Is Bitvavo Veilig of niet?

Zo veilig als het maar kan (?)

Is Bitvavo Veilig

Hoe veilig is de Bitvavo crypto exchange? Als het om geld gaat, is veiligheid belangrijk. Wist je dat de crypto bedrijven; exchanges, brokers, etc. continue bedreigd worden door hackers en andere cyber criminelen. Dagelijks valt er wel iemand voor een scam.

Dat een crypto exchange, zoals Bitvavo de beveiliging goed op orde moet hebben is dus geen overbodige luxe maar een must.

Dus: Is Bitvavo veilig, of niet?

Je weet direct het antwoord. In dit artikel van 3063 woorden lees je alles wat je weten moet over hoe goed Bitvavo beveiligd is.

En vooral, wat jij moet doen om je Bitvavo account, wallet en geld goed te beveiligen.

Voor wie is dit artikel over Bitvavo en veiligheid?

 • Als je nog niet aangemeld bent bij Bitvavo, en wilt weten hoe het allemaal zit met de veiligheid van dit bedrijf.
 • Als je al wel bent aangemeld, maar nog twijfelt.
 • En als je wilt weten, wat jij moet doen om je Bitvavo account, wallet en geld veilig te houden.
 • Als je bang bent te worden opgelicht voor of via Bitvavo. En wilt weten, hoe je dit kunt voorkomen. (Spoiler alert: Bitvavo zal je niet oplichten, maar door anderen via Bitvavo kan zeker wel)

Dit artikel: Is Bitvavo Veilig of niet? beslaat zo’n 3063 woorden. Dit om je zo goed mogelijk te kunnen helpen met je keuze. Als je nog vragen hebt, kun je ze stellen in een reactie. Doe ik dit voor niets? Nee, Wanneer je besluit via 1 van de links aan te melden krijg ik een kleine vergoeding in de vorm van een commissie. Jij merkt hier niets van. ✅ Je bent goed geïnformeerd. ✅ En je hebt de beste deal of korting te pakken.

 • Populairste exchange
 • met de laagste transactiekosten van Nederland
Bitvavo aanmelden met korting

Samenvatting: Is Bitvavo veilig?

Bij de meeste Nederlanders staat veiligheid hoog in het vaandel. Aangezien Bitvavo een Nederlands crypto platform is, kun je hiervan niet anders verwachten. Het bedrijf voldoet aan de strengste veiligheidsnormen van o.a. De Nederlandsche Bank en andere organisaties. En al de medewerkers dienen een VOG te overhandigen. Dit is maar een greep van de vele maatregelen die worden genomen om de veiligheid te waarborgen.

Als gebruiker van het platform zie je een paar van deze maatregelen terug in bijvoorbeeld een beveiligde verbinding, en verschillende opties die je hebt om je account te beveiligen.

Bitvavo is tot noch toe; juni 2024 nog nooit gehackt. En dat is een knappe prestatie, aangezien al de online crypto brokers en exchanges onder continue dreiging van hackers staan.

Meld je nu aan en ontvang direct de welkomstbonus van 1000 gratis handelen.

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is de goedkoopste crypto broker, of eigenlijk exchange van Nederland. Beter kun je het omschrijven als crypto exchange met het gemak van een crypto broker. Dit platform heeft de gebruikers, jij en ik dus hoog in het vaandel staan. Daarom zijn gebruiksvriendelijkheid en veiligheid enorm goed geregeld. Dit zie je onder andere terug in de dienstbaarheid van de helpdesk.

Bij Bitvavo kun je terecht om goedkoop, makkelijk, snel en betrouwbaar Bitcoin en andere crypto te kopen, verkopen en verhandelen (Daytraden). Het platform heeft een aantrekkelijke staking optie, waardoor het ook mogelijk is om passief inkomen te genereren uit je bij Bitvavo ondergebrachte crypto tegoeden.

Bitvavo Details:

 • Handelsvolume: €80,645,812.80
 • Transactiekosten: <0.25%
 • Beschikbare cryptovaluta: +/- 170
 • Handelsparen met: Euro
 • Automatisch traden: Ja, via API
 • Unieke features: Gebruiksvriendelijk | Goede Nederlandse support | Veilig | Goedkoop
 • Meld je nu aan en ontvang 1000 gratis handelen

Is Bitvavo crypto exchange veilig?

De veiligheid van Bitvavo is afhankelijk van verschillende factoren. Deze zijn onder te verdelen in verschillende categorieën. Voor het overzicht bespreken ik hier het bedrijf en het platform. Hierbij lees je dus over de veiligheidsmaatregelen die Bitvavo als bedrijf treft.

Verderop gaan we naar de accountbeveiliging. Welke maatregelen treft Bitvavo hierin. En welke verantwoordelijkheid hebben jij en ik als gebruikers te nemen.

Stichting Bitvavo Payments: Veilig beheer van je geld

Deze stichting is een prachtig voorbeeld van goede beveiliging van je geld.

Je Fiat geld en crypto tegoeden zijn namelijk in beheer van Stichting Bitvavo Payments. Deze stichting staat los van het bedrijf Bitvavo.

In andere woorden; het bedrijf Bitvavo heeft jouw en mijn tegoeden niet in de hand.

Wanneer Bitvavo failliet mocht gaan (erg onwaarschijnlijk) je gelden in de stichting zitten. En dus gewoon bij terugkomen. En niet naar een van de schuldeisers gaan.

Medewerkers: Uitvoerig gescreend

In het voorjaar van 2022 was Bitvavo al uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 190 werknemers. Een groot deel daarvan bestaat uit ICT’ers. Deze zorgen voor een soepele en veilige gebruikerservaring van het platform.

Een bedrijf is zo veilig als zijn medewerkers betrouwbaar zijn, toch? Dit begrijpt Bitvavo ook. Daarom worden al de medewerkers uitvoerig gescreend, voordat zij voor deze crypto exchange aan de slag mogen.

Elke nieuwe medewerker moet een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kunnen overleggen.

Verder blijft het bedrijf de medewerkers scholen middels trainingen om risicobewustzijn hoog te houden. Deze trainingen zijn bespreken zaken als mogelijke gevaren en uiteraard de beste manieren om deze gevaren te voorkomen en te genezen.

Datacenters voldoen aan de hoogste norm

De datacenters waar het online platform op draait, voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen.

Het systeem van van Bitvavo is gekwalificeerd voor de volgende veiligheidscertificaten: ISO 9001, ISO 27001, ISO 27017, PCI DSS Level 1 en SOC 1 – 3.

De digitale kluizen van Bitvavo staan 24/7 onder strenge controle en voldoen aan de hoogste standaard van beveiliging in Nederland: Categorie 4. Alle systeem kritische informatie wordt gedistribueerd en opgeslagen volgens deze standaard.

Mede dankzij onafhankelijke externe audits en toetsen, blijft de veiligheid up to date.

Geen controle op Bitvavo?

Omdat Bitvavo geen bank of bancaire instelling is, valt het niet onder het Europese of Nederlandse depositogarantiestelsel. Dit geldt als vanzelfsprekend voor elke crypto broker of exchange die in Nederland actief is. Het is op dit vlak dus niet gereguleerd.

Dit, omdat crypto munten er nog relatief korte zijn. En platformen om deze op te kunnen kopen en verhandelen nog korter. Er zijn simpelweg nog geen wetten voor aangenomen.

Maar er is wel degelijk een overkoepelende organisatie

Toezicht vanuit een andere hoek: De Nederlandsche Bank

De crypto brokers in Nederland actief, vallen wel onder toezicht van de DNB; De Nederlandsche Bank. Dit toezicht is niet op bedrijfsrisico’s en financiële eisen, maar het zorgt ervoor dat brokers zich aan de nieuwste anti-witwasrichtlijnen houden.

De vierde anti-witwasrichtlijn die sinds 2020 wordt gehandhaafd in Nederland, houdt in dat sinds 21 mei dat jaar, al de crypto wallets moeten zijn geregistreerd bij de Nederlandse Bank. Aangezien Bitvavo sinds november 2020 officieel is geregistreerd bij de DNB, moet het bedrijf ook aan deze regels voldoen.

Een crypto wallet is een digitale portemonnee, waarin jij je crypto tegoeden bewaart.

Wat dit voor jou betekent

In verschillende Bitvavo ervaringen op recencie platformen als TrustPilot en Nederland Review lees je regelmatig slechte recensies, omdat er mensen zijn die het niet eens zijn met de gevolgen van de maatregelen die voortkomen uit de registratie van Bitvavo bij de DNB.

Als Bitvavo dien jij je namelijk goed te verifiëren. Niet alleen bij aanmelding wordt er een ID verificatie uitgevoerd. Ook bij transacties van je Bitvavo wallet naar je eigen of andermans wallet, moet een controle worden uitgevoerd.

In het kort: De veiligheid van Bitvavo

Ondanks de afwezigheid van een toezicht vanuit het Deposito garantiestelsel, is er strenge controle op de veiligheid van Bitvavo.

 • Vanuit de DNB is er het toezicht op het platform en zijn er strenge maatregelen als gevolg van de nieuwste anti-witwasrichtlijn.
 • Als medewerker wordt je uitvoerig gescreend, en blijf je op de hoogte van de veiligheidsgerelateerde topics via trainingen e.d.
 • Het online platform voldoet aan de hoogste eisen van beveiliging
 • Je geld is veilig onder gebracht bij Stichting Bitvavo Payments

Hoe veilig is je Bitvavo account?

Je kunt er dus van uit gaan dat je bij deze exchange veilig bent. Maar, hoe veilig is je Bitvavo account nu echt?

Er zijn verschillende maatregelen om de veiligheid van je account te waarborgen. Heel veel daarvan zie je niet direct terug.

Zoals:

Cold storage opslag van je crypto tegoeden

Dit betekent dat je crypto tegoeden staan opgeslagen in een wallet die niet is verbonden aan het internet. Dit is de veiligste manier van crypto opslag.

Toegang tot deze cold wallet is slechts mogelijk voor enkele personen van Bitvavo. Deze handmatige toegang is nodig, om transacties te kunnen maken.

Dit is een methode die door veel hoogstaande handelsbeurzen wordt gebruikt; waaronder Bitvavo

Meervoudige controle op grote transacties

In vaktaal noemen ze dit multi signatures. Via, meervoudige ondertekeningen worden grote transacties goedgekeurd. Dit gebeurd onder andere door een select groepje directieleden.

Een Beveiligde verbinding SSL

Een beveiligde verbinding is al wat meer zichtbaar voor ons als gebruikers van het platform.

SSL staat voor Secure Socket Layer. Dit is een beveiligingsprotocol dat een versleutelde vetbinding tussen webserver en internetbrowser realiseert. Het verzekerd dat al de gegevens hiertussen worden verstuurd, geheim blijven en niet gestolen kunnen worden.

Een beveiligde verbinding behoort tegenwoordig tot de standaard voor elke website. En is dus onmisbaar voor een crypto exchange, zoals Bitvavo.

Een SSL verbinding kun je herkennen aan een slotje in je browser voor de adresbalk, waarin de url van de website staat. Is dit er niet, dan is de verbinding niet beveiligd.

Bitvavo Beveiliging SSL
Beveiligde verbinding herkennen

Hier komt het toch aan op een stuk eigen verantwoordelijkheid. Bitvavo heeft namelijk al de maatregelen getroffen om jouw account veilig te houden. Dit zie je terug in verschillende mogelijkheden om je account extra te beveiligen. Het is uiteindelijk aan de gebruiker om deze mogelijkheden te gebruiken.

In het kort: Hoe veilig is je Bitvavo account?

Je Bitvavo account is enorm goed beveiligd.

 • Het platform voldoet aan hoogwaardige kwaliteitseisen.
 • Dit zie je terug in verschillende certificeringen.
 • Achter de schermen is je Account goed beveiligd met SSL verbinding.
 • Je crypto tegoeden staan op de veiligste manier opgeslagen namelijk; cold storage
 • Grote transacties moeten altijd worden goedgekeurd door een select groepje medewerkers uit het bedrijf.

Bitvavo account beveiliging

Uiteindelijk is de beveiliging van je Bitvavo account enkel zo goed, als hoe goed jij en ik ons account beveiligen. Je krijgt in ieder geval voldoende hulpmiddelen om je geld en je account goed te beschermen.

Dit begint uiteraard al met je inloggegevens. Je logt in met je e-mailadres en een wachtwoord. Als je het makkelijk voor jezelf houdt, maak je het tegelijkertijd gemakkelijk voor de cybercrimineel om je wachtwoord te achterhalen.

Een goed beveiligd Bitvavo account begint dus met een sterk wachtwoord.

Bitvavo 2FA: Tweestaps verificatie

De tweede stap is het instellen van je 2FA. Dit staat voor 2 Factor Authentication. Ofwel twee stap verificatie. Naast het wachtwoord (iets dat je weet) heb je iets nodig dat je hebt, een code die je ontvangt via een twee staps verificatie app zoals Google Authenticator.

Mocht iemand je wachtwoord en gebruikersnaam achterhalen, dan heb je nog een tweede laag van bescherming. Hiervoor moet je echt toegang hebben tot bijvoorbeeld een smartphone met een 2FA app.

bitvavo account beveiliging met 2FA
2FA Van Bitvavo

E-mail controle bij verschillende cruciale knooppunten

Vervolgens worden al de belangrijke acties die je kunt doen bevestigd met een e-mail. Je kunt zelf aanvinken van welke acties je een e-mail wenst te ontvangen.

bitvavo veilig: E-mail notificaties
Acties die je met e-mail bericht kunt laten bevestigen

Om deze mails te kunnen herkennen kun je een Anti-phishingcode instellen.

Anti Phishing code

Een antiphishing code is een code die wordt toegevoegd aan al de e-mails die van Bitvavo afkomstig zijn. Aan de hand van deze code kun je herkennen kun je herkennen, wanneer je een vals bericht krijgt van iemand die zich voordoet als Bitvavo, om zo op slinkse manier je gegevens te ontfrutselen.

Een Anti phishing code is dus een veiligheidsmaatregel tegen cybercriminaliteit van anderen.

Zelf kun je deze via je veiligheidsinstellingen eenvoudig instellen.

Externe Wallets whitelisten

Een volgende maatregel om de veiligheid te waarborgen is het whitelisten van externe wallets.

Zelf vind ik deze maatregel een beetje dubbel. Maar uiteraard snap ik de gedachte erachter.

Vanuit de DNB is verificatie op externe wallets verplicht om witwassen te voorkomen. Dit snap ik volledig, maar aan de andere kant is het wel weer een stevige inbreuk op je privacy, omdat jij zelf moet verifiëren wat je met je eigen geld doet.

Het voordeel van dit whitelisten van externe wallets, is uiteraard de extra veiligheid. Zo zul je niet snel een vergissing maken en je crypto’s naar een verkeerd adres sturen.

hardware wallet ledger nano s
Ledger Nano S: Voorbeeld van (externe) hardware wallet

IP’s whitelisten: Controle op nieuwe apparaten en inloglocaties

Wanneer je vanaf een ongebruikelijke locatie of van een nieuw apparaat inlogt, krijg je een e-mail vanuit het systeem om te verifiëren dat jij zelf inlogt en niet iemand anders.

Accountbeveiliging: Jouw eigen verantwoordelijkheid

Nu snap je wel dat de beveiliging van je Bitvavo account je eigen verantwoordelijkheid is. Hoe veilig je geld op Bitvavo is, is dus voor een groot deel afhankelijk van jezelf. Als jij onvoorzichtig met je inloggegevens omgaat, is het voor een kwaadwillende gemakkelijk om er met jouw geld vandoor te gaan.

Dus neem even de tijd om je account goed te beveiligen met al de instellingen die er zijn.

 • Kies een sterk wachtwoord
 • Stel de 2FA in
 • En activeer de antiphishing code.

En hop je bent veilig onderweg met Bitvavo

Staat op Bitvavo je geld veilig?

Is je geld veilig bij Bitvavo? Naast de paar stappen die jezelf kunt nemen, om je account te beveiligen is er natuurlijk nog iets meer. De crypto exchange zelf heeft ook stevige maatregelen getroffen om je geld veilig te stellen.

Stichting Bitvavo Payments

Eerder heb je al kunnen lezen over stichting Bitvavo Payments. Dit is de stichting die al de cliënt tegoeden beheert. Het is dus niet in handen van het bedrijf Bitvavo. Dankzij deze constructie is je geld veilig in geval van een eventueel failissement.

Crypto tegoeden opgeslagen in een Cold wallet

Een tweede maatregel is de cold storage opslag van je crypto tegoeden. Dit betekent dat je crypto’s niet vanaf het internet te bereiken zijn. Er moet daadwerkelijk een menselijke actie aan van pas komen om bij je geld te komen.

Deze menselijke actie wordt uitgevoerd door streng gescreende medewerkers van dit crypto platform.

Is bitvavo verzekerd?

Verder zijn ook de cliënt tegoeden verzekerd tegen diefstal bij AON. Dit is in samenwerking met een paar vooraanstaande partijen die aan de strengste regels voldoen. De cliënt tegoeden zijn verzekerd tot een bedrag an $255 miljoen.

Veilig geld storten en opnemen via iDeal en Bancontact

Bancontact en iDeal zijn veel gebruikte online betalingsmethoden in België en Nederland. Deze populariteit genieten ze, omdat ze bewezen veilig, betrouwbaar en gemakkelijk zijn. Je kunt via iDeal en Bancontact ook (gratis) je geld storten en opnemen naar en van Bitvavo.

Daarnaast zijn er nog andere betaalmethoden zoals SEPA bank overschrijving, EPS, en credit card. Deze andere methoden hebben meestal hogere limieten, waardoor je in 1x meer geld storten of opnemen kunt. Maar, hier zitten ook vaak wat kosten verbonden.

Is je Bitvavo Wallet veilig?

In een woord: Ja.

Je Bitvavo wallet is veilig.

Het grootste deel van je crypto tegoeden staat namelijk cold storage opgeslagen. Dit betekent, niet verbonden aan het internet. In deze z.g.n. cold wallet staan je crypto tegoeden dus goed veilig opgeslagen.

Enkel een select groepje onder controle staande medewerkers van Bitvavo is bevoegd om bij deze wallets te komen. Dit is nodig, omdat jij anders je acties zoals kopen en verkopen van je crypto valuta niet kunt uitvoeren.

Wanneer je met grote bedragen werkt, worden acties door meerdere lagen via een multi-signature systeem gecontroleerd.

Uiteraard blijft het motto onder de cryptofanaten:

Not your Keys, Not your Wallet.

Hiermee wordt bedoeld dat de veiligste wallet nog altijd je eigen (hardware) wallet is, waarvan alleen jij de sleutels hebt.

Maar, als je dit niet wilt, is de Bitvavo wallet een veilig alternatief.

Bitvavo staking veilig

Staking is het ontvangen van vergoedingen voor crypto’s die je in je wallet houdt. Aangezien de Bitvavo wallet goed beveiligd is, kun stellen dat het staking op Bitvavo net zo veilig is als je wallet.

Identificatie om Bitvavo te gebruiken: Is dit voor de veiligheid?

In andere vorm komen we met deze vraag terug bij de DNB en het witwassen. De Bitvavo ID check is een resultaat van het moeten voldoen aan de door de Nederlandsche Bank opgelegde maatregel om te moeten voldoen aan de anti-witwasrichtlijnen.

Je kunt het dus zien als een extra beveiligingslaag.

Is de bitvavo identificatie veilig?

Dus de ID check van Bitvavo waarbij jij je paspoort, rijbewijs of ID nodig hebt, is ook volkomen veilig. Net als de rest van het platform is de beveiliging uiterst goed geregeld.

En blijft je identificatie bewijs in goede, betrouwbare handen.

Kun je bitvavo zonder verificatie gebruiken?

En kunt er niet aan ontkomen. Bitvavo is enkel te gebruiken met een verificatie van je identiteit.

Is de Bitvavo app veilig?

Het zal je vast niet verrassen dat ook de Bitvavo app voldoet aan de strengste eisen. En dus veilig te gebruiken is.

Is Bitvavo veilig voor hackers?

We zijn er bijna. Hackers! Opgelicht worden via Bitvavo, kan dat? Met al de maatregelen die het bedrijf treft, zou je denken dat het niet mogelijk is. Maar, niets is minder waar.

Je kunt namelijk door cybercriminelen opgelicht worden die zich ofwel voordoen als Bitvavo, of als een andere officiële instelling. Vaak vragen deze badguys van je dat je bepaalde handelingen uitvoert om zo geld van je af te troggelen.

Deze oplichting kan via Bitvavo gebeuren. En kent vele gezichten.

Oplichting via Bitvavo (of willekeurig ander crypto platform) herkennen?

In mijjn complete Bitvavo review, kun je verschillende ervaringsverhalen lezen over mensen die zijn opgelicht via Bitvavo

In het kort kun je zeggen;

 • ben voorzichtig met browser-extensies,
 • let goed op je inloggegevens
 • en kijk uit met online advertenties

Hoe is Bitvavo beveiligd tegen hackers?

Als je dit hele artikel hebt gelezen, ben je al verschillende manieren tegengekomen, om je Bitvavo account tegen hackers te beveiligen.

Een veel voorkomende manier van hackers en cybercriminelen om een crypto platform te hacken is namelijk door de inloggegevens van gebruikers te ontfrutselen.

Vaak gebeurd dit via phishing e-mails.

Fishing

Via officieel ogende e-mails probeert de kwaadwillende jouw inloggegevens te bemachtigen.

Deze e-mails zijn vaak niet van echt te onderscheiden.

Maar, dankzij de anti-phishingcode die alleen bij jou bekend is, is de kans dat jij hierin trapt natuurlijk al een stuk kleiner.

Andere maatregelen die jij zelf nemen kunt om je account te beveiligen zijn de eerder genoemde 2FA code en een sterk wachtwoord. Daarnaast kun je ook nog IP adressen en externe wallets whitelisten.

Daarnaast heeft Bitvavo nog een arsenaal aan goede programmeurs in dienst die bovenop de veiligheid zitten.

Wist je dat:

 • Bitvavo nog nooit gehackt is

Conclusie: Is Bitvavo veilig of niet?

Ja, Bitvavo is een veilig platform. Je kunt hier met een gerust hart je crypto investeringen doen. Of gaan daytraden. Ook daar is het platform namelijk goed voor geschikt.

Bitvavo is veilig, omdat:

 • Het als Nederlands bedrijf onder strenge controle van de DNB staat
 • Het daarnaast nog vele externe safety audits laat uitvoeren
 • De medewerkers allemaal een Verklaring Omtrent Gedrag dienen te overleggen
 • En structureel getraind worden om het risicobewustzijn hoog te houden
 • Je geld veilig staat opgeslagen bij een Stichting, en je het dus gewoon terug krijgt bij een faillissement
 • Je crypto tegoeden offline (cold storage) staan opgeslagen. En er dus geen onbevoegden bij kunnen komen. (Maar, let op: Het devies is nog altijd: Not your Keys Not your Wallet)
 • Jij je account goed kunt beveiligen met eenvoudige maar effectieve veiligheidsmaatregelen (2FA, Anti Phishing, etc.)
 • En het tot noch toe; juni 2024 nog nooit gehackt is.

So:

All Safe and sound

Maak direct je account aan via onderstaande knop. En geniet de Bitvavo welkomstbonus van 1000 Euro gratis handelen.

 • Populairste exchange
 • met de laagste transactiekosten van Nederland
Bitvavo aanmelden met korting

Bronvermelding

 • support.bitvavo.com/hc/nl/articles/4405243980945-Registratie-Bitvavo-bij-De-Nederlandsche-Bank-DNB-
 • bitvavo.com/nl/security/
 • support.bitvavo.com/hc/nl/articles/4912194434705-Bitvavo-accountgarantie
 • argeweb.nl/blog/wat-is-ssl-hoe-werkt-het-en-welke-voordelen-biedt-het/

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 30/03/2023
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

blank

Start vandaag nog bij Bitvavo de goedkoopste crypto exchange van Nederland

en verhandel je eerste € 1.000,- gratis