SEO training voor affiliate marketing. Doen, of niet? + 7 beste SEO tips!

Daar zit je! Vol goede moed achter je laptop. Helemaal klaar voor de laptop lifestyle. Affiliate marketing is jouw voertuig geworden om geld te gaan verdienen op het internet. Je hebt net de investering gedaan in de affiliate marketing revolutie of je overweegt dit te gaan doen. En dat helpt je al op weg. Maar, dat stuk van SEO! Daar wil je toch meer over weten? Zodat je de moordende concurrentie voor kunt zijn. Er is veel over te lezen, maar zou er een training zijn die zich hierop richt? Een specifieke SEO training voor affiliate marketing?

Na het lezen van dit artikel al een stuk meer over de trends in affiliate marketing, waarom SEO belangrijk is bij affiliate marketing. En ten slotte nog een paar héél praktische tips, waarmee je aan de slag kunt. Tips die ik zelf heb geleerd uit een één op één online SEO training. Waarover je onderaan een review over kunt vinden en een héél toffe kans om je kennis te verdiepen.

affiliate marketing

Affiliate marketing is zo simpel als het promoten van producten en diensten van een verkoper en commissie ontvangen bij een verkoop. Als affiliate marketeer is het dus zaak zoveel mogelijk mensen te leiden naar de verkooppagina van de verkoper. Affiliate marketing bestond al voor de tijd van internet. 

Met de komst van het internet is de aandacht meer naar online affiliate marketing verschoven. Hiermee is affiliate marketing een goede en bewezen manier geworden om online passief inkomen te genereren. Hierbij is je verdienmodel erop gericht organisch (= gratis) verkeer naar je website te realiseren. SEO, zoekmachine optimalisatie is belangrijk om dit te bereiken. 

Nu affiliate marketing voornamelijk een online activiteit is geworden, zijn de trends gerelateerd aan de ontwikkelingen van het internet. Als affiliate marketeer is je verdienmodel gebaseerd op gratis gevonden worden via zoekmachines als Google. Daarom, is het belangrijk de trends van Google in de gaten te houden. Zodat jij je affiliate website kunt blijven optimaliseren voor zoekmachines. Aangezien Google de grootste zoekmachine is, is het verstandig Google in de gaten te houden. Voorbeeld hiervan zijn de rich snippets.

Mobiel 

Het mobiel gebruik van het internet neemt nog steeds toe. Van ongeveer 16% in 2013 naar ruim 50% in 2019 t.o.v. de laptops. Je kunt je vast wel voorstellen dat het héél belangrijk is, om een affiliate website te maken die goed op een smartphone te gebruiken is. Mobile first, is het motto geworden onder webdevelopers. Gelukkig, kun je heel eenvoudig websites maken die geschikt zijn voor zowel mobiel, tablet als desktop. 

Video

Dankzij de groei in technische mogelijkheden is het heel makkelijk geworden om snel video´s te laden en te kijken. Er zijn berekeningen dat een mens ongeveer 84 minuten per dag video´s bekijkt over het internet. Hierin liggen dus veel mogelijkheden. 

Hoe belangrijk is SEO voor affiliate marketing?

Zoals je hebt kunnen lezen, is deel van het verdienmodel bij Affiliate marketing gericht op organische (= gratis) bezoekers van je affiliate website. Daarvoor is SEO heel belangrijk. Besteed je hier geen aandacht aan, dan wordt je niet gevonden, komen er geen bezoekers op je site, en zal er dus ook geen geld naar je toe komen. 

Heb je de SEO wel goed op orde, dan scoor je hoog in Google, wordt er naar je bericht doorgeklikt, heb je meer bezoekers op je website. Is de kans groter dat je bezoekers doorklikken naar de pagina van de verkoper en hun aankoop doen. En is de kans groter dat je meer commissies ontvangt. 

Maar, je loopt nog steeds rond met de vraag: Wat is zoekmachine optimalisatie? En hoe pas ik SEO toe op mijn affiliate website? 

Wat is SEO? De basis van zoekmachine optimalisatie.

Er zijn veel factoren die je ranking in Google bepalen. Dit zijn; 

 • Content
 • Autoriteit
 • Techniek

Techniek

Wanneer jij je affiliate website bouwt in WordPress hoef jij je over de techniek geen zorgen te maken. Met WordPress bouw je namelijk een website die gebruiksvriendelijk is en die gemakkelijk te benaderen door Google of een andere zoekmachine is. 

Autoriteit

Autoriteit verwijst naar de betrouwbaarheid van je informatie. Wanneer er meer relevante links naar jouw affiliate website verwijzen, stijgt jouw website in autoriteit en stijgt hij daarmee ook in de Google zoekresultaten. Deze links van andere websites worden backlinks genoemd. Wanneer je website nieuw is, zal dit nog niet zo veel gebeuren. Dit heeft tijd nodig en moet groeien. De kwaliteit van de backlinks is belangrijk. Jaag daarom geen backlinks na, koop geen backlink pakketten oid.. Leg eerst de focus op het belangrijkste: je content.

Content

Content is King. Deze term zul je vaak tegenkomen. Let wel, het gaat om de kwaliteit van je content. 

affiliate marketing en SEO tips

Tip 1: Leg de focus op kwaliteit. Je wilt de beste zijn! De autoriteit in je niche

Het is beter om een grote vis te zijn in een kleine kom, dan een kleine vis in een grote kom

– Uit de vierurige werkweek van Timothy Ferris
SEO en affiliate marketing, ben de beste in je niche
gouden regel voor SEO en affiliate marketing, ben de grote vis in de kleine kom.

Wanneer is content goed? 

 1. Wanneer het probleem of de vraag van je doelgroep duidelijk in je content naar voren komt en omschreven wordt.
 2. En wanneer je lezer een noemenswaardige stap vooruit wordt geholpen met de informatie die je biedt op je site. 

Hieruit volgt de volgende tip. En eigenlijk de eerste stap in het optimaliseren van je website.

Tip 2: Omschrijf je doelgroep en haar zoek intentie

Ga zo diep mogelijk in op je doelgroep. Benoem demografische kenmerken, maar vooral, welk probleem ervaart je doelgroep of op welke vraag zoekt ze antwoord? Dit beïnvloed de zoekwoorden die worden gebruikt. 

Tip 3: Zoekwoorden onderzoek

Je kunt erg moeilijk doen over zoekwoorden onderzoek. En er zijn talloze tools om je hierbij te helpen. Maar, de grootste tool is Google zelf. Wanneer jij je doelgroep en zoekintentie duidelijk voor ogen hebt, kun jij je in het hoofd van je potentiële bezoeker plaatsen. 

Vanuit dit perspectief open je google.com en geef je zoekopdrachten. Kijk hierbij naar de relevante zoekopdrachten onderaan in het resultatenvenster. Of, wanneer Google je zoekopdrachten al aanvult kijk naar de verschillende suggesties die Google geeft. Bij deze voorgestelde suggesties kun je ervanuit gaan dat dit zoektermen zijn, waarop veel gezocht wordt. 

zoekwoordenonderzoek basis van SEO
Ken jij je bezoeker en de zoekintentie? Dan kom je tot de juiste zoekwoorden

Tip 4:  Verwerk de zoekwoorden in je content. Don’t overdo it!

Uit deze resultaten kun je een aantal zoektermen selecteren. Deze zullen de basis vormen voor je bericht. Kies er één als titel van je bericht. En kies er een aantal voor de subkopjes. Wanneer je net begint, is het aan te raden te focussen op long tail keywords. Hierop is minder concurrenti, daarom is het gemakkelijker om hiermee hoger te scoren in Google. 

Wanneer je zoektermen uit verschillende woorden bestaan, kun je deze in de tekst op een andere volgorde verwerken. Zodat, wanneer iemand het zelfde begrip net een beetje anders zoekt, ook op je pagina uit komt. 

Verwerk het belangrijkste zoekwoord in je slug, (dit is wat er in de zoekbalk staat), de titel en de meta-omschrijving. 

Let erop, dat jij je content niet “over-optimaliseert” ofwel dat je niet wordt doodgegooid met de zoektermen. Het gaat om de waarde en kwaliteit van je tekst. Deze neemt niet toe, wanneer jij vaker het zoekwoord gebruikt. 

Tip 5: Zorg voor een catchy titel

Is hoog scoren in Google voldoende? Alleen, wanneer er via het zoekresultaat naar je bericht wordt doorgeklikt. Daarom is het belangrijk op te vallen. in de zoekresultaten en een uitnodigende SEO titel aan je bericht te geven. Een goede titel is: 

 • heeft de belangrijkste zoekwoorden
 • stelt een vraag. Waarom? Vraagtekens doen iets met de psyche
 • is niet te lang, ongeveer 60 tekens
 • gebruikt vergroot woorden (ultiem, perfect, de beste, kleinste, snelste, etc. )

Tip 6: Gebruik afbeeldingen en andere grafische elementen

Vul hierbij de alt-tags goed in, tevens vul je de titel van de afbeeldingen in en de omschrijving. Wanneer je WordPress gebruikt wijst dit zich zelf.

Tip 7: Breng structuur aan in je tekst

Zorg voor duidelijke tussenkoppen. Ook het toevoegen van een inhoudsopgave die doorverwijst naar de verschillende tussenkoppen is voor zowel je bezoeker als voor Google een grote plus. 

Natuurlijk is er nog veel meer over te vertellen. Maar, ik wil je niet overweldigen. Daarnaast ben je al een goed stuk op weg naar een scorende affiliate website, wanneer je deze SEO tips toepast. Maar, ieder mens is uniek. Zo is ook elke website uniek. En loopt iedereen tegen zijn eigen problemen aan. Rob Ijszenga van SEO-hulp.nl.

seo tool google analytics

Mijn ervaringen met de seo training van SEO hulp

Toen ik zocht naar waardevolle cursussen en trainingen die online passief inkomen genereren mogelijk maken en/ of ondersteunend zijn om dit te realiseren kwam ik Rob IJszenga tegen. Zijn gratis SEO scan , kwam snel en met praktisch toepasbare feedback. Alleen al uit de scan en het 20 minuten durende gesprek, kwam genoeg input waarmee ik aan de slag kon. 

Maar, ik wilde meer. En het uren googlen naar antwoorden en tips, vond ik ook maar zonde van mijn tijd. De één op één training leek mij een goede investering om zoeken en denken om te zetten in doen en resultaten. 

Ik ben uiterst tevreden over Rob’s bevlogenheid en expertise en stiptheid. Bij de gratis seo analyse liepen wel wel wat uit in de tijd, maar dat was in mijn voordeel. En hij leek het uit passie te doen. De tien minuten uitloop waren erg waardevol.

Wat is minder goed bij seo hulp?

Het enige wat ik af en toe merkte, was de traagheid in het beantwoorden van mailtjes. Dat kan een paar dagen duren. Toen ik dit noemde begreep ik dat Rob een paar erg drukke weken gehad heeft. Waardoor zijn reacties wat langer uitbleven dan normaal. Niets menselijks is ons vreemd, toch?

Wat leer je in de 1 op 1 training van SEO hulp?

De online seo training bestaat uit twee onderdelen: 

 1. algemene kennis over Google, zoekmachine optimalisatie, content marketing e.d. van 90 minuten
 2. specifiek op jouw hulpvraag gerichte online seo training van 90 minuten. Na de tweede training kun je héél gericht aan de slag met het bouwen aan je affiliate website om hoger in google te komen. 

Wil je killer content, waarmee hoog scoort in de organische zoekresultaten? En waarmee jouw affiliate marketing website sneller en meer geld voor je gaat verdienen? Doe dan op zijn minst de gratis SEO scan. Voor maximaal resultaat reserveer je gelijk je plek voor de één op één SEO training voor affiliate marketing bij SEO specialist Rob Ijszenga. Om het geld hoef je het niet te laten. Deze investering in kennis en vaardigheden betaald zichzelf ongetwijfeld in veelvoud terug. 

Laatst bijgewerkt: 15/11/2020
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Meer lezen over

Is KuCoin Betrouwbaar en veilig? Cover

Is KuCoin Betrouwbaar?

Is KuCoin Betrouwbaar? Als je de ervaringen op TrustPilot leest, twijfel je al snel. Dit staat haaks op mijn ervaring. Lees alles over de veiligheid van KuCoin

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nooit meer crypto kansen missen met Crypto Mastery?

Crypto Mastery
Hoger scoren in Google
Start vandaag nog met online geld verdienen
affiliate marketing cursus