The Silver Mountain review: Mijn ervaring met zilver kopen

The Silver Mountain Logo

The Silver Mountain Review: De beste plek om online goud en zilver te kopen? In dit review mijn ervaring met deze handelaar in edelmetaal. Dit complete review is voor jou, wanneer je op het punt staat goud of zilver te kopen bij The Silver Mountain.

In dit TheSilverMountain.nl review deel ik mijn ervaring met deze handelaar. Hoe ging het met de bestelling en de levering? Hoe is de communicatie met het bedrijf? Naast mijn ervaringen, een objectieve kijk naar het bedrijf:

  • Waarom is The Siver Mountain Betrouwbaar?
  • Wat is het grote voordeel van the Silver Mountain?
  • En hoe zit het met de zekerheid en beveiliging

De links in dit The Silver Mountain review zijn affiliatelinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang, wanneer je via één van de links op deze pagina een bestelling plaatst bij the Silver Mountain. No stress, jij merkt er niets van. Jij betaald dezelfde scherpe prijs als rechtstreeks.

Nu kopen »

The Silver Mountain Review: zilver kopen

Zilveren bullions kopen bij The Silver Mountain: Eerlijke ervaring

Ik ga er vanuit dat het voor jou net zo vanzelfsprekend is om te investeren of beleggen in goud of zilver. Tijden zijn onzeker. En deze edelmetalen hebben menig crisis uit de menselijke geschiedenis het hoofd geboden.

Mijn partner en mijzelf heeft het huidige wereldtoneel in ieder geval in rap tempo doen ontwaken. Een voorraadje fysiek goud en/ of zilver aanleggen lijkt ons een prima idee. Je weet maar nooit.

De naam: The Silver Mountain kwam via verschillende wegen naar ons toe. Alleen maar goede verhalen. Dat stemde ons positief.

Toch was er nog onzekerheid. Wanneer het om goud en zilver gaat, komen er nogal wat indianenverhalen omhoog. Vervalsing ligt op de loer. Natuurlijk ging het om meer dan een paar tientjes. Dus we wilden wel zeker weten dat we goed zaten.

Terwijl mijn vriendin een belletje pleegde en Rolf het vuur aan de schenen legde, en ik op de achtergrond wat aan het Googlen was, groeide ons vertrouwen.

Überhaubt al het feit dat Rolf de tijd nam om ons te woord te staan gaf ons een goed gevoel.

Welke zilveren munten kopen?

Tijdens dit belletje had mijn vriendin natuurlijk de website voor haar neus. We wilden zilver munten kopen en fysiek in huis ontvangen. Waarom? Omdat ons dat in deze bizarre en onvoorspelbare tijden de best oplossing leek.

Omdat de zilverbaren met BTW belast zijn en de munten alleen met BTW margeregeling, zijn wij dus voor de munten gegaan.

Maar ja, welke munten moet je dan kopen? De selectie is nogal groot. De beleggings- en verzamelaars munten staan allemaal op één hoop.

The Silver Mountain selectie zilver bullion munten
Deel van het aanbod zilveren munten van the Silver Mountain

Mijn partner kreeg tijdens het belletje haar antwoord. Op het zelfde moment, mij verdiepend in het aanbod van The Silver Mountain vond ik het ook. In de uitgebreide omschrijving vind je onderaan bij; “specificaties” of de munt als beleggingsmunt gebruikt wordt.

Nu kopen »

Goud of zilver – Baren of munten? Check de Kieswijzer

In de kieswijzer heb ik vervolgens ook nog schematisch gevonden wat de verkoopprijzen voor de munten zijn, en waarvoor de handelaar ze weer terugkoopt. Etc..

Aan de hand van deze kieswijzer kun je aflezen wat bijvoorbeeld de beste zilveren munt is om te kopen. Je ziet hier de verkoopprijs van the Silver Mountain, naast de prijs waarvoor het bedrijf de munten weer inkoopt. Als laatste de spread.

Wat is spread?

Het verschil tussen verkoopsprijs en de inkoopsprijs uitgedrukt in procenten t.o.v. de inkoopprijs.

Dus: (verkoopsprijs – inkoopprijs) / inkoopsprijs = Spread %

Spread, Inkoopprijs en verkoopprijs The Silver Mountain - bron: thesilvermountain.nl
Spread Bron: The Silver Mountain – voorbeeld voor zilveren munten.

The Silver Mountain review: Betrouwbaarheid en zekerheid

Voordat we echt een bestelling plaatsten. Toch even wat verder kijken dan het aanbod. Wat kan ik hier terugvinden over de zekerheid en betrouwbaarheid van deze handelaar?

Ergens onderin de pagina vond ik nog een paar logo’s: Het logo van de AFM en het keurmerk: TrustedShops. Dit betekent dat jouw bestellingen bij TheSilverMountain.nl 100% verzekert zijn. Dis is uniek. The Silver Mountain is de enige bullion handelaar waarvoor TrustedShops garant staat.

AFM

AFM is de afkorting voor Autoriteit Financiële Markten. Deze stelt hoge eisen aan haar leden. Een AFM vergunning verzekert jou dat je geen onnodige risico’s loopt bij het aan- en verkopen van je edelmetaal. Daarnaast zijn alle transacties die via de aangesloten handelaar lopen in transparante procedures vastgelegd.

In andere woorden: Jij en ik… De kopers staan centraal en het bedrijf doet haar best de veiligheid en zekerheid te waarborgen.

De kosten

Misschien is het je al opgevallen, dat de verkoopprijs van je edelmetaal hoger ligt dan de spotprijs. Dat is, omdat de spotprijs voor het ruwe materiaal geldt. Voordat zilver, goud of platinum een daadwerkelijke baar of munt is, moet er nogal wat gebeuren. De productie- en verwerkingskosten en natuurlijk de marge van tussenliggende partijen, komen allemaal samen in de “premium”. Daarom ligt de verkoopprijs wat hoger.

Bestelling plaatsen en betalen

Uiteindelijk hebben we dus onze zilveren munt gevonden. In ons geval: 1 troy ounce zilveren munten van Britannia. Deze munt is het goedkoopst en ligt het dichtste bij de spotprijs. Andere munten die vaak worden gekozen zijn: Maple Leaf en Philharmoniker, deze liggen ook dicht bij de spotprijs.

Het plaatsen van een bestelling gaat net als bij elke webshop. In no-time is het gepiept. Betalen kan natuurlijk via iDEAL. No big deal. Alleen het gevoel is natuurlijk heel wat koninklijker wanneer je voor een stevig bedrag aan edelmetalen besteld, in plaats van de wekelijkse boodschappen of een boek van bol.com.

Leveren aan huis of ophalen in Baarn?

Aangezien we niet in de buurt van Baarn wonen, was voor ons de keuze snel gemaakt. We laten onze bestelling zilver lekker thuis bezorgen. De bestelling is verzekerd, dus daar vertrouwen we wel op. Scheelt ons ook weer een ritje.

The Silver Mountain: Levering en Levertijd

En dan…

Is het wachten.

Het eerste wat wij zagen op de website was de gele banner in de top. Deze waarschuwde ons voor de iets langere verwerkingstijd i.v.m. de drukte.

Ondanks de drukte hebben we de zilveren bullion munten prima op tijd thuis gekregen. Met zo’n twee weken was het in huis.

Zolang wil je natuurlijk niet op je boodschappen of je nieuwe boek wachten. Maar dit is toch even wat anders.

Nu kopen »

The Silver Mountain review: Wouter met de ontvangen zilveren munt

Het voordeel van the Silver Mountain

Hiermee hebben we gelijk het grote voordeel van The Silver Mountain te pakken. Je koopt daadwerkelijk 100% gealloceerd edelmetaal: goud, zilver en platinum. Bij the Silver Mountain kun je dus alleen 1 op 1 kopen.

Je koopt hier dus niet 10gram goud van een baar van 1 kilogram, dat ergens ligt opgeslagen, waarvan jij dan de eigenaar bent samen met 90 anderen. Wat je koopt dat bezit je. Dat ligt voor je opgeslagen in een kluis. Of je kiest ervoor het te laten bezorgen.

Dit betekent dat je altijd helemaal zelf in controle bent over je goud, zilver of platinum. En dat je het kunt verkopen wanneer je maar wilt.

The Silver Mountain opslag

Een andere optie om in goud en zilver te beleggen is door het fysiek te kopen en in opslag te bewaren.

Veilig en betrouwbare Zilver opslag in Zurich of Rotterdam

Er zijn genoeg redenen te bedenken om je goud en zilver buiten de grenzen van de EU op te slaan. Koop je goud, dan voorkom je ermee dat de Nederlands overheid je goud via goudconfiscatie af kan nemen. Bij zilverbaren voorkom je zo BTW heffing.

The Silver Mountain heeft de mogelijkheid je edelmetaal op te slaan in Rotterdam of Zurich via de Edelmetaal Beheer. Hiermee kun je zulke dingen voorkomen.

Opslag kosten The Silver Mountain

De opslagkosten bij the Silver Mountain variëren tussen de 0,65% en 0,90%. Afhankelijk van het edelmetaal.

The Silver Mountain in het kort

  • Grootste muntenhandelaar van Nederland met een breed assortiment en grote voorraad
  • Scherpe prijzen, realtime koersen
  • Snelle verzending die 100% verzekerd is
  • Terugkoopgarantie
  • TrustedShops kopersbescherming
  • AFM-vergunninghouder
  • Veilige opslag via Edelmetaal Beheer Nederland in Rotterdam of Zurich

Ervaringen met The Silver Mountain

De gemiddelde klantwaardering op TrustPilot is 4,8 uit 5. Inmiddels heeft het bedrijf hier ruim 2.500 reviews gekregen. Over het algemeen zijn de ervaringen met the Silver Mountain positief. Hier een paar citaten van TrustPilot:

5/5

First-time buyer and I am very happy with the purchase. Customer service is great with clear communication and price-wise, one of the best in The Netherlands. Thank you for helping me to purchase my first commodity.

First-time buyer

5/5

Great company, Very informative at a moment of response. Effective and prompt. Competitive prices are at it’s best from what I can compare from other places, They are a topper ! I will continue to do further business when the weather allows me to do so.

Thank You Silver Mountain !

Best Regards, G. K.

5/5

Beautiful coins in perfect condition. Kind customer service. Thank you, will shop again. 🙂

S

Alternatieven voor The Silver Mountain

Er zijn meerdere alternatieven voor the Silver Mountain:

The Gold republic

The Gold Republic is er één van. Bij deze handelaar kun je goud zilver en platinum kopen in de vorm van baren. Munten verhandelen ze hier niet. Daarnaast kun je bij the Gold Republic ook een deel van een baar kopen.

Uniek is the Gold Republic erin, dat het bedrijf goudbaren omsmelt tot nieuwe baren, om echtheid te controleren.

Marktplaats/ Ebay/ Tweedehands

Wanneer je goud of zilver koopt via deze wegen, geniet je niet de kopersberscherming zoals je bij The Gold Republic en The Silver Mountain geniet. Natuurlijk ligt hier wel een marge tussen, je betaald dus iets meer. Maar voor het gevoel van zekerheid en veiligheid. Weet ik het wel. Daarnaast zijn de marges al superlaag. En is het verschil dus niet zo heel groot.

Conclusie: Is het verstandig goud of zilver bij The Silver Mountain te kopen?

Een sterke pluspunt bij the Silver Mountain is dat de edelmetalen er één op één verkocht worden. Je bent dus nooit eigenaar van een goudbaar samen met 90 anderen. In Nederland is the Silver Mountain de grootste als het gaat om munten. Voor je zilver munten ben je bij deze handelaar aan het goede adres. De prijzen zijn scherp. Daarnaast zijn de processen transparant en is je bestelling beschermd door TustedShops. En het bedrijf is lid van de AFM.
Bij ons verliep de bestelling van aankoop tot levering prima. Ook de tijd voor persoonlijk contact voorafgaande aan de koop stellen we op prijs en was fijn.

Ga je voor baren en/ of opslag. Dan is the Gold Republic een goed en vergelijkbaar alternatief. Voordeel van The Silver Mountain daarin is; je bent als enige eigenaar van je baar. Bij Gold Republic kan het zijn dat je een baar deelt.
Als je voor munten gaat ben je bij the Silver Mountain op de beste plek.

Wij zijn in ieder geval blij met de munten, als waardeopslag in deze bizarre en instabiele tijden.

Nu kopen »

Goud zilver en Bitcoin munten

FAQ

Wat is het adres van TheSilverMountain?

The Silver Mountain is gevestigd in Villa Elias aan de Faas Eliaslaan 13 te Baarn. Het telefoonnummer is: 035 20 313 80

Wat zijn de openingstijden van The Silver Mountain? Wanneer is het bereikbaar?

Het kantoor is geopend op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur. Op afspraak kun je het kantoor bezoeken. Via de mail: info@thesilvermountain.nl is het bedrijf natuurlijk dag en nacht te bereiken. Maar… reactie kun je verwachten tijdens kantooruren.

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 27/04/2021
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Meer lezen over

Is KuCoin Betrouwbaar en veilig? Cover

Is KuCoin Betrouwbaar?

Is KuCoin Betrouwbaar? Als je de ervaringen op TrustPilot leest, twijfel je al snel. Dit staat haaks op mijn ervaring. Lees alles over de veiligheid van KuCoin

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nooit meer crypto kansen missen met Crypto Mastery?

Crypto Mastery