BTC Direct of Bitvavo: Wie is er beter?

BTC Direct of Bitvavo? Waar kun je het beste voor kiezen om je crypto’s te kopen? Is het überhaubt een eerlijke vergelijking om een broker tegenover een exchange te zetten? In deze vergelijking doe ik het toch: Bitvavo of BTC Direct: Wat is de beste keuze voor jouw crypto’s?

In deze vergelijking tussen BTC Direct en Bitvavo; de verschillen, de kosten en een schematische vergelijking tussen deze twee.

Bitvavo

✔ Veilig en NLD helpdesk
✔ Gebruiksvriendelijk
✔ Verhandel je eerste €1000,- gratis

BTC Direct

✔ Makkelijk en veilig
✔ Crypto’s in eigen beheer
✔ Bewezen reputatie

BTC Direct of Bitvavo: Broker of Exchange

Naar mijn idee maken de crypto exchanges het de crypto brokers behoorlijk moeilijk. De brokers hadden eerder het grote voordeel een gebruiksvriendelijke crypto ervaring te bieden. Helaas voor de brokers zijn de exchanges een stevige opmars begonnen. Over het algemeen vind je bij een exchange veel lagere fees en transactiekosten. Plus, een minstens net zo makkelijk proces om in je bitcoin en crypto’s te handelen.

Waarom zou je dan nog voor een broker kiezen?

Wat is het verschil tussen een broker en een exchange?

Een exchange heeft de cryptovaluta zelf in beheer.

Een broker niet, deze koopt- en verkoopt ze op een exchange.

In deze vergelijking hebben we het net zo goed over een broker – BTC Direct en een exchange – Bitvavo.

BTC Direct of Bitvavo: korte introductie

Twee gevestigde namen in het Nederlandse toneel van Bitcoin en crypto. Hiermee hebben Bitvavo en BTC Direct gelijk een stevig voordeel t.o.v. de internationale brokers en exchanges. – Je kunt hier gemakkelijk met iDEAL je crypto’s kopen.

En je kunt lekker in je eigen taal met ze communiceren, wanneer je hulp nodig hebt. Beide platformen zijn goed te bereiken.

BTC Direct

BTC Direct logo

Net als Satoshi Nakamoto is het team van BTC Direct het vertrouwen in het huidige geldsysteem een beetje verloren. Het team van zo’n 30 man sterk, kan zich helemaal vinden in de whitepaper die deze anonieme Bitcoin uitvinder ergens in 2008 publiceerde.

Hierin deelde Satoshi zijn visie over een betere wereld met Bitcoin als betaalmiddel. BTC Direct ziet het als haar taak om de acceptatie voor deze munt te vergroten door het zo makkelijk mogelijk te maken van kopen- en verkopen van Bitcoins.

Bij BTC Direct kun je gemakkelijk en snel de 5 grootste cryptocurrencies kopen: Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether(eum), Litecoin en Ripple.

Bitvavo

bitvavo logo

Tegenover BTC Direct is Bitvavo nog maar een rookie. In 2018 begon het als een broker. In 2019 maakte het bedrijf de overstap naar crypto handelsbeurs.

Dat heeft Bitvavo met succes gedaan. In Nederland is de exchange nu marktleider. En het stevent af naar een de top van Europa. Bij Bitvavo kun je terecht als beginnende trader/ investeerder. Maar ook de meer ervaren cryptofanaat komt hier goed aan zijn trekken.

BTC Direct vs Bitvavo: De meest opvallende verschillen

Logisch is het misschien dat het grootste verschil in de transactiekosten ligt. Bij BTC Direct kunnen deze oplopen tot zo’n 3%. Bij Bitvavo zijn deze maximaal: 0,25%. Dat is nogal een verschil. De grootste reden hiervan is dat BTC Direct een broker is met daarbijhorende extra kosten aan zijn kant.

Het tweede verschil: Bij Bitvavo kun je terecht voor zo’n 58 verschillende cryptovaluta. Deze kun je bij Bitvavo in je wallet bewaren. En hiermee komen we gelijk bij het derde verschil. BTC Direct heeft geen wallet functie. Je zult na het aankopen van je cryptovaluta dus direct je cryptomunten moeten doorsturen naar één wallet.

Dit lijkt op het eerste gezicht misschien een onprettige stap. Maar hier geeft BTC Direct wel vorm aan de bekende uitspraak: “Not your keys, not your wallet” Je dient zelf dus voor een veilige opslag van je crypto’s te zorgen. Bij een exchange/ broker is nog altijd niet de veiligste keuze.

BTC Direct vs Bitvavo: Voor wie geschikt?

Voor wie is BTC Direct geschikt?

Bij BTC Direct koop je een specifiek aanbod aan “bewezen” cryptomunten. Handelen zul je bij deze broker niet zo snel doen. Ik zie het meer als een dienst die je gebruikt wanneer je investeert voor een (middel)lange termijn.

Is BTC Direct voor beginners?

Als beginner kom je direct thuis in het gebruiken van je eigen wallets. Het kan een drempel zijn, maar je wordt wel met je neus op de feiten gedrukt: Je moet zelf goed zorgen voor een veilige opslag van je crypto valuta.

Gelukkig heb je via het makkelijke stappenplan van BTC Direct zo een Coinomi wallet op je smartphone staan. – De veiligste keuze blijft natuurlijk altijd nog een hardware wallet.

BTC Direct wallet aanmaken met Coinomi
Coinomi wallet aanmaken BTC Direct

Voor wie is Bitvavo geschikt?

Bij Bitvavo vind je alle functionaliteiten die je nodig hebt voor compleet crypto-ervaring. Hier kun je gemakkelijk crypto’s kopen, verkopen en verhandelen.

Is Bitvavo geschikt voor beginners?

Je zult direct bij het aanmelden al merken hoe eenvoudig Bitvavo werkt. Je kunt hier zonder toeters en bellen je crypto-reis beginnen. Dankzij de overzichtelijke weergave is het zo goed als foolproof. Dit haalt natuurlijk niet jouw verantwoordelijkheid uit de hand, dat je zelf goed moet blijven opletten. Maar, dat is bij elke broker/ exchange.

bitvavo dashboard
Oerzichtelijk dashboard Bitvavo

Bitvavo vs BTC Direct: Betrouwbaarheid en beveiliging

Betrouwbaarheid en beveiliging zijn ook belangrijk, omdat er nogal wat crypto-cowboys rondlopen die eruit zijn je op te lichten. Hoe beschermen BTC Direct en Bitvavo je daartegen? En doen ze dat goed?

Bitvavo

Bij Bitvavo hoef jij geen overmatige zorgen te maken over de veiligheid van je crypto-assets. Cliëntgelden, jouw geld dus, is niet in beheer van Bitvavo, maar van de stichting. Waardoor het bedrijf er niet vandoor mee zou kunnen gaan. Daarnaast heeft Bitvavo ook hightech oplossingen uitgewerkt om alles te beveiligen.

BTC Direct

De hele visie en missie van deze crypto broker is er op gericht om de wereld te verbeteren ten bate van de mensen, daarbij richt het zich met Bitcoin op het gebied van waarde en het betalingssysteem.

Het technische plaatje van beveiliging heeft de broker goed voor elkaar. Daarnaast zet het zich in om consumenten te beschermen.

BTC Direct vs Bitvavo: Fees en transactiekosten

De fees en transactiekosten liggen behoorlijk ver uit elkaar tussen deze twee:

Bitvavo: max. 0,25%

BTC Direct: 1 – 3%

Bitvavo of BTC Direct vergelijken

crypto broker vergelijkerBitvavoBTC Direct
Handelsvolume inUSD$ 22.777.169 
Aanbod Cryptopunten585
Unieke featuresofficiële exchange, met deze functionaliteiten. Gemakkelijk en snel Cryptovaluta kopen
Promotie1e € 1.000,- gratis verhandelen
Transactiekosten0,25%1 – 3%
Geld stortenIdeal 0%Sepa transfer 0%Bancontact 0%MyBank 1,5%EPS Überweisung 1,75%Sofort 2,25%Giropay 1,75%iDEAL € 0,50
Bancontact € 0,50
Creditcard
Sofort Banking en GiroPay
Geld opnemenGeldopnameVia instant payment erg snel, tot maximaal 1 dag.Crypto’s kun je versturen direct naar je Wallet.

Verkoop je crypto? Dan wordt het bedrag op je rekening gestort.
Bezoek websiteBezoek website
Bitvavo reviewBTC Direct review
Bitvavo uitleg
Bitvavo vs BTC Direct schematische vergelijking

Bitvavo

✔ Veilig en NLD helpdesk
✔ Gebruiksvriendelijk
✔ Verhandel je eerste €1000,- gratis

BTC Direct

✔ Makkelijk en veilig
✔ Crypto’s in eigen beheer
✔ Bewezen reputatie

Bitvavo vs BTC Direct: Voordelen en nadelen

Voordelen Bitvavo

  • Lage transactiekosten
  • Groter aanbod cryptovaluta dan BTC Direct
  • Gebruiksvriendelijk

Voordelen BTC Direct

  • Makkelijk en snel cryptovaluta kopen en verkopen
  • Direct doorsturen naar je eigen beveiligde wallet
  • Gebruiksvriendelijk

Klantervaringen met Bitvavo

Hieronder een paar ervaringen van klanten met Bitvavo. Bron: Trustpilot

Trustpilot recensie op Bitvavo
Bitvavo recensie trustpilot
Bitvavo recenie van trustpilot

Klantervaringen met BTC Direct

Klantervaringen met BTC Direct. Bron: TrustPilot.

BTC Direct ervaring
BTC Direct ervaring
BTC Direct review

Samenvatting en Conclusie: Bitvavo of BTC Direct?

Kies je voor de korte weg om je bitcoins te kopen en in je wallet te bewaren. Dan kies je voor BTC Direct. Ben je van plan je meer te verdiepen in het crypto traden en wil je een breder aanbod in cryptovaluta dan zou ik voor Bitvavo kiezen.

Direct aanmelden?

Bitvavo

✔ Veilig en NLD helpdesk
✔ Gebruiksvriendelijk
✔ Verhandel je eerste €1000,- gratis

BTC Direct

✔ Makkelijk en veilig
✔ Crypto’s in eigen beheer
✔ Bewezen reputatie

Bitvavo vs BTC Direct FAQ’s

Wie is goedkoper? Bitvavo of BTC Direct

De transactiekosten bij BTC Direct zijn 1 – 3% bij Bitvavo liggen deze een stuk lager op 0,25%.


Wie is er veiliger en betrouwbaarder? Bitvavo of BTC Direct

Allebei hebben BTC Direct en Bitvavo de veiligheid goed op de rit, zowel technisch als organisatorisch.

Wat is de beste plek om crypto te kopen? BTC Direct of Bitvavo

Wat de beste plek is, om je crypto te kopen, is afhankelijk van je eigen voorkeuren. Lees verder in deze vergelijking om te weten te komen welke het beste voor jou is.

Laatst bijgewerkt: 13/04/2021
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *