geld verdienen met cryptocurrency? 7 staps beginners start

Geld verdienen met cryptocurrency. Kan dat echt in 7 stappen? In principe wel. Ik moet je wel eerlijk zeggen, dat er per stap nog veel bij komt kijken. Maar, wanneer je deze stappen goed opvolgt. Zelf nadenkt en actie onderneemt. Is het zeker mogelijk om geld met crypto te verdienen.

Wat zijn cryptocurrencies?

Laten we bij het begin beginnen, en het begrip cryptocurrency verduidelijken. Als je ergens geld mee verdienen wilt. Wil je weten wat het is, toch?

Wat zijn cryptocurrencies nu eigenlijk?

Je kunt een cryptocurrency zien als een digitale munteenheid. Deze is gebaseerd op een digitaal geheimischrift; cryptografie. Cryptografie wordt gebruikt in de code van de blockchain. In de blockchain worden cryptomunten gemaakt, bewaard en opgeslagen etc..

Cryptocurrency snelle uitleg voor dummies

Korte video uitleg voor beginners over cryptocurrency

Voorbeelden van cryptocurrency

De bekendste voorbeelden van cryptovaluta die je misschien wel kent zijn:

Allemaal hebben deze cryptomunten hun eigen unieke eigenschappen. En natuurlijk zijn er ook veel overeenkomsten te vinden. Neem Bijvoorbeeld Litecoin en Bitcoin. Beiden hebben ze tot doel microbetalingen mogelijk te maken en wereldwijd transacties te vergemakkelijken. Je kunt je wel voorstellen dat goed onderzoek deel is van het proces om geld te verdienen met crypto.

Geld verdienen met cryptocurrency, hoe doe je dat?

Gezien de positie in de adoptiecycles van nieuwe technologieën, kan het nog eens heel interessant zijn en veel geld opleveren. In het artikel: Hoe verdien je geld met cryptovaluta? Kan het nog? lees je meer over de potentie die crypto en de blockchain heeft.

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met cryptocurrency. Je kunt investeren in cryptovaluta, je cryptomunten staken en je kunt gaan traden met cryptovaluta. Welke manier bij jou past om te beginnen met crypto vind je uit met onderstaand stappenplan

Stappenplan om geld te verdienen met cryptovaluta

geld verdienen met cryptocurrency in 7 stappen infographic
in 7 stappen geld verdienen met cryptocurrency

Persoonlijke omstandigheden en risicokapitaal – stap 1

Stap 1 naar geld verdienen met cryptocurrency is kijken naar je eigen situatie. Deze is bepalend voor jouw succes. Ga je geld verdienen of verliezen? Voor jezelf weet je waarschijnlijk wel dat je het liefst geld verdienen wil met crypto’s. Wat is daarvoor nodig?

 • Kennis en vaardigheden
 • De juiste mindset
 • Beginnersinstelling: leergierigheid en nieuwsgierigheid
 • Inzicht in je financiële situatie
 • Risico management

Waarom is dit bepalend voor je succes?

Omdat de cryptomarkt een nieuwe wereld is, waar veel in te ontdekken valt, waar veel geld in te verdienen valt, en waar net zo goed héél gemakkelijk geld te verliezen is. De cryptowereld wordt ook wel eens vergeleken met het wilde westen of een mijnenveld. Met de juiste mindset navigeer je hier soepel doorheen. En laat jij je door tegenslagen niet uit het veld slaan. Met de juiste mindset weet je de juiste tegenslagen om te buiten naar stapstenen naar succes. Mindset is de key. Wanneer jij jezelf weet te motiveren, vergemakkelijkt en versnelt dit leerproces enorm.

De laatste twee: inzicht in financiële situatie en risicomanagement hangen als vanzelsprekend nou met elkaar samen. Je hebt waarschijnlijk zelf al bedacht dat je niet meer geld moet investeren dan je bereid bent te verliezen en dat een goede analyse van winst t.o.v. verlies deel uitmaakt van het proces om geld te verdienen met crypto’s.

Doe je onderzoek – stap 2

In eerste instantie lijkt de cryptomarkt waarschijnlijk enorm. En overweldigt de stroom van informatie en cryptomunten je enorm. De revolutie die Satoshi Nakamoto met Bitcoin in beweging heeft gezet. Heeft een geleid tot aanbod van cryptoprojecten en cryptomunten waar je U tegen zet. Dagelijks komen er nieuwe munten bij!

Er zijn verschillende aspecten die je mee moet nemen in je onderzoek om tot een goed onderbouwde conclusie te komen:

Denk aan:

 • Het bedrijf
 • Concurrentie
 • Marktomstandigheden

Deze factoren zijn doorslaggevend voor het succes van een bedrijf. En daarmee verbonden, het geld dat je met de cryptomunt kunt verdienen. Dit is écht een héél proces. Crypto parels is een complete gids, waarmee jij leert hoe jij goed onderzoek doet. Ten slotte geven Derek Westra en Patrick Suiker jouw een blik in hun crypto portfolio. De cryptomunten waarop zij vertrouwen dat zij nog veel geld op kunnen gaan leveren. Een erg waardevolle gids. Een tweede gids kun je bij Crypto manuals vinden. Deze mannen hechten meer waarde aan het geven van uitleg. Zij geven hun portfolio niet prijs.

Strategie bepalen: welke manier van investeren in crypto past jou situatie het best? – stap 3

Afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden, wensen en voorkeuren kun je op verschillende manieren aan de slag gaan met geld verdienen met crypto:

Grofweg zijn er 3 mogelijkheden:

 • crypto trade
 • Investeren
 • Staken

Crypto traden

Als crypto trader speel je in op de koerswisselingen van een bepaalde munt. In feite is het héél simpel: Je verkoopt je cryptovaluta, wanneer de koers hoog staa. En je koopt cryptomunten, wanneer de koers laag is.

Er zit natuurlijk nog veel meer achter dan dat. Nu, terugkijkende op de lijn is het vrij eenvoudig te zien, wat een goede koop- en verkoopmomenten zijn geweest. Maar, deze momenten liggen in het verleden. Als cryptotrader ben je voortdurend in toekomst aan het kijken; aan het speculeren.

Er zijn zijn verschillende technieken die jij jezelf kunt aanleren, om de kansen op een stijgende of dalende koers te voorspellen. In de crypto masterclass komen al deze technieken voorbij.

Crypto traden kun je op verschillende manieren doen. Je kunt er dagelijks mee aan de slag zijn als daytrader. Of je kunt over een iets langere termijn op de trends inspelen. In het eerste geval steek je er meer tijd in en zijn de marges lager. In het tweede geval, steek je minder tijd in het traden en kunnen de marges hoger uitvallen.

Analytisch vermogen, intuïtieve vermogens, kennis en stalen zenuwen zijn van doorslaggevend belang om hier succesvol in te zijn. Ook dit wordt in de crypto masterclass behandeld.

Investeren in crypto en ICO’s

Een tweede mogelijkheid is investeren in een cryptomunt of een ICO (Initial Coin Offering) In dit geval spreek je meer over een lange termijn investering. Na gedegen onderzoek investeer je in een cryptoproject. En eigenlijk wacht je tot de koers van deze cryptomunt gaat stijgen. Op een afgesproken moment, verkoop je de munten. Hiervoor maak je voor jezelf van te voren een strategie. Waaraan jij je echt moet houden. Dit, handelen uit emoties uit te sluiten. Emoties kunnen namelijk het rationeel denken behoorlijk in de weg staan. In het geval van crypto trading of investeren is dit niet handig.

Ook hiervoor zijn analytisch vermogen belangrijk, en je moet het leuk vinden cryptoprojecten helemaal uit te kammen en onderzoeken. Nieuwsgierigheid, en kansen zien zijn een pré bij deze tak van sport.

Crypto staking

Verschillende exchanges en brokers bieden op stable coins rente. Stable coins zijn munten die redelijk stabiel zijn. Je kunt dan je cryptomunten zoals Bitcoin in je wallet bij je exchange laten staan. Hiervoor ontvang je rente in de vorm van (in dit geval) Bitcoin. De waarde van je investering in Fiat-geld (Euro’s Dollars, etc.) zal wel fluctueren.

Dit is nog wel de meest passieve vorm van geld verdienen met crypto. Toch, moet je actief betrokken blijven bij je investering. En de koersen in de gaten houden, zodat je op een plotselinge koerswijgingen kunt inspelen.

De goedkoopste en makkelijkste exchange kiezen – stap 4

De eerste stap naar buiten. Je kent je situatie, strategie en je weet in welke munt je wilt investeren. Nu kun je vol zelfvertouwen je eerste cryptomunten kopen. Waar doe je dat? Bij een exchange of broker. Vooral in het begin is het belangrijk een exchange te kiezen, die gebruiksvriendelijk is, om fouten te voorkomen. Ook de kosten zijn belangrijk. Je wilt dus zo laag mogelijke transactiekosten.

Als Nederlander of Belg hebben we niet allemaal een creditcard. En zijn betaalmethoden als iDEAL en Bancontact de meest gebruikte om aankopen te doen. Een exchange waarbij je crypto’s kunt kopen met iDEAL en/of Bancontact is wel zo makkelijk.

Bij Bitvavo exchange is eenvoudig te gebruiken goedkoop en je kunt er met iDEAL en Bancontact je crypto’s kopen bij Bitvavo. Direct een account aanmaken? Uitleg om een Bitvavo account aan te maken.

Er zijn natuurlijk nog meer opties om je crypto’s te kopen. In de crypto broker vergelijker lees je meer over de eigenschappen van een goede crypto broker en kun je mijn persoonlijke favorieten vergelijken.

Cryptomunten kopen: Je eerste crypto investering als beginner- stap 5

Na al je voorwerk is het nu tijd je eerste cryptomunten te kopen. Bijna net zo makkelijk als een willekeurige aankoop op het internet kun je nu je cryptomunten dit doen bij je exchange.

In het Bitvavo review leg ik uit hoe je geld kunt storten bij Bitvavo. Voor Binance kun je dit lezen in het Binance review.

Resultaten bijhouden – stap 6

Winst en verlies, het draait allemaal om cijfertjes. Heb je geen inzicht in de cijfers dan weet je niet of je winst of verlies maakt. Het bijhouden van de koersen is dus cruciaal. Derek Westra en Patrick Suiker hebben hiervoor een prachtige template gemaakt. Hierin kun je eenvoudig zien of je trades winstgevend zijn geweest. En; ook heel belangrijk. Het is een tool die je helpt te berekenen welk bedrag jij het maximaal kunt investeren in relatie tot de mogelijke winst. Deze rekentool + uitleg krijg je gratis bij de crypto masterclass.

winsten uitbetalen, wanneer en hoe doe je dat? – stap 7

Als het goed is heb je van te voren een plan gemaakt. In dit plan heb jij je strategie bepaalt. Hierin staan bijvoorbeeld afspraken met jezelf over wanneer jij jezelf geheel of deels uitbetaald. Wanneer de koers een vooraf ingesteld punt bereikt geef je gehoor aan deze afspraken. Dit doe je, zodat je minder geleid wordt door emoties. Emoties zijn in het geval van crypto trading slechte raadgevers.

Crypto hulp en advies

Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat succesvol crypto traden of investeren om veel meer kennis vraagt dan ik in dit artikel heb behandeld. Wil je één centrale en betrouwbare plaats waar je alle informatie over crypto kunt vinden. Dan is de cryptocurrency beginnerscursus: crypto masterclass een héél waardevolle startplaats voor jouw crypto avontuur. Het gaat natuurlijk maar om één ding: geld verdienen met cryptocurrency❕ Met gedegen kennis vergroot jij je kansen aanzienlijk.

Eerst leren dan investeren

Cryptovaluta beveiligen

Zoals ik eerder noemde; cryptowereld is net het wilde westen. Waar goudzoekers zijn, zijn oplichters en boeven. Daarnaast ben je helemaal zelf in beheer van je eigen geld. Dit betekent dat je zelf voor veilige opslag van je cryptovaluta moet zorgen, want de bank doet het niet voor je. Lees over crypto beveiliging.

Samenvatting en conclusie: Geld verdienen met crypto in 7 stappen

Is het mogelijk: Geld verdienen met crypto in deze 7 stappen? In theorie wel. In praktijk? Dat zul je zelf moeten bewijzen. Aangezien de groeiende populariteit Bitcoin en de blockchain, is de informatiestroom groeiende. Elke dag is er meer te vinden over cryptocurrency en hoe je er geld mee kunt verdienen. Échter, waar vind je de experts? Waar vind je de gedegen kennis en betrouwbare informatie?

Kennis is nog niet eens alles, ook je mindset is doorslaggevend voor jouw succes. Daar een juiste coach of mentor voor vinden is nog lastiger. Zelf ben ik grote fan van de crypto masterclass, hierin geven Patrick Suiker en Derek Westra écht héél praktische en waardevolle informatie, waarmee je daadwerkelijk mee van start kunt. Deze cryptofanaten zijn betrouwbare gidsen in de online wereld van goudzoekers, cowboys en boeven.


Gerelateerde berichten

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 12/01/2021
Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *