review rich dad poor dad – robert t kiyosaki

Rich dad poor dad (rijke pa, arme pa) van Robert T. Kiyosaki heeft als ondertitel;

“wat de rijken hun kinderen leren, wat de armen en de middenklasse niet doen”

Dit vat de boodschap van het hele boek samen. In rich dad poor dad krijg je antwoord op vragen als:

  • Wat weten de rijke mensen, dat de armen en middenklassers niet weten?
  • Wat doen de rijken anders met hun geld dan de armen en de middenklasse mensen?

rijke pa, arme pa… zijn er verschillen?

Robert kent de verschillen. Zelf is hij zoon van een geleerde man, die leraar is, veel aanzien geniet en een daarbij horend goed inkomen ontvangt. Echter, geld blijft een heikel punt. Via een schoolvriend komt hij in aanraking met zijn tweede vader, de rijke pa. Deze man, een succesvol zakenman heeft een mindset, kennis en vaardigheden om rijkdom en financiële vrijheid te vergaren en te behouden.

Wat leer je van rijke pa?

In dit boek zet Robert de lessen m.b.t. geld, succes, scholing, vrijheid van de rijke pa uit, in relatie tot de lessen van zijn eigen arme pa. Via eenvoudige schema’s worden de verschillen duidelijk in uitgavenpatronen tussen de rijken en de armen.

Robert legt het belang uit van Financiële geletterdheid, zodat je je geld kunt behouden en voor je kunt laten werken i.p.v. dat je geld via de “weg van de laagste weerstand” uit je portemonnee verdwijnt. De lessen worden in begrijpelijke taal uitgelegd. Met praktijkvoorbeelden en -verhalen ondersteund Robert de eenvoud en waarde van de lessen.

Robert sluit zijn boek af met een praktisch stappenplan richting rijkdom. Met daarbij een aantal praktische en logische do’s, is succes verzekerd. Je hoeft alleen zelf in actie te komen om succesvol(ler) te zijn en meer geld en vrijheid te genieten. 

Tevens krijg je inzicht in de manier waarop rijken met hun geld omgaan, en waar dit verschilt met de armen en middenklassers. Tevens leer je hun gedachten en gedrag te volgen. 

Leesbaarheid

Robert verpakt zijn boodschap in begrijpelijke en inspirerende taal, en makkelijk te lezen. Daarnaast wordt je na elk hoofdstuk uitgenodigd na te denken over de besproken onderwerpen.

Voor wie?

Rich dad poor dad is een goed boek voor je, wanneer je als ondernemer of werknemer voornamelijk je tijd inruilt voor geld, en jij je ogen wilt openen voor andere manieren om geld te verdienen, zoals passief inkomen e.d..

Ten Slotte

Alles tezamen: Een ware “gamechanger” Na het lezen van dit boek heb je een meer op succes en vrijheid gerichte visie, en ben je in staat hiernaar te handelen. Rijkdom, overvloed en vrijheid zijn voor iedereen toegankelijk. Robert is een uitstekende mentor op dit pad.

Met veel plezier heb ik dit boek gelezen. Met plezier raad ik rich dad poor dad aan. 

Waar kan je het boek kopen?

Koop: rijke pa, arme pa
Laatst bijgewerkt: 18/07/2020
Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Meer lezen over

beste-crypto-tools-cover

Beste Crypto Tools

Wat ijn de beste crypto tools om geld mee te verdienen? De beste apps om crpyto te kopen en de beste crypto signals en cursus vind je hier!

Lees verder »
Mailblue vs Mailchimp cover

Mailblue vs Mailchimp

Mailblue vs Mailchimp: Wat is de beste e-mailmarketing software? In dit complete artikel mijn overstap van Mailchimp naar Mailblue. Alles wat je moet weten.

Lees verder »
blank

Affiliate marketing beginnen?

Affiliate marketing beginnen? Wil je graag een voorspoedige start? Ik vertel je graag over mijn eerse ervaringen als beginnend affiliate marketeer. Hiermee is succes gegarandeerd…

Lees verder »
Enormail review cover

Enormail review 2021

Enormail review: Enormail of Mailchimp? Is Enormail de beste voor e-mailmarketing software? Al je vragen beantwoord! Echt waar, check zelf. [ + korting ]

Lees verder »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Crypto Mastery

Nooit meer Crypto kansen missen?

Laatste kans: Besparen en… geld te verdienen. 

Start nu met Crypto Mastery en maak het waar! 

Dagen
Uren
Minuten
Seconden