crypto beleggen voor beginners: 4 lessen van succes

Is succes voor iedereen weggelegd als investeerder of trader in crypto? Elke trader is ooit een beginner geweest. Maar niet elke beginner is succesvol geworden. Wat maakt het verschil? In crypto beleggen voor beginners, een 4 tal gouden lessen, welke voor jou het verschil kunnen maken. Op één voorwaarde, je blijft continue actief aan de slag.

Gratis Bitcoin Training?

Wil je alles leren over Bitcoin, de blockchain en altcoin? En hoe je hier geld mee kunt verdienen?

👇 Meld je nu aan voor de gratis bitcoin training 👇

Bepaal je doel: Lange – of korte termijn beleggen

Wil je succesvol zijn met crypto. In andere woorden, wil je geld verdienen met crypto? Dan is het bepalen van een doel de eerste stap. Zonder duidelijk doel, loop je het risico meegesleept te worden door allerlei hypes. Dit zal niet helpen in je weg geld te verdienen met crypto’s. De ervaren en vooral succesvolle crypto beleggers, zijn ooit gestart met een doel. Of hebben gaandeweg hun leerproces een duidelijk doel ontwikkeld.

Bijvoorbeeld: Patrick Suiker en Derek Westra

Alles Over Crypto founders Patrick Suiker en Derek Westra

Een goed voorbeeld hiervan zijn Derek Westra en Patrick Suiker. Als ambitieuze jongemannen zagen zijn de potentie van crypto. Met veel geluk wisten ze veel geld aan Litecoin te verdienen. Dit bracht ze in een roes van euforie. Échter niet veel later, was al het geld weer verdampt.

De les

Dit was een belangrijke eerste les voor deze toen nog ambitieuze crypto beginners. In dit geval hebben ze een aantal fouten gemaakt die falen en verlies in het leven roepen:

 1. Derek en Patrick hadden geen duidelijk uitgedacht doel,
 2. En waren dus vatbaar voor hypes,
 3. hierdoor luisterden ze blindelings naar advies van vrienden i.p.v. experts en deden niet hun eigen onderzoek,
 4. ze hadden geen idee waarmee ze bezig waren

Afhankelijk van je doel kun jij je strategie bepalen. Kijk je meer naar de lange termijn dan kies je een andere strategie, dan wanneer je er op korte termijn je inkomen uit wilt halen.

Op kortere termijn neig je al meer naar de categorie: daytrader/ dagtrader. Hiervoor dien jij je goed te verdiepen in grafieken, kansberekeningen etc..

Voor de langere termijn hanteer je andere techniek, minder arbeidsintensie die meer geschikt voor de lange termijn en waarbij je de schommelingen op korte termijn laat voor wat ze zijn. Je kijkt meer naar de marktcyclus.

In beide gevallen is er veel te leren. Zowel de mannen uit dit voorbeeld: Derek en Patrick als Madelon Vos hebben een waardevolle crypto cursus uitgewerkt waarin je beiden kunt leren.

Spreidt risico’s en kansen met je crypto portfolio

Cryptocurrency is de tijd van die éne grootheid: Bitcoin al lang voorbij. Het landschap ligt nu vol met kansen in verschillende cryptocoins en cryptotokens. Naast de grote Bitcoin zijn er tal van munten die de moeite waard zijn om in je crypto portfolio op te nemen.

Het voordeel van een crypto portfolio is, dat je risisco’s spreidt en dat mogelijke uitschieters dus van minder invloed zijn op je complete bezit.

crypto parels

crypto beleggen voor beginners tip: doe onderzoek en bouw een divers portfolio op.

Bijvoorbeeld: Derek en Patrick

Ja, ik wil toch weer even terug naar dit duo. Patrick suiker en Derek Westra hebben inmiddels intensieve lessen bij een zekere “David” genoemd. Hij heeft ze alles bijgeleerd van het vak. En deze nieuwe crypto fanaten, hebben op een forum enkele cryptomunten gevonden die veel potentie zouden hebben.

Weet je wat ze ermee doen?

Ze vergeten het…

2 cryptovaluta die hierop stonden waren: Antshares (NEO), en RailBlocks (Nano). Deze twee projecten te zamen hadden met een investering van € 100,- € 150.000,- op kunnen leveren.

Een gemiste kans

De les

Nu houden Derek Westra en Patrick Suiker een divers portfolio in de hand. Hiermee spreiden ze de risico’s, terwijl ze ruimte houden voor zulke enorme kansen. Met het team van Allesovecrypto doen ze nu uitgebreid onderzoek naar de kleine cryptomunten met grote potentie. Dit werk houden ze bij in het crypto portfolio: crypto parels.

Deze gids houden ze altijd up to date. En heeft zich telkens weer bewezen. In het afgelopen jaar heeft een investering van +/- € 170,- verdeeld over een aantal verschillende crypto parels de mannen € 35.000,- opgeleverd.

Dit is natuurlijk een enorm bedrag. En met de crypto parels gids heb je een knap portfolio in de hand, dat je vervolgens aan de hande van bijgeleverde instructies zelf ook nog eens uitvoerig kunt onderzoeken. Maar, let op; van de nieuwe kleine crypto projecten lopen er veel stuk. Daarom: bouw een divers portfolio op.

Master your Mind

Zodra er geld in het spel is, gaan je emoties met je aan de haal. Dit is een bekend gegeven. Zo bekend dat deze emoties verwerkt zijn in een grafiek die een marktcyclus weergeeft. Deze afbeelding staat hieronder. 👇

emoties en de bull markt / bear markt

Wanneer je bovenstaande afbeelding bestudeert, dan zul je ongetwijfeld beamen dat het er héél logisch uitziet. Dat dit in een grafiek staat wil zeggen; het is algemeen bekend. Het gros van de traders en investeerders heeft hier last van.

Waarom is dit belangrijk?

 • Emoties staan logisch nadenken in de weg
 • en verleiden je ertoe van je eerder uitgedachte plan af te wijken
 • waardoor je verlies zou kunnen nemen, waar je potentiele winst kunt pakken

De les

Emoties zijn van grote invloed op je gedrag. In de markt, kan dit je héél veel geld kosten. Het is goed intuïtie en onderbuik gevoel in je onderzoeksfase en bij het plannen van je strategie mee te nemen. Maar emoties zijn niet hetzelfde als intüitie. Een vooruitgedachte strategie maakt het makkelijker voor je om ten tijde van emotionele toestanden toch de juiste aanpak te blijven volgen.

Je bent zelf verantwoordelijk

Ik kan het niet vaak genoeg noemen. Je crypto’s staan niet “veilig” opgeslagen zoals je geld bij de bank. Ook ben je verantwoordelijk voor een veilige opslag van je cryptovaluta.

crypto beveiligen is checken en controleren

Samenvatting en conclusie: crypto beleggen voor beginners

De crypto markt is een beweeglijke markt, het wordt niet voor niets het wilde westen genoemd. Het snelle grote geld trekt vele beginners richting crypto. Er zijn natuurlijk ook veel succesverhalen. Bitcoin is hier het meest bekende voorbeeld van. Maar zeker niet meer de enige denk aan: ChainLink, Ehtereum en Litecoin. Of Antshares en RailBlocks.

Veel van deze beginners stappen gedesillusioneerd weer uit de crypto markt. Hier komen de drama verhalen van. Weinig beginners weten zich op te werken tot een succesvol crypto-investeerder of trader.

Met de in dit artikel genoemde crypto beleggen voor beginners lessen, vergroot je jouw kansen. Hieronder staan ze nog eens opgesomt. Als jij hier een gezonde dosis actie en doorzettingsvermogen bij aanplakt, kom je al een heel eind. Succes.

 1. verhelder je doel,
  1. hieruit kun jij je strategie bepalen, hiermee voorkom je onnodige fouten en sta je stevig in je schoenen
 2. Verspreidt je kansen en risico’s er liggen nog steeds vele kansen voor het oprapen. Maar de risico’s zijn hierbij hoog. Beperk deze risico’s. Met goed onderzoek kun je een goed portfolio samenstellen.
 3. Master your mind, emoties maken het verschil tussen winst en verlies. Derek en Patrick hebben dit uitgebreid meegenomen in hun crypto masterclass.
 4. En ben je bewust van je eigen verantwoordelijkheid op het gebied van veiligheid en veilige crypto opslag. Het liefste deel jij de winsten met jzelf en je familie in plaats van één of andere boef, lijkt mij.

En… Ga je ervoor?

Check de gratis Bitcoin training van Derek en Patrick, reserveer je plek met de oranje knop 👇

Gratis Bitcoin Training?

Wil je alles leren over Bitcoin, de blockchain en altcoin? En hoe je hier geld mee kunt verdienen?

👇 Meld je nu aan voor de gratis bitcoin training 👇

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 23/12/2020
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *