Funancial Freedom kopen? Review: Is funancials betrouwbaar?

Inhoud:Funancial Freedom kopen? Review: Is funancials betrouwbaar?

Een financieel onafhankelijk leven begint al bij educatie. Dat wat je op school niet leert over geld, passief inkomen en welvaart, leer je wel in Funancial Freedom. Althans, dat is wat de makers: Paul O’Mahony en Chris Farrell beweren. Maar, is dit zo? In dit review neem ik Funancial Freedom onder de loep.

Voornaamste wat ik mij afvroeg: Maakt funancial freedom zijn belofte, kinderen een goede (financiële) start te geven in het leven waar?

Vragen die hier tevens bij aan bod komen:

 • Wat is funancial freedom?
 • Waarom funancial freedom? Wat is het doel?
 • Wat is de missie van funancial freedom
 • Voor wie is funancial freedom?
 • Hoe werkt funancial freedom?
 • Hoe ziet funancial freedom eruit? en wat leert je kind hiermee?
 • Wat leer je met funancial freedom?
 • Wie zit erachter funancial freedom? En zijn zijn ze te vertrouwen?

Wat is FUNancial Freedom?

Funancial freedom is een trainingsprogramma voor kinderen en tieners. Dat zich in eerste instantie richt op het ontwikkelen financiële intelligente bij kinderen. Het eigenlijke doel ligt dieper. Dat komt later in deze review over Funancial Freedom naar voren.

wat is funancialfreedom
wat is funancial freedom

Waarom funancial freedom? Wat is het doel?

Paul en Chris geloven dat je kind of tiener veel in zijn/ haar macht heeft om (veel) meer te bereiken in het leven. Paul en Chris hebben beiden veel seminars gegeven over geld, financiële vrijheid, passief inkomen, marketing, online ondernemen etc.. Hierbij viel het Paul op, dat het vaak de kinderen waren, die de stof makkelijk oppakten en er succes voor zichzelf mee creëren.

De conclusie volgde snel, dat kinderen nog niet gehinderd werden door limiterende gedachten en overtuigingen zoals bij volwassen vaak het geval is. Dit vormt de basis voor het idee van Funancials.

wat is het doel van Funancial Freedom

Het doel van de training:

Kinderen en tieners financieel slim te worden.

Het daaruit ontspringende subdoel is:

Kinderen en tieners leren over geld, wat voor ouders en ouderen vaak een beangstigend onderwerp is.

Wat is de missie van funancial freedom

De missie van Paul en Chris met Funancial Freedom is:

To empower children and teens to lead extraordinary lives

In het Nederlands:

Bekrachtigen van kinderen en tieners, een uitzonderlijk leven te realiseren.

Zoals je ziet, worden geld en inkomen in de missie niet genoemd. Het is met Funancial Freedom de bedoeling dat de jeugd eerst grip krijgt op hun financiële situatie. De gedachte hierachter is, dat wanneer je meer vertrouwen krijgt op één aspect in het leven, dit meer zelfvertrouwen en daadkracht creëert. En dat het zelfvertrouwen van hieruit voortvloeit naar andere levensgebieden. Geld en inkomen is in de ogen van Paul en Chris een concrete eerste stap in dit groeiproces. Onderwerpen als leiderschap, goede gewoonten en simpelweg een goed mens zijn komen uiteraard aan de orde.

Voor wie is funancial freedom

Funancial freedom richt zich op kinderen en jongeren in de leeftijd van 7 t/m 17 jaar.
Op het moment dat ik dit schrijf is Funancial Freedom in het Engels beschikbaar. Je kind zal dus tegelijkertijd meer kennis opdoen van de Engelse taal. Zoals ik het thuis met een kind van 10 heb ervaren is het Engels uit de training prima te volgen. De intentie het lesprogramma te vertalen is natuurlijk aanwezig.

Hoe werkt Funancial Freedom

 • Jeugd leren financieel slim te zijn. (financially smart)
 • En plezier hebben bij het leren. (have FUN while learning)
 
 

Zoals Chris zelf zegt:

We put FUN in Financials!

Let op: Zoals ik eerder noemde, funancial freedom is een engelstalig lesprogramma. Natuurlijk is het gebruikte Engels goed te volgen voor jongere kinderen. Die al enigszsins bekend zijn met de Engelse taal.

Hoe leren je kinderen met Funancial Freedom?

Paul en Chris hebben verschillende manieren uitgewerkt om financial freedom aan kinderen en tieners te leren:

 • Met het book: Rethink Money , Dit is een gratis boek. Alleen voor de verzendkosten wordt een vergoeding gevraagd. Na bestelling, heb je het boek met een paar dagen in huis.
 • Via het online trainingsprogramma van funancial freedom op de website. Dit leg ik in dit review meer uit.

Waarom is educatie over geld belangrijk?

Een groot deel van de huishoudens heeft onvoldoende pensioen opgebouwd. Meer dan 1 op de drie werknemers heeft minder dan $ 1.000,- gespaard. Één op de vier volwassenen heeft helemaal niets gespaard. (Aangezien de makers in de VS wonen, zijn deze getallen gerelateerd aan de VS.)

 • Probleem: Financiële onwetendheid
 • Oplossing: Financiële educatie

Hoe ziet funancial freedom eruit?

De cursus is volledig in het ledengedeelte van funancial freedom te vinden. De héle cursus is geanimeerd, omdat Paul en Chris zich realiseren dat de stof op een aantrekkelijke manier aan de jeugd gebracht moet worden. En, dat de jeugd niet zit te wachten om naar een paar “oude rotten” te kijken en luisteren.

In de videos spelen drie karakters de hoofdrol: 

 • POM (Plenty Of Money) 
 • CAM (Contribute Alot More)
 • CF (CashFlow)
 

Dat zijn veelzeggende aliassen, toch?! Hierbij zijn POM en CF geanimeerde versies van Paul en Chris. Regelmatig zal dit inspirerende drietal vergezeld worden door verschillende succesvolle mensen.

Het ledengedeelte heeft een frisse, ruimtelijke en uitnodigende uitstraling. Er worden heldere kleuren gebruikt die gelinkt zijn aan de verschillende pilaren die de basis vormen voor Funancial Freedom.

het team van funancial freedom
het team van funancial freedom

Wat leer je met funancial freedom?

Met funancial freedom leer je financieel slim te zijn. En dit op een leuke manier. Financiële intelligentie berust op vier pilaren. Op een rijtje vormen deze vier pilaren: L.E.A.P. (Sprong) Deze pilaren vormen de brug tussen worstelen om de fysiologische basisbehoeften vervuld te krijgen en de bovenliggende niveau’s van erkenning tot uiteindelijk zelfrealisatie. De 4 pilaren zijn:

 • Learn – leren
 • earn – verdienen
 • accelerate – accelereren
 • play – spelen
 

Deze 4 pilaren worden maandelijks gelijkmatig behandeld in de lessen.

Learn – Leren

In het stukje Learn, leer je maandelijks “iets” over geld. Denk aan onderwerpen als; creditcards, het banksysteem, crypto, of bijvoorbeeld het stapeleffect (compoundingeffect). Dat klinkt misschien complex, maar Paul en Chris hebben er écht héél gemakkelijk te begrijpen leuke video’s van gemaakt. De cursus trapt af met een video over het stapeleffect . – Je kunt niet vroeg genoeg beginnen! Toch?

Earn – Verdienen

Earn draagt maandelijks leuke bedrijfsideeën aan. Deze kan je kind of tiener direct in de praktijk gaan brengen. Online en offline bedrijfsideeën wisselen elkaar hierbij af. Denk hierbij aan het creëren van E-book covers en de mogelijkheden van; fiverr of Ebay. En offline kan auto’s wassen een goede start zijn.
Dit onderdeel komt elke maand met een downloadbaar werkboek, als hulpmiddel en stappenplan in de uitwerking van het bedrijfsidee.

Accelerate – Accelereren

Hierin leert je kind of tiener maandelijks over hoe je geld kunt opschalen, hoe je geld kunt laten groeien, accelereren dus. Het gaat in op de vraag: Hoe kan ik mijn geld voor mij laten werken, zodat het zich vermeerderd. Denk hierbij aan slimme en spaar- en investeringssystemen

Play – Spelen

Hier gaat het om iets terug te doen voor een ander, te helpen. Verder gaat het om het leren van nieuwe vaardigheden, het zetten van doelen, motivatie, time-management etc.. Kort samengevat richt Play zich op de vraag: Hoe kan ik een positieve impact hebben op de planeet en anderen?

JEDI

Deze 4 pilaren vormen de basis van het zogenaamde JEDI model. In het kader van funancial freedom betekent dat: onafhankelijk van baan voor een inkomen, maar in plaats daarvan een leven lang financieel vrij te zijn.

Ouders en verzorgers, er is ook aan jullie gedacht

Ouders, verzorgers en andere volwassen worden natuurlijk niet uitgesloten. Elke maand is er een begeleidende video voor jou als ouder bijgesloten. Hierin krijg je de uitleg, over hoe jij je kind het beste kunt begeleiden. Maar… misschien is het voor je zelf ook wel héél verrijkend het lesmateriaal door te nemen en wat aan je eigen financiële intelligentie te doen. Aangezien je dit review leest, ga ik ervanuit dat je al op de goede weg bent, en begrip hebt van financiële onafhankelijkheid en passief inkomen.

Goed om te weten

Dit is het eerste en tot noch toe enige programma waarmee kinderen en tieners leren hun financiële onafhankelijkheid. Er is géén ander vergelijkbaar programma.

Wie zit erachter Funancial Freedom?

Chris Farrel

Chris Farrel staat synoniem voor online marketing. Al jaren staat hij aan de top van deze business. Met verschillende online cursussen en trainingen heeft hij vele (lees duizenden) mensen geholpen hun online business te starten en tot een succes te maken. Natuurlijk zijn er nog meer successen te benoemen waaraan Chris zijn status als meest succesvolle en gerespecteerde internet marketeer ontleend. Met een kleine zoekopdracht in Google kom je tot dezelfde informatie.

Feit is: Chris Farrel is deskundig in zijn vak, is betrouwbaar en is professioneel.

Paul O’Mahony

Paul staat voor het groeien en managen van welvaart. Hij heeft een gegrond begrip van mindset en financieën en biedt cruciale inzichten in hoe een je je innerlijke missie kan vinden. En hoe je kan werken aan het opbouwen van je financiële doelen. Paul is een ondernemer in hart en nieren en runt verschillende bedrijven, variërend van financiële educatie voor kinderen tot het runnen van een succesvolle online onderneming.

Paul’s carrière begon echter in een heel andere tak van sport als industrieel biochemicus. Op zijn dertigste gaf hij toe aan het ondernemerschap en scoorde hij in enkele dagen zijn eerste verkopen via social media. Van daaruit is hij uitgegroeid tot een social media expert.

Ook al coacht hij grotendeels volwassenen in hun weg naar een financieel vrij leven, zijn kern missie is: kinderen over de hele wereld in staat te stellen volledig financieel onafhankelijk te zijn van hun ouders voordat ze de school verlaten.

Zijn Chris en Paul te vertrouwen?

Ja, ik ken deze mannen al van verschillende seminars en webinars. Hun individuele expertise is groot. Naast hun zakelijke successen zijn ze succesvol in verschillende levensgebieden. De nadruk ligt niet op geld, maar op het realiseren van uitzonderlijke levens voor de mensen die zij helpen. Beiden hebben ze al duizenden mensen geholpen. 

De krachten van Chris en Paul gebundeld in funancial freedom resulteert in een waardevol lesprogramma, waar vele kinderen en tieners van kunnen leren… (En stiekem ook volwassenen)

Conclusie

Met Funancial Freedom hebben Paul O’Mahony en Chris Farrell een prachtig een uniek online programma neergezet. Het ledengedeelte en de video’s vormen een geheel. De navigatie door de lessen is intuïtief. 

De verschillende pilaren (L.E.A.P.) waarop funancial freedom is gebouwd behandelen de thema’s op een praktische manier die goed te begrijpen is. 

De video’s zijn speels en to the point. Soms,misschien wat kort,  maar dat zeg ik als volwassene. De spanningsboog bij een kind is over het algemeen toch wat korter. Ook al is deze financiële educatie online… Je wilt je kind toch niet te lang achter de computer hebben?

Funancials heeft een duidelijke en goede missie: 

Het bekrachtigen van kinderen en tieners om een uitzonderlijk leven te realiseren. 

De eerste insteek; het op orde krijgen van de geldkaart, vormt een stevige fundering waar je kind de rest van zijn/ haar leven op kan bouwen. Vanuit deze basis en het bijkomende zelfvertrouwen gaat funancial freedom dieper in op andere levensgebieden die waardevol zijn in een mensenleven. Je hoeft dus niet bang te zijn een kinderlijke geldwolf te creëren met deze cursus. Integendeel, je kind zal groeien op vlakken, waar de gangbare scholing de plank misslaat. T

evens leert je kind over zaken, die op school niet eens ter sprake komen, zoals persoonlijke ontwikkeling en goede gewoonten. Funancial freedom ontwikkelt o.a.  zelfstandigheid, zelfredzaamheid en creativiteit

Chris en Paul beweren, dat Funancials is het enige programma dat doet wat het doet. Zelf heb ik inderdaad geen vergelijkbaar programma kunnen vinden. Funancial freedom is uniek in wat het doet.

Maakt funancial freedom zijn belofte, kinderen een goede (financiële) start te geven in het leven waar?

Ja.

 

Hoe kan ik funancial freedom kopen?

Op de website van funancial freedom kun jij direct van start met het online programma. 

Maar… voordat je dat doet, wil ik je wijzen op een geheime actie: een 7 daagse proefperiode voor maar 1 Dollar. Je komt daar door te klikken op onderstaande afbeelding.H

funancialfreedom educatie investering
De beste investering die je kunt doen is in jezelf - Warren Buffet
Laatst bijgewerkt: 22/01/2021
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Meer lezen over /

Is KuCoin Betrouwbaar en veilig? Cover

Is KuCoin Betrouwbaar?

Is KuCoin Betrouwbaar? Als je de ervaringen op TrustPilot leest, twijfel je al snel. Dit staat haaks op mijn ervaring. Lees alles over de veiligheid van KuCoin

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nooit meer crypto kansen missen met Crypto Mastery?

Crypto Mastery