online passief inkomen genereren met website of blog, hoe doe je dat?

Wil je online passief inkomen genereren? En zie jij mogelijkheden in een website of blog? Aangezien ik met veel passie aan websites werkt, kan ik je het één en ander vertellen. Duik je mee de online wereld in van websites en blogs, en ontdek hoe je hier passief inkomen mee kunt genereren en je financiële vrijheid kunt realiseren.

Inhoud:online passief inkomen genereren met website of blog, hoe doe je dat?

Hoe kun je passief inkomen genereren met een website?

De meest gangbare manieren om passief inkomen kunt genereren met je website:

  1. affiliate marketing
  2. webshop
  3. Je kunt zelf je eigen (digitaal) product verkopen via je website

Online geld verdienen met affiliate marketing

Affiliate marketing is super lucratief. En het is héél populair. Voor velen staat affiliate marketing synoniem voor online passief inkomen genereren. Héél groot voordeel van affiliate marketing is dat je géén voorraad nodig hebt. Omdat het zo populair is, is er veel concurrentie. Daarom zijn creativiteit, nieuwsgierigheid en doorzettingsvermogen belangrijke aspecten uit de winners mindset, om van je website een geldmachine te maken met affiliate marketing. Weet je nog niet wat affiliate marketing is? Dan kun je wat is affiliate marketing? doornemen.

Jacko Meijaard is al ruim 10 jaar(!) succesvol affiliate marketeer. Zijn kennis en ervaring heeft hij gebundeld in een online cursus: affiliate marketing revolutie. Hierin leer je hoe jij passief inkomen kunt gaan genereren met je website. De affiliate marketing revolutie is een goede training die je meeneemt van dummie tot succesvol affiliate marketeer met geld genererende website(s). Een aanrader, als je met affiliate marketing wil beginnen. In het artikel “affiliate marketing revolutie review waardevolle koop?” lees je mijn ervaringen met Jacko en de affiliate marketing revolutie.

Webshop starten

Wanneer je een webshop start om online passief inkomen te genereren, is het belangrijk om een heel specifieke niche te zoeken. Er is namelijk veel concurrentie. En er zijn hele grote spelers op de markt. Webshops met een héél breed én diep assortiment. Denk aan Bol en Coolblue.

Wat zijn de voordelen van je eigen webshop?

Ik noem hier alleen de voordelen in relatie tot affiliate marketing.

Je bouwt aan je eigen merk en naamsbekendheid. Tevens bouw je een eigen klantenkring en mailinglijst op. Als affiliate marketeer is je taak in principe gedaan bij een verkoop. Natuurlijk kun je hier als affiliate creatief op inspringen. Dit leer je ook in de affiliate marketing revolutie.

Je hebt de voorraad zelf in de hand. Dus, je bent op dat vlak in controle. Als affiliate marketeer ben je afhankelijk van de verkoper.

Wat zijn de nadelen van een webshop

Net als bij affiliate marketing, zul je jouw webshop moeten blijven onderhouden. Je zult er tijd en energie in moeten blijven steken, om de waardevolle content toe te voegen, die je doelgroep zoekt.

Je zult ergens je voorraad moeten opslaan. Dat hoeft niet, wanneer je een affiliate website hebt. Je kunt natuurlijk overwegen je voorraad bij de leverancier te laten. En bij verkoop enkel de verzending te regelen. Dit wordt ook wel dropshipping genoemd.

Eigen product verkopen via je website.

Dit is ook een hele leuke manier om online passief inkomen te genereren. Let hierbij op de schaalbaarheid van je product. Een digitaal product is hiervoor ideaal. Grote voordeel hiervan is dat de voorraad nooit op is! Heb je dus eenmaal een goed product uitgewerkt. Dan is de volgende stap dit product via je website te gaan promoten. Hierbij kun je gebruik maken van een affiliate netwerk.

Wanneer je op deze manier je website inzet om geld gaat verdienen en passief inkomen te genereren. Zit je eigenlijk aan de andere kant als het om affiliate marketing gaat. Nu als verkoper. De affiliate marketing revolutie is ook een goede cursus, wanneer je kiest om zo online passief inkomen te genereren. Want, ook hiervan heeft Jacko Meijaard verstand. Tenslotte biedt Jocko zelf de affiliate marketing revolutie aan voor affiliates via een affiliate netwerksite.

Voorbeelden van digitale producten om te verkopen via je website

  • E-book
  • Cursus / training
  • Membership site

E-books en online cursussen zijn tegenwoordig makkelijk te maken. De technische uitwerking hoeft hiervoor echt geen hindernis te zijn.  Het belangrijkste is jouw expertise in te brengen en deze te “moneytizen”, ofwel om te zetten in geld dat je online verdient.

Een groot voordeel van digitale producten als e-books en online cursussen is, dat je ze onbeperkt kunt blijven opschalen! Er zit dus geen limiet aan hoeveel geld je verdient. Dit, is echt een perfecte manier om online passief inkomen te genereren. En zo, je financiële vrijheid te realiseren.

Hoe kies je onderwerp voor een e-book of online training?

Welk onderwerp je kiest is volledig afhankelijk van jouw ervaring, creativiteit en expertise. Waarin ben jij uniek? In welke niche ben jij de expert? Ik raad je wel aan een onderwerp te kiezen waar genoeg vraag naar is, én waarin de concurrentie nog niet te groot is. Een stukje marktonderzoek is dus belangrijk. Probeer iets unieks te creëren, dat voorziet in een behoefte. Iets dat daadwerkelijk een vernieuwende oplossing biedt voor een vraag of probleem.

Terwijl jij je product ontwikkeld kun je aan je website werken, zodat je website een autoriteit wordt in je gekozen niche. Dit doe je door structureel waardevolle content toe te voegen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van passief inkomen met een website of blog

Aangezien je al uitgekomen bent op deze pagina: “Hoe genereer ik passief inkomen met mijn website of blog?” Ga ik ervanuit, dat de voordelen je al wel bekend zijn van online geld verdienen. Toch, wil ik er een paar benoemen

Voordelen van passief inkomen genereren met je website of blog

Het grootste voordeel van een website is dat deze altijd online staat. En daarmee dus 24/7 bereikbaar is. Je koppelt geld verdienen dus los van tijd. Een cruciaal kenmerk van passief inkomen. Je kunt dus in wezen geld verdienen als je slaapt.

Let op! Dit is wel het gevolg van je winners mindset, ofwel. Het resultaat van de inspanningen die je hebt gedaan om je website tot een online geld machine te maken.

Tweede grote voordeel is dat jij zelf in controle bent over je volledige website. Je bepaalt zelf de inhoud, het ontwerp etc. van je website. Je bepaalt zelf op wie jouw website zich richt, wat je niche is etc.?

Derde voordeel is flexibiliteit, je website staat online, zolang je toegang tot internet hebt, kun je online ondernemen. Je bent vrij om te bouwen aan je website (of blog) waar en wanneer je maar wilt.

Het is tegenwoordig héél gemakkelijk om een website online te zetten en zo beginnen met het bouwen aan passief inkomen. Vaak vormt WordPress de motor voor je website. Er zijn hier duizenden thema’s beschikbaar voor, waar je snel en gemakkelijk je website ontwerpt. Zelf ben ik grote fan van de combinatie Elementor Pro met het gratis Thema Hello. Deze combinatie is gemaakt voor snelheid, en zoekmachineoptimalisatie. Twee kernpunten van je online succes. Én je creëert zonder enige kennis van coderen een prachtige website.

Nadelen van passief inkomen genereren met je website

Het grootste nadeel van passief inkomen genereren is, dat je in het begin veel tijd achter je laptop zult doorbrengen. Dus, je moet wel gemaakt zijn voor de laptop lifestyle.

Wanneer je thuis werkt, zul je dus ook minder sociale contacten hebben. Je kunt niet even naar de koffiehoek lopen voor een bakkie met de collega’s.

Je ziet niet direct resultaat van je werk, resultaten kunnen een tijdje op zich laten wachten. Daarom, zijn geduld, vertrouwen en doorzettingsvermogen erg belangrijk.

de juiste mindset wanneer je affiliate marketing begint

Conclusie – Hoe genereer je passief inkomen met je website

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er drie manieren om online geld te verdienen. Met de hulp van WordPress is het héél eenvoudig om een technisch goede website neer te zetten. In combinatie met Elementor Pro en Hello kun je in een paar klikken een volledig gepersonaliseerd thema creëren voor je website.

Als het zo gemakkelijk is, waarom gaat dan niet iedereen online om passief inkomen te genereren?

De kunst zit hem in je onderscheidend vermogen, je doorzettingsvermogen, geduld en vertrouwen. Het is namelijk zo, dat er steeds meer mensen de kansen zien in online ondernemen. Daarom is het belangrijk, onderscheidend te zijn en jouw meerwaarde als expert in jouw gekozen niche stevig neer te zetten. Met een winners mindset is het zeker mogelijk een succesvolle online business neer te zetten, waarmee je passief inkomen genereert en je financiële vrijheid realiseert!

Heb je hulp nodig bij het opzetten van je website of blog?

Ik heb eerder in dit artikel Jacko Meijaard genoemd, hij staat synoniem voor geld verdienen op het internet met affiliate marketing. Zijn videotraining: affiliate marketing revolutie begeleidt je van start tot finish in het bouwen van je website. Vooral, wanneer je wilt beginnen met affiliate marketing, of wanneer jij je eigen e-book of cursus wilt gaan promoten is zijn cursus een aanrader. Met de groene knop kom je bij mijn review over de marketing revolutie van Jacko Meijaard.

De affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard biedt je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om met succes passief inkomen te genereren met je website. Klik de knop hieronder voor mijn eerlijke review. 

Laatst bijgewerkt: 14/10/2020
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Meer lezen over

Is KuCoin Betrouwbaar en veilig? Cover

Is KuCoin Betrouwbaar?

Is KuCoin Betrouwbaar? Als je de ervaringen op TrustPilot leest, twijfel je al snel. Dit staat haaks op mijn ervaring. Lees alles over de veiligheid van KuCoin

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nooit meer crypto kansen missen met Crypto Mastery?

Crypto Mastery