Daytraden met Bitvavo

Uitleg: helder, compleet | tip👍 | '22

Hoe werkt daytraden met Bitvavo? Met deze populaire Nederlandse crypto exchange heb je een goede partner voor jouw daytrading stappen. De handelsbeurs groeit in rastempo. Daarbij voldoet het aan alle veiligheidsnormen. Logisch dat je overweegt te beginnen met Bitvavo.

In deze ultieme uitleg vind je een handig stappenplan (ook geschikt voor beginners). Daarnaast vind je al de vensters en begrippen van de geavanceerde weergave uitgelegd.

Wil je de uitleg stap voor stap meevolgen?

Meld je dan direct aan via onderstaande knop. Dan pak je ook gelijk het voordeel van 1000,- gratis handelen mee. 🤑

 • Populairste exchange
 • met de laagste transactiekosten van Nederland
Bitvavo aanmelden met korting
hqdefault
Direct de video bekijken

Wat is crypto daytraden?

Voordat we de uitleg induiken van dat met Bitvavo: wat is daytrading nu eigenlijk? Je hoeft maar naar het begrip te kijken, en er wordt al veel duidelijk:

Vertaling daytrading:

 • Day = Dag
 • Trading = Handelen

Het gaat dus om dagelijks handelen. In dit geval in crypto. Dit betekent dat jij je trades elke dag afsluit. Met als doel te profiteren van de dagelijkse koersverschillen. Hierbij profiteer je van het goedkoop inkopen van je bitcoin of altcoin en het verkopen tegen een hogere koers.

Het kllinkt simpel. En er is veel geld aan te verdienen. Maar, er kleven ook veel risico’s aan. Je weet namelijk nooit helemaal zeker wat de koers doet. Handel in cryptocurrencies kan ook tot grote verliezen leiden.

In vergelijking met andere markten, zoals de Forex- en de aandelenmarkt, is crypto erg volatiel. Het is dus onderhevig aan heftige prijsschommelingen.

Daarom, is het belangrijk de kennis en vaardigheden te hebben, om het koersverloop goed te kunnen analyseren. Dit is een belangrijk deel van cryptotraden. Je anticipeert namelijk altijd op het koersverloop van je coin.

Is Bitvavo goed voor daytraden?

Door naar Bitvavo. Hoe is deze handelsbeurs ingericht? En is Bitvavo geschikt voor crypto daytraden? Om te kunnen handelen zijn er een paar dingen die je nodig hebt.

Met deze crypto handelsbeurs zit je al behoorlijk goed qua transactiekosten. Deze zijn maximaal 0,25%(!) Dat is erg goedkoop. En naarmate je meer verhandeld worden deze allemaal lager.

Maar, er is natuurlijk meer nodig om te kunnen traden:

 • Orderformulieren voor market, limit en stop limit orders.
 • Een orderboek
 • En een koersgrafiek

Deze basis hulpmiddelen om te kunnen traden heeft Bitvavo in de geavanceerde modus. Dus; Ja, het is geschikt voor crypto daytraden.

Wat er verder belangrijk is, om succesvol te kunnen traden is handelsvolume: Ook dit zit wel goed.

Bitvavo handelsvolume
Bitvavo handelsvolume: BTC/EUR

Is Bitvavo de beste voor crypto traden?

Natuurlijk is Bitvavo niet de enigste. Er zijn veel andere crypto exchanges in de wereld. Zo is er Binance. Binance behoort tot de top 4 van de wereld. Bitvavo behoort in Europa tot 1 van de populairst en snelst groeiende crypto handelsbeurzen.

Bitvavo of Binance

Maar, er zijn een paar verschillen. Binance richt zich niet alleen op de cryptohandel. Nee, het is veel meer dan dat. Je kunt er terecht voor bijvoorbeeld NFT’s. Daarnaast kun je via Binance investeren in DeFi platformen en meedoen aan liquidity pools.

En Neerlandsch trots Bitvavo houdt zich strikt bezig met crypto traden.

Je snapt waarschijnlijk wel dat het grootse en alomvattende van Binance de eenvoud in de weg staat. Dit zie je zelfs terug in de uiteindelijke handelsplaats. Hier kun je kiezen uit verschillende weergaven.

✅ Bitvavo heeft 1 weergave om vanuit te kunnen handelen. Die is nog eens overzichtelijk ook.

Binance daartegen heeft nog lagere handelskosten (max. 0,1%) en een groter handelsvolume. Dus nog meer liquiditeit. En meer handelsparen.

Bij Bitvavo handel je alles t.o.v. Euro. Bij Binance zijn er meer crypto paren bijvoorbeeld: BTC, ETH en USDT.

Wie is beter voor daytrading? Bitvavo of Binance

Hoewel handelsvolume hoger en transactiekosten lager zijn, is de complexiteit van Binance niet direct geschikt voor iedereen. Het is verstandig om te beginnen in de eenvoud van Bitvavo, waarin je precies alles vindt, wat je nodig hebt voor crypto daytrading.

Bitvavo of Kraken

Nog een populair platform is Kraken. Kraken is net als Bitvavo een stuk eenvoudiger dan Binance. Het heeft ook een hoog handelsvolume, aangezien het tot de wereldtop behoort. Maar, transactiekosten zijn weer vergelijkbaar aan die van Bitvavo.

Bitvavo heeft als voordeel dat je hier meer cryptomunten kunt verhandelen.

Ook hier prefereer ik persoonlijk de eenvoud en het gebruiksgemak van Bitvavo.

Stappenplan Crypto traden met Bitvavo

Hoe werkt daytraden met bitvavo? Uiteindelijk is er maar 1 manier om te bepalen of Bitvavo voor jou geschikt is voor day trading met crypto. Simpelweg door het te gaan doen. Of, op zijn minst door een kijkje te nemen achter de schermen.

In een paar stappen heb je een account aangemaakt bij de handelsbeurs en zit je in de geavanceerde modus te kijken naar de koersen van bitcoin, ethereum, of dogecoin.

Stap 1: Account aanmaken

Een bitvavo account aanmaken is zo makkelijk en snel gedaan. Je kunt direct beginnen via onderstaande blauwe knop:

 • Populairste exchange
 • met de laagste transactiekosten van Nederland
Bitvavo aanmelden met korting

👇 Hier kom je dan terecht. Je komt bij het aanmeldformulier via de blauwe knop. Deze zijn in onderstaande afbeelding geel omcirkeld.

Aanmelden bij Bitvavo
Landingspagina Bitvavo, kies begin met investeren of Registreren.

Kom je eruit?

Stap 2: Overschakelen naar Bitvavo geavanceerd; de handelsbeurs

Bovenin je beeldscherm in de hoofdnavigatie zie je nu “geavanceerd” staan. Hier klik je op om in de geavanceerde weergave te komen. Hier kun je daytraden.

Zie onderstaande afbeelding ter verduidelijking.

Hoe kom je bij de geavanceerde weergave in Bitvavo? Navigatie
Navigeren naar geavanceerde weergave

Stap 3: Begin met daytraden

Nu kun je direct beginnen met daytraden. Wanneer je nieuw bent is het natuurlijk even ontdekken. Dus kijk eerst rond op het handelsplatform. En laat de onderstaande geavanceerde weergave uitleg voor Bitvavo een gids voor je zijn.

Crypto daytrading: leren daytraden bitvavo?

Ben je nieuw met het traden? Dan is het handig om te weten hoe daytraden met Bitvavo in zijn werk gaat. Hieronder stap voor stap de uitleg van de verschillende onderdelen van de geavanceerde weergave. Helder uitgelegd voor beginners.

Bitvavo geavanceerde weergave uitleg

Eenmaal in de geavanceerde weergave is dit wat je ziet:

Bitvavo geavanceerd day traden, klassieke weergave
Bitvavo daytraden met de geavanceerde modus

De nr’s verwijzen naar de kopjes hieronder:

Koersen kunnen afwijken, omdat de screenshots op verschillende momenten zijn gemaakt.

1. Coinstatistieken

Dit beslaat de hele bovenste balk van de geavanceerde weergave. Hier zie je: van links naar rechts de laatste order, groei/ afname, marktkapitalisatie. Uiterst rechts kun uitloggen en kiezen voor de donkere weergave

2. en 3. Het orderboek

Het orderboek geeft een reeks van de (stop) limiet orders weer die geplaatst zijn. De prijzen liggen rond de spotprijs. De verkooporders |(2) liggen veelal iets hoger en de kooporders (3) willen juist wat lager inkopen.

In het orderboek zie je continue balkjes bewegen en orders verspringen. Dit gebeurd, wanneer koop en verkoop orders bij elkaar komen en deze gevuld worden.

Het orderboek is een must voor elke daytrader. Het geeft je naast de actuele spotprijs meer inzicht in wat andere traders doen. Dit helpt je in je analyse bij het maken van de juiste trade.

4. Het koersverloop

Uit het koersverloop is heel veel informatie te halen. Dit mag dus ook niet ontbreken. In de geavanceerde weergave van Bitvavo wordt de kaart van tradingview ingeladen. Hierin kun je gebruik maken van de verschillende tools die je van Tradingview kent.

Zie hieronder een voorbeeld van het koersverloop in candlesticks. Hierin heb ik een rode weerstand lijn getekend. En een groene waarop de bitcoin koers support lijkt te vinden. Verder zie je de indicatoren MACD en RSI.

Zeer handige tools om in analyste te betrekken. En in je daytradingkeuzes mee te nemen.

Bitvavo daytrading, analyses maken met de ingelezen grafiek van Tradingview
Bitvavo day trading met de ingelezen grafiek van Bitvavo

5. Marktdiepte

Hierin zie je de verhouding als “muren” t.o.v. elkaar tussen koop- en verkoop orders. Als je dit goed lezen kunt, kun je aan de hand hiervan zien, wat de koers op relatief korte termijn gaat doen. Omdat je inzicht hebt in de acties van andere daytraders.

Marktdiepte venster uit geavanceerde weergave Bitvavo
Marktdiepte venster uit geavanceerde weergave

6. Open orders

In het orderboek zie je de orders die jij hebt geplaatst en die nog openstaan, of al gevuld zijn. De eerste twee tabbladen hebben betrekking op de markt waarin je op dat moment zit, bijvoorbeeld BTC/EUR of ETH/EUR. Wil je al je orders zien, dan klik je op all markets. Dit doe je via het scherm links onder in beeld: Markten (nr. 7).

7. De markten

In het geval van Bitvavo, kun je al de cryptovaluta verhandelen t.o.v. Euro. Dus, je hebt enkel te maken met Euro markten. Via dit venster kun je makkelijk navigeren tussen de verschillende markten. De icoontjes, staan voor je favorieten, en de crypto’s die je in je wallet houdt.

Bitvavo daytraden navigeren tussen markten

8. en 9. Orders plaatsen

Cruciaal voor het daytraden: Orders plaatsen. Dat kun je hier doen. Het belangrijkste waar je op let, is of je een koop of verkoop order plaatst. In de grote afbeelding hierboven is dat waar de 8 staat.

Hieronder een afbeelding van het orderformulier:

daytraden met bitvavo market stop limit order plaatsen
Invulformulier om orders te kunnen plaatsen

Vervolgens heb je de keuze: markt, limiet of stop limiet (market, limit, stop limit).

Standaard staat deze op limiet ingesteld. Je kiest hier altijd het type order dat je plaatsen wilt.

De verschillen zijn subtiel, maar van levensbelang bij het crypto traden:

 • Market order: een markt order wordt direct uitgevoerd tegen de geldende koers. Stel dat de koers stijgt, terwijl de order wordt uitgevoerd, dan koop je dus duurder in. Als het om een koop order gaat.
 • Limiet order: wordt alleen uitgevoerd onder of boven een bepaald limiet dat jij instelt. Je betaald dus nooit meer, of verkoopt nooit onder de door jou ingestelde prijs. Hiervoor moet je dus al een beetje meer vooruit kunnen kijken.
 • Stop limiet order: Dit is een order die wordt geactiveerd bij een “stop” dit is een koers waarbij je order getriggerd wordt. Nu wordt deze geplaatst voor de limietprijs die jij hebt ingesteld. Dit is dus echt anticiperen op de prijs. Dit is een belangrijke tool voor daytraden. Eigenlijk, kun je niet zonder. Een stop limit order wordt ingezet als:
  • Take profit: Om je winst zeker te stellen
  • en/ of als Stop loss: Om je verlies te beperken

Hieronder een paar voorbeelden en uitleg hoe je deze verschillende orders kunt instellen.

Bitvavo geavanceerd instellen

Het instellen van de bovengenoemde orders doe je in Bitvavo geavanceerd. Elk venster heeft zijn eigen kenmerken. Aangezien de orders ook allemaal net iets anders zijn. Hieronder vullen we 3 x een koop order in bij bitvavo geavanceerd.

Let op: De koersen zijn op jouw moment niet meer actueel, dus de exacte bedragen zullen hoogst waarschijnlijk afwijken. Dus neem onderstaande bedragen niet over.

Bitvavo daytraden: Voorbeeld Markt order instellen

Laten we met de makkelijkste beginnen, de markt order. Hieronder zie je hoe makkelijk het eigenlijk is. Je vult het aantal bitcoin in, dat je wilt kopen of verkopen. En je klikt op continue. In het volgende scherm zie je een bevestiging, en transactiedetails.

bitvavo daytraden markt order
Bitvavo geavanceerd instellen van markt order

Bitvavo daytraden: Voorbeeld Limiet order instellen

Door naar het instellen van de limiet order. Hier zie je gelijk al wat extra velden die je in kunt vullen. Van boven naar beneden, zijn dit:

 • De hoeveelheid in crypto, bijvoorbeeld bitcoin.
 • De prijs. Hier vul je de limiet in waarvoor je wilt kopen/ verkopen. Via het groene of rode bolletje, kun je hier de geldende (ver)koopprijs overnemen. Groen voor de geldende koopprijs. Rood voor de geldende verkoopprijs
 • Totaal: Dit is het totaal bedrag inclusief fees voor de order.

Je kunt ervoor kiezen totaal en prijs in te vullen, en de hoeveelheid automatisch te laten bereken, of andersom.

Op de advanced opties kom ik verderop terug.

Hieronder zie je een ingevuld voorbeeld:

daytraden met bitvavo voorbeeld limiet order instellen
Bitvavo geavanceerd instellen van limiet order

Bitvavo daytraden: Voorbeeld Stop Limiet order instellen

En de laatste, de stop limiet order. Deze kun je dus als stop loss, en/ of als take profit order gebruiken. Dit formulier heeft weer een invulveld extra:

daytraden met bitvavo stop limit order instellen
Bitvavo geavanceerd instellen van stop limiet order

Inmiddels weet je wat je bij; hoeveelheid, prijs, totaal invult.

Het extra veld is het trigger invulveld. Hier stel je de prijs in, de stop, wanneer je limiet order (los of profit) wordt geplaatst. Afhankelijk van het type order wil je dit dus hoger of lager dan de limiet prijs hebben liggen.

📈 Bij een take profit anticipeer je op een stijgende koers. En ligt de trigger dus lager dan de limiet.

📉 Bij een stop loss anticipeer je op een dalende koers. Dus ligt de trigger hoger dan de limietprijs.

Advanced opties: Wat betekent het, en wat moet je ermee?

In elk formulier zie je de advanced opties staan. Wanneer je deze bij de stop limiet open klikt zie je dit:

advanced opties bitvavo instellen
De geavanceerde opties bij de orders.

Bij de markt en limiet order zie je net iets minder opties. Maar, hier heb je ze alle drie op een rijtje.

 • Trigger reference: Dit kun je open laten, maar de keuzes zijn: last trade, best bid, best ask, mid price. Dit verwijst naar de trigger prijs.
 • Self trade: Deze opties is van belang wanneer je meerder orders hebt staan. Het kan gebeuren dat deze met elkaar zouden overeen komen, maar met jezelf handelen mag niet. Hier kun je kiezen, wat er dan moet gebeuren:
  • Decrement And Cancel: Het overlap in de order wordt gecanceld en de overige orders zijn dus kleiner in omvang.
  • Cancel Oldest: Dit annuleert de oudste order
  • Cancel Newest: Dit annuleert de nieuwste.
  • Cancel Both: Dit annuleert beide orders.
 • Time in Force: Dit specificeert hoe lang je (stop) limiet order in het order boek is geplaatst. De opties hiervoor zijn:
  • GTC: Good-Til-Canceled. Dit is standaard. Er hangen geen regels aan het annuleren van de order. Dit kun je zelf handmatig doen.
  • IOC: Immediate-Or-Cancel. Dit staat je order toe om direct (deels) gevuld te worden. Wat er eventueel niet gevuld kan worden, wordt gecanceld.
  • FOK: Fill-Or-Kill. Deze is er om te bekrachtigen, dat je order direct volledig wordt gevuld. Of niet. Het is niet mogelijk dat je order gedeeltelijk wordt gevuld.
 • Post only: Dit geldt voor limiet orders en heeft de intentie dat je de maker fee betaald, ook als je order direct is gevuld. Dit, wanneer deze aan is gevinkt. Standaard staat deze uit.

Wel nu, wat moet je ermee?

Ter kennisgeving aannemen. Het zijn handige opties. Die je specifiek kunt gaan inzetten, wanneer je zo ver bent. En het van toepassing is. Over het algemeen is dat pas, wanneer je meerdere orders hebt openstaan.

Crypto daytraden tips voor beginners

Nu je het gereedschap hebt leren kennen. En je weet hoe Bitvavo day traden werkt, zou je denken dat je direct klaar bent voor het echte werk. Maar, hoe kun je nu anticiperen op de koers? Zodat je daadwerkelijk geld verdienen gaat met crypto traden.

 • Maak jezelf tradingview meester.
 • Verdiep jezelf in technische analyse. Dit is de fundering voor de keuzes die je maakt.
  • Madelon Vos heeft hiervoor een prachtige cursus
  • Of wil je lekker makkelijk signalen opvolgen, check dan crypto signals van Allesovercrypto.
 • Of heb je liever een crypto daytrading boek? Je zou kunnen beginnen met het boek Daytrading voor Dummies. Deze vind je op bol.com
 • Daytraden crypto is oefenen. Je kunt in eerste instantie droog oefenen, door je orders op een papier te schrijven. En te kijken of ze werken. Vervolgens kun je met kleine bedragen beginnen. En in al dit oefenen, leg je al trades vast. Zodat je een overzicht hebt van hoe het je vergaat. Elke trader heeft zijn eigen logboek.
 • Bij crypto daytraden is de hoofdzaak niet winsten pakken, maar risico’s beperken.

YouTube: Daytraden met Bitvavo: Hoe werkt dat? Uitleg Bitvavo geavanceerd

In onderstaande Youtube video vind je alles nog eens live en stap voor stap uitgelegd over de Bitvavo geavanceerde modus. Al de verschillende vensters uitgelegd. Kortom: Klaar voor cryptotrading met Bitvavo.

Youtube video: Daytraden met Bitvavo

Direct aanmelden

Video inhoud

 • 0:00 Daytraden met Bitvavo: Hoe werkt dat?
 • 0:27 Bitvavo Account aanmaken met kortingslink
 • 1:01 Schakelen naar Geavanceerde modus
 • 1:10 Marktdetails
 • 2:02 Schakelen weergave tussen licht en donker
 • 2:52 Euro markets: Shakelen tussen de crypto markten
 • 3:15 Persoonlijke orderboek: Open orders en gevulde orders
 • 3:50 Orderboek
 • 4:34 Marktdiepte
 • 5:05 De koersgrafiek van Tradingview kaart in Bitvavo
 • 6:56 Orderformulieren Koop- en verkoop order
 • 7:22 Limietorder plaatsen Bitvavo
 • 8:35 Markt order plaatsen – Direct Crypto kopen
 • 8:46 Stop Limiet order plaatsen
 • 9:46 Advanced trading opties bij Markt, Limiet en Stop Limiet order)
 • 12:05 Geschreven Bitvavo Daytrading uitleg: (Dit artikel)
 • 12:36 Afronding

Conclusie: Daytrading met Bitvavo, hoe werkt dat?

Bitvavo is een uitermate geschikt platform voor crypto traden. Het heeft lage transactiekosten, een immer stijgend handelsvolume. En een gebruiksvriendelijke geavanceerde weergave. Hier vind je de juiste vensters om te kunnen handelen.

De orderformulieren zijn duidelijk en overzichtelijk. Je zult er niet snel een fout in maken.

Ten slotte, moet het met deze complete uitleg helemaal lukken, ook beginners kunnen hiermee aan crypto traden.

Maar, naast goed gereedschap, Bitvavo, heb je ook de juiste kennis nodig. Het is aan jou te bepalen of je die al in huis hebt. Of, dat jij er meer over wilt weten. Bij de tips, noem ik twee betrouwbare bronnen plus een boek, waar je over crypto trading leren kunt.

Heb je nog geen account?

👇 Maak nu nog je Bitvavo account aan en profiteer van 1000 Euro gratis handelen. 🤑

 • Populairste exchange
 • met de laagste transactiekosten van Nederland
Bitvavo aanmelden met korting

Crypto daytrading met Bitvavo FAQ’s

Kun je traden in de Bitvavo app?

Nee, in de app kun je alleen swappen. Je kunt crypto kopen en verkopen. Maar, kunt het niet gebruiken voor daytraden. Dit moet je in de desktop interface doen.

Is Bitvavo goed voor bitcoin traden?

Bitvavo is uitstekend voor bitcoin traden. De handelsbeurs heeft een groot handelsvolume, lage transactiekosten. En het heeft een gebruiksvriendelijke weergave, waarin jij je market, limit en stop limit orders plaatsen kunt. Verder heeft het verschillende vensters die nodig zijn om te kunnen traden.

Wat is de beste tijd om te daytraden?

In tegenstelling tot de forex markt, is de crypto handelsvloer altijd geopend. Je kunt in principe dus altijd handelen. Maar, het meest geschikte moment voor day trading, is wanneer er de meeste activiteit is. Dan is er de hoogste liquiditeit. En is de spread ook lager.

Hoe Trade ik op Bitvavo?

1. In aanmelden op Bitvavo
2. Doorloop de stappen om je account gereed te maken. Dit gaat makkelijk en snel.
3. Schakel naar de geavanceerde weergave.
4. Navigeer rond en verken de verschillende vensters.
5. Maak een goede analyse met de ingelezen kaart
6. Stel je orders juist in via de orderformulieren

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 01/07/2022
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *