Bitvavo review

Is Bitvavo veilig? Mijn ervaring | Korting

Is Bitvavo goed? En kun je veilig handelen bij deze crypto exchange? Sinds 2020 gebruik ik deze crypto exchange dagelijks. Dus, ik ken het platform van binnen en van buiten. In dit over de top complete Bitvavo review deel ik graag mijn ervaringen met je. De goede en de minder goede punten van deze exchange, zodat jij weet waaraan je begint.

Mag ik je uitdagen?

Voor je ligt het meest complete Bitvavo review van Nederland en België. Blijft je vraag onbeantwoord. Stel deze dan in de comments hieronder. Dan kunnen we samen andere mensen verder helpen. Deal?

Ps… In een artikel van rond de 11.000 woorden kan een keer een typevoutje voorkomen. Excuses daarvoor. 🙏

Inhoud Bitvavo review
 [hide]

Voor wie is dit Bitvavo review?

Dit review bespreekt al de verschillende aspecten van Bitvavo. Het is geschikt voor jou als totaal onervaren crypto rookie.

Maar, ook de crypto trader die wil weten of he een goed handelsplatform is, vind hier zijn antwoord.

Ben je meer van het investeren in crypto? No worries, ook jij vind hier alles wat je nodig hebt.

Bitvavo review (Samenvatting)

Bitvavo is een goed beveiligde en betrouwbare crypto exchange, welke sinds 2018 actief is. In razend tempo heeft het zich opgewerkt tot de populairste van Europa. Dagelijks handelen ruim 1 miljoen mensen op Bitvavo.

Gebruiksgemak, lage kosten en een uitstekende helpdesk zijn hier mede voor verantwoordelijk.
De paar kleine minpuntjes zoals het niet aanbieden van een crypto debit card, geen NFT handelsplaats en 1 klein gemis in de bitvavo app, drukken de kwaliteit van dit platform totaal niet.

De geavanceerde weergave samen met het grote handelsvolume maken Bitvavo een uitstekende handelsplaats voor crypto traden.

Dankzij het grote aanbod cryptomunten is er genoeg voor investeerder, die wat anders zoeken dan Bitcoin.

Ook heel fijn: Geld storten en opnemen gaat snel en (in de meeste gevallen) kosteloos.
Kortom: Aaanrader.
 • Populairste exchange
 • met de laagste transactiekosten van Nederland
Bitvavo aanmelden met korting

Bitvavo Specificaties

Bitvavo B.V.

Herengracht 450, 1017CA Amsterdam

Support@Bitvavo.com

KvK: 68743424

 • Actieve gebruikers: Meer dan 1 miljoen
 • Handelsvolume in USD: 138,281,370
 • Kosten: Max 0.25%
 • Aanbod: Ruim 160 crypto valuta (en groeiend)
 • Mobiele app: Ja, voor Android en iOS
 • Trustpilot score: 4,3 sterren
 • Wallet: Ja
 • Staking: Ja
 • Geld storten: iDEAL (NL), Bank transfer (SEPA), EPS, Giropay, Bancontact

Waarom is dit het ultieme Bitvavo review?

Waarom dit het enige review over Bitvavo is dat je nodig hebt? Heel simpel; Dit is het meest complete artikel over deze crypto exchange, omdat;

 • ik mijn ervaring met Bitvavo sinds 2020 met je deel
 • je alles leest over de verschillende aspecten van het platform die belangrijk zijn
 • ik uitvoerig onderzoek heb gedaan
 • ik aan jou heb gedacht als goede inlezer en onderzoeker: Dit artikel beslaat zo’n 10,000 woorden
 • ik ook aan de visueel ingestelde mensen heb gedacht
 • jet met de uitleg direct aan de slag kunt
 • en er een speciale kortingscode voor je is, waarmee je € 1.000,- gratis kunt handelen

Een onafhankelijk Bitvavo review?

Voordat we beginnen, wil ik eerlijk met je zijn. Als je op zoek bent naar een onafhankelijk review, moet ik je teleurstellen. Er bestaan namelijk geen onafhankelijke reviews. Net als deze. Het is namelijk zo, dat wanneer jij je via 1 van de links in dit artikel aanmeld, ik daarvoor een kleine vergoeding krijg.

No stress… Jij merkt hier niets van!

Het is zelfs een voordeel voor je.

Want als jij je via mij aanmeld, krijg je een welkomstcadeau van Bitvavo.

Namelijk; De eerste € 1.000,- gratis verhandelen!

Mooi toch?

 • Populairste exchange
 • met de laagste transactiekosten van Nederland
Bitvavo aanmelden met korting

En de andere reviews, zijn die wel onafhankelijk?

Deze aanbieding geldt ook voor andere mensen en organisaties die reviews en ervaringen over Bitvavo delen. Dus het begrip “onafhankelijk” klopt niet helemaal.

Het is in ieder geval niet zo dat Bitvavo mij betaald om dit review te schrijven.

Met dit in gedachten, kunnen we door het review.

Wat is Bitvavo?

Trade the future

Spreekt tot de verbeelding, vind je niet? Dit is de slogan waarmee het Amsterdamse Bitvavo de crypto markt in 2018 betrad. En het heeft deze crypto exchange geen windeieren gelegd. Hoewel Bitvavo als broker begon, maakte het al snel de slimme zet om verder te gaan als crypto exchange.

Waarom dit een goede zet was?

Als eerste zie je dit terug in de handelskosten. Bij Bitvavo zijn deze het laagste in heel Nederland, met max. 0,25%. Bij de meeste brokers ligt dit al snel minimaal 4x zo hoog. En de enige crypto exchange in Nederland die hier mee zou kunnen concurreren ligt nog in de wieg.

Samen met een gebruiksvriendelijk tradingplatform dat zowel via de app als via de website goed te bereiken en bedienen is, maakt Bitvavo het erg makkelijk om crypto te kopen en traden.

Geen wonder dat Bitvavo de paar jaar dat het bestaat is uitgegroeid tot de marktleider in Europa.

Het is dus logisch dat je bij Bitvavo uitkomt, wanneer je met crypto en bitcoin wilt beginnen. Je kunt er als beginner prima mee uit de voeten. Ook voor de ervaren daytrader biedt deze exchange de juiste tools.

Wil je echt geavanceerd? Je kunt je handelen zelfs automatiseren door een API koppeling met Cryptohopper in te stellen.

Samengevat: Wat is Bitvavo?

Bitvavo is de grootste crypto exchange van Nederland. Sinds 2018 is het bedrijf actief. In eerste instantie als broker, nu als exchange. Dit Nederlandse bedrijf richt erop de grootste in Europa te zijn. En daartoe zijn ze goed op weg.

Voornaamste redenen om bij Bitvavo aan te melden: Betrouwbaarheid, veiligheid, gebruikersgemak, klantenservice en lage kosten.

Bitvavo review website 1
De website van Bitvavo

Voor wie is Bitvavo het beste geschikt?

Dankzij de eenvoud van dit handelsplatform is Bitvavo geschikt voor verschillende mensen die met crypto bezig zijn. Je hoeft geen jarenlange ervaring te hebben om aan de slag te kunnen. Verder heeft het platform genoeg mogelijkheden om goed te kunnen handelen en investeren.

Bitvavo is dus geschikt voor:

 • Beginner,
 • Crypto (day)trader
 • Crypto investeerder
 • Professional

Waarom kiezen voor Bitvavo?

Waarom is Bitvavo de plek bij uitstek om je crypto te kopen? Daarvoor zijn verschillende redenen.

 • Als eerste is het bedrijf gevestigd in Nederland. De klantenservice zit dus in dezelfde time zone, en is in je eigen moedertaal. Mocht je vragen hebben dan ben je dus snel geholpen.
 • Verder is het platform geschikt om in te stappen als crypto beginner, dankzij de overzichtelijke weergave. De makkelijk te gebruiken app, etc.
 • Daarnaast geeft Bitvavo je de juiste tools om door te kunnen groeien tot een succesvolle crypto trader. In de geavanceerde weergave vind je de juiste widgets als; orderboek, marktdiepte, ingeleze tradingview grafiek, markt, limiet en stop limiet orders, etc.
 • Wil je liever crypto sparen? Met je crypto in de wallet van Bitvavo kom je in aanmerking voor de staking rewards. Dit geldt niet voor al de munten. Maar hiermee spaar je wekelijks je favoriete crypto munt.
 • Ook kun jij je handelen automatiseren met een tradingbot.
 • Wat ook handig is, is het geld kunnen storten met iDeal en Bancontact.
 • De uitbetalingen gaan super snel. In theorie staat er 1 – 2 dagen voor. In de praktijk kan je geld er al veel sneller zijn.
 • Bitvavo heeft de beveiliging goed op orde, zowel technisch als organisatorisch. Medewerkers worden uitvoerig doorgelicht, en je gelden zijn niet in het beheer van het bedrijf. Dus het kan er niet mee weg. En je cryptovaluta staan cold storage opgeslagen.
 • Bitvavo is goedkoop. Minimaal 4x zo goedkoop als de goedkoopste Broker in Nederland. De transactiekosten zijn maximaal 0,25%.
 • Het handelsvolume is groot, en er zijn ruim 1 miljoen actieve gebruikers.
 • Het aanbod cryptomunten van Bitvavo is groot. In de periode 2020 – 22 is het x3 gegaan tot ruim 150 munten. Daar moet de jouwe wel tussen staan. Deze munten zijn uiteraard uitvoerig gescreend op hun kwaliteit.
 • Er is geen minimum te investeren bedrag. Je kunt met kleine bedragen, zoals een tientje of 50 Euro beginnen.
 • Met de kortingsactie kun je bij Bitvavo 1000 gratis handelen
 • Populairste exchange
 • met de laagste transactiekosten van Nederland
Bitvavo aanmelden met korting

Mijn Bitvavo ervaring

Sinds 2020 gebruik ik Bitvavo intensief. Je kunt je vast wel voorstellen dat ik al heel wat heb meegemaakt met dit platform. Hier kun je lezen over mijn persoonlijke ervaringen de crypto exchange.

Hoe kwam ik bij Bitvavo?

Het is dankzij de mannen van een alom bekende crypto cursus dat ik bij Bitvavo ben uitgekomen. Zij noemden deze cursus als de beste startplaats om crypto te kopen. Ik vertrouwde op hun oordeel. Dus, ik maakte een account aan.

Eerste algemene indruk

De open lichte indeling van de website vond ik ten eerste al heel prettig. “Aan de voorkant” is Bitvavo al overzichtelijk. Daarmee riep het bij mij vertrouwen op. Het aanmelden ging ook erg makkelijk. Zowel via laptop als smartphone ging het erg makkelijk. Ik was blij met het gemak van het verificatieproces.

Eenmaal “aan de achterkant” ingelogd en wel in het Bitvavo dashboard zag ik in 1 oogopslag waar ik was, en wat ik kon doen. Instellingen zijn makkelijk te vinden en te wijzigen. Je crypto assets staan duidelijk voor je in het scherm, etc.. Na wat te hebben gesnuffeld stortte ik al snel mijn eerste Euro’s. Er is geen minimum dus je kunt bij wijze al beginnen met een tientje.

In een oogwenk kocht ik van dit eerste geld mijn stukje Bitcoin.

Bitvavo review - gebruikersweergave
De gebruikersweergave van Bitvavo in Desktop en smartphone

Opstartproblemen en klantencontact

Toen nog helemaal nieuw in het crypto wezen, waren er toch nog een paar onduidelijkheden en onzekerheden in mij betreffende het platform.

Op een gegeven moment kon ik niet meer inloggen toen mijn 2FA niet meer werkte. Je kunt je vast wel voorstellen dat ik hiervan behoorlijk in de stress schoot.

Ik hoefde maar kort te wachten op antwoord, toen ik een mailtje naar de klantenservice stuurde. Al snel kreeg ik een antwoord, waarin ik een link vond om mijn two factor authentication (2FA) te resetten.

Dit is bij een eenmalig voorval gebleven. Verder heeft Bitvavo altijd soepel voor mij gewerkt. Heerlijk, vlot en snel.

ervaring met klantcontact Bitvavo
Mijn ervaring met de Bitvavo Klantservice

Hoe ik Bitvavo gebruik om geld te verdienen

Als lid van de populaire crypto cursus, leerde ik veel over daytraden. Hierdoor zat ik dagelijks achter het beeldscherm en plaatste ik verschillende orders. Ondanks dat ik er veel van leerde, merkte ik al snel dat daytraden het niet voor mij is.

Crypto handelen met Bitvavo, kan dat?

Maar, dat lag niet aan het platform. Bitvavo heeft namelijk alles in huis om goed te kunnen handelen in crypto. Je handelt wel altijd tegen de Euro. Dus EUR/BTC, EUR/ETH, EUR/XRP, etc.. In de geavanceerde weergave vind je verschillende widgets waarmee je op het koersverloop kunt anticiperen. Daarnaast is het super eenvoudig om je limit en/ of stop limit order te plaatsen. Je kunt dus stop loss of een take profit order plaatsen.

Crypto sparen met Bitvavo Staking rewards

Nu kijk ik meer naar de grotere lijn. En speel ik hier op in. Hierdoor hoef ik niet meer zo intensief met de bitcoins en ethereum munten bezig te zijn. Terwijl het toch allemaal doorloopt. Hierbij is de staking functie een leuke uitkomst. Ik heb het wel even activeren in de instellingen. Maar, nu krijg ik wekelijks mijn staking rewards bijgeschreven.

Wat is bitvavo staking en hoe werkt het?

Lees meer → Bitvavo staking rewards

Bitvavo uitleggen aan mijn vriendin

Een leuke anekdote voor als je bang bent dat het moeilijk is:

Toen mijn partner mij hoorde over de successen die ik haalde met Bitvavo, wilde zij ook instappen in de crypto. (FOMO 😉) Maar ze houdt er echt niet van om te lang met computers bezig te zijn. Zichzelf opnieuw aanmelden bij een platform was al een heel grote stap.

Ik moest er dus bij komen zitten om haar door dit proces heen te leiden. Het aanmelden ging haar zo makkelijk af, dat ik andere dingen kon gaan doen. En toen ze eenmaal de slag te pakken had ging zij vrolijk haar gang met geld storten, handelen en opnemen.

Alsof ze haar leven lang al bezig was met crypto.

Samengevat: Mijn ervaring met Bitvavo

Mijn ervaring met Bitvavo is heel positief. Ik hou van de lichte en overzichtelijke weergave. Zowel via de app als via de desktop website is Bitvavo goed en makkelijk te gebruiken. Het is gebruiksvriendelijk. En het werkt soepel. Een aanrader!

Voordelen Bitvavo

Het lijstje voordelen van Bitvavo is groot. Een paar punten die wat extra aandacht verdienen, wil ik wat uitgebreider bespreken.

Bitvavo beveiliging | Alles op alles om te voorkomen én te genezen

Om maar met een heel belangrijk voordeel te beginnen, veiligheid. Bitvavo heeft de beveiliging goed geregeld. Het geld jij en ik op de exchange hebben staan is niet in handen van Bitvavo, maar van een aparte stichting; Bitvavo Payments.

Waarom is dit een voordeel? Dankzij deze structuur staat je geld veilig in geval van een (onwaarschijnlijk) faillissement.

Ook fijn om te weten wat betreft veiligheid is dat de Bitvavo tegoeden verzekerd zijn tegen diefstal bij AON.

Dit zit natuurlijk allemaal aan de kant van het “genezen”. Voorkomen is natuurlijk nog beter. Het is in ieder geval fijn te weten dat Bitvavo alles op alles zet om bij eventuele schade dit goed op te kunnen lossen.

Aan de kant van “voorkomen” zit het ook goed. Zo zijn je cryptovaluta opgeslagen in zogenaamde cold wallets. Dit betekent dat je wallet niet aan het internet verbonden is.

Gebruikerservaring | gebruiksvriendelijk en makkelijk in gebruik

Zoals je hebt kunnen lezen, was mijn wat nieuwe techniek werende vriendin snel verkocht, toen ze eenmaal Bitvavo ontmoette. Ook al heb ik bij haar nooit nagevraagd waar dat aan lag, denk ik dat het te maken heeft met het gelikte uiterlijk van de website en de app. Minimalistisch, licht en overzichtelijk. Heerlijk. Ik vind makkelijk mijn weg tussen dashboard, om mijn gegevens aan te passen en het scherm om snel wat crypto te ruilen. Of door naar de geavanceerde weergave om te traden. Bitvavo werkt simpelweg prettig. Daarnaast is de helpdesk goed te bereiken in je eigen moedertaal.

Bitvavo staking rewards | “rente” op je crypto tegoeden

Een bitcoiner van de eerste graad keurt dit helaas af. Het komt te dicht in de buurt van de centrale bank. Vind liever een andere manier om bitcoin te verdienen. Maar, voor vele anderen is dit een uitkomst.

Je hoeft simpelweg een knopje aan te zetten in de instellingen. En zolang je bitcoin of een andere cryptovaluta in je wallet hebt, krijg je wekelijks staking rewards uitbetaald.

Wat is bitvavo staking en hoe werkt het?

Lees meer → Bitvavo staking rewards

Er is geen minimale investering

Voor het geval je met de beperkende gedachte rondloopt dat je al veel geld moet hebben om bitcoin te kunnen kopen. Dit is gelukkig niet het geval. Bitvavo stelt geen minimum om crypto te kunnen kopen. Dus hop, die overtuiging kan overboord. Je kunt bij wijze van spreken al beginnen met € 1,- of een tientje.

Bitvavo is makkelijk te gebruiken | Je kunt makkelijk bitcoin kopen

Zonder minimum is er al een hele grote drempel weg, maar mocht de gedachte je tegenhouden dat Bitcoin en crypto moeilijk zijn. Dan heeft Bitvavo hiervoor ook de oplossing: Een super gemakkelijk te gebruiken platform. Waar je gemakkelijk je weg kunt vinden en je crypto kunt kopen en verkopen.

Echt waar, binnen nu en ongeveer 10 minuten kun jij je eerste crypto in kopen.

Daarom; meld je nu aan

Of lees verder er is nog veel meer. Mocht je nog twijfelen over het gemak. Je vind hier nog een hele uitleg.

Voordelen Bitvavo in een handig overzicht

Het kan zijn dat je hier bitvavo voordelen vindt, die je hierboven hebt kunnen lezen. Klopt; dit is een compleet lijstje van de voordelen.

 • Bitvavo is geschikt voor beginnende en ervaren crypto handelaren,
  • want het heeft een automatisch order matching systeem,
  • het is de goedkoopste in Nederland met transactiekosten van maximaal 0,25%,
  • orders kunnen worden uitgevoerd voor een ongelimiteerd bedrag,
  • en je kunt (stop) limit orders plaatsen. Als je dit nog niet kent, zie het als vooraf ingestelde “automatische” orders die uitgevoerd worden, als aan door jou gekozen criteria wordt voldaan.
  • plus, je kunt je handelen automatiseren door een tradingbot te koppelen met de API
  • Bitvavo ondersteunt het gebruik en de in handel USD stablecoins. Momenteel kun je op de Bitvavo beurs de volgende stablecoins storten, opnemen en verhandelen: DAI-EUR, USDC-EUR and USDT-EUR
  • want het heeft een automatisch order matching systeem,
  • het is de goedkoopste in Nederland met transactiekosten van maximaal 0,25%,
  • orders kunnen worden uitgevoerd voor een ongelimiteerd bedrag,
  • en je kunt (stop) limit orders plaatsen. Als je dit nog niet kent, zie het als vooraf ingestelde “automatische” orders die uitgevoerd worden, als aan door jou gekozen criteria wordt voldaan.
  • plus, je kunt je handelen automatiseren door een tradingbot te koppelen met de API
  • Bitvavo ondersteunt het gebruik en de in handel USD stablecoins. Momenteel kun je op de Bitvavo beurs de volgende stablecoins storten, opnemen en verhandelen: DAI-EUR, USDC-EUR and USDT-EUR
 • Bitvavo is geschikt om crypto te sparen en passief geld te verdienen door simpelweg crypto munten in de wallet te houden. Deze Bitvavo staking rewards gelden voor een selectie cryptomunten, waaronder bitcoin en ethereum.
 • Bitvavo is geschikt voor iedereen; crypto beginner en gevorderde met een grote of een kleine portemonnee, want;
  • het platform is overzichtelijk en makkelijk te gebruiken
  • de helpdesk is in het Nederlands te bereiken en reageerd snel
  • je kunt geld storten op verschillende manieren waaronder; iDeal en Bancontact.
  • En je kunt investeren vanaf € 1,-
  • het platform is overzichtelijk en makkelijk te gebruiken
  • de helpdesk is in het Nederlands te bereiken en reageerd snel
  • je kunt geld storten op verschillende manieren waaronder; iDeal en Bancontact.
  • En je kunt investeren vanaf € 1,-
 • Je kunt inspelen op de laatste crypto trends, en hier jouw crypto parels ontdekken. Bitvavo heeft namelijk een nu al groot, en immer groeiend aanbod aan cryptomunten in het aanbod. Nu kun je namelijk al kiezen uit 150 + crypto valuta
 • Je kunt je cryptovaluta veilig opslaan in je eigen offline Bitvavo wallet.
 • En als hekkensluiter: Bitvavo betrouwbaar en veilig. Je geld is veilig in beheer van Stichting Bitvavo Payments, hierdoor is het risico van verlies van je geld bij een faillissement gedekt. Daarnaast heeft Bitvavo de verzekering goed op orde. En doet het bedrijf er alles aan om organisatorisch en technisch de veiligheid te garanderen.

Nadelen Bitvavo

Natuurlijk mis ik ook een paar dingen bij Bitvavo. Het superfijne van eenvoud en gebruiksgemak, wordt betaald met het inleveren van een paar mogelijkheden;

 • Zo mis ik in de app de mogelijkheid om (stop) limit orders te kunnen plaatsen. Dit kan alleen via de geavanceerde weergave in de website. Een snelkoppeling hiervoor al was het enkel naar een formulier zou fijn zijn.
 • Bitvavo is geen NFT handelsplaats. NFT’s groeien enorm in populariteit, en het is jammer dat je hier niet direct vanuit Bitvavo in mee kunt handelen en “flippen”. Daarvoor zul je ETH moeten kopen en naar een externe wallet moeten overmaken waarmee je naar een NFT marketplace kunt gaan. Ik begrijp de keuze. Een NFT marktplaats komt met een compleet nieuw platform, dat Bitvavo als ze zouden willen aan hun bestaande exchange moeten toevoegen.
 • Wat betreft betaalgemak zou het geweldig zijn een als Bitvavo een crypto debit card zou aanbieden. Een enkele andere exchange doet dit wel.
 • Staking rewards worden wekelijks bijgeschreven en niet dagelijks. Het stapeleffect neemt natuurlijk wel net iets sneller toe, wanneer je dagelijks je staking rewards krijgt uitbetaald.
 • Ondanks het grote aanbod, is het moeilijk de echt kleine Crypto Parels, met de x10 of x100 potentie te vinden. Logisch aan deze tokens en munten kleeft veel risico.

Hoe kun je geld verdienen met Bitvavo?

Hoe je geld kunt verdienen met Bitvavo is als vragen hoe kun je geld verdienen met crypto of bitcoin. Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met crypto bij dit handelsplatform.

 • De meest bekende daarvan is handelen in bitcoin, of een andere cryptomunt, zoals Ethereum, Ripple of 1 van de vele andere cryptomunten.
 • Een andere veel gepraktiseerde manier is het kopen van kleine cryptomunten als investering. Hierbij schat je op basis van goed onderzoek in, of een bepaald project kans van slagen heeft en succesvol kan zijn. Aan de hand daarvan koop je een bepaalde munt om deze aan te houden, tot het moment daar is van enorme groei.
 • Of, je investeert in bitcoin of ethereum en je houdt deze simpelweg aan om je vermogen met de koers te zien te zien groeien. Natuurlijk is hierbij ook het risico dat je geld voor kortere of langere tijd minder waard is.
 • Voor investeerders die ervan houden hun munten lang vast te houden, kunnen staking rewards erg rendabel zijn. Zie het als een soort van rente die je krijgt als jij je crypto valuta in de wallet van een exchange, zoals Bitvavo laat staan.

⚠ Let wel op: Aan al deze manieren van investeren of handelen, kleeft een risico.

Kun je daytraden met Bitvavo?

Ja.

Natuurlijk, zou ik bijna zeggen. Het is een exchange, een handelsplatform. Logisch dat je kunt crypto daytraden bij Bitvavo. Het heeft er al de tools voor, om dit succesvol te kunnen doen.

Qua gereedschap vind je precies wat je nodig hebt om te kunnen daytraden in de geavanceerde weergave van Bitvavo:

 1. Een grafiek: de grafiek wordt van Tradingview ingelezen. Je kunt hierop tekenen, om trends te volgen en prognoses te kunnen maken. Wanneer je limiet orders plaatst, zie je deze hierop terug. De meeste traders doen dit meestal op hun eigen Tradingview account, omdat de berekeningen die zij hierop maken daar worden opgeslagen bij een exchange zoals Bitvavo is dit niet het geval.
 2. Inzicht in de marktdiepte: Dit is een schematische weergave van koop- vs verkooporders. Net als het orderboek kun je dit als indicator gebruiken hoe de koers zich op korte termijn ontwikkeld.
 3. Orderboek: In het orderboek zie je de koop- en de verkoop orders die nog niet gevuld zijn. Dit geeft een voortschrijdend inzicht waaraan je kunt zien hoe de koers zich logischerwijs verder zou kunnen ontwikkelen.
 4. Mogelijkheid tot (stop) limit orders: Cruciaal om te handelen in crypto. Je wilt namelijk nooit of zelden tegen de marktprijs kopen of verkopen. Met limiet orders kun je een prijs vaste prijs instellen waarop je order gevuld wordt. Daarnaast kun je met een stop limit order een take profit of stop loss plaatsen.
 5. Ook niet onbelangrijk: Handelsvolume. Hoe groter dit is, hoe makkelijker je handelen kunt. Omdat het simpelweg, makkelijker orders matchen is. Op moment van schrijven is het 24 uurs handelsvolume: $99.476.539
Bitvavo koersgrafiek tradingview
Bitvavo koersgrafiek ingelezen vanuit tradingview
Bitvavo Marktdiepte
Marktdiepte
Bitvavo orderboek
Orderboek van Bitvavo
Bitvavo (stop) limiet order plaatsen
Bitvavo market, of (stop) limiet order plaatsen

Met deze tools die je standaard vind in de geavanceerde weergave van Bitvavo kun je prima traden. Wel is het zo dat je altijd crypto tegen Euro handelt. Wat je bij de wereldwijde grote spelers ziet, is dat je vaak crypto tegen elkaar kunt traden in handelsparen met BTC, ETH, USDT, etc. als tegenhanger.

Als ervaren trader zou dit een gemis voor je kunnen zijn. Als beginner zou dit juist een pluspunt kunnen zijn, omdat je hierdoor nog dichter bij een makkelijker te begrijpen waarde blijft.

Samengevat: Is bitvavo geschikt voor daytraden?

In de gereedschapskist van Bitvavo vind je de cruciale gereedschappen om te kunnen traden met crypto. Hiernaast heeft Bitvavo inmiddels een breed aanbod aan verschillende cryptomunten om in te kunnen handelen. En je kunt de verschillende stablecoins verhandelen.

Bitvavo en investeren

Het verschil tussen investeren en handelen lijkt klein. De handeling van crypto kopen op een moment dat de koers laag staat en verkopen als de koers hoog staat is in beide gevallen hetzelfde. Het verschil zit hem meer in de tijdsspanne. Investeren doe je over het algemeen over een iets langere termijn.

Investeren in kleine crypto munten

En, het leuke aan investeren in crypto is, dat je over het algemeen een relatief klein financieel risico loopt tegenover hoge potentiële opbrengsten. Vooral, wanneer je voor de kleine Crypto Parels gaat.

Een parel in de crypto is een bekende uitdrukking voor muntjes en tokens die nu nog heel goedkoop zijn. Maar die, omwille van verschillende factoren als team, meerwaarde, marktwerking, etc. een gigantische potentie hebben om gigantisch in waarde toe te nemen.

Zo is het mij eens gebeurd dat ik met een investering van ongeveer € 10,- zo’n € 1.000,- naar binnen harkte. X100 dus!

Deze kans heb ik overigens niet zelf gespot. Ik heb namelijk niet de tijd om urenlang onderzoek te doen naar al die nieuwe cryptomunten.

Nee.

Ik heb simpelweg een gids nageslagen, met een jaar op jaar bewezen reputatie. Deze crypto gids, heeft ook dit jaar weer een mooie selectie gemaakt. Die helemaal up-to-date is, en waarin ik uit de onderbouwing die de makers geven weer veel potentie zie.

Bij Bitvavo vind je een behoorlijk uitgebreid aanbod van cryptomunten, waaronder ook die van een aantal kleinere projecten die je nu goedkoop kunt inkopen. Maar, de echte kleintjes kun je hier niet vinden.

De downside van kleine projecten

Voornaamste reden is, dat uiteindelijk ruim 90% van deze nieuwe projecten falen. Ook Bitvavo doet goed onderzoek, om toch een steviger aanbod van cryptomunten te kunnen bieden.

Investeren in grote en gevestigde crypto

Wat veel crypto investeerders doen, is investeren in grote gevestigde namen als Bitcoin, Ehtereum, etc.. Dit zijn de munten die in vergelijking met de kleintjes iets minder volatiel zijn. En waarvan het koersverloop iets beter in te schatten is.

Uiteindelijk blijft Bitcoin nog steeds de standaard voor al de andere cryptomunten.

Is Bitvavo veilig en betrouwbaar?

Wanneer je voor een exchange kiest is betrouwbaarheid belangrijk. De tijd dat je zelf voor de beveiliging van je crypto zorgde lijkt met de komst van brokers en exchanges als Bitvavo deels voorbij.

Omdat gebruiksgemak voor Bitvavo heel belangrijk is, hebben zij dit op het eerste gezicht moeilijke aspect van crypto opslag en beveiliging op zich genomen. Hiermee wordt het voor beginners een stuk makkelijker om crypto te kopen en te bewaren.

Hoewel het devies nog steeds is:

Not your keys, Not your wallet

Maakt Bitvavo het wel heel verleidelijk om je crypto gewoon bij de exchange te laten staan. Dit, omdat dit een super beveiligd en betrouwbaar crypto platform is. Waaraan heeft Bitvavo deze reputatie van veilig en betrouwbaar aan verdient?

Overigens, met de bovengenoemde phrase wordt bedoeld, dat je altijd zelf in beheer zou moeten zijn van de toegang tot je cryptovaluta. Dat alleen jij zelf de “keys” toegangscodes etc. van je wallet hebt. En niemand anders.

Is Bitvavo veilig en betrouwbaar? Video uitleg over betrouwbaarheid en beveiliging van Bitvavo
 • Populairste exchange
 • met de laagste transactiekosten van Nederland
Bitvavo aanmelden met korting

Waarom is Bitvavo veilig?

De veiligheid en betrouwbaarheid van deze crypto exchange zit in verschillende aspecten;

 • organisatorische
 • en technische

Technische veiligheid en account beveiliging

Laten wet beginnen met hoe veilig Bitvavo technisch is. Het technische verhaal is uiteraard behoorlijk complex. Om het behapbaar te maken, houd ik het hier voor je alleen bij de technische voorzorgsmaatregelen, waar jij en ik als gebruikers het meeste mee in aanraking komen.

Cold Wallet

Bij Bitvavo bewaar jij je crypto in een zogenaamde cold wallet. Dit betekend dat hij niet verbonden is aan het internet. Daarom is je wallet niet te hacken. Deze beveiligingsmethode zie je terug bij verschillende handelsbeurzen. Hierbij hebben slechts enkele daartoe aangestelde personen toegang tot je wallet.

Inlog beveiliging met 2FA – Two Factor Authenticatie

Met 2FA beveilig je het meest kwetsbare stuk van elke exchange: jouw inlog. Mocht een kwaadwillende hacker jouw gebruikersnaam en wachtwoord hebben weten te achterhalen. Dan is dit nog niet niet genoeg.

Naast deze gegevens die je weet, heb je ook iets nodig dat je hebt. Hier komt 2FA om de hoek. Zonder een code die je via een two factor authentiecatie app zoals Google Authenticator krijgt, kun je niet inloggen. Zelfs niet als iemand jouw gebruikersnaam en wachtwoord heeft.

Let op:

Standaard staat 2FA niet ingeschakelt. Je zult zelf even de Bitvavo 2FA moeten instellen en activeren. Het is een kleinigheidje.

IP-whitelisten

De Ip check is een volgende veiligheidsmaatregel die Bitvavo treft. Wanneer je inlogt van onbekend apparaat of locatie, moet je even verifiëren dat jij het bent. Dit gaat gemakkelijk met een mailtje dat Bitvavo je opstuurt.

Externe Wallets whitelisten

Deze beveiliging heeft een dubbele laag. Je verteld Bitvavo letterlijk aan wie jij je crypto overmaakt. En daarmee gaat er een stuk privacy verloren. Helaas is het zo dat je bij elke exchange en crypto broker moet laten zien aan wie jij je crypto overmaakt. Dit is een gevolg van de strengere maatregelen om witwassen tegen te gaan.

Aan de andere kant is deze wallet adres check een goede controle om te checken of je wel het goede wallet adres hebt ingevuld. Het is namelijk zo, dat wanneer jij ook maar 1 cijfertje of lettertje uit het adres verkeerd overneemt. De verstuurde crypto munten niet aankomen.

Bitcoin Wallet
Links het adres dat je moet overnemen om geld te storten, rechts de geheime code. Deze is geheim en deel je met niemand. Dit is een random voorbeeld, gecreëerd op https://www.bitaddress.org/ Het is verder niet in gebruik.

Het whitelisten van het adres waar jij je crypto naar toe stuurt is dan een aangename controle die het gevoel van veiligheid versterkt.

Anti Phishing code

Als je de anti phishing code hebt ingevuld bij jouw account gegevens, dan kun je gelijk zien of de mailtjes daadwerkelijk van Bitvavo afkomstig zijn.

Het fenomeen dat je mailtjes krijgt die identiek lijken aan de mailtjes die je van de ING, SNS of MijnOverheid krijgt, met als doel je gegevens te ontfrutselen en je digitale identiteit te stelen is je vast wel bekend.

Met de eenvoudige handeling van het instellen van je anti phishing code zie je in elke mailtje direct terug of het veilig is.

Je kunt je Anti Phishing code bij je account instellingen wijzigen. Het is heel eenvoudig.

Voorbeeld Bitvavo AntiPhishing code
Voorbeeld Anti-phishing code – Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

E-mail controle bij verschillende cruciale knooppunten

Bij elke inlogpoging, geslaagd of mislukt krijg je een mailtje van Bitvavo. Aan de ingestelde anti phishing code kun je zien of het echt van Bitvavo afkomstig is. Vandaar vul je deze dus zo snel mogelijk in.

Een andere actie die met een mailtje wordt bevestigd en/ of gecontroleerd zijn geldopnames. Verder krijg je een beveiligingsmailtje na elke wijziging die jij maakt in je account.

Beveiligde verbinding (SSL)

Een beveiligde verbinding behoort tegenwoordig tot de standaard. Elke website zou dit geactiveerd moeten hebben. Een crypto platform helemaal. Logisch dus dat ook Bitvavo dit goed heeft ingesteld.

Je herkend een SSL aan een slotje in de adresbalk van je webbrowser. Daarnaast begint de url met: Https:// in plaats van Http:// Dit betekend dat alle informatie versleuteld wordt verstuurd tussen zender en ontvanger. Ofwel alleen jij communiceert met Bitvavo via de website. Een derde heeft er geen zicht op, omdat het is gecodeerd.

Bitvavo Beveiliging SSL
Hier kun je de beveiligde verbinding zien van Bitvavo

Organisatorische beveiliging

Dat deze crypto handelsbeurs de veiligheid serieus neemt zie je verder terug in organisatorische maatregelen zoals screenings, protocollen etc.. Hier een opsomming van verdere veiligheidsmaatregelen:

 • Multi signatures: Je crypto assets en grote transacties moeten altijd door meerdere mensen worden getekend. Onder andere door een select groepje directieleden.
 • Dit is zowel technisch als organisatorisch: De Datacenters die Bitvavo gebruikt voldoen aan de zijn gekwalificeerd met de volgende certificaten: ISO 9001, ISO 27001, ISO 27017, PCI DSS Level 1 en SOC 1 – 3. Zie dit als een bewijs dat de infrastructuur van de hoogste klasse is betreft veiligheid en toezicht.
 • Veiligheidsniveau Cagegorie 4+ is de hoogste standaard voor beveiliging in Nederland. Alle systeem kritische informatie wordt gedistribueerd en opgeslagen volgens deze standaard. De digitale kluizen staan 24/7 onder strenge controle
 • Alle systemen worden geregeld aan onafhankelijke externe security audits en toesten onderworpen. Zo blijft de veiligheid up to date.
 • Cliënt tegoeden (de onze dus) zijn tot $255 miljoen verzekerd via AON tegen diefstal. Dit is een unieke samenwerking van Coinbase Custody International. Dit is een verzekeringsagent die behoort tot de groep van A XV/ A + gecertificeerde verzekeraars in VS en Londen.
 • Bitvavo staat onder toezicht van de Nederlandsche Bank, DNB en heeft zich daarmee ook te confirmeren aan de anti-witwasrichtlijnen. (AMLD4/5) Dit zie je ook terug in het KYC protocol. Je dient jezelf te identificeren om volledig gebruik te kunnen maken van het platform. Dit is tevens in strijd tegen terrorisme.
 • Jouw geld beschermt bij eventueel een onwaarschijnlijk faillissement van Bitvavo. Je gelden staan namelijk opgeslagen bij stichting Bitvavo Payments. Deze Stichting is officieel geregistreerd en staat los van het bedrijf Bitvavo B.V.
 • Verklaring Omtrent Gedrag, de VOG. Al de medewerkers van Bitvavo hebben er 1 op zak, alleen op deze manier weet je zeker dat je niet alleen de beste maar ook de meest betrouwbare mensen in dienst hebt.
 • Deze mensen blijven op de hoogte van de veiligheid middels interne trainingen. Deze zijn gericht op het creëren van bewustzijn in eventuele gevaren en informeren van de best mogelijke oplossingen.

Hoe is Bitvavo gereguleerd?

Sinds 2020 zijn er nieuwe anti-witwas richtlijnen van kracht. Op basis hiervan worden crypto brokers en exchanges onderworpen aan nog een set van regels die worden gecontroleerd en gereguleerd door de DNB, De Nederlandsche Bank.

Deze instantie is er voor zowel consumentenbescherming als controle.

In het kort komt het erop neer, dat deze regulatie Bitvavo oplegd alle transacties te monitoren en jouw identiteit te controleren.

Een tweede instantie die waarbij Bitvavo onder controle staat is de vereniging waarbij de handelsbeurs is aangesloten, de Verenigde Bitcoin Bedrijven Nederland. Dit is een zelfregulerend orgaan met gedragscodes voor alle leden.

Je ziet Bitvavo doet er alles voor om een veilig crypto trading platform te faciliteren. De positieve ervaringen van mij en vele anderen zijn daar een logisch gevolg van.

Samengevat: Is Bitvavo veilig en betrouwbaar?

Ja!

Zeker is Bitvavo veilig en betrouwbaar.

Het bedrijf heeft alles tot in de puntjes verzorgd en neemt beveiliging serieus. Je ziet in alles dat de uiteindelijke gebruiker centraal staat. Zo ook in de getroffen veiligheidsmaatregelen.

Hoewel alles bij Bitvavo uitvoerig wordt gescreend, beveiligd en in protocollen wordt vastgelegd, is je crypto in de wallet van Bitvavo nog steeds niet in jouw beheer. Zie het als een crypto bank, de beveiliging besteed je uit aan een ander.

Maar wel aan iemand die beveiliging serieus neemt. Deze “bank 2.0” heeft er alles voor gedaan om aan een aantal standaarden te voldoen.

Is mijn geld veilig bij Bitvavo?

Of je geld veilig is bij Bitvavo zit in meerdere factoren:

 • De slimme opzet van de stichting Bitvavo Payments als beheerder van al de cliëntgelden.
 • Cliëntgelden verzekerd tot 255 Miljoen USD via een samenwerking met Coinbase Custody International en AON.
 • Alle andere technische en organisatorische maatregelen zoals hierboven besproken, zoals cold storage van je cryptomunten, 2FA, anti phishing, IP-whitelisten etc..

⚠ Het enige waar jezelf op moet letten is het meest kwetsbare punt van elk online platform: Je inloggegevens. Maak het niet te makkelijk! Gebruik een ander e-mailadres, een random wachtwoord (Dus niet trouwdatum + naampartner, geboortedatum, Postcode, etc.) en stel 2FA en Anti phishing in.

Ten slotte blijft er de dreiging van hackers, oplichters en andere cybercriminelen. De veiligste plek om je crypto voor langere tijd op te slaan, blijft in eigen beheer. Op je eigen (cold) wallet, bij voorkeur een hardware wallet of paper wallet.

Is Bitvavo makkelijk te hacken?

Het continue dreigende gevaar van hackers. Als onzichtbare terroristen bestoken zij continue de crypto exchanges. Het is niet ongebruikelijk dat een crypto handelsplaats de dupe is van een bende kwaadwillende boeven. Logisch er is nogal wat te halen.

Een goede hack kan de hacker veel geld opleveren.

Zo is Coindesk ten prooi gevallen aan een hack waarin 500,000,000 USD weggelekt is. Dit zie je nooit meer terug. Hoe lullig ook voor de gedupeerden, hacken loont. Hieronder zie je nog een aantal grote hacks uit de crypto geschiedenis.

Gelukkig zijn de beveiligingsstandaarden met hun tijd meegegaan. Crypto brokers en exchanges hebben enorme digitale muren omhoog getrokken, waar het heel moeilijk voorbij te komen is.

Zo ook is Bitvavo tot een veilig platform ontwikkeld, waar sinds de begin dagen in 2018 nog niemand ongenodigd is binnengekomen.

Dag hacker?

Nee, de dreiging blijft altijd daar. Ondanks alle veiligheidsmaatregelen en voordelen van je geld op een exchange zoals staking rewards, is het nog steeds het veiligste in jouw eigen handen in een cold wallet (hardware of paper). En deze op een goede plaats op te bergen.

Remember: Not Your Keys, Not Your Wallet! 🔐

grootste crypto exchange hacks bron theblock
Grootste hacks crypto exchanges Bron: The Block

Via Bitvavo opgelicht

Ja, Bitvavo is veilig.

Ja, er worden mensen opgelicht.

Hoe gaat dat samen? Want spookverhalen zijn er genoeg. Vooral de verhalen over oplichting weerhouden menig mens ervan om een eerste stap te zetten naar crypto. Het is niet persé moeilijk, maar voornamelijk is crypto een heel andere bijna ongrijpbare wereld. Daarnaast zijn er ook nog eens heel veel digitale goudzoekers met dollartekens in de ogen in actief.

Precies, je raadt het al. Crypto is een perfecte speelgrond voor oplichters en oplichting. Helaas heeft ook Bitvavo hier af en toe mee te maken.

Laat ik je vooraf geruststellen. Het is niet Bitvavo die je op probeert te lichten. Zij doen er alles voor om je te beschermen.

Nee, het risico opgelicht te worden ligt in een heel andere hoek. Dus niet bij dit crypto platform zelf.

Bitvavo opgelicht
Let op ⚠ Oplichters actief…

Voorbeelden van mensen die via Bitvavo opgelicht zijn:

Er zijn verschillende manieren waarop mensen worden opgelicht. Vaak is de eerste stap van de oplichter te vinden in het verleiden jouw een actie te laten doen, waarna je wallet wordt leeggeroofd. Dit kan op verschillende manieren gebeuren:

Bitvavo opgelicht door advertenties

Dit is wel de meest gebruikte methode. Eentje waar ik zelf in mijn begin dagen helaas ook eens ben in getrapt. Vaak gebeurd dit via Social media. Je krijgt advertenties te zien, die je hoge winsten en rendementen beloven. Hiervoor dien jij jezelf aan te melden bij een bepaald platform. Dit kan Bitvavo zijn, maar ook een ander. Je komt op een goed uitziende website.

En… Je koopt je bitcoin aan. Deze stort je vervolgens op de wallet van de oplichter. In ruil ervoor krijg je een paar nummertjes te zien, waardoor het lijkt alsof je daadwerkelijk geld verdient. Voor meer rendement moet je nog meer investeren. De tikkende nummertjes zijn verleidelijk. En het “bewijst” dat het goed is.

Hoppa daar gaat nog een deel van je fortuin. Op het moment dat jij je winsten wilt uitbetalen is de vogel al lang gevlogen.

Please, trap er niet in. Je bent opgelicht en je crypto is niet terug te halen!

Je account wordt gehackt

Maar, Bitvavo is toch nog nooit gehackt? Nee, maar jouw account kan wel gehackt worden. Sorry dat ik er zo op terug blijf komen. Ik vind dit ook niet het leukste van dit review. Wel is het belangrijk.

Wanneer jij op verkeerde linkjes klikt, is de kans opgelicht en gehackt te worden erg groot.

Hiervoor terug naar een verhaal uit april 2021. 4 Handelaren kochten hun cryptomunten aan bij onder andere Bitvavo en Litebit. De handelaren kregen een phishing mail. Het bericht was dat de account gegevens aangepast moesten worden, om te voorkomen dat de handelaren werden geblokt. Braaf volgen ze de instructies op. De inloggegevens kwamen in handen van de oplichters. En hop daar ging voor zo’n € 20.000,- aan cryptomunten de zakken van de oplichters in.

Opgelicht via verkeerde chrome extensies

Nog een gedupeerde vrouw die via Bitvavo is opgelicht en gehackt. In 2020 installeerde zij een malefide Chrome extensie. Deze had ze gevonden in een Google advertentie.

Via deze extensie hadden de hackers toegang tot de gegevens van deze vrouw. Omdat zij haar 2FA niet had ingesteld waren ze er heel snel met haar geld vandoor. Zo’n € 35.000,- om precies te zijn.

Conclusie: installeer niet zomaar een Chrome extensie. Kijk vooraf waarvoor hij dient, lees recensies en maak dan pas een beslissing. Enne, zet altijd je 2FA aan!

Kan Bitvavo iets tegen oplichting doen?

Je raadt het waarschijnlijk al:

Nee, Bitvavo kan er niets aan doen.

Het enige wat het platform eraan kan doen is jou de mogelijkheid geven je account goed te beveiligen.

Dus: activeer je 2FA en je anti phishing code. En als vanzelfsprekend ben jijzelf de enige die de inloggegevens kent.

Laat geen weg open. Sluit ze allemaal af. Bitvavo heeft alles in huis om de veiligheid te waarborgen.

Maar, hoe lullig het ook klinkt alles staat of valt met hoe jij als gebruiker met het platform en je inloggegevens omgaat.

Kun je na oplichting je crypto terughalen?

Nee, sorry. Transacties zijn onomkeerbaar. Je hebt nog de meeste kans aangifte te doen bij de politie. Ik ben bang dat deze aangifte op de grote stapel beland, waar verder niets mee gebeurd. Daarom, voorkomen is beter dan genezen.

Bitvavo betaalt geen geld uit, ben ik opgelicht?

Hoewel een uitbetaling van je geld er volgens de standaard met 1 – 2 werkdagen moet zijn. Kan het eens voorkomen dat het langer duurt. Dit betekent niet dat je bent opgelicht.

Om je een voorbeeld te noemen:

Zo’n beetje tegelijkertijd met mijn vriendin namen we een aardige som op. Bij haar stond het bedrag bijna instantly op haar rekening bijgeschreven. Bij mij duurde het dagen.

Aangezien ik er alle vertrouwen in had dat het goed kwam, nam ik niet direct contact op. Maar, toen de 3e dag verstreek besloot ik maar eens een mailtje te sturen, om te vragen waar het op hing.

Nu had ik dat mailtje eigenlijk nog te snel gestuurd, want het geld was er al, voordat ik antwoord kreeg. Het antwoord kwam overigens snel, zoals ik gewend ben van de Bitvavo helpdesk.

Dus: Duurt een uitbetaling wat langer? Een berichtje aan de helpdesk doet meer dan een haat review. (Ik heb ze wel eens voorbij zien komen hoor… 🤯 Online straattaal )

Hoe bescherm jij jezelf tegen oplichting via Bitvavo?

De vele gevaren van oplichting en hackers die op de loer liggen zijn over het algemeen makkelijk af te wenden en te voorkomen.

 1. Als eerste is het belangrijk de mogelijkheden die Bitvavo geeft om je account te beveiligen serieus, en stel jij de Bitvavo 2FA in, hetzelfde doe je met de anti phishing code.
 2. Natuurlijk heb je een sterk wachtwoord ingesteld, en ben jij de enige die de toegangscodes kent.
 3. En als laatste klik je niet op malefide ogende links, verleidelijke advertenties, en ben je kritisch op het installeren van extensies aan je webbrowser.

Samengevat: Opgelicht via Bitvavo

Bitvavo is niet de partij die je zal oplichten. Het zit in derden, phishing berichten, chrome extensies, etc. Deze zijn gevaarlijk. Hiermee proberen hackers je gegevens te ontfrutselen, om vervolgens hiermee je account te hacken en je crypto te stelen. Bitvavo kan hiertegen niets doen. Het enige wat het platform hieraan kan doen is jou de mogelijkheid geven je account zo goed mogelijk te beveiligen. Het is aan jou om dit daadwerkelijk te doen.

Dus: ✅2FA, ✅anti phishing, ✅ moeilijk wachtwoord, ✅als enige in beheer van toegangscodes.

Bitvavo staking rewards

Bitvavo was uniek in het toestaan van staking op hun crypto platform. Inmiddels Bitvavo niet meer de enige die deze meerwaarde biedt, steeds meer platformen geven de mogelijkheid je crypto te kunnen staken.

Logisch, want staking is toch een populaire manier om je geld te laten groeien.

Bij Bitvavo kun je terecht voor on-chain en off-chain staking.

Wat is staking?

Staking is het vasthouden van je cryptovaluta in een crypto wallet. En deze crypto beschikbaar maken voor het blockchain netwerk waar deze op draait. Hierbij draag je dus bij aan het netwerk. De beloning hiervoor kijg je uitbetaald in crypto, in je eigen wallet.

Je zult niet de enige zijn die staking als een vorm van passief inkomen ziet. Er zijn veel mensen die gebruik maken van staking rewards, zodat zij hun geld aan het werk zetten om meer geld te verdienen.

Dit is de meest simpele uitleg die ik je over staking geven kan, zonder te veel af te wijken van dit Bitvavo review.

Bitvavo staking inschakelen

Om weer terug te komen bij het review; Bij Bitvavo staat staking niet standaard geactiveerd. Deze instelling vind je in je dashboard. Hier kun jij het inschakelen. Ook zul je merken dat je bij het aanmelden automatisch langs de vraag geleid wordt of je staking wilt inschakelen.

Ik zet dit overigens direct op: “Inschakelen”

Moet je je crypto vastzetten voor een bepaalde periode?

Want, de staking rewards zijn flexibel. Ik hoef er mijn crypto’s niet voor langere tijd voor vast te zetten. Dus zolang ik bijvoorbeeld bitcoin in mijn Bitvavo wallet heb staan, krijg ik hier wekelijks op maandag mijn beloning voor uitgekeerd. En elk moment kan ik ervoor kiezen mijn crypto op te nemen.

Krijg je de Bitvavo staking rewards op alle munten?

Staking is alleen beschikbaar voor munten die gebruik maken van het PoS-concensusmechanisme. PoS betekent Proof of Stake. Wanneer je door de lijst cryptomunten van Bitvavo scrollt herken je de munten waarop je staking rewards ontvangt aan de groene “S”.

Op dit moment kun je staking rewards inschakelen voor:

 • ARK | ARK
 • Bitcoin | BTC
 • Bitcoin Cash | BCH
 • Cardano | ADA
 • Dai | DAI
 • Ethereum | ETH
 • Litecoin | LTC
 • ICON | ICX
 • NEO | NEO
 • Ontology | ONT
 • Tether | USDT
 • Tezos | XTZ
 • Tron | TRX
 • USD Coin | USDC
 • VeChain | VET
 • Waves | WAVES

Wat zijn de staking opbrengsten?

De opbrengsten voor staking zijn altijd uitgedrukt in een percentage en deze percentages verschillen per munt. In sommige gevallen is het een vast bedrag per munt per dag, in andere gevallen verschilt het per moment. Zoals bij Tezos, hier wordt de beloning bepaald door het aantal Tezos dat deelneemt aan het staking proces.

To stake or not te stake?

Bij staking rewards heb ik dubbele gevoelens. Ik zal je uitleggen waarom:

Aan de ene kant is het heel fijn om uitbetaald te worden voor elke week dat ik mijn crypto in mijn wallet heb staan bij een exchange zoals in dit geval Bitvavo.

Aan de andere kant zijn mijn crypto in handen van de exchanges. Als mij de toegang tot de exchange wordt ontzegd, kan ik er dus niet meer bij.

Not your keys, not your wallet…

Toch blijven staking rewards erg lucratief. Vooral, wanneer je het niet zo op traden hebt. En je toch liever een spaarder of investeerder bent.

Eigenlijk is het voor jezelf de afweging maken, wat beter voor jou voelt.

Crypto’s in eigen beheer, maar staking rewards mislopen.

Of;

Crypto’s in een wallet bij een goed beveiligde exchange en staking rewards opstrijken.

Samengevat: Bitvavo staking rewards

Staking kun je zien als een manier van passief geld verdienen met je geld. Dit doe je door je crypto ter beschikking te stellen aan het netwerk; de blockchain. Voor het werk dat ermee gedaan wordt, ontvang je crypto’s in je wallet.

Je krijgt geen staking op al je crypto’s. Je kunt ze herkennen aan een groene “S” in de lijst munten van Bitvavo.

Bitvavo staking: Munten herkennen die je staken
Zie de groene “S” Deze munt kun je staken.

Staking bij een crypto platform, druist wat in tegen het principe van: Not your keys, not your wallet. Het is hierin aan jezelf om de keuze te maken wat het beste voor jou is.

Bitvavo verificatie

Het verifiëren van je account is één van de zichtbare gevolgen van het conformeren naar de anti-witwasrichtlijnen. De verificatie van Bitvavo is nodig om fraude en witwassen te voorkomen. Bitvavo moet hiervoor jouw persoonlijke gegevens bewaren. No worries, dit gaat volgens de strenge privacyregelgeving van Nederland. Zoals je ook in het stukje over veiligheid en betrouwbaarheid in dit review hebt kunnen lezen.

Met de verificatie zorg je ervoor dat jouw account daadwerkelijk aan jouw persoon wordt gekoppeld. Bij een eventueel toekomstig probleem heb je dan iets om op terug te vallen.

Verificaties en limieten

Bij de meeste crypto platformen heb je afhankelijk van hoe compleet je geverifieerd bent meer of minder mogelijkheden.

Bij Bitvavo kent de verificatie 3 niveau’s:

 1. Starter: Zodra je bent aangemeld ben je starter. Je hebt toegang tot het platform, maar je kunt niet handelen.
 2. Intermediate: Om te kunnen handelen is de controle van je I.D. nodig. Via een paar eenvoudige stappen maak je een selfie en upload je een foto van je Paspoort, ID of rijbewijs. Nu kun je handelen tot € 25.000,- per transactie. Ook verifieer je hier je bankrekening. Dit doe je door geld te storten (vanaf € 1,-).
 3. Pro: Om volledig vrij te kunnen handelen moet je nog wat documenten kunnen overleggen aan Bitvavo. Nogmaals, omdat dit crypto platform onder streng toezicht staat en aan veel wet- en regelgevingen heeft te conformeren.
Limieten | NiveauStarterIntermediatePro
Toegang tot platform
Geld opnemen en storten
Handelen tot 25,000
Ongelimiteerd handelen
Bitvavo verificatie en limieten

Bitvavo kosten

Ze kunnen wel zeggen dat ze goedkoopste zijn, maar hoe zit dat dan met die kosten bij Bitvavo? En zijn er verborgen kosten?

De kosten voor het handelen op een handelsplatform bestaan uit transactiekosten. En daarnaast (als je marketorders plaatst) de spread.

De spread is flexibel en afhankelijk van het verschil tussen koop- en verkoopprijs. Hier heeft Bitvavo geen invloed op. Wel is het zo, dat bij een groter handeslvolume deze kleiner kan uitvallen.

Wat wel standaard is, zijn de transactiekosten:

30 daags handelsvolumeTaker*Maker*
€ 0+0.25%0.15%
€ 100 000+0.20%0.10%
€ 250 000+0.16%0.08%
€ 500 000+0.12%0.06%
€ 1 000 000+0.10%0.05%
€ 2 500 000+0.08%0.04%
€ 5 000 000+0.06%0.04%
€ 10 000 000+0.05%0.03%
€ 25 000 000+0.04%0.03%
Handelskosten Bitvavo

*

Een taker is iemand die een order opkoopt. Een maker is iemand die een verkoop order plaatst.

Transactiekosten in een voorbeeld:

 • Je handelsvolume van de afgelopen dertig dagen: 0(want je begint net)
 • Je gaat bitcoin kopen voor: € 10.000,-
 • Je bent dus een taker, en in het eerste niveau: Dus handelkosten zijn: 0,25%
 • De transactiekosten die je betaald zijn dan: 10.000 * 0,25% = € 25,-

Het zou wat zijn als jij hier continue je kop over zou moeten breken. Bij elke transactie zie je dit duidelijk in beeld staan. Zowel bij market orders als bij limiet orders.

Zijn er verborgen kosten?

Nee, er zijn geen verborgen kosten. Het enige is de spread, wat deze bij een order is, zie je bij het plaatsen van een order. Verder communiceert Bitvavo duidelijk over de kosten die bij geld storten en opnemen komen kijken, bij bepaalde methoden.

Bancontact en iDeal zijn gratis.

Bitvavo handelskosten spread
Voorbeeld van Spread bij Bitvavo

Bitvavo kosten vergelijken

Laten we dan ook gelijk de kosten maar even vergelijken met andere Nederlandse crypto handelsbeurzen en brokers.

PlatformBitvavoBitocolBitmymoneyBlox | BTC DirectLitebitKnaken
Transactiekosten< 0,25%< 0,25%≈ 1%1 – 3%≈ 2%≈ 4%
Bitvavo kosten vergelijken met andere Nederlandse beurzen en brokers.

Je ziet, Bitvavo staat op een gedeelde eerste plaats wat betreft lage transactiekosten. Bitvavo en Bitocol zijn echt de twee goedkoopste. Maar, licht voordeel voor Bitvavo. Het is al online. Bitocol staat op het punt van start te gaan.

Waarom is Bitvavo de goedkoopste in Nederland?

Het antwoord is simpel: Bitvavo is goedkoop, omdat het een exchange is. Alle anderen behalve Bitocol zijn crypto brokers. Dit betekent dat zij geen crypto in bezit hebben. Een exchange zoals Bitocol en Bitvavo wel. Hierdoor vallen bepaalde kosten weg. Daarom zijn Bitvavo en Bitocol zo goedkoop.

Is er een Bitvavo korting of bonus?

Een goede crypto handelsplaats kan niet zonder een kortingsactie, want:

 1. een korting helpt nieuwe gebruikers over de streep,
 2. en het helpt het platform sneller groeien, wat voor zowel Bitvavo als jou zijn voordelen heeft.

Dus:

Ja, Bitvavo heeft een welkomstcadeau. Dit heeft het platform in de vorm van een korting.

Het Bitvavo welkomstcadeau voor jou

In deze vorm van korting geven is Bitvavo vrij uniek.

De eerste € 1.000,- kun je namelijk gratis verhandelen.

Wat betekent dit in de praktijk?

Wanneer jij voor een bedrag tot € 1.000,- je eerste Bitcoin of andere crypto koopt, krijg je transactiekosten teruggestort in Euro’s.

Lekker toch?

 • Populairste exchange
 • met de laagste transactiekosten van Nederland
Bitvavo aanmelden met korting

Hoe is het aanbod bij Bitvavo?

Het aanbod cryptomunten groeit hard bij Bitvavo. Waar het in 2018 zo’n vijftigtal munten in het assortiment had, zijn het er nu al 169. (April 2022) Dit Bitvavo review heb ik overigens niet op één dag geschreven. Toen ik hieraan begon, had de exchange nog zo’n 150 munten te koop. Om maar aan te geven dat het platform stevig bezig is met het toevoegen van nieuwe munten.

De populaire munten als Shiba, Dogecoin enRavencoin bijvoorbeeld, kun je tegenwoordig gewoon kopen bij Bitvavo. Net als vele anderen. Zie hier de complete lijst.

 • Bitcoin
 •  Shiba Inu
 •  Ethereum
 •  XRP
 •  Cardano
 •  Solana
 •  Smooth Love Potion
 •  VeChain
 •  VeThor Token
 •  Pundi X
 •  Zilliqa
 •  Waves
 •  Avalanche
 •  Nuls
 •  Terra
 •  Metal
 •  Compound
 •  Chiliz
 •  district0x
 •  Tether
 •  Bitcoin Cash
 •  COTI
 •  Fantom
 •  Holo
 •  Origin Protocol
 •  NEAR Protocol
 •  Polkadot
 •  Request
 •  Dogecoin
 •  Fetch.ai
 •  Aave
 •  ICON
 •  Chainlink
 •  USD Coin
 •  The Sandbox
 •  Polygon
 •  Litecoin
 •  Loom Network (NEW)
 •  WINkLink
 •  Quant
 •  Audius
 •  Ethereum Classic
 •  Sushi
 •  Kyber Network Crystal
 •  Alpha Venture DAO
 •  Stellar
 •  Reserve Rights Token
 •  Polymath
 •  Synthetix Network Token
 •  Decentraland
 •  Arweave
 •  SKALE
 •  Mirror Protocol
 •  Voyager Token
 •  Celer Network
 •  Oasis Network
 •  Axie Infinity
 •  Verge
 •  Golem
 •  BNB
 •  Algorand
 •  Nano
 •  Chromia
 •  REN
 •  Dent
 •  iExec RLC
 •  Enjin Coin
 •  Loopring
 •  yearn.finance
 •  EOS
 •  0x
 •  SuperFarm
 •  JUST
 •  DigiByte
 •  Marlin
 •  TRON
 •  Ark
 •  aelf
 •  PancakeSwap
 •  Cosmos Hub
 •  Orchid Protocol
 •  The Graph
 •  Serum
 •  DFI.money
 •  Ankr
 •  Curve DAO Token
 •  Injective
 •  Aragon
 •  NEO
 •  Civic
 •  Kusama
 •  Tezos
 •  BarnBridge
 •  Waltonchain
 •  Reef Finance
 •  Akropolis
 •  Dai
 •  Balancer
 •  Clover Finance
 •  Litentry
 •  Helium
 •  Cronos
 •  My Neighbor Alice
 •  Maker
 •  Streamr
 •  Uniswap
 •  Power Ledger
 •  UMA
 •  Stratis
 •  Linear
 •  Status
 •  Rally
 •  IOST
 •  StormX
 •  1inch
 •  IOTA
 •  NKN
 •  Utrust
 •  Ampleforth Governance Token
 •  Bitcoin SV
 •  Qtum
 •  Ravencoin
 •  Basic Attention Token
 •  Filecoin
 •  Tellor
 •  Vertcoin
 •  DIA
 •  Cartesi
 •  Aion
 • Storj
 •  NuCypher
 •  Gas
 •  LTO Network
 •  Ocean Protocol
 •  TomoChain
 •  Komodo
 •  Ontology
 •  Band Protocol
 •  SXP
 •  Gnosis
 •  NEM
 •  FTX Token
 •  Perpetual Protocol
 •  Automata
 •  Ambire AdEx
 •  Phala Network
 •  Ontology Gas
 •  Aavegotchi
 •  Mask Network
 •  Nebulas
 •  Decred
 •  Livepeer
 •  OMG Network
 •  Lisk
 •  Keep Network
 •  Steem
 •  Augur
 •  Bancor Network Token
 •  Enzyme
 •  Numeraire

Blijft Bitvavo nieuwe coins toevoegen?

Er gaat geen week voorbij of ik zie geen bericht langskomen waarin ik op de hoogte word gesteld van nieuwe munten die Bitvavo in het assortiment heeft opgenomen.

Bitvavo wallet

Wat is er eerder de wallet of de crypto? Voor mij was er eerst de bitcoin. Daarna ging ik pas nadenken over een wallet en veilige opslag.

Ik moet eerlijk toegeven dat dit niet de meest veilige weg is. Beter is het om van te voren te weten hoe jij je crypto veilig op kunt slaan en bewaren.

Dat de exchange veilig en betrouwbaar is, heb je helemaal bovenin dit Bitvavo review. Dit geldt uiteraard dus ook voor de Bitvavo wallet.

Deze wallet, of eigenlijk wallets, want voor elke cryptotoken uit het aanbod van Bitvavo heeft zijn eigen wallet zijn allemaal cold storage wallets. Dit betekent, niet verbonden aan het internet.

Wat is beter Bitvavo wallet of wallet in eigen beheer?

De veiligste manier van crypto opslaan is nog altijd in eigen beheer op een hardware wallet. Bijvoorbeeld de bewezen Ledger Nano S.

Hiermee heb jij je cold storage opgeslagen en je crypto in eigen beheer. Daar kan eigenlijk niets tegenop. Het enige waar je voor hebt te zorgen is een veilige bewaarplek voor je wallet ten grote van een usb-drive.

Maar, zoals besproken in het stukje veiligheid. Bitvavo heeft alles goed op orde. Je hoeft je niet direct zorgen te maken dat het mis gaat. Ik zie veel mensen hun crypto gewoon in de Bitvavo wallet houden.

Het enige wat ik je wil meegeven is, let op de risico’s. Er zijn continue hackers en boeven die graag jouw crypto’s willen overnemen.

Voordelen Bitvavo Wallet

 • Je hoeft je Crypto niet te verhuizen, naar je eigen wallet
 • Wat bespaard op transactiekosten
 • Bitvavo is goed gereguleerd, veilig en betrouwbaar
 • Off line storage, – alleen toegankelijk voor jou en gekwalificeerde medewerkers van de exchange.

Voordelen eigen (hardware) Wallet

 • Je crypto in eigen beheer
 • Off line storage – Niemand kan erbij

Bitvavo app review

Een goede crypto exchange kan niet meer zonder een app voor Android en IOS. Vanzelfsprekend heeft Bitvavo een app ontwikkeld.

Het zal je gelijk opvallen dat de app net zo overzichtelijk en eenvoudig in gebruik is als de website.

bitvavo app review
Bitvavo app review

In bovenstaande afbeelding zie je het dashboard van de app. In je dashboard zie je de som van je crypto en Euro tegoeden. Verder kun je navigeren naar kopen en verkopen via de blauwe knop.

Het geactiveerde icoontje is blauw van kleur. Dat geeft aan waar je in je dashboard bent. Je kunt kiezen tussen je wallets. En de hele lijst van cryptomunten met het linker icoontje onderin.

Via het icoontje van het poppetje linksboven in beeld kom je bij je account instellingen.

Je ziet:

Het zit makkelijk in elkaar. Dankzij de overzichtelijke en lichte weergave is het makkelijk te gebruiken. Je kunt uiteraard ook kiezen voor de donkere weergave. Dit kan via de instellingen.

Kun je crypto handelen in de bitvavo app?

De Bitvavo app is voornamelijk geschikt om geld te storten en op te nemen. Ook kun je crypto kopen en verkopen. Maar, dit gaat via de snelle manier. Je “swapt” je Euro’s tegen crypto’s in de app.

Wil je gebruik maken van de geavanceerde widgets dan moet je echt inloggen via je laptop om via de website je stop loss – of take profit orders te plaatsen.

Wat ik mis in de app

 • De mogelijkheid om orders te kunnen plaatsen via (stop) limiet orders.

Voordelen van de Bitvavo app

 • Overzichtelijk
 • Snel
 • Makkelijk navigeren
 • Makkelijk en snel transacties kunnen doen als: kopen, verkopen en geld opnemen of storten.
 • Goed beveiligd

Geld storten en opnemen

Niet geheel onbelangrijk, want uiteindelijk is geld toch wel de belangrijkste motivatie om met crypto’s bezig te zijn. Hoe gaat het storten en opnemen van je geld bij Bitvavo?

Daar heeft hebben de mensen van dit platform goed over nagedacht. Als vanzelfsprekend hebben ze het gemakkelijk voor je gemaakt om de verschillende transacties te maken.

Hoe stort ik geld bij Bitvavo?

Je kunt geld storten via verschillende manieren. Hieronder staan deze manieren in een lijstje. Daarachter staat een percentage. Als dit 0% is, betekent het dat geld storten en opnemen gratis is.

 • iDeal 0%
 • Sepa transfer 0%
 • Bancontact 0%
 • MyBank 1,5%
 • EPS Überweisung 1,75%
 • Sofort 2,25%
 • Giropay 1,75%
BetaalmethodeVaste kostenRelatieve kostenMaximaal storten of opnemen
Bancontact€ 0.00€ 10.000
EPS Überweisung€ 0.001.75%€ 1000
Giropay€ 0.001.75%€ 1000
iDeal€ 0.00€ 10.000
MyBank€ 0.001.50%€ 5000
SEPA Bank transfer€ 0.00
SEPA Instant transfer€ 0.00€ 15.000
Sofort€ 0.002.25%€ 1000
Kosten Fiat geld storten en opnemen Plus maximum bedrag

Heerlijk Nederlandse bedrijven in de crypto wereld. Die kennen het belang van iDeal. En voor de crypto handelaren uit België is Bancontact geloof ik een belangrijke. Ook deze betaalmethode heeft Bitvavo opgenomen.

Bankrekening verifiëren?

Ook de verificatie van je bankrekening hoort bij de protocollen waaraan deze handelsbeurs moet voldoen. Het verifiëren van je bankrekening gaat net zo eenvoudig als de andere controles. Je hoeft alleen maar geld te storten via bijvoorbeeld iDeal.

Door deze actie is je bankrekening gelijk geverifieerd. Je kunt vervolgens geld storten opnemen via deze rekening.

Dit heeft als voordeel dat je bij het opnemen van je geld geen verkeerde rekening kunt selecteren of een typefoutje kunt maken. Je geld wordt dus altijd naar de goede rekening verstuurd.

Je kunt overigens meerdere bankrekeningen koppelen. Zolang ze op jouw naam staan.

Wat is het ideale instapbedrag bij Bitvavo?

Dat is afhankelijk van je eigen financiële situatie. Om dit te bepalen kun je een afweging maken van de risico’s en je kunt een prognose maken van de potentie opbrengsten.

Hoelang duurt het voordat je geld op Bitvavo staat?

Via instant payment gaat het geld storten heel snel. Meestal is het er vrijwel direct. Het kan ook wat langer duren. Daarmee bedoel ik dan een half uur tot een uur.

Wat is de Bitvavo minimum deposit?

Je kunt storten vanaf € 1,-

En een maximum?

Er is geen maximum aan een te storten bedrag. Wel kan het zijn dat je bank een maximum heeft ingesteld dat je in 1x kunt overschrijven. Wil je meer? Dan kun je simpelweg meerder stortingen doen.

Kun je ook Bitcoin of andere crypto storten?

Uiteraard. Je kunt elke munt storten die Bitvavo in zijn selectie heeft. Je vind de munt die je storten wilt in de lijst van cryptovaluta. Om vervolgens via een submenu storten aan te klikken. Nu komt je wallet adres naar voren. En kun je geld storten.

De snelheid van een crypto transactie is erg verschillend. Het is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de snelheid van het minen van de blocks van de desbetreffende blockchain. Dat ligt buiten Bitvavo.

Bitvavo uitbetalen en geld opnemen

Het uitbetalen en geld opnemen gaat heel makkelijk. Dit kan alleen via de geverifieerde bankrekening. Handig, dan weet je altijd dat het op de goede rekening komt.

Maar, je kunt Bitvavo niet gebruiken om een derde te betalen.

Hoe lang duurt het voor het geld op mijn rekening staat?

Bitvavo communiceert dat het verwerken van een uitbetaling 1 á 2 werkdagen duren kan. In de praktijk komt het vaak voor dat je opname al binnen enkele uren verwerkt is. Dit is dus super snel.

En als het langer duurt?

Maar, het kan zijn dat het langer duurt. Dit is mij 1x overkomen. Op een vrijdagavond namen ik en iemand anders tegelijk geld op van onze eigen bitvavo rekening. Het geld van de ander was er vrijwel direct, of de volgende ochtend.

Ik moest er wat langer op wachten.

Het mailtje dat ik had ontvangen als bevestiging van de opdracht kon ik meesturen als bewijs. Maar, toen de medewerker voor mij uit wilde gaan zoeken waar het geld was, was het al niet meer nodig. Ik had het al op de rekening staan.

Dus, als het langer duurt:

 • Stuur een mailtje naar Bitvavo, de helpdesk zoekt het wat graag voor je uit.
 • Als reactie krijg je de vraag of je de opdracht mee wilt sturen. En dan stuur je het mailtje van de opdracht mee.
 • En het wordt voor je opgelost.

De opdrachtbevestiging?

Wanneer je een opname doet krijg je hiervan een mailtje in je inbox. Bewaar dit, voor het geval er iets mis gaat met de transactie. Dit gebeurd zelden, maar dan heb jij je bewijs.

Bitvavo review | Geld opnemen
Geld opnemen Bitvavo

Bitvavo contact klantenservice

Het beste is Bitvavo te bereiken per mail, en dat kan gewoon in het Nederlands.

Het e-mailadres is: support@bitvavo.com

Via de telefoon is Bitvavo niet bereikbaar.

Ik heb een paar keer contact gehad met de klantenservice. Altijd was ik snel geholpen en de medewerker aan de andere kant was altijd vriendelijk en hulpvaardig.

Bitvavo aanmelden

Het aanmelden bij Bitvavo gaat snel en makkelijk. In een paar stappen ben je klaar:

 1. Op de homepagina ga je naar de rechterbovenhoek. Hier vind je sign up of aanmelden. Dit is afhankelijk van de ingestelde taal.
 2. Je komt in een aanmeldscherm: Hier vul je jouw persoonlijke gegevens in (voornaam, naam en e-mailadres), maak een wachtwoord aan en vink het vakje i.v.m. de voorwaarden aan. Let wel op, dat je je echte naam gebruikt en geen nickname. Dit i.v.m. verificatie.
 3. Klik op “registreren”, nu ontvang je ene e-mail, klik op de knop “bevestig e-mailadres”
 4. Bevestig je e-mailadres door op de knop “verifiëren” te klikken
 5. Voila – Je account is aangemaakt.
 6. Om te kunnen gaan traden en beleggen moet je nog wel even je account verifiëren met een kopie van je ID, paspoort of rijbewijs. Dit gaat ook vrij snel.
 7. Met je eerste storting die je via verschillende betaalmethoden kunt doen, is je bankrekening geverifieerd. Nu kun je aan de slag.
Videouitleg aanmelden bij Bitvavo op YouTube

Bitvavo alternatief

Nee, dit is niet de enige plek om crypto te kopen. Natuurlijk is er nog een alternatief voor Bitvavo. Meerder alternatieven, moet ik eigenlijk zeggen.

Hier een korte vergelijking met een paar vooraanstaande en populaire andere crypto exchanges en brokers in Nederland en wereldwijd.

Het makkelijkste Bitvavo alternatief

Bitmymoney is het makkelijkste alternatief voor Bitvavo. Je kunt hier direct je crypto kopen en verkopen vanuit je bankrekening. Deze broker heeft relatief lage transactiekosten.

Maar, wel duurder dan Bitvavo.

Het goedkoopste Bitvavo alternatief

Het goedkoopste alternatief voor Bitvavo is Binance. Bij deze exchange zijn de kosten maximaal 0,1%

Is er een Bitvavo alternatief zonder verificatie?

Nee, crypto en bitcoin zijn behoorlijk gereguleerd. Je kunt bij officiële CeFi exhanges en brokers geen crypto kopen zonder verificatie.

Bitvavo of Blox (BTC Direct)

Blox logo

Net als Bitvavo heeft Blox een super eenvoudig gebruikersweergave. Je kunt het bijna speels noemen. Ik moet er mijzelf aan herinneren dat het om beleggen in crypto gaat, wanneer ik de app open.

Blox is overigens ook enkel beschikbaar als App. Het is een product van BTC-Direct. BTC Direct is een broker. En geen exchange zoals Bitvavo.

Dit betekent, dat de handelskosten van Blox hoger uitkomen: 1% dan bij Bitvavo: max 0.25%.

Als je kijkt naar het aanbod cryptomunten dan wint Bitvavo nog een keer. Bitvavo heeft er momenteel rond de 160. Bij Blox kun je terecht voor zo’n 50 verschillende munten.

Vanuit mijn perspectief wint hier Bitvavo.

Bitvavo of Binance

binance logo

Kijk, hier worden appels met appels vergeleken. Met andere woorden: Zowel Binance als Bitvavo zijn een exchange. Dit betekent in beide gevallen lage transactiekosten. En de mogelijkheid tot crypto’s handelen.

Hierin wint Bitvavo het op het gebied van gemak. Zowel de desktop versie als de app van Bitvavo zijn gemakkelijk te gebruiken en overzichtelijk. Als exchange biedt Bitvavo het gemak van een broker.

En dat is bij Binance wel anders. Bij Binance heb je veel meer opties. En deze moeten allemaal in een menu verwerkt worden. Dat zie je terug in een wat drukke en overzichtelijke weergave, waarin het moeilijk is je weg te vinden.

Voordeel voor Binance: Al deze mogelijkheden maken Binance dan wel weer een tot een one-stop-shop voor al je crypto en tegenwoordig ook NFT, DeFi – en CeFi staking. En nog veel meer. Verder heeft de Binance app het voordeel limiet en stop limiet orders te kunnen plaatsen.

Het is dus uitermate geschikt voor zowel handelen als investeren.

Verschil in kosten:

De handelskosten bij Binance zijn max. 0,1%. Dat is goedkoper als de max. 0,25% van Bitvavo. Daarnaast heeft Binance een groter aanbod cryptomunten en handelsparen. Je kunt ook crypto tegen BTC of ETH handelen.

Zelf gebruik ik Binance en Bitvavo. Maar, hoofdzakelijk Bitvavo vanwege het gemak.

Bitvavo of Kraken

kraken logo

Net als Binance hoort Kraken tot een van de grootsten ter wereld.

Deze bewezen crypto-exchange zit qua kosten ongeveer gelijk aan Bitvavo: max. 0,25%.

En Kraken het ongeveer evenveel cryptomunten in het aanbod: ruim 150. Maar deze zijn wel onderling te verhandelen in verschillende handelsparen met bijv. ETH, BTC, of de verschillende stablecoins.

Een groot voordeel van Kraken t.o.v. Bitvavo (en eigenlijk ook Binance en andere exchanges) is, dat je met het plaatsen van je order tegelijkertijd een stop limiet order kunt plaatsen als stop loss en take profit.

Bij Bitvavo is dit niet mogelijk. Hier dien je losse orders voor te plaatsen.

Bitvavo of Knaken

knaken logo

Bitvavo vs Knaken is als Ajax tegen Feijenoord. Amsterdam tegen Rotterdam. Voetbal kan mij dan niets interesseren, maar kosten wel.

Het grooste verschil tussen Bitvavo en Knaken zijn de kosten.

Bij Knaken zijn deze tot wel 8x zo hoog met 4%. Dit tegenover max. 0,25% bij Bitvavo.

Als tweede heeft Bitvavo een echt handelsplatform met een groter aanbod cryptovaluta. Momenteel bestaat het aanbod bij Knaken uit ongeveer 100 cryptomunten bij Bitvavo ruim 160.

Knaken heeft als voordeel makkelijk automatisch crypto sparen te kunnen activeren.

Bitvavo of Bitmymoney

bitmymoney logo

Verschillen tussen Bitmymoney en Bitvavo zijn er genoeg. Het aanbod cryptomunten bijvoorbeeld is het grootste verschil.

Bitcoin, Ethereum en Litecoin, maar tegenwoordig ook goud, tegenover een lijst van ruim 160 cryptovaluta.

Bitmymoney heeft hierin het kleinste aanbod.

Hier tegenover staat wel een ontzettend eenvoudig app en desktop variant om van dit cryptoplatform gebruik te kunnen maken.

Je kunt makkelijk sparen. En, wanneer jij je crypto verkoopt, komen je opbrengsten automatisch en snel weer terug op je gekoppelde bankrekening.

Bitvavo ervaringen van andere gebruikers

Naast mij zijn er nog vele andere gebruikers van Bitvavo. Veel daarvan delen hun ervaringen in eigen reviews over de exchange op hun blog, of via platformen als TrustPilot, Tweakers en Reddit.

Nu andere gebruikers aan het woord met hun recensie.

Bitvavo recensie Trustpilot

Ervaringen met Bitvavo van Trustpilot. Een aantal willekeurig geselecteerde recensies met het Nederlandse crypto platform. Hier heeft het platform overigens een gemiddelde score van 4.2/5. Dit is een gemiddelde van zo’n 13.000 reviews.

Bitvavo recensie Trustpilot | Gemiddelde score
Bitvavo score Trustpilot

Om te beginnen het laatst geplaatste review van een ontevreden klant. Je kunt het een klacht noemen. Normaal gezien reageert één van de medewerkers adequaat. In dit geval nog niet, het bericht is de voorgaande avond geplaatst:

⭐ Heb vandaag een mail ontvangen met de melding dat ik niets meer kan storten of opnemen, dit met het argument dat ik verleden jaar een verwittiging had gekregen omdat ik een transactie had gedaan naar een exchange die volgens hun niet veilig is.
Aangezien dit niet verduidelijkt was en het stort adres wel geverifieerd was op het bitvavo acount dacht ik dat dit in orde was. Plots komen ze met de uitleg dat ik daar maar moet vragen wat ik eigenlijk geen uitleg vind.
Gelukkig is mijn balance leeg anders was ik dit waarschijnlijk kwijt.
Opgepast dames en heren deze zogenaamde exchange kan naar mijn mening plots giftig uit de hoek komen.
Ze denken dat ze macht over u hebben maar ik kan hun verzekeren dat de mensen die ik aangebracht heb dit schip ook zullen verlaten.
Mensen ga beter naar de bekende exchanges zoals Binance of andere groten ipv deze oplichters.

AB – Bron: TrustPilot

Hoe spijtig dit ook is voor deze man, zoals ik het lees, heeft dit minder te maken met een “giftige” exchange. Maar, des te meer met de regels die voortkomen uit de regulatie waar het bedrijf aan heeft te voldoen. Hoe tegenstrijdig ook met de uitkomst voor deze man. Het doel hiervan is juist de veiligheid te waarborgen.

⭐⭐⭐⭐⭐Leuke en duidelijke app. Goedkoop ook.

MvK – Bron: TrustPilot

⭐⭐⭐ Het is heel duidelijk. Maar mogen buy/sell orders wel toevoegen

D – Bron: TrustPilot

Dit gemis heb ik eerder besproken in het stukje over de Bitvavo app. In de desktop versie van het platform kan dit wel. Het support team reageert overigens met:

Beste,

Bedankt voor het delen van uw feedback. We zullen dit meenemen in de verdere ontwikkeling van ons platform.

Fijn om te lezen dat u verder tevreden bent met Bitvavo!

Supportteam – Bron: Trustpilot

⭐⭐⭐⭐ Algemeen goede tot zeer goede ervaringen. Alleen een beetje spijtig dat er voorlopig (relatief) weinig coins worden aangeboden. Maar, misschien is dit ook weer een voordeel hé 👍

JG – Bron: TrustPilot

Bitvavo review Tweakers

Een ervaring met Bitvavo die op Tweakers wordt gedeeld gaat over een persoon die gehackt is. In zijn verhaal, komt naar voren hoe serieus de exchange zijn gebruikers en uiteraard beveiliging neemt.

Hieronder een paar screenshots uit de Tweakers Bitvavo review:

Bron onderstaande afbeeldingen: gathering.tweakers.net/

Bitvavo review tweakers - opgelicht
Verhaal van oplichting via Bitvavo
Bitvavo review Tweakers
Stappen van het platform
Oplichting voorkomen
Acties om oplichting te voorkomen

Bitvavo review reddit

Zodra je op dit soort platformen komt, zie je wat meer negatieve geluiden. In onderstaande afbeelding zie je een screenshot uit van reddit. Het is een man die zich negatief uitlaat over de crypto exchange, betreffende vergaande controle.

Helaas is het zo; dat crypto brokers en exchanges onder strenge controle staan. Dit bevordert veiligheid, maar vermindert privacy.

Bitvavo review reddit
Bitvavo review reddit – Bron: reddit.com

Bitvavo review conclusie: Is Bitvavo goed?

 • Dat Bitvavo tot de top behoort, mag duidelijk zijn. Aan alles is gedacht om een super gebruiksvriendelijke gebruikerservaring te creëren.
 • Daarnaast zijn de kosten erg laag. Het is de goedkoopste crypto exchange in Nederland tot noch toe. Veel Brokers hanteren veel hogere kosten. Knaken tot wel 8x zo hoog!
 • Het platform is met een groeiend aantal cryptomunten (nu ruim 160) een prima plek voor investeerders
 • En dankzij de goed doordachte geavanceerde weergave is Bitvavo uitermate geschikt voor crypto traden. Je beschikt over juiste tools en belangrijke indicatoren. Daarnaast heeft de exchange een hoog handelsvolume
 • Geld opnemen en storten kan heel snel en is via de populairste betaalmethoden (iDeal) gratis.
 • En of Bitvavo veilig is? Ja, aan alles is gedacht op zowel de organisatorische als technische vlakken. Het bedrijf voldoet aan de eisen van verschillende autoriteiten zoals.
 • Bitvavo heeft verder een steengoede reputatie. Het kent vele positieve reviews. Eenmaal Bitvavo gebruiker, blijf je een Bitvavo gebruiker. Zeker als je weet dat Bitvavo er op gericht is zich te ontwikkelen tot een vooruitstrevende Cryptobank.
 • Tot het punt dat je meer wilt. Want, binnen Bitvavo kun je enkel crypto’s kopen en verhandelen. Wil je meer met futures, NFT’s, etc. dan kom je eerder uit bij Binance.
 • Zo zijn er nog een paar minpuntjes aan Bitvavo: Geen Crypto debit card, geen NFT handelsplaats, en ondanks het grote aanbod vind je niet de hele kleine “pareltjes”.
 • Ook mis ik in de app de mogelijkheid om limiet orders te kunnen plaatsen. Dat moet via de geavanceerde weergave die alleen via desktop te bereiken is.
 • En onder de lange arm van de Nederlandsche Bank is er grote druk op veiligheid en beveliging. Dit is goed. Maar, op sommige vlakken gaat dit ten koste van je privacy.
 • Populairste exchange
 • met de laagste transactiekosten van Nederland
Bitvavo aanmelden met korting

Conclusie andere uitgebreide Bitvavo reviews op Google

Mocht je nog verder willen zoeken naar andere ervaringen. Graag wil ik je de moeite besparen. Hierbij de samenvatting van een aantal steengoede Bitvavo reviews van Google.

Google Bitvavo review 1: Bedrog.nl (samenvatting van conclusie en opmerkingen)

In dit review duikt Jolien in op het feit dat het om een onafhankelijk Bitvavo review gaat. Aangezien de vergoeding voor een nieuw aangebrachte gebruiker voor iedereen geldt, klopt dit wat mij betreft niet helemaal.

Ondanks dat heeft Jolien een supergoed review geschreven dat alle punten goed belicht. Net als ik, komt zij tot de conclusie dat Bitvavo betrouwbaar is. Dit vanwege de redenen zoals je ook in dit artikel hebt kunnen lezen. (Geld bij stichting, technisch altijd bijven verbeteren, etc.)

Ze zegt dat scam uitgesloten is met Bitvavo. Dit wil ik iets nuanceren. Bitvavo is een legitiem bedrijf. Maar, net als alle andere crypto brokers en exchanges zijn er oplichters die via slinkse wegen je proberen te hacken. Kijk daar dus voor uit.

Voor Jolien is Bitvavo een van de beste, al dan niet de beste crypto exchanges die ze is tegengekomen. Ze beoordeelt met 5/5.

Hierbij geeft ze dit als motivatie:

 1. Wallet is goed beschermd, en je kunt crypto voor langere tijd opslaan zonder enig risico.
 2. De app is makkelijk te bedienen en je kunt kopen en verkopen via deze weg. Een echt pluspunt.

Op punt 1 wil ik toevoegen, zonder enig risico, dat kan gewoon niet. In deze tak liggen continue hackers op de loer.

Punt 2: De app is zeker makkelijk te bedienen, maar ik mis de mogelijkheid tot het plaatsen van stop limiet orders. Hiermee kun je echt traden

Google Bitvavo review 2: Bestebank.org (samenvatting van conclusie en opmerkingen)

Net als in de meeste reviews wordt Bitvavo geprezen vanwege zijn eenvoud, veiligheid en de lage kosten. Liberbits, de schrijver ziet het platform als geschikt voor de professionele handelaar.

Een genoemd minpunt is de vergaande controle. Als alternatief hiervoor draagt Liberbits de optie aan om naar DEX (Decentrale Exchanges) te gaan kijken.

Ook hier zijn de ervaringen met deze exchange zeer positief. Het team van bestebank.org maakt al sinds het begin gebruik van Bitvavo. En roemt het platform voor zijn ambities en kwaliteit.

Ten slotte raadt ook Bestebank.org aan om een handelsrekening bij Bitvavo te openen.

Google Bitvavo review 3: Top-x.nl (samenvatting van conclusie en opmerkingen)

Ook Sam van Top-X benoemd Bitvavo tot de beste crypto broker van Nederland in 2022. (En ik denk ook voor België).

Dit dankzij de lage kosten en fees, het gebruiksvriendelijke platform en de energie die het bedrijf in beveiliging steekt.

Daarnaast is Sam te spreken over de ingebouwde wallets voor het ruime aanbod aan cryptomunten. En dat je hier veilig je crypto kunt opslaan.

Net als ik komt Sam tot de conclusie dat je er als beginner en ervaren crypto handelaar de juiste hulpmiddelen hebt om goed te kunnen handelen. Dit, omdat dit platform de lage kosten van een exchange biedt, samen met het gemak van een broker.

Ook zegt Sam geen andere broker te hebben gevonden in Nederland die “rente” op crypto beleggingen geeft. In de wereld van crypto heet dit natuurlijk staking. En hij draagt de mogelijkheid tot automatisch handelen aan.

De “tijdelijke” korting op de altijd al lage transactiekosten is het laatste argument om je nu aan te melden bij Bitvavo.

Deze tijdelijke korting is echter niet zo tijdelijk, maar sinds jaar en dag het welkomstcadeau voor nieuwe gebruikers. Het tijdelijke zit hem er in dat de korting alleen geldt voor de eerste 7 dagen en je eerste € 1.000,- verhandelen.

Google Bitvavo review 4: Modernenomaden.nl (samenvatting van conclusie en opmerkingen)

In dit eveneens steengoede review van Mick is de conclusie:

Als je wilt gaan traden in crypto, Bitvavo de plek is waar jij moet zijn!

Mick van modernenomaden.nl

Wederom zijn de redenen daarvoor, lage handelskosten, groot aanbod bitcoin, altcoins en tokens. En dat je al vanaf € 1,- kunt investeren.

Natuurlijk benoemd ook Mick de hoge veiligheidsstandaard. De Nederlandstalige support is nog een argument voor dit positieve Bitvavo review.

Ook Mick bevestigd het feit dat het platform van Bitvavo crypto geschikt is voor investeren en handelen voor zowel beginner als gevorderde of professional.

In zijn ogen heeft het bedrijf het voor elkaar gekregen cryptocurrency voor een groot publiek mogelijk te maken. Dit dankzij gebruiksgemak, betalen met iDeal en Bancontact. Geld verdienen met Bitvavo is makkelijker dan ooit!

 • Populairste exchange
 • met de laagste transactiekosten van Nederland
Bitvavo aanmelden met korting
Laatst bijgewerkt: 22/02/2023
Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

blank

Start vandaag nog bij Bitvavo de goedkoopste crypto exchange van Nederland

en verhandel je eerste € 1.000,- gratis