Kraken crypto exchange review

Welkom bij de oude rot in het vak: Kraken, de toonaangevende crypto exchange sinds 2011. Een exchange die nog nooit gehackt is, dus veiligheid en betrouwbaarheid zouden goed moeten zijn. Een plek om snel crypto te kopen. En de exchange met een enorme al dan niet de grootste liquiditeit. Daarboven op zijn de transactiekosten ook nog eens laag. Op het eerste gezicht de ultieme crypto broker. Maar is dat zo? In dit Kraken crypto exchange review, nemen we deze crypto exchange eens goed onder de loep.

Is deze crypto exchange geschikt voor beginners? Let’s find out!

Koop nu je crypto bij Kraken

‘s Werelds oudste crypto exchange;
Goed, veilig, snel en goedkoop
crypto kopen.

👇 Aanmelden 👇

Wat is Kraken?

Sinds 2011 is crypto exchange Kraken actief op de markt. Sinds die tijd heeft het vele exchanges en brokers voorbij zien komen. Maar, Kraken heeft zijn populaire positie weten te behouden. Het is één van de grootstse crypto exchanges ter wereld met de grootste liquiditeit op het trading pair; BTC/EUR.

Jesse Powell is één van de oprichters en CEO van het in Californië opgestartte bedrijf. De intentie met de oprichting van Kraken was een betrouwbaar alternatief te bieden voor Mt. Gox, wat destijds de grootste crypto exchange was, hier werd ruim 70% van alle Bitcoin verhandeld. In 2014 stopte deze wereldspeler ermee, daarmee was de weg vrij voor Kraken.

Interview met Kraken Jesse Powell

Het Kraken empereum

Kraken heeft stevig aan de weg getimmert. En het heeft in zijn weg naar de top de nodige overnames gedaan om zijn positie te versterken of de functionaliteit te verbeteren en verbreden. Bedrijven als:  Coinsetter en Cavirtex, Clevercoin, Gildera, CryptoWatch en Cryptofinance.ai vallen nu allemaal onder Kraken.

Is Kraken crypto exchange betrouwbaar?

Betrouwbaarheid en beveiliging zijn belangrijke eigenschappen voor een crypto exchange, omdat er veel geld in omloop is. En, omdat deze tak van sport een populair target is voor hackers en oplichters.

ls een topper de crypto wereld, heeft Kraken zijn veiligheid goed op orde. Het bedrijf behoort tot de de top 5 exchanges wereldwijd.

Hoe hebben ze dit klaar gespeeld?

Deze crypto exchanges heeft een uiterst geavanceerd trading platform ontwikkeld. Één platform dat tot de meest beveiligde systemen ter wereld behoord als het om crypto trading gaat. Dat het bedrijf al sinds 2011 meedraait wil ook wat zeggen.

Door de ervaren crypto traders wordt deze exchange als de meest betrouwbare optie gezien om cryptovaluta te kopen en verkopen, omdat er zoveel aandacht is gericht op de beveiliging in de software. En natuurlijk zijn er nog veel maatregelen getroffen om in alle tijden de veiligheid te waarborgen.

Kraken wordt gezien als één van de beste opties die de meest betrouwbare software aanbiedt aan zijn klanten om cryptocurrency te kopen en verkopen. Daarnaast zijn er geavanceerde maatregelen beschikbaar op het platform om problemen veilig op te lossen op het moment dat er veel orders verwerkt worden.

Is Kraken gehackt?

Nee! Kraken is nog nooit gehackt. Dit is een hele prestratie, omdat crypto exchanges en brokers een gewilde target zijn voor hacker. Dit, omdat het bedrijf sinds het begin de veiligheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel heeft staan.

Account beveiliging jouw verantwoordelijkheid

Ondanks alle maatregelen is er altijd nog een kwetsbare schakel in de ketting. En dat is de beveiliging van de toegang tot je account. Je hebt niets aan geavenceerde software die je crypto beveiligd, wanneer jij je toegangscodes niet goed en veilig opslaat, de 2FA niet inschakelt etc.. Dus, neem ook deze eigen verwantwoorelijkheid. Dit geldt echt voor alle crypto brokers en exchanges.

Voor wie is Kraken geschikt?

Wanneer jij account hebt aangemaakt, zul je zien dat de interface wat complex en niet erg gebruiksvriendelijk is. Ik zelf moest er ook écht mijn weg in vinden. Geld storten gaat niet zo makkelijk als bij de Nederlandse alternatieven, zoals Bitvavo. Bitvavo heeft veel aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijheid.

 • Is kraken crypto exchange geschikt voor beginners? – geschikt
 • En voor ervaren crypto traders – geschikt

Wat zijn de kosten bij Kraken?

Kraken heeft relatief lage kosten. Het behoort tot één van de goedkoopste crypto exchanges ter wereld. Je kunt hier dus goedkoop je crypto verhandelen.

Transactiekosten

30 daags
handelsvolume
Maker feeTaker fee
$0 < $50.000,-0,16%0,26%
$50.000,- < $100.000,-0,14%0,24%
$100.000,- < $250.000,-0,12%0,22%
$250.000,- < $500.000,-0,10%0,20%
$500.000,- < $1.000.000,-0,08%0,18%
$1.000.000,- < $2.500.000,-0,06%0,016%
$2.500.000,- < $5.00.000,-0,04%0,14%
$5.000.000,-< $10.000.000,-0,02%0,12%
$10.000.000,- < 0,00%0,10%
Transactiekosten maker en taker fees

De transactiekosten komen niet hoger dan 0,26%. Dat is voor de taker met het laagste handelsvolume. De makers fee is daarbij; 0,16%. Wanneer je meer verhandeld wordt het goedkoper. Met als absolute bodem: 0% makers fee bij een 30 daags handelsvolume van meer dan €10.000.000,-

Voor stablecoins en handel in de Forex markt hanteert Kraken andere tarieven. Deze kun je op de website vinden.

Kraken voordelen en nadelen

Pluspunten

 • Snel en goedkoop crypto verhandelen, tarieven tot max. 0.26%
 • Hoge handelsvolumes en liquiditeit.
 • Betrouwbaarheid en beveiliging goed op orde: Nog nooit gehackt
 • Handelen met Fiatgeld: EUR, USD, GPB, CAD, CHF en JPY
 • actieve en bereikbare helpdesk
 • Beschikt over Margin en Future trading, voor ervaren traders
 • Direct een trade plaatsen met stop loss
 • Je kunt direct crypto tegen dollars traden.

Minpunten

 • Minder gebruiksvriendelijk
 • Ondersteunt geen iDEAL, Bancontact
 • Beperkt aantal cryptomunten in vergelijking tot anderen.
 • Er zijn nogal wat stappen nodig, voordat jij account zo ver is da tje crypto kunt kopen.
 • Niet Nederlandstalig

Koop nu je crypto bij Kraken

‘s Werelds oudste crypto exchange;
Goed, veilig, snel en goedkoop
crypto kopen.

👇 Aanmelden 👇

Alternatief voor Kraken

Ervaren traders kiezen veelvuldig voor Kraken, dit omdat je bij het instellen van je order je stop loss gelijk kunt instellen. Dit is niet alijd het geval. Ben je nog niet zo ver, dan is het aan te raden met een gebruiksvriendelijker alternatief te beginnen.

Het beste Nederlandse alternatief

Bitvavo is een goedkoop en gebruiksvriendelijk alternatief voor Kraken. Het heeft een goede Nederlandstalige helpdesk. Je kunt er crypto kopen met iDEAL, Bancontact en SEPA overschrijving, en het is goedkoop met maximaal 0,25% transactiekosten.

 • Populairste exchange
 • met de laagste transactiekosten van Nederland
Bitvavo aanmelden met korting

Wereldwijd het goedkoopste alternatief

Kijk je wereldwijd dan is Binance een goed alternatief. In de vormgeving zijn de website en app iets minder gebruiksvriendelijk als Bitvavo. Maar, je kunt vrij eenvoudig je trades zetten en je crypto kopen. Daarnaast is het met transactiekosten van max. 0,1% de goedkoopste. Ook veiligheid is goed op orde.

Meld je gratis aan bij Binance

20% korting op al je handelskosten – altijd
👇

Ervaringen van anderen

Normaal gezien post ik hier altijd wat screenshots van ervaringen van andere gebruikers met in dit geval Kraken crypto exchange. Échter, toen ik trustpilot bezocht vond ik alleen héél slechte reviews, die niet betrouwbaar en geloofwaardig overkwamen. Én, de positieve review, klonken te enthousiast, te schreeuwend en te veel als reclame.

Samenvatting en conclusie: Kraken crypto exchange review

Kraken crypto exchange review

Wouter

Betrouwbaarheid
Klantenservice / helpdesk
Handelsvolume
Aanbod
Transactiekosten
Gebruiksvriendelijk

Snel, goedkoop en veilig crypto kopen bij Kraken?

De gebruiksvriendelijkheid van deze crypto exchange laat te wensen over. Daarmee is het gevoelig voor menselijke fouten. En is het niet aan te raden hier als beginner mee te beginnen.

Voor ervaren crpyto traders is het een goed platform, het biedt mogelijkheden die niet elke exchange biedt. Zo kun je bij Kraken met je order direct je stop loss instellen. En kun je Bitcoin tegen FIAT geld verhandelen.

Veiligheid is bij deze gigant altijd eerste prioriteit geweest. Wat resulteert in een bijna unieke status van nog nooit te zijn gehackt.

Kraken is een behoorlijk goedkope crypto exchange met taker fees van max. 0,26%, naarmate je 30 daags handelsvolume stijgt dalen deze fees tot aan 0% voor een maker.

4.3

Koop nu je crypto bij Kraken

‘s Werelds oudste crypto exchange;
Goed, veilig, snel engoedkoop
crypto kopen.

👇 Aanmelden 👇

Kraken FAQ’s

 1. Heeft Kraken een mobiele app?

  Ja, Kraken heeft een mobiele app.

 2. Kraken en verificaties: hoe zit dat?

  Kraken maakt onderscheidt drie niveaus wat betreft verificatie, waarbij het op te nemen bedrag en te verhandelen bedrag toeneemt, naarmate je verificatie completer is.
  1. Volledige naam, email, primair adres en telefoonnummer
  2. 1. + Beroep, proof of residens en paspoort of id
  3. 2. + AML verificatie en finacial statements

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 28/03/2022
Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

blank

Start vandaag nog bij Bitvavo de goedkoopste crypto exchange van Nederland

en verhandel je eerste € 1.000,- gratis