Bitvavo of Blox

Vergelijking | 2021 | Welkomstcadeau

Bitvavo of Blox; waar kun je het beste je crypto’s kopen? Welke crypto broker is het veiligst, betrouwbaarst en het goedkoopst? Bij wie kun je het snelst je winsten laten uit betalen en waar kun je de meeste cryptomunten kopen? Kies je voor We are Blox of Bitvavo?

Goed dat je hier bent. Het betekent dat je kritisch bent en jezelf goed informeert voordat je een keuze maakt waar jij je geld riskeren gaat in de bizar volatiele cryptomarkt. Hiermee zet je al je eerste stap naar succes en … winsten🤑.

Bitvavo

✔ Veilig en NLD helpdesk
✔ Gebruiksvriendelijk
🎁 Verhandel je eerste €1000,- gratis

Blox

✔ Makkelijk en veilig
✔ Foolproof

Bitvavo of Blox: korte introductie

Bitvavo

Sinds 2018 is Bitvavo actief in de cryptowereld. In eerste instantie als crypto broker, maar sinds 2019 als crypto exchange. Voor jou als gebruiker betekent dit lagere tarieven en dus goedkoper handelen.

In korte tijd heeft Bitvavo zich opgewerkt tot marktleider in Nederland. Nu stormt het af op de grootste in Europa te zijn.

Bij Bitvavo kun je kiezen uit 50+ cryptomunten. Deze kun je verhandelen tegen relatief lage transactiekosten. 0.25%. Dit is de maximale fee voor de taker. En zullen dus naarmate je meer handelt later uitvallen. Verder heeft het een super gemakkelijk platform, dat voor iedereen goed te begrijpen is.

Blox

Net als Bitvavo kun je bij Blox crypto’s kopen. In tegenstelling tot Bitvavo heeft Blox alleen een app om je crypto’s te kopen en verkopen.

Deze crypto-app is een dienst van BTC-Direct. BTC-Direct is net als Bitvavo al lange tijd actief in de wereld van crypto’s en daarmee dus een betrouwbare partner.

Het grootste verschil tussen deze twee is, dat BTC-Direct een broker is en geen exchange. Wat betekent dit voor jou? Dat de tarieven hier iets hoger liggen op 1%. 4x zo hoog dus als bij Bitvavo. Maar, in verhouding tot andere brokers dan weer aan de lage kant.

Bij deze über-gebruiksvriendelijke app kun je zo’n 30 verschillende cryptomunten verhandelen.

De meest opvallende verschillen

De oplettende lezer is het waarschijnlijk al opgevallen, dat de grootste verschillen in het aanbod en het tarief zitten.

✅ Bitvavo is met maximaal 0.25% aan transactiekosten een stuk goedkoper

✅ En je kunt bij Bitvavo bijna het dubbele aantal cryptovaluta verhandelen

Overeenkomsten

Waar beide diensten het goed op doen is de gebruiksvriendelijkheid. In beide gevallen is eenvoud echt de key bij deze crypto-apps. Alles gaat gemakkelijk en snel, van aanmelden tot crypto kopen. En ja, natuurlijk zijn ook beide crypto-apps betrouwbaar.

Maar:

Maar, je merkt wel dat Blox nog een stuk jonger is. Af en toe werkt de app even niet mee. Dit komt, omdat “het systeem” dan even overbelast is. Dit zie je terug in de ongemakken van:

 • Niet kunnen inloggen;
 • Te laat uitvoeren van orders, ofwel tegen andere prijs. Hierdoor pak je misschien wel minder winst of juist verlies;
 • Euro stortingen kunnen wat vertraagd zijn;
 • Er is niet altijd genoeg support capaciteit.

Bitvavo

✔ Veilig en NLD helpdesk
✔ Gebruiksvriendelijk
🎁 Verhandel je eerste €1000,- gratis

Blox

✔ Makkelijk en veilig
✔ Foolproof

Bitvavo of Blox: Mijn ervaringen

Mijn ervaringen met Bitvavo

Ik zal maar eerlijk zijn: Bitvavo is toch wel mijn favoriet. Het handelen in crypto’s is hier zo gemakkelijk. En ik maakte gal gebruik van dit platform, voordat ik Blox in het leven was geroepen.

Het kopen van crypto’s gaat super snel en eenvoudig. Voor mij was Bitvavo de ideale start om te beginnen met crypto’s. Je kunt foolproof crypto’s kopen via een makkelijk scherm.

bitvavo of blox - weergave Bitvavo
Makkelijk crypto kopen bij Bitvavo

En via de geavanceerde weergave kun je ook daadwerkelijk handelen met market orders, limit- en stop limit orders. Ook dit gaat allemaal super makkelijk. In “Hoe werkt Bitvavo? Uitleg voor beginners” leg ik dit verder voor je uit.

Mijn ervaring met Blox

Net als bij Bitvavo loopt Blox super gemakkelijk. Het aanmelden is in een paar minuten gepiept. Alles verloop super simpel en makkelijk. De app heeft overduidelijke knoppen waar je niet omheen kunt. Deze laten je duidelijk zien wat de bedoeling is.

Wat ik van meerwaarde vindt t.o.v. veel andere brokers en exchanges, dus ook vs Bitvavo is, dat je bij elke munt een korte omschrijving vinden kan van wat er achter zit. Zo heb je een makkelijke toegang om verder op zoek te gaan naar kansen. Met een simpele druk op de knop heb je vervolgens je ethereum of bitcoin gekocht.

Bijvoorbeeld Ethereum:

Informatie over Eth.
Crypto kopen met Blox
Bevestging transactie Eth kopen met Blox

Blox vs Bitvavo: Voor wie geschikt?

Voor wie is Blox geschikt?

Blox heeft geen geavanceerde weergave. Dat maakt handelen in bitcoin of de verschillende altcoins een stuk moeilijker. Want je hebt niet de mogelijkheid limit en stop limit orders te plaatsen. Deze zijn essentieel bij het traden. Ben je van plan crypto te gaan traden dan is Blox dus minder geschikt.

Ben je van plan te gaan investeren op een langere termijn, en vind je de limit orders overbodig. Dan is Blox een super makkelijke app om je bitcoin te kopen.

Is Blox voor beginners geschikt?

De app is zo ingedeeld en vormgegeven dat het eigenlijk helemaal foolproof is. En daarmee is het ook geschikt voor beginners. Het enige wat je kunt “verkeerd” kunt doen is op het verkeerde moment je crypto’s kopen (als de prijs hoog is 📈) en verkopen (als de prijs laag is 📉)

Dus: Is Blox voor beginners geschikt? Ja.

Is Blox geschikt voor crypto trading?

De app van Blox heeft geen geavanceerde weergave waarin je de verschillende grafieken kunt bekijken, zoals de veel gebruikt candlestick weergave. En je kunt geen (stop)limit orders plaatsen. Hierdoor is Blox-app minder geschikt voor crypto trading.

Voor wie is Bitvavo geschikt?

Net als Blox heeft Bitvavo een super gemakkelijke weergave die helemaal foolproof is. Waarmee de crypto-trading app voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast heeft Bitvavo een app en een website, via welke je crypto kunt kopen en verkopen. De website is net iets anders als de app. De website biedt namelijk de mogelijkheid limit en stop limit orders te plaatsen.

Is Bitvavo geschikt voor beginners?

Zoals je kunt zien in de afbeelding: Het is ook in deze app super makkelijk om je bitcoin te kopen en verkopen. Helemaal foolproof. Je kunt niets verkeerd doen. Het is maar net welke user interface je fijner vindt. Voordeel van Bitvavo is wel dat het ook een website heeft waar jij je transacties kunt doen. Navigeren is daar iets anders, maar nog steeds kun je hier ook makkelijk je crypto’s kopen en verkopen.

Dus is Bitvavo geschikt voor beginners? Ja.

Zie hier onder hoe makkelijk je bijvoorbeeld Bitcoin kopen kunt in drie stappen.

Bitvavo-bitcoin-koers
Bitcoin kopen bitvavo
bevestiging crypto kopen met bitvavo

Is Bitvavo geschikt voor crypto trading?

Crypto traden gaat een stuk makkelijker met Bitvavo. In de geavanceerde weergave kun je prima crypto’s traden, dankzij de mogelijkheid de verschillende orders te kunnen plaatsen. In de app is deze functie helaas niet aanwezig. Hiervoor moet je de website bezoeken.

Tip:

Ben je onderweg, en moet je een (stop)limit order plaatsen? Bezoek dan de mobiele website van Bitvavo om via deze weg wel je (stop)limit order te plaatsen.

Het is wel zo dat je beperkt bent in je handelsparen. Bij Bitvavo kun je alleen crypto’s verhandelen tegen Euro’s. Dit maakt het prima geschikt voor beginnende traders. Wil je traden t.o.v. Dollars, Bitcoin of Tether? Dan is Binance een goed alternatief. Weet wel dat je met Binance gelijk een ingewikkelder platform kiest, wat met extra risico op fouten maken komt.

Bitvavo geavanceerd traden, klassieke weergave
Bitvavo geavanceerde weergave

Legenda:

 1. Coinstatistieken: van links naar rechts: laatste order, groei/ afname, marktkapitalisatie. En helelemaal rechts, uitloggen en kiezen voor de donkere weergave
 2. De verkooporders uit het orderboek
 3. De aankooporders in het orderboek
 4. Het koersverloop, Deze grafiek is afkomstig van tradingview. Door rechtsboven in dit deelscherm op de naar buiten gerichte pijltjes te klikken vergroot dit zich naar volledig scherm. Je kunt gebruik maken van de verschillende tools. Zoals je bij tradingview gewend bent.
 5. Diepte van de markt, koop vs verkooporders.
 6. Mijn persoonlijke orders: openstaand gevuld en eventueel in verschillende markten.
 7. Navigeren tussen verschillende markten met Euro of Bitcoin als basis.
 8. Kopen of verkopen
 9. De keuze een markt, limiet of stop-limiet order in te voeren.

Betrouwbaarheid en beveiliging

Op het gebied van betrouwbaarheid en beveiliging zit je bij beide crypto platformen goed. Bij beiden is het goed geregeld op zowel technisch als organisatorisch gebied.

Is Blox veilig en betrouwbaar?

Blox is afkomstig van BTC-Direct. BTC-Direct is een legitiem en goed bedrijf met de missie om de wereld te verbeteren ten bate van de mensen. Bitcoin en een veilig betalingssysteem zien zij hiervoor als een geschikte weg.

Is Bitvavo veilig en betrouwbaar?

Natuurlijk heeft Bitvavo de beveiliging goed voor elkaar. Het heeft bijvoorbeeld een stichting opgericht die de gelden van de handelaren beheert. Zodat het bedrijf zelf er niet bij kan, alleen jijzelf. Verder zijn je crypto assets offline (cold storage) opgeslagen, waardoor minder toegankelijk bij een potentële inbraak.

Fees en transactiekosten

De fees en transactiekosten lopen af naarmate je handelsvolume toeneemt.

 • Bij Bitvavo zijn de transactiekosten maximaal 0.25%
 • Bij Blox zijn de transactiekosten max 1%

Dit zijn de maximale transactiekosten voor de taker. Als maker vallen de transactiekosten een fractie lager uit in beide gevallen.

Bitvavo of Blox vergelijken

Kenmerken BitvavoBlox
Handelsvolume inUSD$ 22.777.169 USD
Aanbod Cryptopunten50+ 30+
MarktenBTC
EUR
EUR


Unieke featuresMakkelijk verschillende orders plaatsenOntzettend eenvoudig
Promotie1e € 1.000,- gratis verhandelen.
via de kortingscode in de links op deze pagina.
€10,- gratis bij aanmelden via mijn unieke link
Transactiekostenmax. 0,25%max. 1 %
Geld stortenIdeal 0%
Sepa transfer 0%
Bancontact 0%
MyBank 1,5%
EPS Überweisung 1,75%
Sofort 2,25%
Giropay 1,75%
iDEAL 0% 
Geld opnemenGeldopname: via instant payment erg snel, tot maximaal 1 dag.via instant payment, staat het geld erg snel op je rekening.
WebsiteOverzichtelijk en makkelijk met meer handelsmogelijkheden
AppJa, makkelijk en overzichtelijkJa, makkelijk en overzichtelijk
HelpdeskJa, Nederlandstalig snel en goed
Bonus€ 1000, – gratis verhandelen€ 10,- gratis crypto bij aanmelding met deze code: AF97-K7B3-46A3 (met streepjes invullen)
Bezoek websiteBezoek website
Bitvavo reviewBTC-Direct review
Bitvavo uitleg
Bitvavo vs Blox

Bitvavo

✔ Veilig en NLD helpdesk
✔ Gebruiksvriendelijk
🎁 Verhandel je eerste €1000,- gratis

Blox

✔ Makkelijk en veilig
✔ Foolproof

Bitvavo vs Blox: Voordelen en nadelen

Voordelen Blox

 • Makkelijk
 • Snel
 • Foolproof

Ik zou het lullig vinden om hier de opstartproblemen waar Blox wel eens wat last van heeft gehad opnieuw te noemen. Die ik eerder heb vermeld. Dus dat doe ik niet.

Nadelen Blox

 • Transactiekosten zijn met 1% een stuk hoger dan Bitvavo
 • Niet geschikt om te traden

Voordelen Bitvavo

 • Makkelijk en snel
 • Wel geschikt voor crypto traden
 • lagere transactiekosten van max. 0.25%

Nadelen Bitvavo

 • Geen limit orders kunnen plaatsen in de app, daarvoor moet je naar de website

Klantervaringen met Bitvavo

blox of bitvavo? Bitvavo gebruikerswaardering
Bron: TrustPilot

Op trustpilot komt Bitvavo iets hoger uit met de score dan Blox. Daarnaast heeft Bitvavo al ruim 10k aan reviews, tegenover een kleine 2k van Blox. Logisch, want Bitvavo bestaat een stuk langer dan Blox.

Wat mij wel direct opvalt, is dat er een aantal negatieve uitlatingen richting het bedrijf. Een paar schreeuwende mensen met oneliners als onbetrouwbaar, rot app, etc.. Die kan ik altijd moeilijk serieus nemen. Een bericht spreekt over de hoger liggende koersen van cryptomunten t.o.v. andere exchanges. Maar over het algemeen, zijn de gebruikers enorm tevreden over de gebruiksvriendelijkheid, snelheid en betrouwbaarheid.

Klantervaringen met Blox

blox of bitvavo? blox gebruikerswaardering
Bron: Trustpilot

Op Trustpilot krijgt Blox woorden als: Goed en makkelijk zakendoen, Duidelijk en overzichtelijke app, en top-app en gebruiksvriendelijk. Natuurlijk zitten er ook een paar negatieve geluiden tussen. Dit zijn over het algemeen mensen die niet meer in kunnen loggen. Hierop reageert Blox met de intentie te helpen en het probleem op te lossen.

Samenvatting en Conclusie: Bitvavo of Blox; wie is er beter?

Als het om veiligheid en betrouwbaarheid gaat zit je bij beide platformen goed. Ook op het gebied van gebruiksvriendelijkheid is er geen winnaar. Dit is echt persoonlijke voorkeur. Moet ik wel zeggen dat ik het kleurrijke uiterlijk van Blox wat kinderlijk vind.

Bitvavo wint het in de mogelijkheid om geavanceerd te kunnen traden. Wil je gaan handelen dan is dit van meerwaarde. Wil je gewoon makkelijk en snel je crypto’s kopen. Dan kun je dat bij zowel Blox als Bitvavo prima doen. Weet wel dat je bij Bitvavo met lagere transactiekosten, goedkoper uit bent.

Mijn keuze:

Bitvavo.

Direct aanmelden?

Bitvavo

✔ Veilig en NLD helpdesk
✔ Gebruiksvriendelijk
🎁 Verhandel je eerste €1000,- gratis

Blox

✔ Makkelijk en veilig
✔ Foolproof

Bitvavo vs Blox FAQ’s

 1. Wie is goedkoper? Bitvavo of Blox

  De transactiekosten zijn het laagste bij Bitvavo hier zijn ze maximaal 0,25%. Bij Blox zijn ze maximaal 1%.

 2. Wie is er veiliger en betrouwbaarder? Bitvavo of Blox

  Zowel Bitvavo als Blox hebben de veiligheid goed geregeld op technisch en organisatorisch vlak. Bitvavo heeft bijvoorbeeld je geld beveiligd bij een stichting en je crypto's staan cold storage opgeslagen. Blox is deel van BTC-Direct, dat er alles aan doet om de veilligheid op gebied van blochchain te waarborgen.

 3. Welke crypto exchange is beter voor beginners? Bitvavo of Blox?

  Beide aanbieders zijn prima geschikt voor beginners. Wil je gaan traden, dan zou ik voor Bitvavo kiezen.

 4. Ik kan niet kiezen. Wat nu?

  Je kunt bij zowel Bitvavo als Blox een account aanmaken. En simpelweg proberen. Het is gratis.

Laatst bijgewerkt: 04/04/2022
Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

blank

Start vandaag nog bij Bitvavo de goedkoopste crypto exchange van Nederland

en verhandel je eerste € 1.000,- gratis