10 manieren voor meer geld en vrijheid

De zomervakantie staat weer voor de deur. Vakantie, het ultieme gevoel van vrijheid. Wat zou het lekker zijn als je deze vrijheid het hele jaar door kunt ervaren. In dit blog presenteren wij je de 10 beste online verdienmodellen, in alfabetische volgorde. Handelen in crypto, passief geld verdienen met affiliate marketing en het flippen van NFT’s zijn hier een paar voorbeelden van. Laat je inspireren en ga voor meer geld en vrijheid.

1. Affiliate marketing

Met affiliate marketing verkoop je producten van iemand anders waarvoor je een commissie ontvangt. Deze commissies kunnen oplopen tot wel 50% van de verkoopprijs van een product of dienst. Hierbij zijn 3 partijen die ‘winnen’, namelijk: de koper van het product of de dienst, de verkoper van het product of de dienst en jij als affiliate! Kan het nog beter?

Hoe werkt dit precies?

Wanneer een koper jouw affiliate link gebruikt om een product of dienst te kopen, ontvang jij daarvoor de afgesproken vergoeding.

Een affiliate link is een unieke, persoonlijke link. Door het gebruik van jouw affiliate link kan de verkopende partij zien dat jouw link is gebruikt voor een aankoop en dat jij dus recht hebt op de commissie.

Hoe kan ik dit toepassen?

Affiliate marketing kan op meerdere manieren worden toegepast. Je kan bijvoorbeeld een webshop openen via Wix of WooCommerce.

Maar in principe zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kan jouw affiliate link namelijk vrijwel overal delen:

Het mooiste van affiliate marketing is natuurlijk dat het volledig passief wordt. Je stopt er 1x wat tijd in om jouw affiliate link goed te positioneren en de tijd doet de rest voor je. Zelfs wanneer je slaapt!

2. Bitcoin & crypto

Misschien wat minder passief dan affiliate marketing, maar minstens net zo interessant om meer geld en vrijheid te creëren: Bitcoin & crypto.

Door goed in te spelen, en soms geduld te bewaren, op de soms grote koersschommelingen in Bitcoin en andere cryptocurrencies is het mogelijk om mooie winsten te behalen.

Belangrijk hierbij is dat Bitcoin en andere crypto meer volatiel zijn dan bijvoorbeeld de aandelenmarkt. Een dag van +10% of -10% in koerswijziging is daarom ook geen uitzondering voor crypto.

Maar onthoud: “na de winter wordt het altijd weer zomer”! Met andere woorden: na een koersdaling zal de koers altijd weer herstellen. En een bijkomend voordeel van koersdalingen is dat het hele goede aankoopmomenten zijn, zodat je dubbel kan profiteren als de koers zich weer hersteld.

Wil je meer weten over de Bitcoin koers grafiek van de afgelopen 10 jaar en het volgende decennium? InternetGeldboom.nl heeft hier een blog over geschreven: Bitcoin koers grafiek: 10 jaar

bitcoin en computer illustratie

3. Dropshipping

Dropshipping biedt nog steeds kansen. Met dropshipping verkoop je als webwinkelier producten die je zelf niet op voorraad hebt.

Bestelt een klant een product bij jou als webwinkelier, dan verzend je het product niet zelf, maar wordt deze (automatisch of handmatig) besteld bij de fabrikant of groothandel. De fabrikant of groothandel zorgt vervolgens voor de verzending van het product naar de klant.

4. Enquêtes

Een makkelijke manier om vanuit huis wat extra geld te verdienen, is het invullen van enquêtes voor geld.

Bedrijven zijn vaak erg benieuwd naar wat consumenten van hun producten en/of diensten vinden en zijn daarom bereid om voor deze informatie te betalen.

Op basis van jouw profiel (denk hierbij aan: leeftijd, geslacht, woonplaats/provincie en inkomen) worden de meest relevante enquêtes aan jou aangeboden. De bedrijven achter de enquêtes kunnen zo het beste hun doelgroep bepalen en daarom ook de meest relevante antwoorden op de vragen in deze enquêtes ontvangen.

5. Goud en zilver

Goud zilver en Bitcoin munten

Goud en zilver hebben als voordeel dat deze niet onuitputtelijk zijn, zoals geld. Geld kan namelijk onbeperkt worden bijgedrukt, maar de hoeveelheid goud en zilver ter wereld is beperkt.

Als iets beperkt of steeds minder beschikbaar is, dan is natuurlijk de verwachting dat de prijs gaat stijgen. Zo is dat ook de verwachting bij goud en zilver.

Verwacht geen grote stijging in prijs voor goud en zilver op korte termijn, maar op lange termijn is goud en zilver waarschijnlijk een goede tegenhanger voor inflatie.

6. Marktplaats / veiling

Als je een zolder hebt, dan staan daar waarschijnlijk veel spullen op die je nooit meer gebruikt. Verkoop deze spullen dan op Marktplaats.

Jij verdient er wat extra mee en jouw oude spullen krijgen een tweede leven en je maakt er iemand anders nog blij mee ook, dat is pas win-win!

Veiling

Het veilen van producten lijkt op het verkopen via Marktplaats, maar dan binnen de vooraf vastgestelde kaders die horen bij een veiling, zoals bijvoorbeeld:

  • Bieden vanaf de door jou vastgelegde startprijs
  • Bieden kan zolang als de aanbiedingsduur nog niet is verstreken
  • Bod is bindend, waardoor een bieder niet meer onder de koop uit kan

NB: Andersom gelden voor jou natuurlijk ook dezelfde voorwaarden. Als je eigenlijk niet tevreden bent met het hoogste bod, dan zul je het product toch aan de hoogste bieder moeten verkopen.

7. NFT’s

Misschien heb je er al eens van gehoord; NFT’s? Deze manier om geld te verdienen is nog maar bij een hele kleine groep mensen bekend. Door het kopen en verkopen van NFT’s kun je (veel) geld verdienen.

NFT’s zijn digitale afbeeldingen waarvan je eigenaar wordt zodra de NFT in je ‘wallet’ zit. Vergelijkbaar als met crypto, bewaar je NFT’s in een wallet.

Anders dan met bijvoorbeeld afbeeldingen die je kan downloaden vanaf het internet, is het belangrijkste verschil dat het kopen van een NFT je dus eigenaar van een afbeelding maakt. Het downloaden van een afbeelding vanaf het internet maakt je geen eigenaar van een afbeelding.

Naast het handelen in NFT’s, zijn er nog meer manieren om geld te verdienen met NFT’s. Als eigenaar van een afbeelding is het, ook zoals bij crypto, namelijk ook mogelijk om je NFT te ‘staken’, waardoor je een passief inkomen kan verdienen.

Nog een andere mogelijkheid is dat je als eigenaar van een NFT bijvoorbeeld recht hebt op privileges, zoals een hotelkamer upgrade of toegang tot een exclusieve feesten.

Heb je ook interesse om geld en/of privileges te gaan verdienen met NFT’s, maar wil je hier eerst nog wat meer informatie over? Kijk dan eens naar de cursus van Mitchel van Duuren. InternetGeldboom.nl heeft hier een uitgebreide blog over geschreven: Review: Cursus NFT Secrets & NFT Insider van Mitchel van Duuren

8. Undercover / Cashbacks

Een leuke manier om wat extra geld te verdienen is door net zoals Alberto Stegeman ‘undercover’ te gaan.

Bij verschillende platformen kun je bijvoorbeeld voor een bepaald merk undercover gaan en in je favoriete supermarkt foto’s maken van het schap waar een merk gepromoot wordt. De foto’s stuur je vervolgens door via het platform en daarvoor ontvang je een vergoeding.

Leuk om te doen en als je toch boodschappen doet, dan kun je ook wel gelijk een paar foto’s maken en zo wat extra geld bijverdienen, toch?

Cashbacks

Verschillende platformen of bedrijven maken het mogelijk om cashbacks in te dienen. Dit is niet direct een manier om geld en vrijheid te bereiken, maar wel een manier om geld te besparen.

Zo kun je bijvoorbeeld cashbacks krijgen op je boodschappen of op die nieuwe tv die je hebt gekocht. En wie weet ook op die ene koffiemachine die je al zo lang op het oog hebt.

9.Verkopen op bol.com

Voor iedereen is het mogelijk om te verkopen via bol.com. Heb je een product of dienst dat je wilt verkopen? Waarschijnlijk kan het via bol.com

Het enige wat je daarvoor moet doen is even controleren of je jouw product of dienst mág verkopen via het platform van bol.com. Vervolgens maak je en verkoopaccount aan en klaar is Kees!

10. Vertalen

Via websites zoals Fiverr.com en UpWork.com is het mogelijk om je diensten aan te bieden. Ben je bijvoorbeeld goed in het vertalen van teksten, dan is Fiverr en/of UpWork het platform waar jij je vaardigheden kan vermarkten!

Dit is een hele laagdrempelige manier om jouw dienst snel aan de man te kunnen brengen, zonder dat je hier zelf voor hoeft te adverteren. Misschien heb je dezelfde dag nog wel je eerste opdracht binnen.

En nu… snel aan de slag!

Hopelijk hebben deze 10 manieren voor meer geld en vrijheid je op ideeën gebracht en/of nieuwe inzichten gegeven hoe jij voor jezelf meer geld en vrijheid kan creëren en ga je met 1 of meer van deze manieren snel aan de slag.

💪💪💪

Laatst bijgewerkt: 01/07/2022
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *