Kucoin review: betrouwbaar crypto kopen?

Is alles wat van ver komt goed? Deze crypto exchange begon zijn reis al in 2013, om uiteindelijk in 2017 de crypto markt te betreden. Inmiddels heeft 1 op de 4 cryptohandelaren een account bij KuCoin. In dit KuCoin review lees je waarom. In deze Kucoin recensie gaan we in op de ervaringen, de betrouwbaarheid, de kosten en natuurlijk: Wat is KuCoin?

KuCoin logo

KuCoin De Peoples exchange

 • Vertrouwt door ruim 25% van alle crypto traders
 • Automatisch traden met goede trading bots
 • Gebruiksvriendelijk
 • Lage handelskosten (max 0.1%)

Meld je nu gratis aan en profiteer levenslang van 20% korting op je handelskosten

Wat is KuCoin

Kucoin is sinds 2017 actief als crypto exchange. Het is dus geen broker, dit betekent dat Kucoin erg goedkoop is, omdat er bepaalde kosten wegvallen. Deze crypto exchange kent een geschiedenis die lijkt op die van crypto exchange Binance.

Kucoin vindt zijn oorsprong in China, waar ontwikkelaars en ondernemers uit gerenormeerde bedrijven de koppen bij elkaar staken om deze crypto exchange te realiseren. In feite lag de technische architectuur er al in 2013. Het duurde tot 2017 voordat het project echt doorgang vond, en de eerste versie werd gelanceerd.

kucoin logo
KuCoin logo

Wat kun je van Kucoin verwachten

Deze crypto exchange doet er alles aan om het handelen in cryptomunten makkelijk en goedkoop te houden. Dit, omdat de klanten écht centraal staan bij Kucoin.

Dat de klant centraal staat zie je terug in de klantvriendelijkheid. De helpdesk is bijvoorbeeld 24/7 bereikbaar, de website en app zijn erop gericht om gebruiksvriendelijk te zijn. Zelfs als beginner is Kucoin makkelijk te gebruiken.

Kucoin shares  (KCS)

Kucoin heeft als doel een plek te bemachtigen in de top, tussen of bovenaan de grootste crypto brokers en exchanges wereldwijd. Sinds haar oprichting is Kucoin ook keihard gegroeid. Mede dankzij de Kucoin shares en het uitdelen van 50% van de commissies aan shareholders.

Met een Initial Coin Offering; ICO heeft Kucoin in 2017 in verschillende rondes het geld weten op te halen om de Kucoin shares uit te brengen. Hierin is weer een parallel met Binance te zien.

Kucoin wil investeerders aansporen nieuwe investeerders te werven, KCS te kopen en vast te houden, om hier beloningen over te krijgen. Dit is gedaan door speciale functionaliteiten te ontwikkelen waarvoor je de KCS nodig hebt. Bijvoorbeeld:

 • Je kunt met KCS andere cryptovaluta kopen. Het is een tradingpair met BTC – Bitcoin.
 • Met KCS bespaar je op je aan- en verkoopkosten bij Kucoin exchange.
 • Afhankelijk van wat je in je wallet hebt, ontvang je vergoedingen die afkomstige zijn uit de winsten van aan- en verkoopkosten. Ook referrals delen mee in deze pot.
 • Je kunt jezelf inkopen bij Initial Exchange Offerings die bij Kucoin
KuCoin review: KuCoin shares logo
Het logo van de cryptotoken KCS

Is Kucoin crypto exchange betrouwbaar?

Kucoin opereert wereldwijd op verschillende locaties en kantoren. Er zijn momenteel ongeveer 300 werknemers. Dat zijn er nogal wat. Omdat er geen fysieke kantoren aanwezig zijn van waaruit Kucoin werkt, geniet het bedrijf een grote mobiliteit. Daarvoor heeft het wel wat moeten inleveren op de betrouwbaarheid. Door afwezigheid van een fysiek kantoor is Kucoin eens negatief in het nieuws geweest. Het Postbusnummer in Hongkong had namelijk geen werknemers of kantoor. Volgens een onafhankelijke onderzoeksorganisatie CER, wie de de kwaliteit van brokers en exchanges waarborgt is Kucoin een betroubare crypto exchange.

Kucoin en veiligheid

Kucoin heeft de beveiliging goed op orde. Met bepaalde encryptie protocollen worden op de website de persoonlijke gegevens van de crypto handelaren beveiligd op een niveau dat gelijk staat aan dat van een bank.

Wanneer jij je account aanmaakt, zul je merken dat er verschillende opties zijn om je account zo goed mogelijk te beveiligen. Als crypto broker kan Kucoin natuurlijk wel zijn best doen alles te beveiligen van haar kant. Als gebruiker dien je ook je veiligheidsmaatregelen te treffen. Dus, schakel de 2FA in, verifieer email-adres, en telefoonnummer en vul de antifishing zin in.

In dit populaire doelwit van hackers en oplichters is het aan te raden de beveiligingsstappen te doorlopen. Kucoin maakt het in ieder geval makkelijk je account te beveiligen.

Cryptocurrencies kopen bij KuCoin

Het aanbod

Het aanbod cryptovaluta dat je bij Kucoin kunt kopen is enorm. Momenteel staan er ruim 200 cryptomunten op de lijst.

Kosten Kucoin

Zoals eerder genoemd. Kucoin heeft de klant centraal staan. Ookal wordt er door crypto brokers en exchanges geld verdient door kosten in rekening te brengen voor het storten, opnemen en verhandelen van cryptovaluta. Deze vallen bij Kucoin laag uit.

Transactiekosten

Net als bij Binance, zijn de transactiekosten van Kucoin laag. Het is goedkoop om hier je crypto te kopen. De transactiekosten worden lager naarmate je handelsvolume groter wordt of je meer bezit. Dit gaat in 12 stappen. Er is een verschil tussen maker en taker fee. In de eerste levels zijn de transactiekosten voor zowel maker als taker het zelfde: 0,1% Bij een handelsvolume van ≥80000 BTC of een bezit van meer dan 150000 KCS in de laatste 30 dagen is dit al gedaald naar:
-0.005% maker en 0.025% taker. Heb je KCS, dan valt het nog lager uit.

Storten

Het storten van cryptovaluta is gratis.

Opnemen

Voor het opnemen van cryptovaluta worden geen kosten in rekening gebracht door KuCoin. Dit kenmerkt deze crypto exchange. Sommige cryptomunten hebben wel hun eigen vergoedingstructuur. Een duidelijk overzicht vind je op het kostenoverzicht van Kucoin.

Kucoin helpdesk

De helpdesk van Kucoin is 24/7 bereikbaar via de mail: support@KuCoin.com. En de service is goed. Voor veel gestelde vragen kun je hier terecht.

Verificaties en limieten

Voor het traden, opnemen en storten van cryptocurrencies zijn geen limieten gesteld. Het voordeel hiervan is dat grote investeerders sneller gebruik zouden kunnen maken van KuCoin. Zo is het aantrekkelijker in KuCoin Shares te investeren.

Voordelen en nadelen van Kucoin

Voordelen

 • Groot aanbod cryptovaluta, waaronder cryptovaluta in de lage regionen.
 • De bekende tradingpairs, en de combinatie met KCS
 • Goedkoop, transactiekosten zijn laag
 • Gebruiksvriendelijk
 • Bereikbaarheid en kwaliteit van de klantenservice (24/7)
 • Betrouwbaar en veilig
 • KCS en de extra functies.

Nadelen

 • Niet mogelijk om via iDEAL Bancontact of SEPA geld te storten.
 • Je cryptovaluta zijn niet verzekerd.
 • Kan bij grote handelsvolumes traag zijn.

Alternatieven voor Kucoin

Kucoin vs Binance

De twee grootste crypto exchanges van de wereld liggen dicht bij elkaar. Beiden hebben ze hun eigen voor- en nadelen. Zo kun je bij Binance geld storten via iDEAL, Bancontact en SEPA bankoverschrijving. En heeft KuCoin het grootste aanbod aan cryptomunten en zijn de website en app gebruiksvriendelijker ingericht. Dat je geen fiat geld kunt storten, is op te lossen door je Euro’s om te wisselen bij Bitvavo.

Lees meer in het Binance crypto exchange review.

Kucoin vs Bitvavo

Voor de Nederlanders is Bitvavo een betere en veiligere keuze. Allemaal hebben ze hun beveiliging goed op orde. Maar zowel Bitvavo als Binance hebben maatregelen getroffen om de cryptovaluta van de klanten zo goed mogelijk te beschermen.

Nadeel van Bitvavo t.o.v. KuCoin is, dat Bitvavo een lagere liquiditeit en handelsvolume heeft. Wel heeft Bitvavo in vergelijking met KuCoin een klein aanbod cryptomunten, het is een goed aanbod. Voor betree kansen zou Bitvavo zich meer moeten richten op de internationale markt.

Lees meer in het Bitvavo review

Ervaringen met Kucoin

Lees over de ervaringen van anderen met Kucoin. Wanneer jezelf verder kijkt op Trustpilot, zul je tegenkomen dat er nogal wat claims over scam website en slechte klantenservice tussen staan. Dit kun je hieronder zien. Wanneer je hier doorheen kijkt zie je een betrouwbare crypto exchange die de klanten centraal heeft staan. De cryptowereld is net het wilde westen, dit zie je helaas ook terug op websites als trustpilot. Maar, gelukkig geeft deze site ieder zijn stem.

Kucoin review: eerlijke recensie van gebruiker
Kucoin review - goede ervaring
Kucoin review - slechte recensie
Kucoin goede ervaring

Samenvatting en conclusie

Kucoin crypto exchange review

Wouter

kucoin logo
Betrouwbaarheid
Klantenservice / Helpdesk
Handelsvolume
Aanbod
Transactiekosten

Is KuCoin crypto exchange een betourwbaar en goede keuze?

Wanneer je naar de kosten kijkt zul je gelijk; “Ja” roepen. Het is naast Binance een erg goedkope exchange en met de KCS heeft KuCoin nog leuke voordelen voor de investeerder in petto.
Kijk je iets verder dan dat, dan zie je ook de klantenservice. Deze is goed bereikbaar. Ook op de website is antwoord te vinden op veel vragen. De kosten hebben ze transparant in rekening gebracht.
De klant staat centraal. Dat zie je terug in de gebruiksvriendelijke website. Iedereen kan hiermee uit de voeten. Ook de beginner.
Een nadeel is wel, dat je niet via iDEAL, Bancontact geld kunt storten. Dit kan wel via creditcard. Natuurlijk kun je wel cryptovaluta in één van de wallets storten. Dit kan via bijvoorbeeld Bitvavo. Bij directe concurrent Binance kun je wel fiat geld storten via één van genoemde moeglijkheden.
Check ook de crypto broker en exchange vergelijker

4.5

Aanmelden bij KuCoin

KuCoin logo

KuCoin De Peoples exchange

 • Vertrouwt door ruim 25% van alle crypto traders
 • Automatisch traden met goede trading bots
 • Gebruiksvriendelijk
 • Lage handelskosten (max 0.1%)

Meld je nu gratis aan en profiteer levenslang van 20% korting op je handelskosten

Kucoin FAQ’s

Wat zijn de transactiekosten bij Kucoin?

https://www.kucoin.com/vip/level?lang=nl_NL&rcode=1vbf6H1

Met welke betaalmethodes kan ik geld storten bij Kucoin?

Kan je geld storten met iDEAL, Bancontact of bankoverschrijving? Nee. Als je met fiat geld crypto wilt kopen, kan dit alleen via creditcard: Mastercard, Visa en Apple Pay.

Je kunt wel storten via cryptovaluta.

Hoe zit het met verificatie bij Kucoin?

Er is verificatie. Maar er zijn geen limieten gebonden aan te storten of op te nemen bedragen.

Hoeveel en welke cryptomunten kun je bij Kucoin kopen?

Bij Kucoin kun je momenteel ruim 200 cryptomunten verhandelen. Iets te veel om hier op te noemen. Natuurlijk heeft Kucoin de grote jongens als: Bitcoin, Litecoin, Ripple, Ethereum in het assortiment.

Heeft kuCoin wallets voor alle cryptovaluta?

Ja. Je kunt hier dus je cryptovaluta bewaren. Maar dit is niet aan te raden. De veiligste plaats blijft altijd je eigen hardware wallet.

Meer Brokers en exchanges

Zie voor een helder overzicht de cryptovergelijker. Daar kom je via onderstaande knop.

Crypto brokers vergelijken

 • Lage transactiekosten +/- 0.1 – 0.25%
 • Snelle en goede klantenservice
 • gemakkelijke crypto kopen en verkopen
 • 1e € 1.000,- gratis verhandelen in eerste week.

account openen 🚀

 • Wereldwijde populaire exchange
 • goedkoopste exchange, transactiekosten +/- 0.1%
 • gemakkelijk voor beginner en gevorderde
 • 20% korting op transactiekosten via onderstaande knop

account openen 🚀

 • Lage transactiekosten +/- 0.1 – 0.25%
 • klantenservice 24/7 bereikbaar
 • gemakkelijke crypto kopen en verkopen

account openen 🚀

 • groot assortiment cryptomunten
 • sparen voor extra korting
 • hoge uitkering voor staking (3%)

account openen 🚀

 • anoniem crypto kopen
 • Voordelig crypto’s kopen in de lage regionen
 • Kleine exchange = meer risico op exit scam

account openen 🚀

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 22/01/2021
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

blank

Start vandaag nog bij Bitvavo de goedkoopste crypto exchange van Nederland

en verhandel je eerste € 1.000,- gratis