Passief inkomen: crypto, de manier? Financiële vrijheid en passief inkomen zijn populaire begrippen. Net als crypto enorm aan populariteit aan het winnen is. Niet gek. De mogelijkheden van de blockchain en crypto zijn immens groot. En mogelijkheden betekenen? Geld. Daar wil je vast wel jouw aandeel van. Hoe doe je dat?
Stay tuned en zo meteen weet je:
- Hoe je passief inkomen haalt uit crypto – 8 manieren
- Of en wat er voor risico’s zijn aan crypto
- Wat het antwoord is op de risico’s
- Voor het geval je ze zelf nog niet had bedacht: de voordelen van passief inkomen uit crypto

Verdien jij al geld met Crypto?
Meld je nu aan en download jouw Bitcoin en crypto starterpack vandaag nog. 👇
Wat is passief inkomen?
Voordat we duiken in de verschillende manieren om passief inkomen te genereren met crypto, de definitie van passief inkomen helder. Simpel gezegd. Passief inkomen is inkomen losgekoppelt van tijdsruil. Je werkt dus niet voor je geld. Je laat iets anders voor jou werken. Dit kan geld, internet, etc. zijn. Je verdient geld uit een bepaalde waarde die je toevoegd.
Bitcoin en crypto bieden veel mogelijkheden om passief inkomen te genereren.
Hoe passief inkomen genereren met crypto? 8 manieren
Op willekeurige volgorde de 9 populairste manieren van passief inkomen met bitcoin en crypto.
- Mining
- Masternode en Lightening node
- Staking
- Lending
- Forks
- Airdrops
- Partnerprogramma’s
- Yield farming

Mining
Mining is zo’n beetje de oudste manier van passief inkomen genereren met crypto. Mining is nodig om de blockchain, het crypto netwerk draaiende te houden en te beveiligen.
Als miner stel je rekenkracht van je computer ter beschikking ten bate van de blockchain. In ruil hiervoor krijg jij je beloning. Deze krijg je uitgekeerd in de cryptocurrency waarvoor jij mined.
Je hebt dus “alleen maar” een computer nodig. Nu is het wel zo dat het minen niet op gewone consumenten p.c.’s meer gebeurd. Er zijn daarvoor speciale super computers ontwikkeld. Deze zijn behoorlijk kostbaar.
Zelf aan de slag gaan als miner vraagt dus om een enorme investering. Maar, via mining pools kun je ook minen.
Passief inkomen als masternode
Een node is een ander woord voor validatie knooppunt. Deze validatie knooppunten zijn essentieel onderdeel van de blockchain. Want, in de blockchain gebeurd alles decentraal. Het netwerk draagt de beveiliging van de blockchain zelf door continue de transacties te valideren en registreren. Dit doen de nodes.
Een masternode is een node met meer verantwoordelijkheid. Logisch gevolg is dat je hiervoor meer terugkrijgt. Als masternode investeer je in de betreffende cryptovaluta. De beloning hiervoor komt terug in een uitbetaling in deze cryptovaluta die dagelijks of meermaals per dag wordt uitgekeerd.
Ligthning node
Het lightning netwerk is een netwerk dat ligt over de blockchain om het proces te versnellen. Het verzamelt een x-aantal kleine transacties voordat deze worden weggeschreven op de blockchain.
Je kunt geld verdienen als lightning node door transacties van derden die niet direct met de ontvanger in verbinding staan via jou node routen. Hiervoor kun je een fee in rekening brengen. Wanneer je een zo hoog mogelijk volume aan transacties via jou weet te laten lopen, kun je hier goed aan verdienen.

Passief inkomen met staking
Dit gaat een beetje richting bank 2.0. En wordt door de échte bitcoin en crypto fanaten niet altijd als de beste manier wordt gezien, omdat het het idee van “not your keys, not your wallet” in de wind slaat.
Staking kun je zien als geld dat je op de bank hebt staan. In ruil voor dit geld krijg je rente uitgekeerd. Bij de banken behoort het uitkeren van rente inmiddels tot de geschiedenis. Maar, bij crypto exchanges is dit héél normaal.
Als crypto staker verdien je passief inkomen door crypto in te leggen zodat er verschillende netwerk functies uitgevoerd kunnen worden. Deze uitkering is een percentage van je initiële inleg. Wanneer je dus meer investeert is de beloning groter.
Staking rewards kun je verdienen op verschillende grote cryptomunten en stablecoins. Per coin en per exchange kunnen deze rewards verschillen.
Lending
Lending = Lenen. Je kunt een bepaalde cryptocurrency uitlenen voor een bepaalde of onbepaalde periode via een Peer-to-peer (P2P). In ruil voor het uitlenen krijg je een vooraf afgesproken rentepercentage terug uitgekeerd in jouw crypto.
Wanneer de periode tot een einde komt, krijg jij je crypto terug + de rente.
Afhankelijk van verschillende factoren kan dit veel opleveren. Dit kun je zien als e meest passieve vorm van geld verdienen met crypto.
Forks
Ook de moeite waard om je in te verdiepen: Forks. Wanneer het gebeurd dat een crypto een hard fork maakt, heb je opeens twee verschillende cryptomunten van één crypto. Dit kan het project maken of breken. Dit proces kan héél lonend zijn.
Airdrops
Vaak gebruikt om een nieuw cryptoproject onder de aandacht te brengen. Bij een airdrop geeft het bedrijf gratis cryptomunten weg. Je kunt dan ofwel gratis of voor bijna niets een aantal van deze munten in je wallet krijgen. Dit kan lucratief zijn, maar weet ook dat er inmiddels duizenden cryptoprojecten zijn. Waarvan er uiteindelijk veel zullen floppen. Combinatie van goed onderzoek en geluk.
Partner- refferal en affiliateprogramma’s
Nieuwe klanten aandragen en commissies ontvangen voor de diensten die zij afnemen. In de cryptobranche zijn er talloze voorbeelden van bedrijven die dit principe toepassen. Het gaat om relatief kleine percentages die je ontvangt. Ook hierbij, gaat het om volume. Draag je veel mensen aan bij een bepaalde dienst als Bitvavo, Binance of Litebit en gaan zij actief dit platform gebruiken dan kunnen deze bedragen aardig oplopen.
In dit geval ben je meer bezig met marketing dan met crypto. En het moet je maar liggen. Ik vind het een héél interessante manier om vanuit deze kant gigantisch veel over crypto én marketing te leren. Wanneer je het goed doet kun je hier veel geld mee verdienen.
Yield Farming
Yield farming is een begrip uit de DeFi-markt. Een markt die in populariteit enorm aan het groeien is. Je leent je Ethereum uit aan platformen en krijgt in ruil daarvoor rendement op je inleg.
Een liquiditeitspool is een andere vorm van yield farming. Voorbeelden hiervan zijn Uniswap en Balancer.
Nadelen en risico’s van crypto als bron van passief inkomen
Is het allemaal goud aan de horizon? Natuurlijk niet. Het klinkt zo vrij gemakkelijk. Maar elke medaille heeft twee zijden. De risico’s en nadelen wil ik ook even belichten.
Het kaf van het koren onderscheiden
De Amerikaanse hype gewoonten stromen steeds harder Europa binnen. Wat is een goed project en wat niet? Herken jij het? Het is belangrijk gedegen onderzoek te doen naar zowel het project zelf als de meningen hierover. Derek en Patrick behandelen dit uitgebreid in hun crypto masterclass.
Het zou toch zonde zijn je geld in een overhyped project te stoppen om het vervolgens te zien verdampen of er een wallet vol waardeloze munten aan over te houden.
Gebruikersfouten en hacks
Je kunt zelf her en der een spaander laten vallen, omdat het toch allemaal vrij technisch is en een foutje makkelijk gemaakt is. Maar, ook liggen de hackers en criminelen altijd op de loer. Aan de ene kant een goed teken, want er is een constante alertheid vereist en er is de noodzaak goed te investeren in beveiliging. Aan de andere kant toch een reëel risico.
Vasthoudperiodes en koersdalingen
In sommige gevallen moet jij je cryptomunten een tijdje vast zetten. Het kan zijn dat er in deze periode een koersdaling plaatsvindt, waardoor de opbrengsten in crypto niet meer opwegen tegen de koersdaling. Het kan voorkomen dat je komt te zitten met meer cryptomunten die niets meer waard zijn.
De oplossing? Kennis
Véél van deze risico’s en nadelen horen er gewoon bij in de wereld van crypto. Wachten tot deze risico’s uit de wereld zijn heeft geen zin. Tegen die tijd zit ik al lang in mijn diep gewenste berghut omringd door enorme tuin. En dat, terwijl jij nog droomt over bergen met geld.
Investeer in de juiste kennis. En passief inkomen met crypto is een haalbaar feit. Het is niet moeilijk, wel risicovol. Voornamelijk zonder kennis. Zonder kennis ben je vatbaar voor hackers cybercriminelen en vatbaar voor hypes.
Ken je de wegen door het cryptolandschap dan opent zich een wereld voor je. Ik noemde al eerder Derek Westra en Patrick Suiker. Deze mannen hebben hun vermogen op weten te bouwen uit crypto. Met Allesovercrypto zetten zij de deur voor je open om alles te leren over crypto en hoe je hier passief inkomen mee verdienen kunt.
Voor zo ver ik heb gezien, is de crypto masterclass momenteel de meest complete cursus van Nederland en België. Naast verschillende manieren om passief inkomen uit crypto te halen, vind je hier de kennis over beveiliging, traden, investeren en veel meer. Aanrader. Via onderstaande training kun je gratis kennis maken.
Gratis Bitcoin Training?
Wil je alles leren over Bitcoin, de blockchain en altcoin? En hoe je hier geld mee kunt verdienen?
👇 Meld je nu aan voor de gratis bitcoin training 👇
Passief inkomen met crypto: de voordelen
Nu we weer met twee voeten op de Aarde staan en bewust zijn van de risico’s die er zijn, een blik op de voordelen.
Wanneer het je lukt passief inkomen met crypto te realiseren. Dan is de stap naar financiële vrijheid zeker rëeel. En een kwestie van tijd. En dat heeft toch als grootste voordeel dat je meer tijd hebt voor de belangrijke dingen in het leven. Wat deze belangrijke dingen zijn, laat ik aan jou. Dat is persoonlijk.
Crypto biedt veel mogelijkheden en kansen, want het is een markt die nog in de kinderschoenen staat. En met een enorme grote potentie.
Samenvatting en conclusie: passief inkomen met crypto, kan dat?
Ja, mogelijkheden zijn er genoeg. En voor iedere persoonlijkheid is er wel een manier om met crypto passief inkomen te genereren te vinden.
Hoe verleidelijk het ook is om alleen naar de pot met goud aan de horizon te kijken. Het is belangrijk te weten dat er risico’s aan hangen. Bewust van de risico’s kun je veel betere keuzes maken die het proces naar passief inkomen met crypto een stuk makkelijker maken.
Kennis van het cryptolandschap, de mogelijkheden, de do’s en don’ts etc. vind je gebundeld in de meest complete crypto cursus van Nederland en België: De crypto masterclass. Derekn Westra en PAtrick Suiker geven hiervan een voorproefje in de superwaardevolle maar gratis bitcoin training. Deze kun je hier kijken 👇
Gratis Bitcoin Training?
Wil je alles leren over Bitcoin, de blockchain en altcoin? En hoe je hier geld mee kunt verdienen?
👇 Meld je nu aan voor de gratis bitcoin training 👇
Passief inkomen crypto FAQ’s
Kun je passief inkomen genereren uit crypto?
Ja, naast het handelen in crypto's zijn er verschillende manieren om geld te verdienen met crypto's. Afhankelijk van je interesses en voorkeuren zijn er verschillende manieren om met crypto passief inkomen te genereren.
Wat is de beste manier om passief inkomen met crypto te genereren?
Er is niet één beste manier. Er zijn er meerdere. Allemaal hebben ze hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel lees je over de verschillende manieren.
Hoeveel moet je minimaal investeren om geld te verdienen?
Er ligt niet één maat vast. Je kunt al met relatief lage bedragen beginnen.
Zitten er risico's aan passief inkomen met crypto?
Ja, natuurlijk. Alleen al zoiets als een dalende koers ten tijde van de vasthoudtperiode. En zo zijn er nog meer. Maar, je kunt je hier tegen wapenen.
Disclaimer:
Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.