BTC Direct review: Makkelijk en snel Bitcoin kopen?

Sinds 2013 is BTC Direct een vertouwde naam op de crypto markt. De visie van Satoschi Nakamoto houden zij in ere. Wat je terugziet in gebruiksvriendelijke en gemakkelijke websites en apps om je Bitcoin te kopen. Het kan bijna niet makkelijker. Maar is deze deze crypto broker er om te blijven? Er zijn nu vele crypto brokers met betere tarieven en fees, die vechten om een plekje. Maar is dat alles? In dit BTC Direct review kom je erachter of het een goede broker is voor jou. En of jij hier makkelijk, snel en veilig je cryptomunten gaat kopen.

Wat is BTC Direct?

BTC Direct is een crypto broker waar je cryptovaluta kunt kopen. In 2013 heeft dit bedrijf de cryptomarkt betreden. Daarmee is het één van de eerste cryptobrokers van Europa en daarmee een gevestigde naam. Het team van BTC Direct is uitgegroeid tot ruim 30 man.

Visie

Heel dit team is gemotiveerd de revolutie die Satoshi Nakamoto met Bitcoin en de Blockchain initieerde verder uit te breiden. Net als Satoshi ziet BTC Direct de beperkingen van het huidige bancaire systeem. BTC Direct geloofd heilig in de transparante en gedecentraliseerde wereld die Satischi Nakamoto in zijn whitepaper over Bitcoin en de Blockchain omschreef.

Missie

BTC Direct geloofd in Satoshi’s visie, waarin Bitcoin als het beste betaalmiddel wordt gezien. En dat dit een betere wereld zal creëeren. Daarvoor is het nodig de acceptatie van Bitcoin te vergroten. Dit doet BTC Direct door het zo makkelijk mogelijk te maken om Bitcoin te kopen, verkopen en hebben.

Is BTCDirect betrouwbaar?

Aangezien het een Nederlands bedrijf is, staat het ingeschreven bij de K.vK., zoals het hoort. Je hebt dus sowieso te maken met een legitiem bedrijf. De hele visie en missie van deze crypto broker is er op gericht om de wereld te verbeteren ten bate van de mensen, daarbij richt het zich met Bitcoin op het gebied van waarde en het betalingssysteem.

Daarnaast is BTC Direct mede oprichter van Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland. Deze instantie heeft een 10-ledige gedragscode, die er voornamelijk op neerkomt de consument te beschermen, kwaliteit te leveren, e.d..

Natuurlijk neemt deze crypto broker het technische aspect van beveiliging serieus. Dit is goed op orde.

Welke crypto valuta kun je kopen bij BTC Direct?

BTC Direct heeft tot doel de aankoop, verkoop en opslag van cryptovaluta eenvoudig te houden. Dit is ook het enigste wat je er kunt doen. Het is geen handelsplatform.

Je kunt er dan ook exclusieve selectie cryptomunten kopen. De cryptovaluta die je bij BTCDirect kopen kan zijn:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • Ripple
 • Litecoin

BTC Direct kosten

De kosten zijn heel overzichtelijk weergegeven. Hiernaast heb je nog de kosten van het geld storten dit is:

 • € 0,50 voor iDEAL
 • € 0,50 voor een SEPA Banktransfer. Deze methode neemt wel 1-3 dagen in beslag.
CryptomuntKoopVerkoop
BTC2%1%
ETH3%2%
LTC3%2%
BCH3%2%
XRP3%2%
De tarieven van BTC Direct.

Wanneer je Bitcoin of een altcoin koopt bij BTC Direct zie je een koers die afwijkt van de beurzen, omdat deze fees al direct worden meegerekend.

Is dit niet duur?

Het is geen 2013 meer. Het aantal crypto brokers en exchanges is aanzienlijk gestegen. Daarmee ook de concurrentie, wat invloed heeft op de prijzen en tarieven. Deze zijn behoorlijk lager. In de crypto broker vergelijker kun je de verschillende partijen vergelijken.

Limieten en verificaties

Alle broker en exchanges vallen onder wet- en regelgeving. Voornaamst redenen die hiervoor genoemd worden zijn voorkomen van fraude en witwaspraktijken. BTC Direct valt moet zich dus ook confirmeren. Verificatie is dus altijd nodig.

Afhankelijk van het bedrag is er strengere verficatie.

 • Het eerste limiet is er wanneer je € 2.500,- per 24 uur handelt. Hierbij worden email, telefoon en het insturen van foto’s van je paspoort
 • Het tweede limiet bij € 10.000,- per 24 uur verhandelen, is ID-controle.
 • Bij het derde limiet, bedragen boven de € 50.000,- worden woonadres verificatie en een kort telefoongesprek afgenomen en nogmaals life id-controle gedaan.
 • Voor bedragen boven de € 50.000,- per 24 uur kun je contact opnemen met de helpdesk.

Crypto valuta kopen in 3 stappen bij BTC Direct – uitleg

Aanmelden

BTC Direct wallet

Bij BTC Direct kun je alleen crypto kopen en verkopen. Voor de opslag vraagt BTC Direct om een wallet adres dat je eerder al hebt gemaakt. Of, wanneer je nieuw bent een wallet aan te maken. Hiervoor hebben heeft de crypto broker een eenvoudig en stappenplan op de website staan. Dat zichzelf wijst.

BTC Direct wallet aanmaken met Coinomi
In 6 stappen een wallet maken met Coinomi

Makkelijk crypto kopen met de Blox app

De Bloxx app ontspringt uit BTC Direct. Daaruit kun je wel raden wat het doel is van deze app: “Cryptocurrency makkelijk en toegankelijk maken voor het grote publiek, d.m.v. het zo eenvoudig en snel mogelijk te maken om crypto te kopen.”

Wat is Blox

Blox is een crypto trading app. Hier kun je op BTC Direct waardige manier makkelijk en veilig je cryptocurrency kopen.

Blox logo
Het logo van Blox, crypto trading app van BTC Direct.

Blox veiligheid en bescherming

De beviliging heeft Blox goed voor elkaar. Je cryptocurrency liggen namelijk goed opgeslagen in een behoorlijk gesloten systeem. Via de app kan een hacker niet bij je cryptomunten komen. In het ergste geval kan een hacker je cryptomunten verkopen. Het geld dat dit oplevert zie je vanzelf op je rekening verschijnen. Want, je bankrekening is namelijk verbonden aan jouw account op de blox app. Hierdoor is ook account herstel makkelijk.

Kritiek van Crypto puristen

Omdat je zelf geen toegang hebt tot de private keys, zien fanatieke crypto puristen dit niet als écht zelf voor de opslag van je crypto zorgen. De private keys zijn daar namelijk deel van. Voor de beginner of mindere purist, is het een prima en veilige app om crypto op te slaan, kopen en verkopen.

Hoeveel crypto munten kun je kopen op Blox?

Op het moment kun je ongeveer 30 cryptomunten bij Blox kopen en verhandelen.

BTCDirect ervaringen

Graag wil ik je een aantal ervaringen met BTC Direct van gebruikers laten zien. Voor mij is de bron hiervoor altijd TrustPilot. Een overal score hierop is goed:

BTCDirect ervaringen resultaat
BTC Direct gemiddelde score op Tustpilot

De recensies en ervaringsverhalen op deze reviewsite kunnen soms nogal bruut en ongecensureerd zijn. Maar ik wil je in ieder geval een eerlijk beeld geven.

BTC Direct review
BTC Direct ervaring
BTC Direct ervaring
BTC Direct review
BTC Direct slechte ervaring helpdesk

Alternatief voor BTC Direct

Zoals ik al schreef, BTC Direct heeft er nogal wat concurrentie bijgekregen. De transactiekosten van 1 tot 3% lijken niet zo hoog, maar in de huidige markt is dat wel zo.

Transactiekosten van 0,1% en 0,25% zijn niet ongebruikelijk. Natuurlijk zijn er nog meer factoren die bepalen of je goedkoop of duur je cryptovaluta koopt. De spread bijvoorbeeld, dit is het verschil tussen prijs van de verkoper en de prijs van de koper.

Bitvavo is een ander Nederlands alternatief dat qua eenvoud en gebruiksgemak héél veel overeenkomt met BTC Direct. Daarnaast is het een exchange, dat maakt dat de transactiekosten lager uitvallen: 0,25%. Of lees de vergelijking BTC Direct vs Bitvavo.

Samenvatting en conclusie

BTC Direct Review

Wouter

BTCDirect logo
Betrouwbaarheid
Klantenservice / helpdesk
Aanbod
Transactiekosten

Samenvatting en conclusie

De ervaren crypto broker: BTC Direct voegt daad bij zijn woord. En is daadwerkelijk een platform waar je gemakkelijk veilig en vertrouwd je cryptomunten kunt kopen. Het team doet er alles aan om dit zo te houden. Dit zie je terug in de gebruiksvriendelijkheid van app en website.

Échter, de tijden zijn verandert het is niet meer de enige plek waar dit kan. Deze drie eigenschappen zijn belangrijk binnen deze branche. En de concurrentie is heeft deze begrippen dus net zo goed hoog in het vaandel staan. De kosten zijn een concurrentie middel.

Er zijn voldoende alternatieven waar je veel goedkoper je cryptovaluta kunt kopen. Zie de cryptovergelijker voor een overzicht. Een goed alternatief is Bitvavo.

4

BTC Direct FAQ’s

Kun je bij BTC Direct je cryptovaluta in een wallet opslaan?

Nee, Zelf moet je voor je crypto opslag zorgen. Je moet zelf dus een wallet aanmaken. Dit kan héél simpel in een paar eenvoudige stappen via de app: Coinomi. Deze app wordt door BTC Direct als aangdragen. Als je zelf al een wallet hebt kun je hier ook je munten naartoe sturen.

Welke cryptovaluta kun je kopen bij BTC Direct?

Je kunt bij BTC Direct Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin en Ripple kopen

Met welke betaalmethoden kan ik cryptomunten kopen?

Je kunt met ideal, SEPA bankoverschrijving en Creditcard cryptovaluta kopen bij BTC Direct. De kosten zijn hiervoor voor iDeal en bancontact zijn € 0,50.

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 12/11/2021
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

blank

Start vandaag nog bij Bitvavo de goedkoopste crypto exchange van Nederland

en verhandel je eerste € 1.000,- gratis