Bitvavo Review: eerlijke ervaring + recensie 2020

Bitcoin, litecoin of andere crypto kopen? Dan heb je vast van Bitvavo gehoord. Het lijkt een exchange met potentie. Maar, is dat zo?

Wil je Bitcoin, Litecoin of één van de vele altcoin kopen? Dan ben je waarschijnlijk al tegen Bitvavo aangelopen. Sinds 2018 is Bitvavo actief in de crypto markt. Dat je hier bent, betekent al dat je  doordacht aan de slag wilt met cryptocurrency kopen, verkopen en traden. Goed dat jij jezelf wilt inlezen over deze crypto exchange. En dat je deze review doorneemt Dit kan je veel tijd besparen en veel geld opleveren. 

Jaren dacht ik eraan Bitcoin te kopen. Maar bij gebrek aan kennis, deed ik het niet. Ik had geen idee hoe het werkte. En ik wist niet waar ik moest beginnen. Via vele omwegen en vele jaren later kwam ik in aanraking met Bitvavo: De goedkoopste exchange om Bitcoin te kopen. Deze werd mij aangeraden door de crypto experts van Nederland. 

Zonder na te denken over veiligheid, de organisatie, etc. maakte ik mijn account aan. En kocht ik voor een klein bedrag mijn eerste Bitcoin, zodat ik gebruik kon maken van de welkomstactie van Bitvavo. Als jij ook een [ Bitvavo welkomstcadeau wilt ontvangen ], lees dan verder of maak gelijk je account aan. 

Voor diegene die iets meer weten wil, in dit review behandel ik: 

 • Wat is Bitvavo?
 • Voor wie is Bitvavo geschikt?
 • Is Bitvavo veilig en betrouwbaar? 
 • De voor- en naadelen
 • Mijn ervaringen
 • Recensies van anderen
 • Een account aanmaken bij Bitvavo
 • Geld storten en opnemen
 • Crypto storten en opnemen 
 • Ten slotte nog een aantal FAQ’s 
 • En de Conclusie: Is Bitvavo een goede exchange om crypto te kopen?

Wat is Bitvavo?

Bitvavo logo
Bitvavo logo

Bitvavo is begonnen als broker in 2018, maar sinds 2019 is het ook werkzaam als exchange ofwel handelsplatform, gevestigd in Nederland Je kunt hier gemakkelijk cryptocurrency kopen, verkopen en verhandelen. Bitvavo heeft de intentie een platform te zijn waar zowel beginners als ervaren crypto traders mee kunnen werken. Omdat het een exchange is, zijn de handelskosten laag. 

Bitvavo trade the future

Slogan Bitvavo

Bitvavo is marktleider in Nederland en een toonaangevende digitale valuta exchange in Europa. Het bedrijf heeft als visie de grootste crypto exchange in Europa te zijn. 

Het heeft de missie digitale valuta voor iedereen toegankelijk te maken tegen transparante en lage kosten, een breed assortiment en een gebruiksvriendelijk platform te bieden.

Voor wie is Bitvavo geschikt?

Deze exchange is geschikt voor zowel beginner als de ervaren crypto trader. Op de website kun je kiezen voor een eenvoudige interface en voor een geavanceerde interface. Je kunt dus eigenlijk zonder enige ervaring crypto kopen, verkopen en verhandelen. 

Maar, zoals de Allesovercrypto experts zeggen: Eerst leren, dan investeren. Daarvoor is een cryptocurrency cursus een goede keuze en betrouwbare partner.

Is de Bitvavo exchange betrouwbaar en veilig?

Laten we eerst een korte blik werpen op de organisatie van Bitvavo. Hieruit kun je al opmerken dat er in alle lagen aan veiligheid en betrouwbaarheid is gedacht. Eerst de bedrijfsgegevens. Bitvavo is een Nederlandse onderneming en staat ingeschreven in het KvK. 

Bitvavo inschrijving bij de KvK
Bitvavo inschrijving KvK

De organisatie is opgesplitst in verschillende B.V.’s, hiervan kun je de gegevens ook vinden in de lijst van KvK., en een stichting. Dankzij deze stichting is je geld veilig (in het onwaarschijnlijke geval) dat de onderneming failliet gaat. 

Stichting Bitvavo inschrijving KvK
Stichting Bitvavo ingeschreven bij de KvK

Hoe is dit geregeld? 

Het geld van de klanten staat opgeslagen bij de stichting: Stichting Bitvavo Payments. Hiermee is het gescheiden van de werkzaamheden van de onderneming. Extra voordeel hiervan is, dat je Bitvavo tegoeden zijn verzekerd. 

Samengevat: 

De organisatie zit zo in elkaar dat je crypto tegoeden veilig zijn bij Bitvavo. Zo zijn er security audits, wordt het personeel gescreend en het bedrijf voldoet aan de Nederlandse wet-en regelgeving. 

Maar, veiligheid heeft nog een aspect; ce beveiliging van je account. Hoe goed zijn je crypto tegoeden beschermd bij Bitvavo?

Is je geld veilig? 

Ook dit aspect van veiligheid is goed doordacht. De systemen van Bitvavo zijn zo ontwikkeld dat zij voldoen aan de hoogste kwaliteit standaard internationale veiligheid. Al de crypto tegoeden staan op beveiligde koude opslag locaties opgeslagen. En zijn verzekerd. 

Wat merk jij hiervan als trader en investeerder?

Direct in het aanmeldproces merk je dit al. Voordat je account geactiveerd is en je kunt gaan traden, moet je een aantal verificatie stappen doorlopen. Het proces van verificatie is iets dat opgelegd wordt door wet- en regelgeving, waaraan je als broker en exchange moet voldoen. Omdat Bitvavo in gezien wordt als een bank, en deze sector onder toezicht staat van de Nederlandsche Bank. Dit, om criminele praktijken te voorkomen. Zonder verificatie mag en kun je dus niet traden met Bitvavo. 

Gelukkig is dit proces van verificatie eenvoudig. En heb jij je account in enkele minuten aangemaakt, geactiveerd en geverifieerd.

Lees hier, Hoe je stap voor stap je Bitvavo account aanmaken kunt

Maatregelen t.a.v. account beveiliging

 • Twee factor authenticatie (2FA)
 • Apparaat & IP management
 • Veiligheidsnotificaties
 • Opname whitelist
 • Anti-Phishing beveiliging

Wat is de meerwaarde van Bitvavo?

Bitvavo heeft in 2019 de omslag gemaakt naar de status van exchange, i.p.v. broker. Hiermee zijn zij de eerste Nederlandse exchange.  In beide gevallen kun je handelen in cryptovaluta. Maar, een exchange verschilt van een broker, omdat deze zijn cryptocurrency’s zelf beheert. Dit heeft verschillende voordelen voor jou, als investeerder. 

voordelen en nadelen

de voordelen:

 • Bitvavo beschikt over een eigen orderboek met een automatisch order matching systeem.
 • Handelen met Bitvavo is  goedkoop. De transactiekosten liggen tussen de 0% en de 0,25%.  
 • Orders kunnen worden uitgevoerd voor een ongelimiteerd bedrag.
 • Orders kunnen worden uitgevoerd op vooraf ingestelde bedragen (limiet orders). Verder kunnen er stop-los orders worden ingevoerd.
 • Geautomatiseerd handelen met behulp van een trading bot d.m.v. een beschikbare API 
 • Bitvavo Staking diensten stellen gebruikers om passief geld te verdienen over een reeks van cryptovaluta.
 • Gebruiksvriendelijk
 • Gemakkelijk betalen met IDeal, Bancontact, Sofort, etc..
 • Investeren vanaf € 1,-
 • Betrouwbaar
 • Groot aanbod van cryptomunten
 • Bitvavo is een Nederlandse onderneming. Je kunt er dus in je eigen moedertaal terecht. 
 • De klantenservice reageert snel en is hulpvaardig.
 • Je hebt je eigen wallet

Wat zijn de nadelen?

 • Internationaal vrij onbekend, dus minder volume
 • Weinig lage marketcap altcoins

Maar, Bitvavo heeft de fundering te groeien en internationaal meer populariteit te winnen. En het aanbod cryptocurrency blijft groeien. 

Eigen wallet

Heb je nog geen eigen hardware wallet om je crypto’s veilig op te slaan, dan kun jij je cryptocurrency’s bij Bitvavo opslaan. Je kunt in je account zien hoeveel je van welke valuta hebt staan. En je kunt direct handelen uit je wallet. Het overgrote deel van de crypto valuta wordt op zogenaamde cold wallets opgeslagen. 

Dit betekend dat je tegoeden offline op veilige locaties worden bewaard, waar strikte en handmatige protocollen aan vasthangen, voordat er iets mee gebeuren kan. 

Dat klinkt natuurlijk allemaal erg technisch, maar je tegoeden dus met een gerust hart op je Bitvavo Wallet opslaan. 

crypto wallet

Mijn ervaring met Bitvavo

Algemeen

Het is super gemakkelijk en snel om je geld te storten en je eerste Bitcoin (of Ethereum, Ripple, etc) te kopen. De integratie met bijv. Ideal is vloeiend. En je geld is er direct. Ook het aanmeldproces verliep gemakkelijk. 

App

Als kind van de generatie die de smartphone zijn intrede heeft zien doen in de wereld en daarmee een revolutie heeft veroorzaakt, heb ik mij in eerste instantie gefocust op de (Android)  app. Natuurlijk is deze app ook te downloaden voor IOS. 

Wat mij gelijk opviel was de eenvoud van de user interface. Ik hou van ruimte en rust. En gelukkig, is de app ruimtelijk ingericht zonder te veel toeters en bellen. Na het inloggen zie je direct hoe je geld erbij staat d.m.v. een grafiek. En, je navigeert gemakkelijk naar: Geld storten/ opnemen, alerts, en je accountgegevens. 

Waar de app een geavanceerde weergave heeft, heeft de app dit (nog) niet. Voor mij is dit geen gemis. Met de informatie die in de app getoont wordt, weet je al voldoende om te kunnen handelen en investeren. 

Bitvavo app
homescreen bitvavo app

Website

Over de website kan ik vrij kort zijn. Ook deze is ruimtelijk, overzichtelijk en rustig opgebouwd. En hij reageert snel. Het is een fijne plek om te handelen. Wanneer ik switch naar de geavanceerde modus, opent zich een nieuw tabblad. In dit nieuwe tabblad heb je de beschikking over een groter scala aan tools, waarmee jij gemakkelijker de trends kunt zien, berekeningen kunt maken, en orders kunt plaatsen. Ook als gevorderde crypto-handelaar kun je hier goed mee uit de voeten. 

bitvavo user interface website
User interface van de website
advanced user interface bitvavo
advanced user interface website

Helpdesk

De helpdesk reageert vakkundig en snel. Zo was het mij bijvoorbeeld niet duidelijk hoe ik cryptovaluta vanuit een andere wallet kon overmaken. En had ik een foutmelding die optrad door gebruik van een VPN.  Dankzij de hulp van de Nederlandstalige helpdesk, was mijn vraag snel beantwoord en mijn probleem snel opgelost. 

Wat ik hierbij ook opmerkte: Ik had in 1 bericht twee vragen gesteld. Beide deze vragen werden beantwoord. Bij andere helpdesks merk ik wel eens, dat meerdere vragen in één bericht nogal eens teveel kunnen zijn. 

Bitvavo account aanmaken

En ontvang je Bitvavo welkomstcadeau

Recensies van anderen

Al onderderstaande recensies van van trustpilot afkomstig.

Trustpilot recensie op Bitvavo
Bitvavo recenie van trustpilot

Bitvavo How to’s

Aanmelden bij Bitvavo

Aanmelden bij Bitvavo is gemakkelijk en kan via deze link: Aanmelden bij Bitvavo. Via deze link staater een welkomstcadeau op je te wachten. De eerste € 1.000,- verhandel je dan zonder handelingskosten. 

 • Stap 1: Naam en emailadres invullen

Let op! Zoals je eerder hebt kunnen lezen, Bitvavo wordt als een bank gezien. Je dient dus je officiële naam te gebruiken. De naam die je ook voor je bankrekening gebruikt. 

 • Stap 2: Email verifiëren.

Dit doe je door te klikken op de link die je in je mailbox krijgt. Dit kan enkele minuten duren, maar is meestal erg snel. 

 • Stap 3: vragen beantwoorden,

Je krijgt vervolgens een tweetal vragen. Dit kun je naar waarheid invullen of overslaan. 

 • Stap 4: verificatie van ID

Dit gaat via de camera. Dus je dient dit te doen op een smartphone of p.c./ laptop met een camera. Je kunt kiezen uit verificatie d.m.v. paspoort/ id/ rijbewijs. Dit proces verloopt héél soepel en gemakkelijk. 

 • Stap 5: Bank verifiëren

Je verifieert je bankrekening door een storting te doen. Dit kan al met een bedrag vanaf € 1,- . Wanneer dit bedrag is binnengekomen, is je bankrekening bevestigd. Meestal komt dit bedrag direct op je Bitvavo account aan. Dit kan via Ideal, Bancontact, Sofort, etc.. 

Een storting doen

Via de website: 

Links onderin vind je een groene knop: Tegoed storten. Klik hierop. Dit neemt je naar de volgende pagina. Waar je het bedrag en de betaalmethode kunt invullen.  

bitvavo user interface website
klik op de groene knop om tegoed te storten

Via de app:

Kies storting doen en volg de stappen. Je kunt de blauwe knop niet missen. 

Geld opnemen

Via de website:

Naast de knop om tegoed te storten vind je een knop: Tegoed opnemen. Deze is lichtgrijs en valt minder op. Via deze knop kun je geld naar je bankrekening overmaken. 

Via de app: 

Kies de grijze knop: Opnemen

Crypto’s vanuit andere wallet ontvangen

Via de website: 

Vanuit je dashboard kies je de cryptocurrency waarop je geld wilt ontvangen. Bijvoorbeeld Bitcoin. 

 1. Je klikt op Bitcoin in de lijst van de crypto valuta die er zijn.
 2. Op de pagina die zich vervolgens opent, kies je storten. Dit staat in de bovenste balk. 
 3. Kopieer het adres, dit is de lange code links in de pagina
 4. Vul dit adres in bij de andere wallet, van waaruit je geld wilt storten. 
 5. Wanneer je dit bevestigd hebt, kan dit afhankelijk van verschillende factoren direct aankomen of even op zich laten wachten. 

Let op! Wanneer jij je adres niet letterlijk overneemt, kan het misgaan. En ben jij je geld kwijt. Het is moeilijk/ onmogelijk dit terug te krijgen. Je zult niet de eerste zijn die vanwege zo’n lullige fout zijn/ haar geld is kwijt geraakt. Controleer dit dus nauwkeurig.

In de app: 

 1. kies de cryptomunt die je wilt storten. Klik hierop. 
 2. Tik op de drie zwarte puntjes rechtsboven in het scherm. 
 3. kies storten. 
 4. Nu heb je een QR code en lange code, het adres van je wallet. Kopieer of deel deze.
 5. Vul dit in bij de wallet van waaruit je geld wilt storten

Crypto naar andere wallet versturen

Via de website:

Dit gaat bijna op dezelfde manier als crypto ontvangen. Met één verschil. Nu kies je op opnemen. Voor dit voorbeeld nemen we weer even Bitcoin:

 1. Je klikt op Bitcoin in de lijst van de crypto valuta uit de lijst op je Dashboard.
 2. Op de pagina die zich vervolgens opent, kies je opnemen. Dit staat in de bovenste balk. 
 3. Vul het adres in, waar je Bitcoin naar wilt sturen. Met daarbij de naam van de ontvanger, als het niet naar jezelf is. Klik op doorgaan.
 4. Wanneer je dit bevestigd hebt, kan dit afhankelijk van verschillende factoren direct aankomen of even op zich laten wachten. 

Let op! Wanneer jij je adres niet letterlijk overneemt, kan het misgaan. En ben jij je geld kwijt. Het is moeilijk/ onmogelijk dit terug te krijgen. Je zult niet de eerste zijn die vanwege zo’n lullige fout zijn/ haar geld is kwijt geraakt. Controleer dit dus nauwkeurig. 

Bitvavo FAQ’s

Wat zijn de handelskosten van Bitvavo?

De handelskosten liggen tussen de 0% en de 0,25%. Daarmee zijn het goedkoopste platform om te handelen in cryptovaluta. 

Ondersteunt Bitvavo een trading bot?

Ja, Bitvavo heeft een goede samenwerking met crypto hopper. Door de samenwerking van de exchange met deze trading bot kun jij je investeringeringsstrategie automatiseren. 

Ondersteunt Bitvavo een DCA tool?

Ja, maar voor deze tools moet je betalen. Er is wel een gratis tool die je hiervoor kunt gebruiken: Bitcoin DCA tool 

DCA betekent Dollar Cost Averaging. 

Dit is een investerings methode waarbij je periodiek ongeacht de koers van bijvoorbeeld Bitcoin, je voor een vast bedrag extra Bitcoin aankoopt. Hiervoor zijn betaalde tools op de markt. Maar, er is ook een open source en dus gratis tool. Dit is de Bitcoin DCA Tool.

Hoeveel en welke cryptovaluta kun je verhandelen?

Op dit moment kun je ruim 50 verschillende cryptovaluta verhandelen op Bitvavo: 

Waves, Waltonchain, VeThor Token, Vertcoin, Verge, VeChain Thor, Tron, Tezos, Stratis, StormX, Stellar, Steem, Status, Ripple, Request Network, ReddCoin, Ravencoin, Qtum, Pundi X, Power Ledger, Ontology Gas, Ontology, OmiseGO, NULS, NEO, NEM, Nebulas, Nano, Loopring, Litecoin, Lisk, Komodo, IOTA, IOST, ICON, Holo, Golem, Gas, Ethereum Classic, Ethereum, EOS, Enjin, DigiByte, Decred, CyberMiles, Chainlink, Cardano, Bitcoin SV, Bitcoin Cash, Bitcoin, Basic Attention Token, Ark, Aragon, Aion, Aeternity, Aelf, 0x.

Welke betaalmethodes accepteert Bitvavo en worden hier kosten voor gerekend?

Je kunt geld storten via verschillende methoden. Voor Nederlanders en Belgen is het gemakkelijk gemaakt door Ideal en Bancontact aan de mogelijkheden toe te voegen. Voor de meest gebruikte methoden worden geen kosten gerekend. Zie hieronder een lijstje van de methode/ transactiekosten;

 • Ideal/ 0%
 • Sepa transfer/ 0%
 • Bancontact / 0%
 • MyBank 1,5%
 • EPS Überweisung/ 1,75%
 • Sofort/ 2,25%
 • Sofort/ 2,25%
 • Giropay/ 1,75%

Hoelang duurt een uitbetaling in euro op mijn bankrekening?

Met instant payment zijn de betaling over het algemeen direct over. Maar, Bitvavo geeft aan dat de verwerkingstermijn ongeveer 1 dag is. 

Wat is de minimale investering bij Bitvavo?

€ 1,- is de minimale investering

Wat is de maximale investering bij Bitvavo?

Er is geen maximaal te investeren bedrag. Maar, er zit wel een dak aan een storting via Ideal van € 10.000,- Dit is op te lossen door meerdere stortingen te doen. 

Kan ik ook cryptocurrency opslaan/beheren bij Bitvavo?

Ja, Bitvavo is te gebruiken als een wallet. Het overgrote deel van de digitale valuta wordt offline opgeslagen. 

Vanaf welk bedrag vindt er een ID-controle plaats?

Vanaf een storting van  € 5.000,- of meer wordt er om een id-controle gevraagd. 

Hoe is de Bitvavo klantenservice bereikbaar?

De klantenservice van Bitvavo is goed bereikbaar via de mail. En reageert snel. 

In welke landen is Bitvavo beschikbaar?

Bitvavo is beschikbaar in alle landen van de EU en EEG, ofwel: 

België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Finland, Griekenland, Hongarije, Italië, Kroatië, Litouwen, Liechtenstein, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden, Zwitserland.

Conclusie: Is Bitvavo een goede exchange om crypto te kopen?

Deze exchange heeft een hele reeks voordelen. De twee nadelen die ik kon bedenken vallen eigenlijk in het niets daardoor. Bitvavo maakt de belofte waar gebruiksvriendelijk te zijn. Daarnaast zijn ze ook echt de goedkoopste om Bitcoin, Litecoin, etc. te kopen en verkopen. De helpdesk is snel en vriendelijk. Het bedrijf is Nederlands en voldoet aan alle veiligheids- en privacy normen. 

Dus: Ja, Bitvavo is een goede exchange om crypto te kopen. 

Meld je nu aan bij Bitvavo

Profiteer van € 1.000,- gratis verhandelen.

 • Goedkoopste manier om crypto te kopen
 • Gebruiksvriendelijk
 • Groot aanbod
 • veilig en betrouwbaar
Bitvavo logo

Bitvavo account aanmaken

Doordat Bitvavo in het verleden al heeft laten zien dat ze een grote klantenkring hebben, kan het gebeuren dat Binance tijdelijk een ledenstop invoert. Zeker rond de momenten dat cryptocurrency veel in het nieuws is, moet Binance af en toe de deuren sluiten. Zorg dus dat je een account bij Binance hebt. Een account hebben kan nooit kwaad natuurlijk en is volledig gratis!

Let op!

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 14/10/2020

Ben je hiermee verder geholpen? Is er iets onduidelijk, heb je een vraag, of wil je iets delen. Je bent vrij een reactie achter te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten