3 mythes over financiële vrijheid

In principe is het realiseren van een financieel vrij leven voor iedereen haalbaar. Er gaan nogal wat ideeën en mythes in de rondte die je ervan zouden kunnen weerhouden dit voor jezelf te gaan realiseren. Ik noem hier de drie voornaamste en meest belemmerende mythen in relatie tot het realiseren van financiële vrijheid.

Je moet rijk zijn om financiële vrijheid te kunnen realiseren?

In de definitie over financiële vrijheid wordt niet over bedragen gesproken. Het gaat puur over de verhouding tussen je inkomsten en je uitgaven. Zo kan voor de één een passief inkomen van € 800,- per maand al financiële vrijheid betekenen, terwijl een ander vaste lasten heeft die oplopen tot € 3.000 of meer. De tweede persoon zal dus veel grotere passieve inkomsten moeten gaan genereren om financieel vrij te zijn.

Nu we de mythe hebben ontkracht dat je rijk moet zijn om financieel vrij te kunnen zijn, wil ik nog twee verlammende mythen over financiële vrijheid benoemen.

Je moet schuldenvrij zijn om financieel vrij te kunnen zijn.

Schulden los je niet in één keer af, toch? Neem je koophuis, maandelijks betaal je een x-bedrag af. Wanneer de inkomsten uit je passieve inkomensstromen hoger zijn dan je vaste lasten inclusief de aflossing ben je al financieel vrij.

Ik ben te jong/ te oud om dit te realiseren

Ja, hoor. Zo lust ik er nog wel een paar! Een groot verschil tussen succesvolle mensen die de status van financieel vrij hebben bereikt en diegenen die dat nooit zullen bereiken is:

De succesvolle mens neemt verantwoordelijkheid, de tweede maakt excuses.

relevante kennisbank artikelen

Relevante blog artikelen

Laatst bijgewerkt: 12/08/2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *