Is KuCoin Betrouwbaar?

Achter de slechte KuCoin ervaring

Overweeg je om een account bij KuCoin aan te maken? Wil je echter eerst graag weten of KuCoin betrouwbaar en veilig is? Dan ben je in deze KuCoin review aan het juiste adres. In deze review deel ik namelijk graag mijn persoonlijke ervaringen met dit crypto-beleggingsplatform.

Dit artikel: Is KuCoin Betrouwbaar? beslaat zo’n 2576 woorden. Dit om je zo goed mogelijk te kunnen helpen met je keuze. Als je nog vragen hebt, kun je ze stellen in een reactie. Doe ik dit voor niets? Nee, Wanneer je besluit via 1 van de links aan te melden krijg ik een kleine vergoeding in de vorm van een commissie. Jij merkt hier niets van. ✅ Je bent goed geïnformeerd. ✅ En je hebt de beste deal of korting te pakken.

Samenvatting: Is KuCoin betrouwbaar en veilig?

Allereerst kan ik stellen dat KuCoin absoluut betrouwbaar is. Mijn persoonlijke ervaringen zijn positief, de exchange heeft haar zaakjes op orde en je geniet bij KuCoin van interessante extra’s. Wat ik wel opvallend vind, is dat er bij Trustpilot veel negatieve beoordelingen te vinden zijn. In deze review vertel ik je hier ook graag meer over, omdat deze negatieve beoordelingen in mijn ogen niet eerlijk zijn.

Ten tweede kan ik stellen dat KuCoin 100% veilig is. Dit belkeggingsplatform heeft de juiste voorzorgsmaatregels getroffen, investeert veel geld in de veiligheid van het platform én heeft op dit gebied een goede naam opgebouwd.

Ten derde kan ik stellen dat KuCoin om meerdere redenen veel extra’s te bieden heeft. Ten opzichte van andere exchanges/platformen kun je bij KuCoin op meerdere manieren geld verdienen. En een passief inkomen opbouwen. Wil je hier meer over weten? Check dan deze volledige KuCoin review!

KuCoin logo

KuCoin De Peoples exchange

 • Vertrouwt door ruim 25% van alle crypto traders
 • Automatisch traden met goede trading bots
 • Gebruiksvriendelijk
 • Lage handelskosten (max 0.1%)

Meld je nu gratis aan en profiteer levenslang van 20% korting op je handelskosten

Waarom is KuCoin betrouwbaar?

Mijn persoonlijke bevindingen met KuCoin zijn erg betrouwbaar. Juist door deze persoonlijke ervaringen durf ik te stellen dat KuCoin voor 100% betrouwbaar is. Dit is wat mij betreft ook aan onderstaande punten te danken:

 • Het platform bestaat inmiddels al geruime tijd. Ten opzichte van veel andere platformen is KuCoin een oud platform. Dit platform zag namelijk eigenlijk al in 2011 het levenslicht. In 2013 was het platform ontwikkeld, waarna het nog 4 jaar duurde voordat het live gaan. Dat KuCoin hier zolang over gedaan heeft, geeft aan dat KuCoin een perfect platform op wilde richten. Gezien de huidige betrouwbaarheid is men daar in geslaagd.
 • Wereldwijd populair. Het is wat mij betreft ook veelzeggend dat KuCoin wereldwijd populair is. Op dit moment is het platform in 190 landen beschikbaar. In al deze landen heeft KuCoin een veelal positieve reputatie opgebouwd. Ook is het veelzeggend dat dit platform 6 hoofdkantoren heeft en dus wereldwijd actief is. Leuk detail hierover: ongeveer 25% van alle cryptobezitters heeft een account bij KuCoin.
 • Twofactor authentication. Bij het aanmaken van een account wordt aangeraden om de two-factor authentication aan te zetten. Met deze optie voeg je een extra stap aan het inlogproces toe, waardoor je account nóg veiliger is.
 • Lering uit het verleden getrokken. Met name sinds 2020 is KuCoin een heel stuk betrouwbaarder geworden. In dat jaar was dit platform het slachtoffer van een hack; de schadepost werd vastgesteld op ongeveer 275 miljoen dollar aan cryptocurrencies. Na die aanval zijn alle systemen geoptimaliseerd en investeert KuCoin onwijs veel geld in de betrouwbaarheid.
 • Vakkundige organisatie. KuCoin is door 7 personen opgericht die allemaal een achtergrond in technologische- en financiële sectoren hebben. Deze personen sloegen de handen ineen en wilden een betrouwbaar crypto platform ontwikkelen. Dat juist deze personen met elkaar samen zijn gaan werken, is van grote invloed op de organisatie geweest. En daarmee ook op de betrouwbaarheid van dit crypto-beleggingsplatform.
 • Partnerships. In de afgelopen jaren heeft KuCoin meerdere partnerships gesloten. Eén van de belangrijkste partnerships is met de firma Onchain Custodian. Deze firma heeft speciale systemen ontwikkeld waarmee de crypto’s veilig bewaard kunnen worden. Sinds 2020 maakt KuCoin dan ook gebruik van dit systeem.

Zijn je crypto tegoeden veilig bij KuCoin?

Ja, je crypto tegoeden zijn veilig bij KuCoin. Hiervoor moet alle ‘dank’ uitgaan naar de eerdere hack in 2020. Nadat het platform gehackt werd, werden alle veiligheidsmaatregelen ongekend aangescherpt. Je bent hierdoor momenteel in staat om je crypto tegoeden veilig bij KuCoin te laten staan.

Dit komt onder meer door het hierboven benoemde partnership. Na de hack in 2020 moest KuCoin dingen anders gaan doen en men besloot om voor het beste van het beste te gaan. Een samenwerking met Onchain Custodian werd gesloten, waarmee de crypto tegoeden een stuk beter beschermd zijn.

Hoe de crypto tegoeden precies bewaard worden, is enigszins duidelijk. Op de website van KuCoin valt namelijk te lezen dat nagenoeg alle coins van klanten offline opgeslagen worden op multi-signature cold storage wallets. Cold storage wallets betekent dat de wallet niet met het internet verbonden is, waardoor de coins op deze wallet niet gehackt kunnen worden.

Op andere websites valt echter te lezen dat KuCoin géén cold storage wallets gebruikt. In dit geval ben ik geneigd om het verhaal van KuCoin te geloven, want waarom zou zo’n toonaangevend beleggingsplatform hierover liegen?

Om nog terug te komen op de eerder gestelde vraag: Ja, je crypto tegoeden zijn veilig bij KuCoin. De coins die je op je account bij KuCoin hebt/laat staan, zijn goed, veilig en vakkundig verborgen voor de buitenwereld.

Is je geld veilig bij KuCoin?

Om het antwoord op deze vraag te geven, vertel ik je graag meer over mijn bevindingen. Daarover kan ik allereerst het volgende stellen: het aanmaken van een account gaat erg prettig. Wel moet je wachtwoord aan strenge eisen voldoen. Dit vraagt om enige aandacht tijdens het aanmaken van het wachtwoord, maar is wat mij betreft absoluut een pluspunt.

Mijn ervaring met geld storten naar KuCoin

Nadat ik mijn account aangemaakt had, probeerde ik geld naar mijn account over te maken. Toen ik dat wilde doen, was het platform echter met een aangekondigde update bezig. Van deze update was ik op de hoogte gebracht, maar ik besloot om toch ‘gewoon’ geld over te maken.

Dat had ik beter niet kunnen doen. Bij de update die ik kreeg, stond namelijk benoemd dat het tijdelijk niet mogelijk was om geld te storten. Ik deed dat dus wel, waarna het lang duurde voordat het geld op mijn rekening kwam. Eventjes maakte ik me zorgen, totdat ik in contact kwam met de klantenservice.

De klantenservice legde direct uit wat het probleem is. Daarbij wees de vriendelijke medewerker me nogmaals op de melding die ik had gezien én had genegeerd. Volledig mijn eigen schuld dus dat mijn geld eventjes kwijt was.

Tijdens het contact met de klantenservice vielen mij enkele dingen op. Ten eerste dat de medewerker er alles aan deed om mij te helpen. Ten tweede merkte ik op dat het een vrij grote en logge organisatie is. Dit merkte ik vooral aan de standaard toon die in de berichten gehanteerd werd. Maar, de toon die gehanteerd werd, was in mijn ogen wel hulpvaardig en vriendelijk.

Na enige tijd kreeg ik het geld terug gestort op mijn rekening. Dit duurde wat langer dan mijn eerste storting, welke met 1 – 2 werkdagen al was verwerkt en in Euro op mijn KuCoin account stond.

Uiteindelijk besloot ik om het geld vanuit Bitvavo naar KuCoin te sturen als crypto. Mijn keuze viel op Ripple (XRP). Deze verzending ging uiteraard super snel. In no-time stond het op mijn KuCoin XRP wallet.

De Ripple die ik gekocht had, zette ik vervolgens om in USDT en BTC en USDT en ETH. Dit deed ik om een trading bot te kunnen activeren. Ook dit verliep probleemloos en snel.

Eigenlijk heb ik geen moment het gevoel gehad dat mijn geld in gevaar was. Of dat KuCoin niet de benodigde veiligheid of betrouwbaarheid kon garanderen. Mijn ervaringen met dit beleggingsplatform zijn dus tot zover erg positief.

KuCoin betrouwbaar geld storten

Bij dit beleggingsplatform kun je met een gerust hart geld storten. Het enige ‘jammere’ is dat dit niet via iDeal kan. Wel is het mogelijk om middels een SEPA-betaling geld over te maken, evenals met je creditcard, met Google Pay en met Apple Pay.

Met deze betaalmethodes maak je snel en veilig geld over naar je KuCoin account. Hoe lang deze transactie in beslag neemt, is uiteraard wel per betaalmethode verschillend.

Graag had ik gezien dat ook iDeal toegevoegd zou zijn. Mogelijk gebeurt dit in de toekomst alsnog, maar vooralsnog met je het zonder iDeal doen.

Let wel op: dit is slechts één van de weinige minpuntjes die ik op KuCoin aan te melden heb.

Kun je altijd je geld opnemen bij KuCoin?

Of je je geld bij KuCoin op kunt nemen, hangt van de situatie af:

 • Heb je recent je cryptocoins verkocht? Dan staat er nu een bepaald bedrag aan bijvoorbeeld Bitcoin of een andere cryptocoin in je wallet. Dit bedrag kun je uitbetalen; de ervaring leert dat deze uitbetaling ongeveer 30 minuten duurt.
 • Ben je coins aan het staken op het platform van KuCoin? Dan is het niet altijd mogelijk om geld op te nemen. Bij het staken ben je namelijk akkoord gegaan met de voorwaarden, waarin een bepaalde periode staat. Gedurende die periode kun je niet je geld opnemen.

Wil je passief inkomen bij KuCoin opbouwen én altijd je geld op kunnen nemen? Dan kies je het beste voor Flexible Terms. Hiermee zet je je crypto niet voor een bepaalde periode vast, maar heb je altijd toegang tot de coins. De verdiensten zijn bij Flexible Terms hierdoor wel lager dan bij de reguliere vorm van staking.

Zijn je tegoeden verzekerd bij KuCoin?

Ja, KuCoin heeft hiervoor een verzekering bij Lockton afgesloten. Op het moment dat er iets met je crypto gebeurt, word je in alle gevallen schadeloos gesteld. Uiteraard zit je niet op zo’n situatie te wachten, maar het is toch fijn dat je een stok achter de deur hebt.

KuCoin is zo betrouwbaar als hoe goed jij je account beveiligd

Eerder in dit artikel heb je kunnen lezen dat ik KuCoin als ‘erg betrouwbaar’ omschrijf. Hier wil ik wel bovenstaande aan toevoegen: KuCoin is zo betrouwbaar als hoe goed jij je account beveiligd.

Met andere woorden: je kunt zelf invloed uitoefenen op de veiligheid van je account. Hoe je dit moet doen? Dat bespreek ik hieronder.

KuCoin account beveiliging met 2FA

Graag raad ik je aan om altijd gebruik te maken van 2FA. Bij het inloggen moet je een extra stap doorlopen, waarmee je account direct een heel stuk veiliger is.

Je kunt hiervoor gebruik maken van de Google Authenticator app op je smartphone. Deze app moet je aan je KuCoin account koppelen, waarna je alléén met de code uit de app in kunt loggen. Deze code wordt gegenereerd voor een periode van 60 seconden. Alleen met die code kun je inloggen op je KuCoin account.

Daarbij is het ook nog mogelijk om een handel code in te stellen. Dit is een unieke code van 6 cijfers die je zelf aan kunt maken. Nadat je dit gedaan hebt, moet je deze code invullen als je een trade plaatst.

Wat doet KuCoin tegen phishing?

Een bekend probleem voor veel crypto exchanges is phishing. Kwaadwillenden maken de mails van een crypto exchange tot in detail na, waarna ze deze sturen naar mensen. In deze mailtjes zitten phishings link verstopt, waarmee bijvoorbeeld je computer gehackt kan worden.

Hier heeft KuCoin iets slims tegen verzonnen. In je account kun je drie veiligheidszinnen instellen. Wat deze zinnen zijn, is volledig aan jezelf om te bepalen. Op het moment dat je een mail ontvangt, staan deze drie zinnen altijd in de mail verwerkt. Dat is althans het geval als de mail écht van KuCoin afkomstig is.

Is de mail van een kwaadwillende partij afkomstig? Dan bevat deze mail dus niet de drie veiligheidszinnen. En weet je dus al direct dat de mail niet van KuCoin zelf afkomstig is. Een geweldige oplossing van dit beleggingsplatform.

Fishing

KuCoin account aanmaken: Is ID verificatie veilig en betrouwbaar?

Op het moment dat je je KuCoin aanmaakt, moet je veel gegevens invullen. Je moet vervolgens ook nog je account verifiëren. Hiervoor dien je de zogeheten KYC verificatieprocedure.

Dit is een ontzettend veilige en relatief makkelijk te doorlopen procedure. Bij deze procedure wordt om je naam, achternaam, geboortedatum, adres en identiteitsbewijs documentnummer gevraagd.

Vervolgens moet je ook nog een paar unieke handelingen verrichten. Dit kun je doen met je smartphone; in de app komt bijvoorbeeld te staan dat je moet schudden met je hoofd. Nadat je deze handelingen verricht hebt, is KuCoin in staat om je account volledig aan te maken. Daarvoor heeft het platform nog zo’n 5 minuten nodig.

Nadat je deze stappen doorlopen hebt, beschik je over KYC-1. Je kunt nu ook nog verder gaan voor KYC-2 en KYC-3, waarmee je je account alleen maar veiliger maakt.

De gegevens die je invult, slaat KuCoin op een veilige manier op. Hoe het platform dit doet, vertelt het platform uiteraard niet. Je moet de kwaadwillende niet nog slimmer maken dan dat ze al zijn.

Met andere woorden: de ID verificatie is veilig én betrouwbaar.

KuCoin ervaring TrustPilot

Op Trustpilot zijn opvallend veel negatieve beoordelingen te vinden. Graag zet ik een paar van deze beoordelingen op een rijtje inclusief mijn weerwoord:

KuCoin ervaring TrustPilot
KuCoin ervaring – TrustPilot

Mijn mening: ik kan niks anders stellen dan dat futures inderdaad een risico met zich mee brengen. Het advies is daarom alleen om je met futures bezig te houden als je dit principe volledig begrijpt. En dat je ook begrijpt dat je hier een bepaald risico mee loopt. Ik heb het idee dat deze gebruiker niet op de hoogte van dit risico was.

KuCoin Betrouwbaar TrustPilot review 2
KuCoin ervaring – Bron: TrustPilot

Mijn mening: ik heb sterk het vermoeden dat er door de gebruiker zelf een fout gemaakt wordt. Bij mij was het aanmaken van een account immers zo gepiept. Dat de klantenservice niet reageert, is uiteraard iets minder.

Is KuCoin Betrouwbaar
KuCoin ervaring – Bron: TrustPilot

Mijn mening: ik heb moeite om deze review te geloven. Ik weet namelijk uit ervaring dat KuCoin er in zo’n situatie alles aan doet om je te helpen. Ik heb in exact dezelfde situatie gezeten en ben keurig door de klantenservice geholpen.

Hoe ik KuCoin gebruik

Dat ik een tijd terug besloten heb om een account bij KuCoin aan te maken, is nog steeds een goede keuze geweest. Dit komt onder meer doordat ik KuCoin gebruik om op een passieve manier geld te verdienen.

Als één van de weinige crypto-beleggingsplatformen biedt KuCoin zogeheten trading bots aan. Dit zijn bots die automatisch trades plaatsen, waardoor je zelf geen omkijken naar de handel hebt. Dit gebeurt naar mijn volle tevredenheid, maar ik heb wel opgemerkt dat de winstgevendheid volledig samenhangt met de koersen. En juist dat is iets waar de trading bots van KuCoin geen invloed op hebben.

Wil je meer weten over de manier waarop ik KuCoin gebruik? Check dan mijn uitgebreide KuCoin trading bot review. Daarin vertel ik je meer over de resultaten en dergelijke.

Andere mogelijkheden van deze crypto exchange

Eén van de mogelijkheden om met KuCoin geld te verdienen, is middels de trading bots. Daar blijft het echter niet bij. Ook met onderstaande vijf mogelijkheden kun je (veel) geld verdienen bij/met KuCoin.

Geld verdienen via KuCoin Lending

Crypto lending is een algeheel proces dat betrekking heeft op het lenen of uitlenen van cryptocurrency. Bij dit verdienmodel kun je aan twee ‘kanten’ staan:

 • Je kunt crypto uitlenen, waarna je over de uitgeleende crypto rente ontvangt.
 • Je kunt crypto lenen, waarna je over de geleende crypto rente moet betalen.

Is het logisch dat je crypto wilt lenen? Ja, zeker. Dit doe je bijvoorbeeld als je verwacht dat de koers op termijn flink gaat stijgen. Blijkt de koers inderdaad met bijvoorbeeld 100% te stijgen? Dan vallen de rentekosten van bijvoorbeeld 10% in het niets. Het uitlenen van crypto is om de rente ook interessant; 10% rendement pakken doe je op geen enkele andere manier zó simpel.

KuCoin en NFT

Dat KuCoin voortdurend in ontwikkeling is, blijkt uit de mogelijkheid om geld te verdienen met NFT’s. Sinds 29 juli 2022 is het mogelijk om NFT’s te kopen en te verkopen in de NFT ETF Trading Zone. Als je je hier bezig mee gaat houden, wil ik je alleen maar het volgende aangeven: zorg dat je weet waar je mee bezig bent.

Crypto traden met KuCoin

Uiteraard is het ook mogelijk om ‘gewoon’ crypto te traden. Verwacht je dat een bepaalde crypto gaat stijgen? Koop de crypto dan via KuCoin in, bewaar deze in je wallet en verkoop de coin op het juiste moment. Wat het juiste moment is? Dat is iets dat je zelf moet analyseren.

Wil je dit een stuk makkelijker voor jezelf maken? Maak dan gebruik van de trading bots. Zoals ik hierboven al aangegeven heb, maak ik daar zelf met veel plezier gebruik van.

Spot grid

Spot grid trading is te vergelijken met een trading bot. Bij deze manier om passief inkomen op te bouwen, kun je zelf vooraf intervallen instellen. Mocht de koers binnen de interval komen, kun je ook aangeven wat de automatische spot grid precies moet doen. Met dank aan spot grid trading zou je strategische en rationele beslissingen moeten kunnen nemen. Ook hierbij geldt dat je moet weten waar je mee bezig bent.

Futures en margin trading

Met de futures Grid van KuCoin kun je short of juist long gaan. In beide gevallen is het zaak om op de markt te anticiperen, maar dit is niet voor de beginnende cryptobelegger weggelegd.

Wat hierbij ook nog mogelijk is, is om margin trading toe te passen. Hierbij werk je met een hefboom, waarmee je je mogelijke winsten flink kunt vergroten. Maar, let op: dit brengt ook grotere risico’s met zich mee.

Conclusie: Is KuCoin betrouwbaar?

Ja, KuCoin is wat mij betreft 100% betrouwbaar. Dit is te danken aan de volgende pluspunten:

 • KuCoin biedt een 2FA inlogproces aan. Door dit inlogproces én de KYC verificatieprocedure kun je je account zo veilig maken als je zelf maar wilt.
 • KuCoin gaat op een slimme manier phishing mails tegen. Op dit gebied is KuCoin één van de voorlopers.
 • KuCoin werkt met de beste partners samen. Dit blijkt uit de samenwerking met Onchain Custodian.
 • Je tegoeden zijn bij KuCoin verzekerd. Dit is te danken aan de verzekering die het platform bij Lockton afgesloten heeft.

Het blijft niet alleen bij deze voordelen. Neem (nogmaals) dit artikel door en achterhaal verder waarom ik zó positief ben over KuCoin en de betrouwbaarheid van dit beleggingsplatform!

KuCoin logo

KuCoin De Peoples exchange

 • Vertrouwt door ruim 25% van alle crypto traders
 • Automatisch traden met goede trading bots
 • Gebruiksvriendelijk
 • Lage handelskosten (max 0.1%)

Meld je nu gratis aan en profiteer levenslang van 20% korting op je handelskosten

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 30/08/2022
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

blank

Start vandaag nog bij Bitvavo de goedkoopste crypto exchange van Nederland

en verhandel je eerste € 1.000,- gratis