KuCoin trading bot review

Mijn KuCoin bot resultaten šŸ’ø

De Kucoin trading bots lijken op het eerste gezicht te mooi om waar te zijn. Met minimale aanpassingen zou je al een passief inkomen kunnen creƫren met crypto. De meeste trading bots vragen wel om iets meer aanpassingen dan deze bots van KuCoin. In dit KuCoin trading bot review, deel ik zowel mijn resultaten met je, als mijn ervaringen met deze manier van crypto trading op de automatische piloot.

KuCoin logo

KuCoin De Peoples exchange

 • Vertrouwt door ruim 25% van alle crypto traders
 • Automatisch traden met goede trading bots
 • Gebruiksvriendelijk
 • Lage handelskosten (max 0.1%)

Meld je nu gratis aan en profiteer levenslang van 20% korting op je handelskosten

Samenvatting: Kucoin trading Bot review

KuCoin heeft voor verschillende trading- en beleggingsstrategieƫn verschillende trading bots ontwikkeld. Deze zijn in te zetten op al de verschillende crypto en handelsparen die deze exchange in het assortiment heeft. Met het minimale aan aanpassingen in de standaard instellingen kun je al beginnen met het automatiseren van je handelen. Er zijn inmiddels veel alternatieven op de markt voor trading bots, en de ontwikkeling is snel. Het eerste resultaat van mijn trading bot van KuCoin is positief: Ik sta in de plus. Verder kun je mijn resultaten door de tijd zien met regelmatige updates.

Kucoin trading bots

Net als de verschillende trading- en beleggingsstrategieƫn, heb je ook verschillende trading bots. KuCoin speelt hier op vernuftige wijze op in, door eenvoudig in te stellen bots te creƫren voor deze verschillende manieren van aanpak.

Spot Grid: Automatisch Laag inkopen, hoog inkopen

Dit is een van de meest populaire handelsstrategieƫn die er zijn. Zoals je in de kop kunt lezen: laag inkopen en hoog verkopen. Dit gebeurd in een specifiek prijsinterval. Deze strategie kan je goede winst opleveren in een volatiele markt.

Vooral, wanneer de koers een tijdje zijwaarts lijkt te gaan en blijft schommelen tussen een paar waarden kun je met spot grid goed scoren. Vooral, wanneer je (KuCoin) trading bot langer zijn werk kan doen.

De KuCoin spot grid trading bot | Newby friendly

In het menu zie je de spot grid trading bot bij KuCoin al aangevinkt staan als newby friendly. Dat is het ook. Je kunt hem in principe gewoon aanzetten. En dan begint hij zijn werk te doen.

Hierbij maak je gebruik van de aanbevolen instellingen, deze zijn gebaseerd op de historische gegevens van de cryptokoersen.

Maar, je kunt je trading bot ook instellen met de instellingen die je van een ander kopieert. In dit geval heb je het over copy trading. Je kijkt dan simpelweg in de ranglijst wie het, het beste doet. En je kopieert zijn of haar instellingen.

Het aanpassen van deze instellingen, gaat vanzelf naarmate je meer vertrouwd raakt met het systeem.

Futures Grid: De Spot Grid met groter effect

In de basis heeft deze trading bot veel gelijkenissen met de Spot Grid trading Bot van KuCoin. In beide gevallen automatiseert deze bot het principe van laag inkopen en hoog verkopen.

De KuCoin Futures Grid Bot

Met futures, kun je short of long gaan, en profiteren van een neerwaartse markt. Daarboven op kun je ook nog eens kiezen om margin trading toe te passen. Je kunt dus traden met een hefboomwerking.

Prachtig, dit vergroot je mogelijke winsten, maar het komt ook met grotere risicoā€™s.

Dollar-Cost Averaging: perfect voor de bullmarkt

Deze methode van periodiek, een vast bedrag in crypto investeren, verlaagd je gemiddelde inkoopprijs. Over de lange termijn is dit tot noch toe telkens weer de meest winstgevende methode gebleken, omdat je prijsschommelingen opvangt.

De KuCoin DCA trading Bot

Met de KuCoinn DCA Trading Bot, kun je instellen met welke interval er welke crypto voor welk bedrag wordt gekocht. En bij welk prijsdoel jij je winst wilt pakken.

Vervolgens gaat de tradingbot voor je aan het werk. Wanneer het prijsdoel is bereikt, kun je zelf bepalen, of je nog verder wilt gaan, of dat je het opnemen wilt.

Smart Rebalance: Een groeiend porfolio voor de HODL-er

Bij HODL, denk je al aan een lante termijn investering. Daarvoor is de Smart Rebalance strategie een heel goede manier om je portfolio te beheren. Hiermee speel je in op de veranderende waarde van de tokens die je HODLā€™t.

De Smart rebalance bot van KuCoin

Met de KuCoin tradingbot voor de smart rebalance strategie, geef je aan hoe jij de percentages van verschillende cryptoā€™s over je portfolio verdeeld wilt hebben. Je trading bot houdt herbalanceert veranderingen hierin door te kopen en/of verkopen, wanneer door koerswijzigingen hierin veranderingen ontstaan. Zo kan je portfolio in omvang blijven groeien.

Infinity Grid: een afgeleide strategie van Spot Grid

Bij infitity grid houdt je rekening met potentiƫle prijsstijgingen. Bij dit principe handel je niet in vaste aantallen, maar in percentages en zonder bovengrens. Verder is deze strategie behoorlijk gelijk aan de spot grid strategie.

Waarom kiezen voor spot trading bot?

De cryptomarkt is enorm volatiel, daarnaast loopt hij 24 uur per dag door. En kan het gewoon heel snel gaan. Het is moeilijk om het met de hand bij te houden. Met een trading bot kun je het proces automatiseren, waardoor je geen koop-/ en verkoop momenten meer misloopt. Je kunt het werk dus voor je laten doen.

Het is alleen een kwestie van een strategie bepalen en de parameters juist instellen. Maar, als je daar nog niet aan toe bent, kun je zelfs de basisinstellingen overnemen.

Voordelen en nadelen van KuCoin Trading Bot

Voordelen

 • Het is makkelijk te starten
 • Je kunt beginnen met een relatief laag bedrag, vanaf 60 USDT, want ongeveer gelijk staat aan de Dollar koers.
 • Je kunt je eigen strategie kiezen
 • Wanneer je meer gewend bent, kun je de parameters meer aanpassen naar wens, met als doel meer rendement te halen.

Nadelen

 • Crypto trading wordt wel heel makkelijk. Hierdoor loop je het risico lui te worden en niet of weinig naar je bot te kijken, en niet meer verder te leren
 • Wanneer de markt erg volatiel is zijn bots ongeschikt, juist omdat ze geen emotie kennen.
KuCoin logo

KuCoin De Peoples exchange

 • Vertrouwt door ruim 25% van alle crypto traders
 • Automatisch traden met goede trading bots
 • Gebruiksvriendelijk
 • Lage handelskosten (max 0.1%)

Meld je nu gratis aan en profiteer levenslang van 20% korting op je handelskosten

KuCoin Trading Bot alternatieven

Tegenwoordig zijn er veel trading bots op de markt. Het nadeel hiervan is dat deze vaak met een abonnement komen, en dat je ze via een API moet koppelen aan je trading account. Voorbeelden hiervan zijn;

 • Pionex
 • Cryptohopper
 • 3 Commas

Voor wie is de KuCoin Trading Bot?

De KuCoin trading bot is geschikt voor crypto traders en verschillende beleggingsstrategieƫn. Als beginner kun je er al vrij gemakkelijk mee aan de slag. Je hoeft de trading bot enkel aan te zetten. Voor een ervaren trader die meer invloed uit wil oefenen op zijn strategie kan het wennen zijn, om dit op auto-piloot te zetten. Daarnaast mis je bij de KuCoin trading bots ook wat parameters. Je kunt over het algemeen vrij basale aanpassingen doen.

Mijn resultaten met de Spot Grid Trading Bot van KuCoin

Hieronder mijn resultaten met de spot grid trading bot van KuCoin. Deze heb ik in juli 2022 aangezet. Ik heb hierbij ongeveer 100 Euro geĆÆnvesteerd. (100,- -/- transactiekosten)

Resultaten met Spot Grid Trading Bot KuCoin na 7 dagen

KuCoin Trading bot review, resultaat
Kucoin Trading Bot resultaat na 1 week
USDTBTC Kucoin
Prijs ontwikkeling zelfde periode

Resultaat na 14 dagen

KuCoin Handelsbot resultaat
Koers BTC USDT

KuCoin Spot Grid Trading Bot resultaat na 3 weken

KuCoin Trading Bot Spot Grid resultaat
KuCoin TradingView koers

Mijn ervaring met KuCoin trading bot

Over mijn ervaring met de KuCoin trading bot kan ik heel kort zijn, het werkt super eenvoudig. Ik heb ervoor gekozen om niets aan de instellingen te wijzigen. Simpelweg, omdat ik echt wil ontdekken of het automatisch crypto traden op deze manier voor mij zou werken. Ik heb namelijk genoeg om handen, en wil mij er zo weinig mogelijk mee bezig houden. Daarnaast, komen mijn emoties mij bij het traden vaak genoeg in de weg staan. Dus, ik wil er toch wel wat afstand van houden.

Zoals je in bovenstaande grafiek ziet, is winst geen garantie. Ik begon met een kleine daling. Daarna pikte toch dagelijks een kleine stijging mee.

Waarom ik koos voor KuCoin trading bot

Omdat het zo simpel is, als kiezen welk bedrag ik wil investeren en mij verder niet hoef druk te maken over al te veel parameters. Ik wil graag een passieve inkomensgroei. En zoals KuCoin voor doet komen, lijkt dit heel goed mogelijk.

De eerste resultaten zijn goed. Dus het lijkt te werken.

KuCoin Crypto trading bot activeren

Het handelsplatform van KuCoin is vrij overzichtelijk, maar ik was er toch even mee bezig, om uit te vinden, hoe ik mijn gestorte geld in mijn trading bot kon stoppen.

Dit gaat als volgt:

 1. Geld storten via SEPA overschrijving (of anders) dit heeft een paar dagen verwerkingstijd
 2. Dit staat op je main account, dit schrijf je over naar je tradingaccount. Hierbij wordt gevraagd om een code aan te maken. Een soort van trading code als bewustmaker van hallo, je gaat iets doen waaraan risico verbonden zit
 3. Je koopt USDT
 4. Je navigeert naar trading bots, dit is het makkelijkst in de app. En je activeert je spot grid trading bot.
 5. VoĆ­la.

KuCoin Exchange reviews TrustPilot

Als je naar TrustPilot kijkt, zul je echter schrikken van de feedback op deze crypto exchange. Er zijn veel ā€œgedupeerdenā€ die hun beklag doen over hun ervaringen met KuCoin.

Als je doorleest, kom je er al snel achter dat dit te maken heeft met; het risico van het vak. In sommige gevallen heeft ook de exchange een paar steekjes laten vallen in de communicatie met haar klanten, helaas.

Mijn ervaringen met deze; ā€œbeurs van iedereenā€ is tot noch toe positief, met een snelle service. Een van de weinige nadelen is, dat het storten en opnemen van geld wat langer duurt dan dat ik gewend ben van Bitvavo, waar het via iDeal kan.

KuCoin reviews TrustPilot
KuCoin reviews van TrustPilot – Bron: TrustPilot.com

Conclusie: Is de KuCoin trading bot betrouwbaar?

Ondanks het groeiende aanbod van verschillende gratis en betaalde trading bots, is deze variant van KuCoin een goede keuze. Ja, KuCoin geniet op TrustPilot niet de gunstigste reviews. Maar, houdt daarbij rekening met het feit dat inmiddels 1 op de 4 crypto traders een account heeft bij KuCoin. En dat is niet voor niets.

Terug naar de trading bots van KuCoin. Voor de meeste strategieƫn heeft KuCoin wel een passende bot beschikbaar. Zowel voor de nieuweling en beginner als de ervaren crypto trader. Ben je het gewend meer risico te lopen, dan kun je met de futures bot je resultaten (positief en negatief) vergroten.

Ook voor de mensen die zich meer bezighouden met investeren en beleggen heeft KuCoin verschillende bots beschikbaar.

Allemaal zijn deze vrij gemakkelijk aan te passen.

In dit review deel ik mijn resultaat met de Spot Grid trading bot. In de bearish markt van dit moment (juli 2022) doet deze het goed. Ik blijf mijn resultaten regelmatig updaten.

KuCoin logo

KuCoin De Peoples exchange

 • Vertrouwt door ruim 25% van alle crypto traders
 • Automatisch traden met goede trading bots
 • Gebruiksvriendelijk
 • Lage handelskosten (max 0.1%)

Meld je nu gratis aan en profiteer levenslang van 20% korting op je handelskosten

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiƫle beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 01/08/2022
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creƫren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiƫle vrijheid creƫren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *