Handelen in cryptocurrency voor beginners

Handelen in cryptocurrency voor beginners, waar moet je op letten, en hoe voorkom jij de grootste fout van de beginnende crypto handelaar? In dit artikel:

Genoeg te bespreken, so let’s go.

bitcoin starterpack

Verdien jij al geld met Crypto?

Meld je nu aan en download jouw Bitcoin en crypto starterpack vandaag nog. 👇

Cryptocurrency, wat is het? Een kort introductie

Bitcoin en satoshi

Als je de term cryptocurrency kent, ben je waarschijnlijk al een stukje verder dan bitcoin. Bitcoin is de eerste cryptocurrency. Het is in het leven geroepen door Satoshi Nakamoto. Satoshi, een pseudoniem voor een onbekend persoon uitte in zijn whitepaper kritiek op het huidige financiële systeem. Zijn eerste cryptocurrency; Bitcoin zou hiervoor de oplossing moeten zijn.

Omschrijving cryptocurrency

Cryptocurrency is een verzamelbegrip voor digitale munten. En kent veel andere benamingen die naar het zelfde verwijzen, bijvoorbeeld: cryptomunt, crypto, cryptovaluta, etc..

Het beste kun je cryptocurrency omschrijven als een digitale munt, die gebaseerd is op cryptografie (Vandaar de naam; crypto). Crypto’s zijn decentraal, wat betekent dat niemand ze beheert of de controle onder een centrale autoriteit zoals een bank valt, dit wordt gedaan door nodes. Cryptocurrency kunnen niet zonder de blockchain. Nieuwe crytpto’s worden gewonnen uit mining. In feite is cryptocurrency niet meer dan een ingewikkelde code. Deze code is open source. Verder is alles inzichtelijk op de blockhain. Elke currency heeft zijn eigen blockchain. En als gebruiker ben je niet anoniem, maar je wallet is een een pseudoniem.

Investeren of handelen in cryptocurrency?

Investeren en handelen in crypto’s. Is dat niet hetzelfde? Zo op het eerste gezicht wel. Maar er zijn verschillen:

Investeren in cryptocurrency

Wanneer je investeert in één of meerdere cryptocurrency. Speel je in op de verwachting dat de waarde van je investering over langere termijn groeit. Je kunt investeren in Bitcoin, of in de vele altcoins.

In de begin dagen van cryptocurrency waren je kansen nog veel groter om een keiveel geld te verdienen aan een investering in een nieuw cryptoproject. Ethereum en Litecoin zijn hier voorbeelden van.

Portfolio

Tegenwoordig moet je écht goed onderzoek doen om een sterk crypto portfolio samen te stellen. Voor het duo Patrick Suiker en Derek Westra is dit tot een ware passie uitgegroeid. Met hun crypto portfolio: crypto parels. Behalen zij jaar op jaar succes. Dit portfolio delen zij met plezier, omdat zij weten hoe veel werk het is om de juiste crypto parels op te duiken. Naast een sterk portfolio, dat jaarlijks wordt geupdated, krijg je hierbij een uitvoerige omschrijving over hoe je onderzoek te doen.

Het voornaamste kenmerk van investeren in cryptocurrency is dus: Kijken naar de lange termijn.

Handelen in cryptocurrency

Als handelaar in crypto, kijk je naar de koersbewegingen op korte termijn. En probeer winst te halen door continue te traden. Hierbinnen heb je ook weer verschillende mogelijkheden. Je kunt kijken naar patronen van dag tot dag, en zet dagelijks een trade die je ook die dag afsluit. Of je kijkt naar de trend over langere termijn, dagen bijvoorbeeld. Ga je scalpen dan zet je meerdere trades per dag.

Belangrijkste kenmerk van handelen in bitcoin of crypto is dat het op korte termijn is. Je doel is winst te halen door in te spelen op trends en patronen.

Dit is een vak apart, waar je veel kennis voor nodig hebt. Dezelfde Derek en Patrick van zojuist hebben hierin veel voorwerk gedaan. Al hun lessen hebben zij gebundeld in hun complete crypto masterclass. Hierin kun je als beginner instromen en als winnende cryptotrader uitstromen. Met veel plezier heb ik deze cursus gevolgd.

Het verschil?

Het grootste verschil tussen een crypto handelaar en een crypto investeerder zit hem in de termijn.

Als handelaar speel je in op de korte termijn. Hierdoor ben je meer bezig met grafieken, patronen en trends. De marges zijn hierin iets lager, maar je kunt sneller je eerste winsten zien.

Als investeerder doe je gecalculeerde beleggingen op de lange termijn, waarbij je goed vooronderzoek doet. En vervolgens investeerd kijkend naar de verwachting op de lange termijn.

Voorkom fouten met deze handelen in cryptocurrency tips

Het mooie van cryptocurrency is het decentale karakter. Geen centrale macht. De keerzijde; je bent zelf verantwoordelijk voor je geld. Dit heeft iets meer voeten in de aarde dan je denkt. Maar, dankzij de ontwikkeling kan dit tegenwoordig zonder al te veel, of nihiel aan technische kennis.

Crypto fouten zijn echter snel gemaakt, hier een paar tips voor de beginner:

  1. Doe je eigen onderzoek
  2. Investeer alleen geld dat je missen kunt; risico kapitaal
  3. Bewaar je cryptocurrency op de juiste plek
  4. Bescherm je gegevens
  5. Hoeveel wallets? Voor elke munt 1
  6. CRTL+V ➡ CTRL+C
  7. Herken de oplichter

Doe je eigen onderzoek

Of je nu handelt of investeert in crypto het is belangrijk je eigen onderzoek te doen. Er zijn nogal veel zogenaamd experts die precies weten waarin jij moet investeren. Maar alleen zelf worden zij daar beter van.

Risicokapitaal

De naam zegt het al. Je gaat niet handelen in cryptocurrency met geld dat je niet missen kunt. Er hangt nogal een risico aan vast.

Bewaar je cryptocurrency op de juiste plek

Je zou denken dat een exchange of broker de juiste plek is om je cryptocurrency te bewaren. Ook al doen zij er alles aan om je crypto’s veilig te houden. Ze staan onder constante dreiging van hackers. Het beste is je crypto op te slaan op een hardware wallet.

Bescherm je gegevens

Ook al staat crypto voor cryptografie, en dus geheimtaal. Toegang tot je account is enkel zo veilig als hoe jij met je toegangsgegevens omgaat. Dit dien je goed te beveiligen. Veilige opslag van crypto is belangrijk.

Hoeveel wallets? 1 voor elke munt

Je kunt bitcoin alleen vsturen naar een bitcoin wallet. Dit is het zelfde voor Litecoin. Let daar op bij elke verzending. Stuur jij je bitcoin naar een Link adres, dan ben je ze kwijt. Ze komen nooit aan. En worden niet teruggestuurd.

CTRL+C ➡ CTRL + V + CONTROLE

Kopieren en plakken. De adressen waar jij je naar crypto’s naar verstuurd bestaan uit lange codes van cijfers en letters. No way dat je die foutloos overschrijft. Dus kopieer en plak. En controleer de eerste en laatste 4-6 tekens dan weet je bijna zeker dat je goed zit.

Herken de oplichter

Oplichting komt in vele vormen voor in de cryptowereld. Over het algemeen kun je stellen: to good to be thruth? Dan is het waarschijnlijk ook zo. Verder, net als in het dagelijks leven, let op phishing etc..

De nr.1 beginnersfout bij handelen in cryptocurrency

Met de praktische handvatten ben je al een heel eind. Maar, heb jij je beveiliging goed op orde. En laat jij je niet door één of andere verhalenverteller vangen. Dan is er het volgende:

Klaar om te handelen in crpytocurrency. Zie je het al voor je?

Een grafiek vol met iets dat candlesticks heet. Rood, groen. Een scherm waarin je continue de orders door ziet flitsen. Nog meer toeters en bellen die je eigenlijk niet begrijpt. Uiteindelijk heb jij je eerste market order gedaan. en dus je eerste stukje Bitcoin in de wallet.

De koers stijg en stijg en stijg…. Yeah Baby. Peanuts this is. Handelen cryptocurrency like boss. Nailing it. Wat een winst. Inmiddels al 30% in de plus. 🎉 “Had ik maar meer gekocht”

“Nu weet ik toch hoe het werkt” Ik koop nog wat bij. Hij gaat super.Ik zie alleen maar dollars aan de horizon.

Stagnatie…

“Dat gaat wel voorbij. Zometeen stijgt hij weer verder. “

Daling…

“Dat gaat wel voorbij. Zometeen stijgt hij weer verder. “

Nog meer daling:

“Oh nee, toch, grootste deel van de winst weg. Er is nog maar 10% over. MAar het komt wel goed. Zo gaat het altijd. Het is bitcoin…”

Nog meer daling:

“DAMN; dik in de min, F**** it. Wat nu? ” 🤯

“Verkopen die hap… Ja dat is het beste… Echtwel… voordat hij nog verder zakt”

Verkocht…

“Pfoe, wat een opluchting. Wat een verlies. Zie je wel hij daalt nog verder. Dit was de juiste keuze. O. Wat nu? De koers stijgt weer. Zal ik maar weer kopen?”

De grootstste fout: handelen uit emoties

Emoties ik hou ervan, een goede leidraad in mijn leven. Maar, als het om handelen in cryptocurrency gaat. Is het héél wat anders. Dan pakt het heel anders uit. Geld doet iets met een mens. Net als risico en winst. Angst en euforie. De stoffen die door je lijf gieren sturen je hele gedachten patroon en uiteindelijk je acties.

Hoe voorkom je dit?

Emoties kun je niet voorkomen. Je bent mens, geen robot. Maar, je kunt wel een plan op stellen om hier goed mee om te gaan. Een goede voorbereiding is het halve werk. Bepaal je crypto trading strategie.

Dit is toch wel de belangrijkste les voor beginners die je leren moet, wanneer je gaat handelen in cryptocurrency. Hoe stel jij een goede strategie op? Hoe wordt jij je emoties de baas? Derek en Patrick hebben zich deze kunst helemaal meester gemaakt. In deze gratis training leggen zij je er graag meer over uit.

Ben jij geschikt als cryptohandelaar?

Crypto handelen is niet voor iedereen geschikt. Maar, iedereen kan het leren. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heb je stalen zenuwen nodig. Ben je gevoelsmens? Dan is hier grote winst te halen. Alleen al, omdat het een grote groei is, om beter met je emoties om te leren gaan.

Het gaat om jouw wil te slagen.

Het belangrijkste is: de beginnersmind.

Daarmee kun je alles leren, wat nodig is om succesvol te handelen in cryptocurrency.

Samenvatting en conclusie: Handelen in cryptocurrency voor beginners

Handelen in cryptocurrency voor beginners, wat moet je weten? Dat het decentraal is, dat je zelf verantwoordelijk bent voor de beveiliging. En dat het dus heel wat anders is als het fiatgeld. Voornamelijk: het is een experiment. Maar wel één met potentie.

Insvesteren of handelen in cryptocurrency? Het grote verschil is de termijn. Kies je voor handelen dan ga je voor de winsten p korte termijn. In beide gevallen heb je een dosis kennis nodig. Om een goed portfolio samen te stellen, en/ of om goed te kunnen handelen.

Met de praktische tips ben je al een héél eind op weg om veilig aan de slag te gaan. Maar, wil jij de nr. fout voorkomen: handelen uit emoties. Dan heb je meer nodig. Een plan, een strategie. Hoe jij dit doet, kun je leren in de gratis bitcoin en crypto training van Derek en Patrick. Reserveer hier je plek. Insider tip: Blijf hangen tot het eind.

bitcoin starterpack

Verdien jij al geld met Crypto?

Meld je nu aan en download jouw Bitcoin en crypto starterpack vandaag nog. 👇

Laatst bijgewerkt: 03/04/2021
Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *