De DeFi hype. Iedereen wil zijn stukje DeFi! Waarom? Passief inkomen met DeFi en crypto is voor iedereen haalbaar geworden. Je hebt er geen bankrekening voor nodig. Iedereen kan meedoen. Én de rendementen zijn torenhoog.
Genoeg reden om als een dolle de Decentralized Finance in te duiken zou je denken. Je zult niet de eeste zijn die koppie onder gaat in de gedecentraliseerde financiële diensten. Euh… Niet te snel, wat is DeFi eigenlijk?
Na dit artikel weet je:
- Wat DeFi betekent en wat het is.
- Wat de toepassingen van Decentralized Finance zijn
- Ken je de DeFi voordelen
- en de risico’s en nadelen van DeFi
- Om af te sluiten met de vraag hoe: hoe verdien je passief inkomen met DeFi – met video uitleg en strategie.
Genoeg te bespreken, let’s go.
Gratis Bitcoin Training?
Wil je alles leren over Bitcoin, de blockchain en altcoin? En hoe je hier geld mee kunt verdienen?
👇 Meld je nu aan voor de gratis bitcoin training 👇
Wat is DeFi (Decentralized Finance)?
Aangezien DeFi vanuit de blockchain en crypto hoek komt, kun je wel raden dat “De” in DeFi staat voor decentraal. “Fi” staat voor Finance: financiële producten. Dit omvat alle verschillende financiële diensten als:
- leningen
- sparen
- verzekeren
- handelen
- betalen
Natuurlijk gaat het bij DeFi er ook om, om de tussenpersoon (bank, verzekeraar, hypotheker, etc.) te uit te schakelen. En transacties sneller, veiliger en goedkoper te laten verlopen. Niet de tussenpartij, maar de transactie staat centraal bij Decentralized Finance. In tegenstelling tot de centrale oplossingen, waar de tussenpartij centraal staat.
Voor een micro lening zou je dus naar een DeFi Lending platform kunnen gaan.
In DeFi komen Smart Contracts, Blockchain en Cryptocurrency samen.
DeFi en crypto de toepassingsmogelijkheden
Decentralized Finance heeft dezelfde mogelijkheden als de traditionele systemen bieden. Maar, met één groot verschil. Het is decentraal. DeFi is dus geschikt voor: lenen, betalen, investeren, etc.. Het klinkt allemaal wel niets anders.
DeFi Staking
Wanneer je aan staking doet, bewaar jij je cryptomunten in je wallet. Dit kan voor een vaste of flexibele periode zijn. Dat is afhankelijk van het platform waar je staked. De staking periode en de rente worden vast gelegd in een smart contract.
In ruil voor het vastzetten van je cryptovaluta verdien je staking rewards. Dit kun je vergelijken met de rente die je krijgt op je spaargeld bij de bank. Bank en rente? Dat bedoel ik die is nihiel. Staking opbrengsten liggen over het algemeen stukken hoger.
De Decentralized Finance partijen schieten als paddestoelen de grond uit. Voor DeFi crypto staking kun je terecht bij:
- Certus One
- Chorus One
- Dokia Capital
- Figment Networks
- HyperBlocks
- Mythos
- P2P Validator
- POS Bakerz
- SparkPool
- Stake Capital
- StakeWithUs
- Staking Facilities
- stake.fish
Defi Lending
Lending = Lenen. DeFi Lending is het uitlenen van je crypto’s aan een platform. In ruil daarvoor krijg je rente. Op een DeFi lending platform kun je als particulier of bedrijf geld lenen. Natuurlijk, zoals het bedoeld is in DeFi zonder tussenpartij. Je kunt hier héél gemakkelijk zelf je geld uitlenen, en hierover rente ontvangen.
Ook DeFi Lending platformen zijn er inmiddels volop:
- Aave
- BlockFi
- CDP MakerDAO
- Compound
- Constant
- EOSREX
- ETHlend
- Fulcrum
- NUO Network
- Nexo
- Oasis Borrow
- SODA
- SALT
- Torque
DeFi Exchanges
Menig crypto trader of investeerder is zich er van bewust dat de exchanges nog steeds centraal zijn. Er is nog één verantwoordelijk organisatie die de exchange draaiende houdt en die eindverantwoordelijk is. Met DeFi exchanges is dit niet meer het geval.
Voorbeelden van DeFi exchanges zijn:
- 1inch.exchange
- AirSwap
- Atomex
- Bamboo relay
- Bancor
- Bisq
- DEX.AG
- DDEX
- DeversiFi
- Dex.blue
- Dolomite
- Fairdex
- ForkDelta
- IDEX
- KyberSwap
- Liquality
- Newdex
- Oasis
- ParaSwap
- Shiftly
- Sparkswap
- Stellerx
- Switcheo Network
- Tokenlon
- Totle Swap
- TronTrade
- Uniswap Exchange
- WhaleEx
- Yolo
Peer-to-Peer Marketplaces
Dit klinkt héél hip, maar in feite is het een digitale vorm van de oude handje contantje, of van wat we nu kennen Marktplaats. Op deze P2P Marketplaces kun je als gebruikers onderling producten en diensten verhandelen.
Natuurlijk zijn er van deze Peer-to-Peer Marketplaces al heel wat voorbeelden:
- DistrictOx
- Emoon
- Gitcoin
- LocalCryptos
- OpenBazaar
- OpenSea
- Origin
- RareBits
DeFi t.o.v. traditionele systemen de voordelen?
- Tussenpersonen zijn overbodig
- Smart contracts kunnen alle gechillen oplossen
- Iedereen zou aan financiële markten mee kunnen doen, het enigste wat je nodig hebt is een smartphone/ computer met internet.
- De kosten, deze zijn een stuk lager.
- Het is een open systeem
- Dankzij de blockchain kunnen er geen fouten, corruptie etc. insluipen
- Er is géén centrale macht
- Je kunt er snel veel mee verdienen
DeFi risico’s en nadelen
- DeFi is gebouwd op Smart Contracts, deze moeten geprogrammeerd worden. Dit is een zwak punt waar fouten en zwakheden kunnen ontstaan. Die de boel kunnen doen instorten.
- Gebrek aan historische gegevens, om mogelijke risico’s van beleggingen in te schatten.
- Het is nog nieuw en in ontwikkeling.
Passief inkomen met DeFi en crypto?
DeFi is voor een reden populair en dat is de mogelijkheid gemakkelijk passief inkomen te genereren, of wel geld te verdienen terwijl je slaapt.
Met DeFi lending en DeFi staking zijn bizar hoge rendementen te halen. Het is daarom ook niet gek dat er een flinke DeFi hype is. Veel mensen zien dollar tekens in de ogen. En duiken hier zo maar in.
Dat je naast de rente ook profiteert van de kDoers, is niet alleen een voordeel. Het kan ook tegen je werken. Wanneer de koers daalt zul je weinig aan de uitgekeerde opbrengsten hebben. Deze opbrengsten zijn namelijk in de cryptovaluta die je staked of uitleent.
Passief inkomen met crypto en Liquidity providen
Een DeFi exchange als Uniswap biedt de mogelijkheid passief inkomen te verdienen door je crypto in een handelspaar op de exchange aan te bieden. Het rendement dat je hierop krijgt kan écht bizar hoog zijn.
Passief inkomen met DeFi en Crypto: Een realistische uitleg – video
Passief inkomen verdienen met DeFi: De risico’s
- Het is nieuw,
- Er zijn veel oplichters op de markt
- Hoe herken je wat goed en legitiem is?
- Risico op koersdalingen
Is geld verdienen met DeFi geschikt voor crypto beginners?
In principe is alles te leren. Ik verwacht dat je er technisch wel uitkomt, wanneer je het bij saking en lending houdt. Liquidity providen is een verhaal apart. Er komen nogal wat handelingen bij kijken.
Maar, het is meer dan alleen het verrichten van de juiste handelingen. Het échte verschil tussen winst en verlies is een direct gevolg van wat je weet of niet weet.
Gebrek aan kennis kan in deze opkomende markt fataal zijn.
Tegenover de torenhoge rendementen staan reële risico’s. Deze kun je als beginner misschien wel mislopen. Wil je profiteren van de DeFi-hype dan is het belangrijk je goed te informeren. In de Crypto Masterclass van Allesovercrypto is een speciale module ingebouwd die ingaat op deze nieuwe crypto trend. Van DeFi fanatiekeling en expert Martijn leer je hier alle do’s en don’ts.
Gratis Bitcoin Training?
Wil je alles leren over Bitcoin, de blockchain en altcoin? En hoe je hier geld mee kunt verdienen?
👇 Meld je nu aan voor de gratis bitcoin training 👇
Samenvatting en conclusie: Passief inkomen met DeFi?
DeFi: Decentralized Finance. Nu weet je waar het voor staat. Een decentrale oplossing die centrale macht uitsluit. Zoals het hoort bij crypto en de blockchain. DeFi is de samensmelting van: Blockchain, Crypto en Smart Contratcts. De nadruk ligt hierbij op de transactie niet op de tussenpersoon, zoals bij de oude centrale systemen het ggeval is.
Uitsluiting van tussenpersoon en verlagen van de kosten kun je zien als het grootste voordeel van DeFi. Als risico en nadeel kun je noemen dat er in het opstellen van smart contract fouten insluipen kunnen.
DeFi toepassingen
DeFi kent vele toepassingen. Je kunt geld lenen, staken en handelen, maar ook zijn er al DeFi marketplaces waar je peer-to-peer producten en diensten kunt kopen en verkopen.
Passief inkomen met DeFi en crypto genereren
Veel investeerders gaan helemaal wild op DeFi. Rendementen die je kunt halen zijn enorm.
Via relatief eenvoudige stappen kun je crypto staken of uitlenen via een DeFi lending of – staking platform. Hiervan kan het rendement al behoorlijk oplopen.
Een stap verder en meer technisch is het liquidity providen. Dit is al een stuk meer technisch. En vraagt om specifieke kennis. Hierop zijn de rendementen echt ongekend. Mits je het goed doet natuurlijk.
Tegenover de rendementen staan natuurlijk de risico’s. Voornamelijk een gebrek aan kennis wekt verlies en teleurstelling in de hand. Het probleem van gebrek aan kennis is dankzij het team van Allesovercrypto gemakkelijk te overbruggen. De Crypto Masterclass vraagt alleen maar een investering van je tijd om alles te leren wat er te leren valt over crypto. Alleen al met de kennis die je opdoet uit de module waarin DeFi wordt behandeld is je investering in deze cursus de moeite waard.
Gratis kennis maken met Allesovercrypto? Dat kan via de gratis bitcoin training. Je meld je aan via onderstaande knop. 👇
Gratis Bitcoin Training?
Wil je alles leren over Bitcoin, de blockchain en altcoin? En hoe je hier geld mee kunt verdienen?
👇 Meld je nu aan voor de gratis bitcoin training 👇
DeFi FAQ’s
- Wat is DeFi?
DeFi is Decentralized Finance. Ofwel gedecentraliseerde financiële diensten. De centrale macht wordt hierbij uitgeschakelt. De diensten die je bij DeFi kunt vinden zijn dezelfde als in de centrale sector. Denk aan lenen, sparen, handelen, kopen en verkopen, etc..
- Waarom is DeFi zo populair?
DeFi is populair om verschillende redenen. 1. Het is decentraal en sluit centrale macht uit. Dit kent vele voordelen, waaronder lagere kosten en minder risico op menselijke fouten en corruptie 2. Via de nieuwe mogelijkheden die dit met zich meebrengt is er veel geld aan te verdienen.
- Hoe kun je geld verdienen met DeFi?
Je kunt op verschillende manieren geld verdienen met DeFi en crypto. Er verschillende financiële diensten via Decentralized Finance worden aangeboden, zoals handelen, kopen, verkopen, sparen, investeren, uitlenen etc. Op verschillende manieren kun je hieraan geld verdienen. De rendementen zijn over het algemeen hoog. Maar, er zitten wel risico's aan vast.
Disclaimer:
Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.