Cryptomaan review: betrouwbaar hardware wallet kopen?

Wil je veilig en vertrouwt een hardware wallet kopen in Nederland, dan ga je naar Cryptomaan.nl. De eerste officiële reseller van grote merken als Trezor en Ledger. In dit cryptomaan review meer over deze webshop. Is het de plek om je hardware wallet te kopen?

Cryptomaan:
Jouw betrouwbare partner voor je hardware wallet?

Check de website 👇

Wat is cryptomaan?

Cryptomaan is een bedrijf dat zich ervoor inzet om crypto investeerders en – traders hun Bitcoin en altcoin veilig op te slaan. Hiervoor heeft het bedrijf een webshop in het leven geroepen: cryptomaan.nl, de internationale variant; cryptomaan.eu verwijst naar een engelstalige website.

Het bedrijf wordt gerund door een 4 koppig team. Al de teamleden staan er voor in je te behoeden voor de gevaren in het wilde westen van de crypto’s.

cryptomaan logo
Het logo

Wat wil cryptomaan bereiken?

Het bedrijf wil Bitcoin en crypto veilig maken voor alle crypto traders, beginner en gevorderde. Dit doen zij middels de webshop waarop voornamelijk crypto beveiligings gerelateerde producten te koop zijn. Denk aan verschillende hardware wallets, en seed backups. Daarnaast bieden ze zowel gratis als premium educatieve content. De premium content is uiteraard betaald. Al deze content is gericht op een beter begrip van Bitcoin en crypto, het gebruik van hardware wallets, en hoe te traden en investeren.

De website

Kom je op de website terecht, dan bevind jij je gelijk in een webshop omgeving. De website is overzichtelijk ingericht. Het menu is duidelijk, het is makkelijk navigeren naar de verschillende onderdelen. Het is gemakkelijk om je weg te vinden.

Verder is de website vorm gegeven op een manier die rust uitstraalt en niet veel schreeuwt.

De nadruk van de website ligt natuurlijk op het aanbieden van de verschillende producten. Maar, in de footer (zwarte balk onderin de pagina, in dit screenshot niet meegenomen) Kun je ook doorklikken naar het blog. Hier vind je nieuws omtrend het aanbod, het bedrijf zelf, het belang van beveiliging, en hoe je crypto’s beveiligd etc..

cryptomaan review screenshot van cryptomaan.nl website
screenshot van de homepagina van cryptmaan.nl

Waarvoor kun je bij Cryptomaan terecht?

Je kunt hier terecht voor je:

 • hardware wallet; je kunt hier je hardware wallet kopen,
 • seed backups; die je hier kunt kopen,
 • uitleg en gebruiksaanwijzing van je hardware wallet,
 • les- en cursusmateriaal van eigen hand en van derden.

Cryptomaan webshop: het aanbod

Hardware wallets

Het aanbod is klein. Maar, binnen deze spefieke niche biedt de webshop voldoende keuze voor iedere crypto fanaat om zijn hardware wallet te kiezen. In de webshop kun je hardware wallets kopen van oa:

 • Trezor
 • Ledger
 • BitBox02
 • Coldcard MK3
 • Safepal
 • Keepkey

Seed Backups

Naast de hardware wallets zijn er een vijftal onverwoestbare oplossingen in het assortiment opgenomen voor je seed backup.

Een seed phrase is een rij van 20 woorden, waarmee je in geval van een verloren wallet deze kunt terughalen. De seed phrase is een vertaling van de code je wallet. Ben je zowel je seed phrase als je wallet kwijt, dan ben je de toegang tot je wallet en dus je vermogen kwijt.

Cryptomaan:
Jouw betrouwbare partner voor je hardware wallet?

Check de website 👇

Accessoires en toebehoren

Verder vind je nog een ruim aanbod aan accssoires waarmee cryptomaan het de webshop tot een one-stop-shop gaat als het om crypto beveiliging gaat.

Er zijn namelijk micro-SD cards te vinden welke bij sommige hardware wallets nodig zijn. Is dit het geval, dan staat dat in de omschrijving van de betreffende wallet benoemd. Er zijn kabeltjes te koop zodat jij je wallet aan elk gewenst apparaat kunt koppelen; smartphone, tablet en p.c./ laptop.

En voor de échte cryptofanaat die zijn liefde voor Bitcoin publiekelijk wil delen, kun je er ook terecht voor een t-shirt.

Exclusief bij Cryptomaan vind je het Nederlandse boek, de Bitcoin standaard. Dit is een vertaling van de engelse topper: de Bitcoin standard. Schrijver Saifedean Ammous plaatst hierbij Bitcoin in de historische context en wat de mogelijkheden zijn op economisch en sociaal vlak.

Premium content

De premium content bestaat uit verschillend online lesmateriaal, waarmee je direct kunt beginnen. Dit lesmateriaal is er op gericht om je wegwijs te maken in de crypto wereld, op een manier dat je er zelf geld mee kunt gaan verdienen.

Voordeelbundels

Bestaan voornamelijk uit hardware wallets + seed backup oid. En je bespaard er daadwerkelijk enkele euro’s mee. Dus het is de moeite waard om te bekijken, wanneer je een hardware wallet kopen wilt.

De grootste voordeelbundel komt het met grootste voordeel, en biedt de beginner een complete en veilige start als crypto investeerder/ -trader.

Productomschrijving

Al de producten zijn helder en compleet omschreven. Inclusief gebruikerservaring. En, bij de wallets een complete liljst van cryptovaluta die de wallet ondersteund, waar je in zoeken kunt.

cryptomaan review: productpagina
Een voorbeeld van een productpagina

De prijzen

De prijzen van dit specifieke product liggen sowieso aan de hoge kant. Je hebt natuurlijk ook te maken met nogal specifieke en specialistische producten, die bij goed gebruik de veiligheid van je crypto kapitaal waarborgen.

Naast bol.com kom vallen de prijzen iets lager uit in het voordeel van cryptomaan. In vergelijking met Coolblue liggen de prijzen in het zelfde spectrum.

Dus: bij cryptomaan zit er geen extra prijskaartje aan de specialistische service.

De service

Wat is de levertijd van cryptomaan?

Wanneer je op werkdagen voor 23:30 je bestelling doet wordt je pakket de volgende dag geleverd via DHL tussen 9 en 18u.

Als jij je bestelling plaatst in het weekend, en je doet dat voor zondag 17:30. Dan wordt je pakket op maandag geleverd tussen 9 en 18u.

 • Binnen Nederland en België is dit gratis.
 • Daarbuiten maar binnen de EU, € 13,99
 • Dit kan afwijken, voor de actuele tarieven kun je het beste de website cryptomaan.nl raadplegen.

Contact met de klantenservice

De kantenservice is bereikbaar via mail. Ben je een bestaande klant en heb je vragen over je product, dan kun je deze stellen in een beveiligde omgeving via je account.

Retour en garantie beleid

Je kunt gratis retourneren. Wat betreft garantie en retouren heeft cryptomaan heldere en eerlijke voorwaarden opgesteld die aan de norm voldoen.

Gratis Nederlandse handleiding van de hardware wallets downloaden

Je kunt gratis de handleidingen van de verschillende wallets downloaden die ze in het assortiment hebben. Je kunt er dus handleidingen vinden van de Ledger nano X, Ledger Nano S, Trezor One, Trezor T, Digital Bitbox, Keepkey, etc..

Betaal methodes: Hoe kun je betalen?

Het bedrijf accepteert:

 • iDeal
 • PayPal
 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Litecoin
 • Ethereum / Ether
 • Bancontact / Mr Cash
 • Mastercard
 • Maestro
 • VISA
 • SOFORT
 • Achteraf betalen. Klarna
 • Bankoverschrijving

Het blog

Tegenwoordig kun je als website niet meer zonder een blog. Voor enige vorm van autoriteit is een blog toch noodzakelijk. Dit begrijpen ze bij cryptomaan ook. In het blog deelt het bedrijf relevante informatie over de beveiliging van je crypto’s, algemene informatie over de Bitcoin en crypto ontwikkelingen, etc..

Over het algemeen zijn de blog berichten kort en to the point.

Cryptomaan:
Jouw betrouwbare partner voor je hardware wallet?

Check de website 👇

Is Cryptomaan betrouwbaar?

Op de website staan de bedrijfsgegevens netjes vermeld. Deze kun je vinden bij het contact formulier van de klantenservice.

Cryptomaan B.V.
Bisschop Hamerstraat 11
6511 NA Nijmegen

KvK: 71040900
BTW: NL858556789B01

Het bedrijf staat zoals het hoort ingeschreven bij de K.v.K.

Kort aangestipt bij service heeft Cryptomaan ook de documenten op orde. Wat betreft retourbeleid, garantie en klachten en de algemene voorwaarden etc..

Het bedrijf is aangesloten bij Webwinkelkeur.nl en voldoet aan de normen van deze keuringsinstantie. Hier scoren ze overigens een 9,4 als gemiddelde uit de ruim 2.500 klantenbeoordelingen.

Cryptomaan is een officiële reseller

Veiligheid staat centraal, betrouwbaarheid van de verkoper van je hardware wallet dus ook. Cryptomaan verzekert een veilig product door.

Op de website kun je zien dat het bedrijf een officiële reseller is van: Ledger, Trezor, Digital Box en KeepKey. Hier vind je ook de links om dit na te kijken.

voordelen en nadelen

Voordelen en nadelen

Voordelen

 • Je ontvangt een origineel en ongemodificeerd product, rechtstreeks uit de fabriek in een gesealde verpakking.
 • Snelle levering.
 • Professionaliteit en specialiteit, wat je terug vindt in eerlijk advies.
 • Gratis technische ondersteuning bij installatie en gebruik.
 • Goed garantiebeleid en andere algemene voorwaarden goed op orde
 • compleet assortiment

Nadelen

 • Niet telefonisch bereikbaar

Cryptomaan en BTC Direct

Cryptomaan is overgenomen door BTC Direct. Dit heeft voor het team geen gevolgen gehad. Het oorspronkelijke team is nog steeds werkzaam. Dankzij de overname heeft het bedrijf ruimere contact uren en kunnen ze betere en snellere service verlenen. De webshop van BTC Direct verwijst dan ook direct naar cryptomaan.nl

Cryptomaan vs Bol.com

De prijzen van de hardware wallets liggen over het algemeen iets hoger bij Bol.com dan bij Cryptomaan.

Het aanbod bij Bol.com is kleiner. Alleen de bekendste hardware wallets zijn hier te vinden.

Bij bol.com is er minder expertise aanwezig.

Cryptomaan vs Coolbue

De prijzen bij Coolblue liggen in het zelfde kaliber.

Het assortiment bij Coolblue is minder uitgebreid.

Tevens zijn hardware wallets niet het specialisme van Coolblue

Andere alternatieven voor cryptomaan

hardwarewalletonline.nl

Net als cryptomaan een betrouwbare Nederlandse partner waarbij jij je wallet kunt kopen.

wallets.nl

Wallets.nl is géén op zich staande webshop. De producten die hierop worden aangeboden bestel je uiteindelijk bij Cryptomaan.nl.

mijnhardwarewallet.nl

Mijn hardware wallet is ook géén op zich staande webshop. Via mijnhardwarewallet.nl koop jij je cryptowallet direct bij Ledger, Trezor of ergens anders.

Niets mis mee, maar je mist de kwalitatieve service van Cryptomaan

Ervaringen met cryptomaan.nl

Mijn ervaring

Top, het contact verloopt soepel. Aan alles merk je expertise en hulpvaardigheid. In de huidige situatie merk ik wel dat ze het druk hebben. Maar, momenteel hebben veel bedrijven daarmee te maken.

Klantervaringen

Cryptomaan is aangesloten bij webwinkelkeur. Daar zie je dat het verbonden is aan BTC Direct Shop. Hier scoort de webshop gemiddeld een 9.4!

Zie hieronder een aantal screenshots afkomstig van webwinkelkeur.nl

cryptomaan review: klantervaring
snel inspringen op menselijke vergissingen
cryptomaan review: klantervaring uitstekende service bij een defect
uitestekende service bij een defect
cryptomaan review: klantervaring foutje van de zaak
Foutje van de zaak, snel en naar wens opgelost
cryptomaan review: drie op een rij
3 op een rij.

Het was bladeren naar wat specifiekere recensies van de klanten. Als er al iets mis was gelopen zoals een vergeten levering of iets dergelijks, was alles snel en naar wens opgelost.

Snelle levering en goede service zag ik zo’n beetje in elke recensie terugkomen.

Samenvatting en conclusie: Mijn eerlijke cryptomaan review

Cryptomaan review

Wouter

cryptomaan logo
assortiment
service
kwaliteit
levering

Samenvatting

Op alle punten scoort deze webshop goed.

Aan de manier waarop de website is ingericht en hoe de producten van informatie zijn voorzien kun je zien dat het bedrijf je goed wilt adviseren over je niuewe hardwarew wallet, seed backup etc..

Veiligheid en beveiliging zijn serieuze onderwerpen en dat begrijpt het team van Cryptomaan.

De overname door BTC Direct heeft als vorodeel voor jou, dat het bedrijf beter te bereiken is.

4.8

Cryptomaan:
Jouw betrouwbare partner voor je hardware wallet?

Check de website 👇

Cryptomaan Faq’s

 1. Is cryptomaan.nl het zelfde als cryptomaan.eu of als BTC Direct shop?

  Ja, dit verwijst allemaal naar hetzelfde bedrijf. Het is door BTC Direct overgenomen. Dit heeft een voordeel voor de bereikbaarheid.

 2. Wat is het telefoonnummer van cryptomaan?

  Cryptomaan is het beste te bereiken via de mail. Dit, om iedereen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

 3. Waarom een hardware wallet kopen bij cryptomaan?

  goede service, kwaliteit, specialisme, eerlijkheid, hulpvaardig, betrouwbare partner, hulp

 4. Doet cryptomaan aan black friday?

  Ja, cryptomaan heeft black friday kortings acties. Je kunt de facebookpagina in de gaten houden.

 5. Is cryptomaan duur of goedkoop?

  De prijzen van cryptomaan zijn heel goed. Vergeleken met Bol iets lager, vergeleken met Coolblue nagenoeg hetzelfde. Dat, terwijl je met een specialist te maken hebt. En dus uitstekende service en advies geniet.

Laatst bijgewerkt: 22/01/2021
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *