crypto portfolio bijhouden- portfolio monitoring

Portfolio monitoring: Je crypto portfolio bijhouden, hoe doe je dat? Heb je eenmaal een crypto portfolio samengesteld, dan reist de volgende vraag, hoe je crypto portfolio te monitoren.

In dit artikel kijken we naar:

 • de drie populairste apps voor portfolio monitoring,
 • voor wie deze geschikt zijn,
 • eindig ik met een vergelijking,
 • en draag ik nog enkele alternatieven aan.
 • Om te besluiten met een korte uitleg over de API, de verbinding die alles management mogelijk maakt.

Ga jij x100 met jouw Crypto Parels?

Stel jouw winnende portfolio samen met het expertise van Allesovercrypto.

Wat is crypto portfolio monitoring?

Crypto monitoring is eigenlijk niet meer dan het bijhouden en managen van je crypto portfolio. Dit kun je op verschillende manieren doen. Het is noodzakelijk, zodat je tijdig je winsten uit kunt keren, of je verlies kunt “nemen”.

Waarom je crypto portfolio bijhouden?

Omdat de koersen van de cryptomunten in je porfolio kunnen fluctueren, en ze opeens aanzienlijk in waarde kunnen stijgen of dalen, is het belangrijk je portfolio goed bij te houden. Je wilt op het juiste moment je winsten pakken. Of, in een minder gunstig geval, je verlies nemen voordat het je kapitalen gaat kosten.

De duizenden mogelijkheden van munten waaruit je kiezen kunt zijn niet allemaal bij één crypto broker of exchange te kopen. Met als gevolg dat het moeilijker wordt om je portfolio goed te managen.

top 3 manieren om je crypto portfolio te managen:

De drie favorite crypto portfolio monitoring apps, en één optie voor de fervente excel doe-het-zelver.

 1. Blockfolio – app
 2. Delta – app
 3. Cointracking – app

Blockfolio – app

crypto portfolio bijhouden met blockfolio - logo
Blockfolio logo – bron: blockfolio.com

Blockfolio is een gratis app, en is beschikbaar voor zowel Android als IOS. Hier kun jij de munten uit je crypto portfolio invoeren. De app houdt vervolgens alles bij.

Per cryptomunt kun je zien:

 • de actuele prijs
 • winst of verlies per coin
 • meest actuele koop- en verkooporders

Tevens kun je notificaties instellen per cryptomunt, zodat je tijdig een koop- of verkoop order kunt doorvoeren.

Ook de nieuwsberichten uit de markt komen door in de app via push notificaties.

Waarom Blockfolio kiezen?

Blockfolio bestaat al sinds de eerste dagen van de blockchain en cryptocurrency. Daarmee is het een gevestigde naam. Ten slotte ondersteunt blockfolio ruim 10.000 verschillende cryptomunten.

Voor wie is Blockfolio geschikt?

Dankzij de gebruiksvriendelijke interface en niet te uitgebreide gebruiksmogelijkheden is het gemakkelijk in gebruik. Daardoor een uitstekende manier om je crypto portolio bij te houden voor beginners.

Blockfolio gratis downloaden

Delta – app

Delta logo
delta logo – bron Delta

Zo goed als naast Blockfolio staat Delta. Een crypto management app net zo gevestigd als Blockfolio. Maar, met wat minder downloads dan blockfolio.

Aan de gebruiksvriendelijkheid ligt het niet. Het bedrijf blijft de app ontwikkelen. Het onderscheidt zich op het gebied van klantgerichtheid. Zo heeft het bedrijf gevolg gegeven aan de kritiek dat de interface te donker en uitgebreid was. In de app kun je nu kiezen voor een lichter thema. Als je een PRO- gebruiker bent, kun je ook kiezen voor een simplistischer interface.

Voor wie is Delta geschikt?

Delta richt zich op de meer ervaren crypto trader. Met name door de optie Delta PRO gebruiker te worden. Hiermee heb je toegang tot geavanceerde statistieken, onbeperkt aantal API verbindingen, en andere voordelen. Als gratis gebruiker heb je bijvoorbeeld maar toegang tot max. 2 api verbindingen.

Delta pro of Delta gratis?

Het pro pakket heeft een uitgebreide set aan voordelen en extra toepassings mogelijkheden, maar daar wordt ook voor betaald. € 59,99 per jaar. Als crypto beginner zou ik beginnen met de gratis variant.

Delta gratis downloaden:

Cointracking – app

Cointracking logo
Logo cointracking bron: Cointracking

Ook Cointracking gaat al geruime tijd mee. Sinds 2014 zijn ze actief op de markt van het crypto portfolio management. De app heeft dezelfde functionaliteiten als Delta en Blockfolio. Extra funcionaliteiten zoals een belastingsrekenmachine en expirimentel prijs voorspellingen

Net als bij Delta is er een optie voor een heldere of donkere interface, die minstens even gebruikvriendelijk zijn. Ook de handige alert-functie en de nodige extra’s ontbreken niet bij CoinTracking. De twee interessantste opties zijn de belastings-rekenmachine en de experimentele prijsvoorspellingen.

De laatste van deze twee is verleidelijk om op te gaan vertrouwen, maar het is nog niet volledig betrouwbaar en accuraat. Het blijft aan te raden je eigen onderzoek te blijven doen. Hoe je dit doet leer je uitvoerig in de crypto masterclass, een complete cryptocurrency cursus van beginner tot expert.

Cointracking abbonementen

AbbonementPrijs per jaaraantal transacties
Gratis200
Pro$9,99 per jaar3.500
Expert$15,49 per jaar20.000
Unlimited$49,99 per jaar
Cointracking abbonementen

Voor wie is cointracking geschikt?

Cointracking richt zich op de ervaren crypto traders. En is daarvoor ook het beste aan te raden. Groot voordeel… de hulp bij het doen van je belasting aangifte.

Wanneer je nog nieuw bent, zou ik er niet zo snel aan beginnen. Dan zou ik het bij blockfolio houden.

Contracking gratis downloaden

Overige manieren om je portfolio bij te houden

 1. Excel
 2. Overige apps

Excel

Mocht je een ware excel kunstenaar zijn, met genoeg tijd om handen dan kun je in excel of google sheets een uitgebreide spreadsheet maken, waarin je al de statistieken bijhoudt. Dit is natuurlijk behoorlijk arbeidsintensief. En ik vraag mij af wat er de meerwaarde van is, als er al meerd)ere praktische oplossingen zijn.

Overige apps

De apps die ik in dit artikel noem zijn niet de enigen. Er zijn er meerderen. Een voorbeeld van nog een paar goede namen: CryptoCompare, KryptoGraphe, Cryptopanic, Coin Stats En Altpocket.

crypto portfolio management apps vergelijken

KenmerkenBlockfolioDelta Cointracking
Alerts voor prijsfluctuaties
nieuws overzicht van de cryptomarkt
Toont tweets van crypto uit portfolio
Ondersteunt API
Ondersteunde cryptocurrencies10.000<8.000<8600<
Neemt trading fees mee in bijhouden van portfolio
Overzicht van historische prijsdata tot 10 jaar geleden
Uitgebreide hulp voor trading
Ingebouwde belastings-rekenmachine
Prijsvoorspellingen
Meerdere portfolio’s per account mogelijk
Beschikbaar op:
iOS
Android
Mac OSX
Windows
Linux
Gratis te downloaden
Beoordeling gebruikers:4.7 / 54.6 / 54.6 / 5
Upgrades
(prijs per jaar)
PRO:
€59,99
Pro: $9,99
Expert: $15,49
Unlimited:
$49,99
Aangeraden voor beginners
Aangeraden voor gevorderden
Kenmerken van crypto porfolio management apps vergelijken

Wat is een API?

API staat voor Application Programming Interface. Je zou het kunnen zien als een sleutel waarmee de app waarmee jij je crypto portfolio bijhoudt kan communiceren met je crypto broker of exchange.

Is dit veilig?

Als je het goed doet wel. Bij het aanmaken van je API (dit doe je bij je exhange of broker) kun je rechten meegeven als alleen lezen, of handelen. Alleen lezen is hier natuurlijk al voldoende.

Hoe kom ik aan mijn API?

Dat verschilt per platform. Maar over het algemeen is he tniet moelijk deze te vinden. En is het helder uitgelegd.

Wanneer crypto porfolio bijhouden zonder app?

Heb jij je gehele crypto portfolio staan bij één broker of exchange. Of in je offline wallet, maar zijn al je munten bij één exchange als Bitvavo of Binance ondergebracht, dan zijn de apps van deze exchagnes ook prima te gebruiken om je crypto porftfolio bij te houden.

Samenvatting en conclusie

Er zijn verschillende manierne om je crypto portfolio bij te houden en te managen. Wanneer je tijd over hebt en handig bent met Excel kun je hier een héél werkstuk van maken. Maar, gelukkig zijn er voor de minder handige programmeurs al goede apps beschikbaar. In dit artikel bespreek ik de populairste top 3: Blockfolio, Delta en Cointracking. Alledrie hebben ze een gratis variant. Cointracking heeft de meeste mogelijkeheden. Voor een beginnend investeerder is Blockfolio aan te raden.

Ga jij x100 met jouw Crypto Parels?

Stel jouw winnende portfolio samen met het expertise van Allesovercrypto.

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 04/04/2021
Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

crypto parels

crypto parels 2021 

De Nieuwe parels zijn bekend! Check deze toppers hier ➡