

Maar, als beginner ben ik blijer met Bitvavo. Daar kom ik zo op terug.

Is Binance voor gevorderden geschikt?

Zeker. Het biedt alle mogelijkheden die nodig zijn om te traden en te investeren. Binance is beter geschikt voor gevorderden dan Bitvavo.

Voor wie is Bitvavo geschikt?

Bitvavo is geschikt voor traders die niets met margin trading te maken willen hebben. Het is hier puur spot trading.

Is Bitvavo geschikt voor beginners?

Bitvavo is goed geschikt voor beginners. Dankzij de overzichtelijke weergave kun je gemakkelijk je eerste stappen zetten in het crypto traden. Vanwaaruit je op je eigen tempo verder ontwikkelt.

Is Bitvavo geschikt voor gevorderden?

Wanneer je wilt blijven spot-traden is het prima. In de geavanceerde weergave heb je al de tools die je nodig hebt om te traden via limit- en stop-limit order.

Uiteindelijk heeft Binance de meeste mogelijkheden voor echte die-hards.

Betrouwbaarheid en beveiliging

In beide gevallen heb je te maken met een uistekende beveiliging en zowel Bitvavo als Binance hebben een prima reputatie wat betreft betrouwbaarheid en beveiliging.

Binance is één keer de dupe geworden van een hack, waarbij veel gelden zijn gestolen. De manier waarop de exchanges hiermee is omgegaan is super. De comminicatie was eerlijke en open. En uiteindlijk zijn de gelden naar de gedupeerden uitgekeerd. En natuurlijk hebben ze vervolgens nog strengere beveiligings maatregelen getroffen.

Ook Bitvavo heeft het goed voor elkaar. Het heeft bijvoorbeeld een stichting opgericht die de gelden van de handelaren beheert. Zodat het bedrijf zelf er niet bij kan. Ook technisch zit het goed in elkaar. Met o.a. cold storage van je cryptomunten.

Fees en transactiekosten

De fees en transactiekosten lopen af naarmate je handelsvolume toeneemt.

 • Bij Bitvavo zijn de transactiekosten maximaal 0.25%
 • Bij Binance zijn de transactiekosten max 0.1%

Dit zijn de maximale transactiekosten voor de taker. Als maker vallen de transactiekosten een fractie lager uit in beide gevallen.

Maker = iemand die iets verkoopt. Hij “maakt” aanbod

Taker = iemand die een order opkoopt. Hij “neemt” het aanbod.

Bitvavo of Binance vergelijken

Kenmerken BitvavoBinance
Handelsvolume inUSD$ 22.777.169 USD$12.981.291.563 USD 
Aanbod Cryptopunten50+ 150+
MarktenBTC
EUR
BNB, BTC, ALTS, FIAT, ETF.

En futures markten
Unieke featuresThe complex made easyCompleet crypto trading platform
Promotie1e € 1.000,- gratis verhandelen.
via de kortingscode in de links op deze pagina.
10% korting op transactiekosten via al links naar binance in deze pagina
Transactiekostenmax. 0,25%max. 0,1 %
Geld stortenIdeal 0%
Sepa transfer 0%
Bancontact 0%
MyBank 1,5%
EPS Überweisung 1,75%
Sofort 2,25%
Giropay 1,75%
Sepa bank overschrijving € 0,50
Creditcard 1,8%
AdvCash wallet 0%
Etana saldo 0%
Payeer saldo 0%iDEAL 0% 
Geld opnemenGeldopname: via instant payment erg snel, tot maximaal 1 dag.via bankoverschrijving staat je geld de volgende dag op je rekening € 0,80 kosten
WebsiteOverzichtelijk en makkelijkVanwege de vele mogelijkheden iets minder overzichtelijk.
AppJaJa
HelpdeskJa, Nederlandstalig snel en goedJa, enkel via mail te bereiken. En niet nederlandstalig
Bezoek websiteBezoek website
Bitvavo reviewBinance review
Bitvavo uitlegBinance uitleg
Bitvavo vs Binance

Bitvavo vs Binance: Voordelen en nadelen

In beide gevallen heb je te maken met een goedkope exchange met lage transactiekosten. Waarvan Binance het allervoordeligst is.

Voordelen en nadelen Bitvavo

 • Bitvavo beschikt over een eigen orderboek met een automatisch order matching systeem.
 • Orders kunnen worden uitgevoerd voor een ongelimiteerd bedrag.
 • Orders kunnen worden uitgevoerd op vooraf ingestelde bedragen (limiet orders). Verder kunnen er stop-los orders worden ingevoerd.
 • Geautomatiseerd handelen met behulp van een trading bot d.m.v. een beschikbare API 
 • Bitvavo Staking diensten stellen gebruikers om passief geld te verdienen over een reeks van cryptovaluta.
 • Gebruiksvriendelijk
 • Gemakkelijk betalen met IDeal, Bancontact, Sofort, etc..
 • Investeren vanaf € 1,-
 • Betrouwbaar
 • Groot aanbod van cryptomunten
 • Bitvavo is een Nederlandse onderneming. Je kunt er dus in je eigen moedertaal terecht. 
 • De klantenservice reageert snel en is hulpvaardig.
 • Je hebt je eigen wallet
 • Internationaal vrij onbekend, dus minder volume
 • Weinig lage marketcap altcoins

Voordelen en nadelen Binance

 • De betrouwbaarheid. Bij Binance staat de veiligheid hoog in het vaandel. De hack in 2019 heeft het vertrouwen bij de klanten alleen maar vergroot.  
 • Het grote aanbod cryptomunten (150+ )
 • Een hoog handelsvolume en meer dan 800 paren
 • Het is goedkoop. De transactiekosten bedragen slechts 0,1%.
 • Meer mogelijkheden om je account te beveiligen
 • Het is wat moeilijker en ingewikkelder dan het Nederlands alternatief Bitvavo.
 • De kosten voor een storting via Fiat-geld zijn vrij hoog. Het is goedkoper met Bitvavo Bitcoin te kopen, deze te converteren naar cryptovaluta en die naar je Binance adres te versturen. 
 • Geen Nederlandstalige helpdesk
 • Geen telefonische helpdesk
 • Hoge opnamekosten (withdrawal fees) 

Klantervaringen met Bitvavo

Trustpilot recensie op Bitvavo
bitvavo ervaring
Bitvavo recenie van trustpilot

Klantervaringen met Binance

uitgebreide recensie binance
binance negatieve ervaring
Een technisch probleem waar ik nog nooit ben tegenaan gelopen.
binance eerlijke ervaring trustpilot

Samenvatting en Conclusie: Bitvavo of Binance

Ik vraag mij af of je van een beter of een slechter kunt spreken in het geval van deze twee exchanges. Beiden hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Het gebruiksgemak en de Nederlandstalige helpdesk van Bitvavo vind ik een enorme pré.

Maar, het grote handelsvolume, de vele handelsparen etc., maken Binance een geschiktere keuze voor de ervaren trader, die meer eisen stelt.

Mijn keuze:

Eerlijk. Ik heb bij zowel Binance als Bitvavo een account aangemaakt. Want beide platformen hebben iets, dat de ander niet heeft. Daarnaast is het aanmaken van een account gratis, en kun je pas écht ervaren hoe het is, wanneer je de platformen daadwerkelijk gebruikt.

Wat betreft veiligheid en betrouwbaarheid zit je in ieder geval goed bij zowel Bitvavo als Binance.

Direct aanmelden?

Bitvavo

✔ Veilig en NLD helpdesk
✔ Gebruiksvriendelijk
✔ Eerste 1.000 gratis verhandelen

Bitvavo review ➡

Binance

✔ Makkelijk, veilig en goedkoop
✔ Wereldtopper
✔ Altijd 20% korting op handelskosten

Binance review ➡

Bitvavo vs Binance FAQ’s

 1. Wie is goedkoper? Bitvavo of Binance

  De transactiekosten zijn het laagste bij Binance, hier zijn ze maximaal 0,1%. Bij Bitvavo zijn ze maximaal 0,25%. Dit zijn de maximale taker fees. De maker fees liggen iets lager. Ook betaal je bij beiden lagere transactiekosten naarmate je handelsvolume toeneemt.

 2. Wie is er veiliger en betrouwbaarder? Bitvavo of Binance

  Binance heeft zijn betrouwbaarheid bewezen in de manier waarop het omging met de hanck in 2019.
  Bitvavo heeft naast een goede reputatie alles technisch en organistorisch goed geregeld. In beide gevallen zit je goed.

 3. Welke crypto exchange is beter voor beginners? Bitvavo of binance?

  Vanwege het gebruiksgemak zou ik eerst kiezen voor Bitvavo.

 4. Ik kan niet kiezen. Wat nu?

  Je kunt bij beide exchanges een account aanmaken. En simpelweg proberen. Het is gratis.

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 14/05/2021
Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

2 reacties

 1. dag Wouter,
  ik was juist aan het kiezen en heb al een account bij Bitvavo. Maar het zou fijn zijn om jouw adviezen te volgen, vind het allemaal nog erg moeilijk maar ook erg leuk. En ik wil heel graag rijk worden!!
  Run nu een B&B in Frankrijk

  1. Hey Ischa!

   Wat super tof. Zo’n b&b in Frankrijk. Wij zijn hier ook aan het voorbereiden om naar het buitenland te vertrekken. Lekker de vrije natuur in.

   Top dat je hier een goede informatie vind. Blijf goed je onderzoek in je crypto-avontuur. Enige crypto-kennis is echt essentieel.

   Maak er wat moois van met Bitvavo en/of Binance.

   Groetjes Wouter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *