Chainlink kopen? Wat is Chainlink?

Chainlink heeft in korte tijd enorm aan populariteit gewonnen. Er zijn veel investeerders laaiend enthousiast over de token LINK en willen maar wat graag Chainlink kopen. Maar, wat is Chainlink? En wat maakt deze betrekkelijk nieuwe speler op de markt zo speciaal. Wel eens van Smart contracts gehoord? En ken je de beperkingen ervan? Chainlink heeft hier oplossingen voor. Dankzij het beloningssysteem achter de token LINK, kan Chainlink een luceratieve munt voor je zijn. 

In dit artikel leer je wat Chainlink is, en waar je het betrouwbaar, gemakkelijk en snel kopen kunt. Let’s take dive in!

Chainlink ziet enorme potentie in smart contracts, omdat het een oplossing biedt overbodige taken van de  mens over te nemen. Chainlink ziet het als missie smart contracts voor de hele wereld beschikbaar te maken. 

Hiervoor heeft het cryptoproject een oplossing gevonden waarmee smart contracts wel effectief met externe systemen kunnen communiceren. Één van de tekortkomingen van smart contracts tot noch toe was namelijk dat dat nog niet kon. 

Om dit te bereiken wil Chainlink verschillende blockchains én externe systemen aan elkaar verbinden. Denk hierbij aan; data feeds, web API’s, traditionele bankgegevens etc. In ruil voor gebruik van smart contracts leveren de aangesloten instanties deze gegevens. Zo kan Chainlink gebruik maken van de verschillende systemen zonder over te stappen. 

Tweede beloning zijn de LINK-tokens. Deze krijgen de aangesloten instanties voor het leveren van API’s. De partijen die API’s aanleveren in ruil voor LINK-tokens worden ook wel Chainlink Node Operators genoemd. Deze Node Operators zijn verantwoordelijk voor het in stand houden van de verbinding tussen API en Chainlink netwerk. Deze Node Operators vormen het Chainlink netwerk.

Chainlink uitgelegd in 6 minuten

Chainlink heeft één heel groot voordeel. Dat is te vinden in decentrale oracle oplossing.

ChainLink heeft een veilig Oracle netwerk dat decentraal is, draait op de blockchain, én kan communiceren met externe bronnen.

Dit is een voordeel, omdat oracles nu centraal van aard zijn. En dat er mensenhanden aan te pas komen om data door te schuiven, controleren etc.. Hierdoor is het nog fraudegevoelig. Met het decentrale oracle netwerk van Chainlink valt deze gevoeligheid weg. 

Chainlink heeft een cryptomunt in het leven geroepen: LINK. Hiermee worden de Node Operators betaald. De waarde van deze altcoin is gekoppeld aan het aantal nodes dat er zijn. Hoe meer nodes, hoe meer LINK in waarde stijgt.

Dit werkt volgens een reputatie systeem. Hierbij worden de node operators die de munten langer vastzetten beloond met grotere smart contracts. Wanneer zij er in falen voldoende informatie voor deze contracten te voorzien, verliezen zij tokens. 

Omdat de Node operators worden beloond de LINK vast te houden, ontstaat er schaarste. Deze schaarste maakt dat de waarde van de LINK in omloop enorm kan oplopen. Daarom kan het erg luceratief zijn in LINK te investeren. 

Link is een grote speler op de markt geworden. Dit betekent dat LINK door de meeste grote brokers en exchanges wel aangeboden wordt. 

Mijn favorieten om Chainlink te kopen zijn: 

Bitvavo: De goedkoopste van Nederland (0.1 – 0.25% transactiekosten) Hier kun je heel gemakkelijk Chainlink kopen.

Binance: Behorende tot de top 3 van de exchanges wereldwijd. Én, de goedkoopste ( 0.1% transactiekosten) 

Ga naar Binance

Het verschil in transactiekosten lijkt minimaal, maar op den duur kan dit behoorlijk oplopen. Voordeel van Bitvavo t.o.v. Binance is, de eenvoud. 

chainlink kopen cover

Chainlink kopen infographic
Chainlink kopen in 4 makkelijke stappen

Yes! Héél handig voor de Nederlanders en de Belgen. Vooral diegenen die nog geen Creditcard gebruiken. Bij steeds meer brokers kun je geld storten via iDEAL, Bancontact of SEPA. De kosten hiervoor verschillen per platform, maar zijn altijd goed betaalbaar. 

Zoals je in het artikel over crypto beveiliging hebt kunnen lezen, is het beter om je LINK te kopen en verkopen via een beveiligde computer. Maar via de app kun je bij Bitvavo, BitcoinMeester en Binance ook je LINK kopen. 

⚠ Let op! Nooit op een openbaar WiFi netwerk je app openen. ⚠

Ten eerste is Chainlink  geen Bitcoin. Het is heel wat anders. Het is verstandig je eerst in Bitcoin te verdiepen. Zodat je een beter begrip hebt van de Blockchain en Chainlink .

De beweeglijkheid (volatiliteit) van de markt. Van het één op het andere moment kan je Chainlink enorm in waarde stijgen 📈🤑 maar het ander kan ook het geval zijn 📉😰. Dus: 

 1. Speel met geld dat je bereid bent te verliezen. Maak een goede afweging tussen te nemen risico en potentiële winst. 
 2. Meet jezelf de juiste mindset aan. 90% van het traden/ investeren in Chainlink is gebaseerd op emoties. 

In de Crypto Masterclass leer je hoe emoties de markt cycli beïnvloeden en hoe jij hier je voordeel mee kunt doen. 

Waar je verder nog op let, naast betrouwbaarheid en veiligheid, zijn de kosten. Je wilt natuurlijk je Chainlink goedkoop kopen, het liefst zo goedkoop mogelijk. 

verificatie, KYC en 2FA

Bij het aanmaken van een account om je Chainlink te kopen doorloop je al de stappen. Zorg je ervoor dat je geverifieerd bent, en dat je de 2 Factor Authorisation aanzet. De KYC (Know Your Customer) is verplicht, omdat de exchanges en brokers onder toezicht vallen. En daarmee aan bepaalde criteria dienen te voldoen. 

Het gebruik maken van de software van de brokers is wel gratis, maar het kopen en verkopen van Chainlink niet. Dit is waar waar de broker zijn geld mee verdient. Dit is waar jij veel geld op kunt besparen door de goedkoopste te kiezen. 

Noot: In dit geval is goedkoop niet duurkoop. Bij een exchange vallen bepaalde kosten weg, die een broker wel heeft. Omdat een exchange zelf zijn cryptomunten in bezit heeft. 

Maar, zowel bij Exchange of broker je betaal transactiekosten. 

Broker/ ExchangeTransactiekostenGeld storten
Bitvavo+/- 0.15-0.25%iDEAL 0%,
Bancontact 0% ,
SEPA 0%,
etc.
Ga naar Bitvavo
Binance+/- 0.1%iDEAL 0%,
VISA/ MC 1,8%,
SEPA, 0%,
etc.
Ga naar Binance
Litebit+/- 2%iDEAL € 0,42,
Bancontact € 0,61, SEPA +/- 1,9%
Ga naar Litebit
Bitcoin Meester+/-2 %iDEAL, Bancontact, SEPA, etc.Ga naar Bitcoin meester
Transactiekosten vergelijking plus belangrijkste betaalmethoden

Factoren om op te letten bij het kiezen van een goede en betrouwbare broker zijn: 

 • De handels- en transactiekosten. 
 • mobiele app?
 • Wil je gaan traden, check dan het assortiment aan cryptomunten.
 • Is er een goede (Nederlandse) klantenservice
 • Vanaf wanneer vindt er een verificatie plaats?
 • Welke betaalmethodes worden aangeboden (iDEAL, Bancontact of creditcard)?
 • Kun je gemakkelijk je geld opnemen?

De brokers en exchanges die ik hier noem, behoren tot de goedkoopste, hebben een mobiele app, en een gedegen assortiment aan cryptocurrency. Verplichte verificatie verschilt per platform. Allen ondersteunen zij betaling via iDeal Bancontact en creditcard. Ook belangrijk, het is gemakkelijk je geld op te nemen. 

Koop Chainlink Bij: 

bitvavo logo shild

Bitvavo

 • Goedkoopste broker van NL
 • Maximaal 0.25% handelskosten
 • Investeren vanaf € 1 in 58+ munten
 • Maak nu een account aan en verhandel je eerste €1.000,- in de eerste week gratis.🔽

Aanmelden

binance logo image

Binance

 • de top 3 exchange wereldwijd
 • goedkoopste exchange van de wereld
 • ruim assortiment van 150 + cryptomunten
 • Ontvang altijd 20% korting op je handelskosten.🔽

Aanmelden

bitcoinmeester logo wit

Bitcoin Meester

 • Directe levering in eigen wallet
 • Investeren vanaf € 9 in 200+ munten
 • Grootste aanbod van NL!
 • Spaar voor 1.75% korting! via deze link🔽

Aanmelden

Waar kan ik Chainlink kopen?

Chainlink  is één van de belangrijkste spelers op de markt. Daarom kun je Chainlink kopen bij veel verschillende brokers en exchanges. 

Wanneer Chainlink kopen en verkopen?

Het beste moment om Chainlink te kopen, is wanneer de koers laag staat. En verkopen, wanneer deze hoog staat. Dit kun je enigszins voorspellen door de grafiek te analyseren. In deze crypto beginnerscursus wordt dat uitvoerig behandeld. 

Met welke betaalmethodes kan ik LINK aanschaffen in Nederland en België?

Je kunt Chainlink aanschaffen met iDeal, Bancontact, creditcard, en SEPA overschrijving. De brokers in dit artikel genoemd, ondersteunen dat allemaal. Er kunnen wel verschillende kosten aan hangen. 

Zijn er extra kosten?

Je hebt te maken met verschillende kosten. De transactiekosten, om je Fiat geld (Euro’s, Dollars, etc) om te zetten naar Chainlink en handelskosten. Deze kosten variëren per broker. Het aanmaken van een account is altijd gratis. Je zit dus niet aan een abonnement vast en je hebt geen vaste lasten. Je betaald alleen wanneer je transacties maakt.

Wat is het minimale investeringsbedrag?

Je kunt al vanaf € 1,- Chainlink kopen. Ook dit verschilt per broker. Deze lage grens geld voor Bitvavo.

Hoe bewaar ik mijn Chainlink?

Je kunt je Chainlink bij de broker of exchange laten staan. Dit is echter niet aan te raden, omdat dit populaire targets zijn voor hackers. Je kunt het beste je Chainlink opslaan in je Wallet. Er zijn verschillende wallets: paper-, software-, en hardware wallets. De veiligste methode om je LINK op te slaan is in een hardware wallet

Moet ik een hele Chainlink kopen?

Nee, je kunt ook stukjes Chainlink kopen. Het gaat tot in 8 decimalen. 

Kun je Chainlink kopen met een app?

Ja, al de goede brokers en exchanges hebben apps beschikbaar voor IOS en Android. Maar, het veiligst blijft het om via een beveiligde p.c. je Chainlink te kopen. Wanneer je via een app je Chainlink koopt, doe dat dan niet over openbaar WiFi netwerk. 

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 22/01/2021
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *