Dogecoin kopen op Bitvavo

Kan dat? Waarom en hoe DOGE 👜

Het is bizar, deze meme-coin wint in korte tijd enorm aan populariteit. In naamsbekendheid doet het niet meer onder aan de grote jongens als bitcoin en ethereum. Geen wonder dat het op meer dan 4.000% in de plus heeft gestaan. Logisch dat je Dogecoin kopen wilt bij Bitvavo.

🤑 Via onderstaande link (en de andere in dit artikel) kun jij je eerste 1.000 gratis verhandelen. Je kunt dus voor 1000 “gratis” Dogecoin kopen bij Bitvavo, want je hoeft geen transactiekosten te betalen. Heb je nog geen account, maak deze dan direct aan.👇

Hoe kan je Dogecoin kopen bij Bitvavo?

DOGE of dogecoin kun je makkelijk en snel kopen bij Bitvavo. Zodra je account is aangemaakt, verifieer onder andere door een eerste storting te doen. Hiermee is je account bevestigd en kun je door naar het scherm om crypto te kopen.

Vanuit je Dashboard, scroll je naar beneden, tot de lijst van cryptocurrency, daar zie je deze regel:

Dogecoin kopen bitvavo, eerst Doge selecteren
Dogecoin kopen bij Bitvavo stap 1 selecteer DOGE

Hier klik je op. Nu wordt je doorgeleid naar het scherm om DOGE te kopen, dit gaat als volgt:

  1. Als je geld gestort hebt, kun je hier heel makkelijk het aantal Dogecoin invullen dat je kopen wilt, of je kiest voor welk bedrag in Euro’s je ontvangen wilt.
  2. Vervolgens wordt de licht grijze knop onderin actief. Dan blauw. En je kunt doorklikken.
  3. Voíla, daar is je Dogecoin.
  4. Het staat automatisch in je Bitvavo wallet.
Dogecoin kopen bitvavo, formulier invullen.
Dogecoin kopen bij Bitvavo

Waarom Dogecoin kopen?

Waarom zou je dogecoin kopen? Er zijn al eerder mensen geweest die giga winsten aan deze stevig gehypte memecoin hebben verdient. Maar, er is natuurlijk meer dan dat.

Dogecoin is sterk gebleken 💪

Dogecoin gaat al langer mee dan je denkt. Ondanks de stevige populariteit in 2020 en daarna, wordt er al jarenlang aan de weg getimmerd door het project. In deze tijd heeft het heel wat te verduren gehad, waaronder het uitstappen van de initiator van dit project; Jackson Palmer. Deze stapte in 2015 namelijk uit het project.

Maar, Dogecoin is immer lekker door gegaan, waarschijnlijk dankzij de positieve vibes van de community en de daaruit voortvloeiende goodwill-factor.

Andere voordelen Dogecoin

Natuurlijk is er meer dan alleen een goodwill-factor.

Potentieel sterk netwerk-effect 👨‍👨‍👧‍👦

Onderschat niet de kracht van een netwerk-effect, dit draagt bij aan de waarde van een bedrijf. Kijk maar eens naar Facebook. Dogecoin heeft een stevige achterban. Het heeft op Reddit bijvoorbeeld meer volgers dan Bitcoin Cash en EOS. Dit kan een potentieel gunstig neveneffect voor deze cryptocoin zijn.

Goodwill-factor 🤍

Ik noemde het net al, de goodwill-factor. Deze is zeker niet onbelangrijk. Dit bepaald mede of mensen ervoor kiezen in de munt te investeren of niet. Dankzij het steunen van goede doelen, heeft het bedrijf hier heel wat karma punten verzameld. Zo draagt het bij via het Doge4Water-porject, waarbij het geld inzameld voor gezond drinkwater in Kenia.

Snelle transacties ⚡

Naast deze meer fijnstoffelijke voordelen van het bedrijf, heeft DOGE een meer praktische. Transacties zijn namelijk erg snel uitgevoerd. Dit, omdat het draait op het Litecoin netwerk.

Dogecoin koers

Zie hier de koers van Dogecoin. Op moment van schrijven is het sentiment wat negatief. Over de hele cryptomarkt lijken de bears de overhand te hebben. In andere woorden, de koersen dalen.

Dit is allemaal deel van de cyclus. Het is nu een goed moment om in te kopen, omdat de prijzen weer goedkoper worden.

Wat is Dogecoin?

In feite is Dogecoin niet meer dan een cryptomunt. Net als Bitcoin dat is. Het heeft niets te maken met een ICO, ook heeft de blockchain het geen dienst zoals slimme contracten. Het project, dat eigenlijk als niets meer begon dan een grap. ligt ook al een tijdje stil.

Maar, het heeft wel een stevige meerwaarde: Het team achter de Dogecoin zag de waarde van de Bitcoin namelijk maar doorschieten. Het zag dat er problemen kwamen bij het mijnen. Daarom werd een munt opgezet met een lage koerswaarde en zonder het principe van schaarste. Een munt dit in tegenstelling tot Bitcoin een stuk meer decentraal is.

De populariteit van DOGE

Dat het makkelijk is een cryptocurrency te starten, bewijst Dogecoin maar weer. Oorspronkelijk begon Dogecoin als grap, als een meme op Shiba Inu. Dit verspreidde zichzelf is rastempo. Net als de cryptocurrency.

Natuurlijk is er meer voor nodig om een bedrijf te laten groeien. DOGE kreeg een steuntje in de rug van TESLA makker Elon Musk. Op zijn eigen wijze wist hij de munt nog extra aandacht te geven, wat je uiteraard weer terug zag in de Doge koers.

Zodra deze beroemde CEO een tweet met het hondje deelde, steeg de koers aanzienlijk.

Conclusie: Is het een goed idee om Dogecoin te kopen?

DOGE is een munt met een enorme achterban. Het heeft dan eigenlijk wel niets toe te voegen, omdat het enkel een betaalmiddel is, het maakt transacties wel snel mogelijk. En het is een stuk meer decentraal te noemen dan Bitcoin. Daarbij willen ze voorbij het idee van schaarste.

Verder, zijn er inmiddels al heel wat mensen die DOGE in hun bezit hebben. Dus, ondanks dat het project al een tijdje stil ligt, is het vrij onwaarschijnlijk dat DOGE ten gronde gaat.

Veelgestelde vragen over Dogecoin

Kun je Dogecoin kopen met iDeal of Bancontact?

Ja! Heel makkelijk. Bij Bitvavo kun je namelijk betalen via iDeal en Bancontact.

Heb je een Doge Wallet nodig?

Net als voor elke crypto coin of token, heb je ook voor DOGE een wallet nodig. Zodra je een account aanmaakt bij Bitvavo, heb je een wallet voor Dogecoin. Alles over Bitvavo wallets

Wat zijn de kosten om Doge te kopen?

Bij Bitvavo zijn de kosten maximaal 0,25% In Nederland is dit de goedkoopste plek om DOGE te kopen. Wat de prijs is, is afhankelijk van de koers. Deze kun je in dit artikel terugvinden.

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 03/06/2022
Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *